25 megosztás

Az ember tragédiája, második rész

Így férfiszemmel nézve azt kell mondjam: a nők különös szerzetek. A sorsuknak van egy sajátos “tragédiája”, mégpedig az, hogy tízből kilenc esetben az önsorsrontás felé dolgoznak gőzerővel. És még csak nem is tudnak róla.

Ennek a fő oka az, hogy az ösztöneik egy erős férfi karjaiba hajtják őket; egy erős férfiéba, aki megvédi őket – és a leendő utódokat – a nagyvilág veszélyeitől. (Az evolúció már csak ilyen praktikus ösztönökkel vértezi fel a kegyeltjeit.) Sokféleképpen megfogalmazták már ezt: a nők a törzsfőnököket keresik, az alfákat, a domináns hímeket, satöbbi.

Most talán mondjuk azt: a nő Sir Lancelotot keresi vagy Arthurt; egy páncélos lovagot, aki akár a pokolba is hajlandó lemenni, ha úgy hozza a szükség. Igenám, csakhogy egy ilyen lovag megtalálásához sárkánnyá kell változni. Ugyanis ha a nő egy aranyos kis mókus, aki minden szembejövő férfitól megkérdezi, hogy ő hős lovag-e, aki majd helytáll ha baj van, akkor minden második pasi a mellét fogja döngetni. Ahhoz, hogy a nő megállapíthassa, hogy papírmasé vagy szénacél az udvarló, magának kell tesztelnie azt. Ennek évmilliós hagyománya van az emberi kultúrában, de sajnos még a mai napig is csak nagyon keveset foglalkoztak “hivatalosan” a témával, ezért a legtöbb férfinak fogalma sincs a szituról.

A nők pedig sárkányként keresik a lovagot, akit elég erősnek találnak ahhoz, hogy méltó párjuk legyen. A konkrét tragédia ott kezdődik, hogy Lancelot nem jut mindenkinek. És egy nőnek, aki nem épp Guinevere, illenék beérnie a lovászfiúval – csakhogy ezt az ösztönei igencsak megnehezítik. Egy nő folyamatosan teszteli a férfit, akkor is, ha azzal már évek óta együtt él. És ha a férfi nem lovag, akkor a nő egyre sárkányabb lesz. Vannak, akik könyvet írnak erről, csak sajnos a többség nem veszi őket elég komolyan. Így esett hát, hogy szép civilizált világunkban sárkányokkal és szenvedéssel dús azon férfiak élete, akik nem sziklaszilárd hitű lovagjai a kerekasztalnak.

Hiába vetted le a lábáról a nőt, hiába vetted el feleségül, ő mindigis a biztonságot fogja keresi benned, és ennek az ösztönös útja a megismételt teszteken át vezet. És ha megbuksz ezeken, az végtelenül frusztrálja a nőt. Pedig élhetnétek együtt boldogan, hiszen van pénzed, van állásod, van jövőd – de ez sajnos nem elég. Kardodnak, páncélodnak és gerincednek is kell lennie. Hiába mondod te, hogy a kardfogú tigrisek már kihaltak, a bűnözés pedig messze elkerül; az ösztönöket a kifogások és nyafogások nem tudják lecsillapítani.

A nő tehát biztonságra vágyik a férfi karjaiban, ezért hetente (havonta, naponta) ellenőrzi, hogy ott van-e a biztonság a férfi karjai között. És amint nem találja ott, jön az elhidegülés. Akkor is, ha egyébként jó férj, jó apa, vagy akár jó szerető. Onnantól valahogy már semmi sem lesz elég jó a nőnek.

Mit gondoltál, honnan jön az a rengeteg válás? És van jó ötleted, hogy a háromnegyedét miért a nők kezdeményezik? Arról meg ne is beszéljünk, mennyi házasság van, ami ugyan nem bomlik fel, de szexmentes és sanyarú… Mindezek 95%-ában ott siklott ki a vonat, hogy a férfi belesatnyul egy alárendelt szerepbe a nő oldalán, ami miatt a csajnak égnek áll a haja. Amint a nő úgy érzi, hogy 1. ural téged, valamint 2. volna jobb választása is helyetted, lépni fog. Jön a válás, és örülhetsz ha ez nem kerül a házadba, kocsidba, gyerekeidbe, és persze a kereseted egy jelentős százalékába a következő 10-20 évben.

Ne hagyd magad alárendelt szerepbe kényszerülni a kapcsolataidban, mert bár lehet hogy a nők reggeltől estig arról trécselnek, hogy egyenrangúak a férfiakkal, vagy akár jobbak is náluk (lol), de azért az ösztöneik még mindig azokat a pasikat keresik, akik mellett nem kell nekik hordani a nadrágot.

Post Author: Don Qujon

A kaján kujon külön utakon jár, de sosem egyedül. Ebbéli tapasztalatait szívesen osztja meg férfitársaival - bros before hoes, tesók!
f Facebook
25 megosztás


32
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
10 Egyéni hozzászólás
22 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
13 Hozzászólások szerzői
georg1945KorhelyT.MInaaraDeansdale Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Alter Ego
Szerkesztő

Szerintem most sikerült a legtömörebb, de egyben leginkább “olvasmányos” formában körüljárnod ezt a gondolatkört. Egyébként nagyon idegesítő a nőknek ez a fajta ösztönkésztetése. Láttam már nem kevés alapvetően értékes férfit, aki papucs férjjé “szelídülve” végül az elkerülhetetlen sorsa jutott. A sors fintora, hogy pont azok járnak a legrosszabbul, akik lényegében a legodaadóbban, legáldozatkészebben csak a családjukért élnek. Én úgy érzem, amellett, hogy alfa hímmé próbálja trenírozni magát minden anti-macsó, a  nőknek is illene valahogy igyekezniük, hogy civilizáltabb vágányra erőltessék a lelkükben uralkodó ősösztönöket. Ha egyáltalán elvárható tőlük, hogy ugyanazt tegyék, amit a férfiaktól követelnek: “uralkodjanak az állatias ösztöneiken”.  :D

Vasgerinc
Vendég
Vasgerinc

Én sok nőben látom ezt amit írsz, csak sajnos az idősebbekben. Ennek sem tett jót a nagy liberalizáció. Én nem vagyok hívő, de azt gondolom, hogy ebben nagy segítsége volt a keresztény értékrendnek. Persze akkor sem volt minden fenékig tejfel, és akkor is sok párkapcsolatban a nő volt a domináns, de ez nem járt válással, meg megcsalással (vagy legalább is ritkábban).

hgyi
Vendég
hgyi

:o)))))))))))))))) kezdelek sajnálni titeket! :o)))))))))))

ezek szerint vagy papucsok vagytok, vagy van egy erőteljes sárkányotok, aki elvárja tőletek a biztonságot – s mivel még mindig megva a sárkányotok, ez azt jelzi, hogy meg is találta, tehát papucsok vagytok, mert megadjátok azt, amit a nő elvár. :o)))

egyébként mire gondolsz, amikor biztonságról írsz? mi a kard, a páncél és a gerinc? (a gerinc gondolom, nem az, amit a hétköznapi beszédben használunk pl. egy gerinctelen embert emlegetve…)

ebben a szösszenetben nem találok feministákat.

ugye nem lenne muszáj nőgyűlölő bloggá válni? mert ehhez nem asszisztálok. ugye csak a tesztelgetős hp-król van szó a fentiekben?

p.s.: [köszönjük, a szerk.]

Vasgerinc
Vendég
Vasgerinc

“ugye nem lenne muszáj nőgyűlölő bloggá válni? mert ehhez nem asszisztálok. ugye csak a tesztelgetős hp-król van szó a fentiekben?”

Nevezhetjük, ahogy akarjuk, de nagyon gyakori jelenség.

Ulquiorra
Szerkesztő

ezek szerint vagy papucsok vagytok, vagy van egy erőteljes sárkányotok, aki elvárja tőletek a biztonságot – s mivel még mindig megva a sárkányotok, ez azt jelzi, hogy meg is találta, tehát papucsok vagytok, mert megadjátok azt, amit a nő elvár. :o)))

hát nem tudom, de én ezt valahogy pont nem így látom…bár lehet, hogy velem van a probléma :)

szerintem az, hogy valakinek megvan a sárkánya az azt mutatja, hogy folyamatosan kiállja a “próbákat”. de nem azért mert papucs, hanem azért mert Lancelot. ha papucs lenne, már rég nem lenne meg a sárkánya.

de az is lehet, hogy a lovag mellett kismókussá tudott válni a sárkány és boldogan élnek míg meg nem halnak. a kismókus olykor farsangi bulit tart sárkány jelmezben, hogy meggyőződhessen az oduja biztonságáról…ha kell generáloz egy kicsit, ha nem megelégedetten visszavonul.

véleményem szerint MINDEN nő tesztel – különböző intenzitással – , akár beismeri akár nem, akár tud róla akár nem. ha nem tenné nem is lenne nő

szerintem :)

 

hgyi
Vendég
hgyi

jó, rendben. de akkor ne szidd a feministákat, a nőkertet és hasonlókat, mert nem lenne hiteles.

oly nagy elvárás, hogy valaki gerinces legyen? a páncélt és kardot ezek szerint jól értelmeztem… egy nőnek viszont nőiesnek, gyöngédnek, hátteret-adónak kell lennie?

nemigazán értem, miért baj, ha olyan párt keresnek a nők, akikről úgy gondolják, életképes utódokat tudnak létrehozni. a férfiak is ilyen nőket keresnek társnak.

miért kellene olya pasi mellett élni, aki nem felel meg a nők ösztöneinek? a pasik olyan nők mellett élnek boldogan, akik az ő ösztöneiknek nem felelnek meg? és igen. vannak rossz választások. de senki sem tökéletes, senkinek sem tökéletesek az ösztönei, a döntései. lyukadjunk ki oda, hogy a férfiak annyira igénytelenek, hogy nekik megfelell bármilyen nő, aki elfogadja őket? na ezt a “párbajt” nem szeretném itt – ezt utálom a férfigyűlölő nőkben, feministákban, s ezt utálom a nőgyűlölő pasikban is.

Te most komolyan nem látod a hasonlóságot?

vállalom, hogy nem vagyok józan nő.

a vitatott kifejezés akkor még ott volt, amikor replikáztam. sajnos nincs olyan képességem, hogy a jövőbe lássak, s vagyok oly butácska, hogy nem tudtam, hogy már meg is változtattátok. talán mert nem férfi vagyok?…

Destiny
Vendég
Destiny

Hála az égnek, még vannak olyan nők mint te. Csak sajnos egyre kevesebben. Egy mai kapcsolat körvonalakban. Ha szerencséd van huszonéves pasiként egy korodbeli lánnyal kapcsolatban élni (és ez komoly szó, hiszen a mai huszonéves csajok általában a harmincas, kocsival, egzisztenciával rendelkező pasikra buknak. Ugye, nem mindegy, hogy kocsival mész elé az egyetemre, és csoki helyett laptopot dobnak neki ajándékba.) akkor készülj fel az életed teljes feladására. Egy kapcsolatban nincs “én” vagy “te” csak “mi” vagyunk. Tehát ha ő nem szereti a pörköltet akkor mi sem, ha ő nem jár el otthonról akkor mi sem, ha ő nem szeret egy filmet mi sem….és így tovább, míg egy nap arra ébredsz, hogy a tükörből az arc ami visszanéz nem a tiéd, hanem azé, akivé formáltak.

A fenti gondolat megzenésítve:

http://www.youtube.com/watch?v=phYWLOotC7M

Inaara
Olvasó
Inaara

 “…és csoki helyett laptopot dobnak neki ajándékba.”

Igen, így van – ha az a nő csak a pénzre hajt, amitől kellően elkábul és nem tud olvasni a jelekből.  Nem az ajándék értéke, hanem a jellege a fontos – mármint ha a férfi érzelmeire kíváncsi a nő. :) Ha csak a pénztárcája érdekli, akkor is fontos lenne neki, hogy értse az üzenetet, mert így a férfi pénzének sem lesz sokáig a haszonélvezője.

Születésnapra, névnapra, egyéb alkalmakra egy szerelmes férfi valamilyen romantikus ajándékkal lepi meg a nőt, és nem valamilyen praktikus dologgal. (Biztos mindenkinek ismerős, hogy mennyire utálják a nők, ha alkalmakra olyan “hasznos”, “praktikus” ajándékot kapnak, amit egyébként is kell venni.).

“Haszontalan”, de romantikus ajándék egy csokor virág, egy doboz bonbon, verseskötet, saját vers, ékszer, parfüm vagy pl. a férfi elviszi a nőt egy különösen szép helyre. A romantikus ajándéknak semmi köze a pénzhez. Gondolhatnánk, hogy de hát egy laptop sokkal többe kerül, mint egy csokor virág, vagy egy csoki, tehát biztos, hogy komolyak a férfi szándékai, ha ennyit költ a nőre… Sajnos, ez így nem igaz.  Az alkalmakra vett praktikus ajándékok a férfi fejében fogantak meg, nem a szívében, ezért nagyon nagy valószínűséggel nem azt jelentik, hogy szerelmes, nem a férfi érzelmeiről árulkodnak. Persze valószínű, hogy kedveli a nőt, jól érzi magát vele, és még törődhet is a nővel, mint a testvérével – de nem szerelmes belé, nem ő minden gondolata és a kapcsolat sem lesz túl tartós. El lehet felejteni az illetőt.

Alkalmaktól függetlenül, “csak úgy” persze jöhet bármilyen más meglepetés – pl. ha a nő szenvedélyes bringás, s a férfi vesz neki egy térdvédőt, egy jobb biciklit vagy egy bukósisakot – mert félti. Szülinapra, névnapra pedig mehet a megfelelő romantikus ajándék… :)

Alter Ego
Szerkesztő

“Miért kellene olyan pasi mellett élni, aki nem felel meg a nők ösztöneinek? A pasik olyan nők mellett élnek boldogan, akik az ő ösztöneiknek nem felelnek meg?”

Én pedig már nagyon régen nem értem, hogy miért baj az, hogy a férfiak szeretnének a saját ösztöneikre hallgatni és minél nagyobb háremet tartani. Miért kellene a monogámia jegyében olyan módon élniük, ami “az ő ösztöneiknek nem felel meg“? :D

Szerintem látható, hogy az én álláspontomhoz képest (és úgy egyébként is)  Kujon nézőpontja kifejezetten nő és család párti. Szemernyi nőgyűlöletet sem érzek ki belőle. Sőt, azt látom, hogy ez a fajta gondolkodás felvállalja azt, hogy a nők helyett oldja meg a nők tartós kapcsolattal szemben működő, önsorsrontó “ösztönhiányosságait”. Ilyen módon kifejezetten áldozatkészen nőpárti és igazán lovagias. Lényegében egyfajta “mentális fittness” a nők elkápráztatásáért. Ha a nők ugyanennyit tennének a férfiak lenyűgözése és megtartása érdekében, akkor a sok alfahím tréning mellett tele lenne az internet a “hogyan nyűgözzük le a férjünket az ágyban” jellegű bölcseletekkel is. Ezzel szemben az “alfalány tréning” azzal az elragadó és igazán nőies gondolattal indít, hogy hogyan helyezzük “a nőt a gazdi és a férfit a kusskutya (bocsánat elírtam: kiskutya :) szerepébe.” Ha a Kujon által kifejtett hozzáállást egy dupla csavarral “papucs mentalitásként” lehet felcímkézni, akkor én már végképp nem tudom, hogy hogyan lehetne jót tenni a nőkkel. :)

Egyébként úgy gondolom ezen a portálon ennél még jóval több is belefér és még akkor sem leszünk a közelében sem a feminista portálok férfigyűlöletének. Sajnos elképzelhetőnek tartom, hogy az itt folyó diskurzusnak része lesz olykor a ma már idejét múlt, és a nőket a feminizmus évszázadában nem megillető “nőmítosznak” a lebontása is. Lehetségesnek tartom, hogy ez számodra tényleg frusztráló érzés lehet. Ha belegondolsz, hogy hétköznapi szinten hasonló érzéseket kell megélnie sok férfinak, akkor talán ebből tudsz majd kellő toleranciát meríteni ennek megértéséhez és elviseléséhez. Ehhez kívánok neked kellő humort és erőt!

Toplak Zoltán
Újságíró

Kedves Don Qujon! Benned nincsen vágy Lancelotnak lenni? Sztem nem csak a nők vágynak maguk mellett egy lovagra, és erős harcosra, de mi, férfiak is vágyunk ilyennek lenni. Én legalábbis igen. Sokat segít dr Csernus “A férfi” c könyve. Bátorrá válni, bízni magunkban – ez megvalósítható.

Toplak Zoltán
Újságíró

Miről szól Szendi könyve? A címe alapján feminista könyv lehet.

Ulquiorra
Szerkesztő

pont nem az :)…szerintem olvasd el :)

vagy olvass bele: http://www.slideshare.net/magyarkonyvek/a-n-felemelkedse-s-tndklse-szendi-gbor-9618272

Toplak Zoltán
Újságíró

Letöltöttem, aztán szépen nekiállok.

Destiny
Vendég
Destiny

A válásokról és a szóhasználatról:

1, a Férfi (aka. Hímállat) otthagyja a családját/iszik/kurvázik/………. (a kipontozott helyre a kedves olvasó behelyettesítheti a legdurvább jellemhibákat és szavakat)

2. a Nő (Ősanya, Éteri, Felsőbbrendű, Teremtőerő) csak menekül egy számára vállalhatatlan kapcsolatból. És olyan mint a tájfun, viszi a lakást, kocsit, bútort, egy élet munkáját, hogy aztán egy kedves Lovaggal újrakezdje ezt.

Konyec Filma

skarlát betű
Vendég

Nos, van benne némi igazság, azt nem tagadom, bár a lovag példák pont nagyon sántítanak. Artúr egy nulla volt lovagként, aki folyton másoktól, például Lancelot-tól várta, hogy megmentse a feleségét. Lancelot pedig nagyon klassz lovag volt, ő volt a legjobb, de Ginevra papucsként bánt vele. Vagyis egyik se nevezhető kifejezett alfa hímnek.

Az alfa hím általában nem monogám, ez is igaz. De azért elvárná, hogy a nője (felesége) az legyen. Nekem ez igazságtalannak tűnik. Tetszenek az alfa hímek, ténykérdés, de nem attól lesz valaki alfa, hogy bunkón beszól a feleségének és dolgoztatja otthon. Az alfa hím annyira magabiztos és férfias, hogy akkor se esik csorba az alfaságán, ha ő készíti a szendvicset. Ahogy akkor se, ha gyengéd és nagyon figyelmes.

Viszont nem lehet minden pasi alfa, akárhogy is szeretné. A legtöbb sose lesz az. Vagyis a legtöbb nőnek nem jut alfa hím, férjként. És lehet, hogy az alfa felesége meg nem annyira élvezi az életet. Egyébiránt még az is előfordul, hogy egy alfa otthon nem is domináns szerepet visz.

A férfiak legalább annyira önsorsrontók, mint a nők. És egymás sorsát is szépen el tudjuk rontani.

Ami a női hűtlenség okait illeti, boncolgatom eleget a blogomban, úgyhogy itt nem fejteném ki. Kicsit hosszú.

Ulquiorra
Szerkesztő

Egyébiránt még az is előfordul, hogy egy alfa otthon nem is domináns szerepet visz.

lehet, hogy előfordulhat, de egy alfa szerintem nem attól alfa, hogy alfának mondja magát, hanem attól, hogy az….és ha az, akkor nem tesz különbséget a helyszínek és szituációk közt. mert például tegyük fel, hogy rezső (vagy akár rozika, mindegy) sánta. akkor ő sánta éjjel, sánta nappal, sánta a munkahelyen, otthon bárhol…bár kétségtelen, hogy éjjel, mikor alszik nem alkalmazza a sántaságát, de amint valamilyen szituációba keveredik (kimegy pisilni, vagy kedve támad állva hátulról megcirógatni az asszonyka punciját – itt már nem mindegy, hogy rezső-e vagy rozika(: ) azonnal sántaként viselkedik.

ugyanígy lehet az alfa is. amíg otthon a kutya nem szól hozzá, vagy nincs olyan szitu, hogy bárhogy is kellene viselkednie – elvégre otthon van és lazít -, addig nyilván nem feltétlen kell egy domináns alkatnak lennie. de amint érzi őalfasága, hogy eljött az ő ideje bizton merem állítani, hogy gondolkodás nélkül, zsigerből domináns lesz…nem is tehet mást, mert alfa

vagy van még egy eshetőség…szuper behódolt kis asszonykája van (: és nem kell domináns szerepet magára öltenie ahhoz, hogy a csajszi szemében ő legyen az isten

szerintem (:

skarlát betű
Vendég

Én ismerek alfa pasikat közelről. És nincs szükségük rá, hogy ugráltassák az asszonyt, sőt. De ők nem csak alfák, hanem EQ-juk is van :-P

georg1945
Olvasó
georg1945

Tizenegy évvel ezelőtti, ősi írást közzétenni.
Ez már muzeális scriptum !
Olyan muzeális, mint én, aki egy élő kövület vagyok ( egy élő foszília).

Vajon mi lett az írójával ?
Egyébként nagyon jó, és igaz írás.
Ma is aktuális !
Mindvégig IGAZ megállapítások sorjáznak benne !

De az őssége miatt nem foglalkozhatok vele, mert lehet, hogy a szerzőjének véleménye időközben meg is változhatott.