0 megosztás
Címkék:

Nemzetközi férfinap

“Nemzetközi férfinap”. Nem sokat hallottunk eddig erről, ugye? Nőnap és anyák napja már évtizedek óta van, a férfiak és az apák meg csak várjanak a sorukra. Ilyen ez a patriarchátus: a nőket ünnepli, a férfiakat meg nem.

Na mindegy, nem keseregni akarok, inkább jelezni: a nemzetközi férfinap hivatalos dátuma november 19. Tehát holnap lesz!

Csapjunk egy nagy bulit :)

Szóljunk asszonyainknak már ma, hogy mehetnek a boltba, és holnapra kész legyen a nagy steak, mellette a jó sör, este meg elő a combfixet és tűsarkút! :D

— UPDATE —

Ha van kedved, terjessz “szórólapot”. Emilben egyszerűbb :)

Itt van egy minta, de átírhatod vagy csinálhatsz teljesen újat is, tökmindegy. Mi hiszünk a te kreativitásodban :)

Ha eléred, hogy a nőismerőseid terjesszék, az bónusz pontokat jelent! :D

~~~

Tudod mikor van nőnap? Vettél valaha is nőnapra virágot, üdvözlőlapot?

És azt tudod-e, hogy november 19. a nemzetközi férfinap?

imd

Szólj az asszonynak, hogy holnap steak legyen az asztalon és hideg sör :)

FERFIHANG.HU

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


9
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
5 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
5 Hozzászólások szerzői
balin1DeansdalehgyiAlter EgoZoli Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Zoli
Vendég

Igen, egy ideje kitettem a blogomban linknek a Nemzetközi Férfinap honlapját, de azt vettem észre, hogy nem nagyon frissítik. Örülök, hogy van, de egy nő szervezi (ami nem lenne baj, legfeljebb érdekes, hogy mi, férfiak ennyit nem tudunk megtenni magunkért) és pl fodrászbemutató szerepelt két éve a programok közt. Engem valami virtus érdekelne, ha elmennék, nem ilyen jól-látszik-hogy-egy-nő-milyennek-akar-látni-minket dolog. DE nem fanyalgok, hálás vagyok ezért is.

Alter Ego
Szerkesztő

Jó lenne hinni, hogy ezrek küldték el ezt vagy egy hasonló emailt. :) Én bízom benne, hogy jövő ilyenkor már lesz akkora ismertsége az oldalunknak, hogy ez sem tűnjön lehetetlennek. :)

hgyi
Szerkesztő

boldog férfinapot! :o)))  ♥ <– ez itt a virágcsokor helye… :o))

bár ez nem olyan harcos eredetű, mint a nőnap, meg csak azért van, hogy egyenlők lehessenek a pasik ünneplés-szinten, de azért aranyos. ;o))) tulajdonképpen nem is értem, miért kellett belemennie a fiúknak egy ilyen szexista játékba.

én a nőnapot egyrészt azért nem szeretem, mert ne ünnepeljenek engem azért, mert nőnek születtem. másrészt azért, mert nem tudok azonosulni azokkal a nőkkel, akik miatt létrejött.

ugyanígy vagyok az anyák napjával is. én akartam anya lenni, mivel a nők képesek szülni, ezért természetes, hogy ők lesznek anyák. azok az anyák, akik akaratukon kívül lettek azok, hát ők meg nyilván nem boldogok attól a ténytől, hogy anyák. esetleg mártírok.

és ha már az ünneplésnél tartunk, a névnapot sem ünneplem, mert nem értem, mit kell azon ünnepelni. persze, tudom, hogy régen a különféle szente neveit adták a gyerekeknek és akkor az a szent ünnepe volt, de ez ma már nem így van. legalábbis általánosságban nem. az én nevemnek sincs szentje (csak a másodiknak, amely sohasem szerepelt semmilyen hivatalos iratban, csak a régesrég elveszett keresztlevelemben). és az elnevezés is elavult. pl. a gyerekeimnek úgy kellene mondaniuk, hogy a második nevem, merthogy nincsenek megkeresztelve, tehát nekik nincs keresztnevük.

olvastam én valami május 19-ét is férfinapnak. az miaz?

hgyi
Szerkesztő

:o) úgy tűnik, én nem szeretem az embereket ünnepelni. én inkább a természetet ünneplem.

(nem tudom, milyen belső konfliktusom van, hogy nem szeretem a névnapokat, esküvőket, nőnapokat, anyáknapokat. – nem hinném, hogy nem szeretem az embereket. :o)

balin1
Vendég
balin1

lehet, hogy nem is benső konkfliktus az, csak te sütögetted a tortákat és egyéb süteményeket arra a sok ünnepségre, ami volt, aztán ma már, ha megérzed a vaníliás cukorka illatát egyszerűen bedühödöl…    :)))