Toplak Zoltán
2 megosztás

Hogyan is csináljuk?

A mi férfiközösségünk hívő. De ez nem fontos abból a szempontból, amiről írni akarok. A lényeg: férfiak jöjjenek össze, lehetőleg nők nélkül, és egymásnak értékeket átadva. A nők hiánya fontos, mert igazán férfiak csak egymás közt tudunk lenni. Ha már nő is van, beindulnak a kakaskodó játszmák, a küzdelem a nő kegyeiért. Legyenek nők, és tizenkét-tizenhárom évesnél fiatalabb fiúk is, sőt lányok, de csak a “nyílt napon”, amikor bárki érdeklődő jöhet.

Érdemes itt is körülnézni, földim, a szintén kőszegi születésű Halász Péter is szervezi a maga férfiközösségeit.
Halászéknál is, nálunk is fontos a beszélgetés, a saját történet elmondása. Erre a Férfisátrasok: gondot fordítanak, mikor hetente összejönnek. (Van műsoruk is a Máriarádión, kéthetente hétfőn este 8-tól egy óra.)
Mi arról beszélgetünk, hogy kivel mi történt az elmúlt alkalom óta. Közbeszólás nélkül hallgatjuk egymást végig, és gondot fordítunk arra, hogy mindenki mindent elmondhasson, amit jónak lát. Elején-végén rövid ima, de ez a legtöbb posztolvasónak lényegtelen. Természetesen a találkozókon kívül is számíthatunk egymásra, már anyagilag is segítettük egymást, erkölcsileg is (nekik köszönhetem, hogy a családom pár éve együtt maradt).
Időnként szervezkedünk is. Már lebonyolítottunk gyerekeknek szalonnasütést, versenyt, és tervezünk magunknak némi karate oktatást (hogy jobb védelmezőivé váljunk családjainknak), más férfiközösség meglátogatását, stb.
Fontos az intimitás, nagyon őszintén szoktunk egymással beszélgetni, legyen szó politikáról, vagy szexről. (Azért konkrét eseteket nem beszélünk meg egymással :))
Pont a mély intimitás miatt nehezen fogadunk be idegeneket, bár ez hosszútávon nem működik, mert nyitottnak kell lenni. Növekedni kell, egybegyűjteni a férfiakat, és közvetve a velünk szimpatizáló nőket is.

Ki kell mennünk a világba, és átformálni a saját képünkre, miközben az értékeket a világból beépítjük magunkba. Tanulni és tanítani – ez a dolgunk itt, a Földön, és itt – Magyarországon.

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
2 megosztás


3
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
2 Egyéni hozzászólás
1 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
3 Hozzászólások szerzői
zgy001zoltan1balin1 Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
balin1
Újságíró

hát akkor csak hajrá, hajrá!  :)