Toplak Zoltán
7 megosztás

Amihez nekem jókora adag humorérzék kell

Mai, nyugati világunk emancipált. A nők pénzt keresnek, főnökök sokszor a munkahelyen (nekem több éven keresztül három szintig felfelé csupa női vezetőm volt), és részt vesznek a közéletben. Kényszer emancipáció van olyanoknak is, akik ezt nem akarják. (Beszéltem kilencgyerekes anyával, aki KÉNYTELEN elmenni pénzt keresni <figyelem, nem dolgozni, mert munkából otthon is volt rengeteg>, mert a mai, kétkeresős családi modellre berendezkedett gazdaság kicsiny hazánkban nem teszi lehetővé, hogy a férfi családfő, és a nő családanya legyen.)

Én is kerültem már olyan helyzetbe, amikor jópofát kellett vágnom olyasmihez, ami nem volt ínyemre. Mint ebben a kis történetben.

2009-ben Németországban ápoltam egy bácsit. Ott történt.
Eldugult a zuhanyzólefolyó. Próbáltam kitisztítani, de nem sikerült. Gondoltam, rendelek hozzá lefolyótisztítót. Egy asszony, Michaela járt arra minden hétfőn; leadtam a heti rendelést, meghozta. De most azt mondta, megnézi a lefolyót, mert nem mindegy, milyen tisztítót hoz.

Felment a fürdőbe, a lefolyó alkatrészeit tologatta, nyomta, benyúlt mögéjük, kivett egy maréknyi hajat és egyéb trutyit, és kész. Tisztító nem kell, a zuhanyzó működik.

Lehet sejteni, hogy éreztem magam. Én az okos, nagy és erős férfi ötször nekiálltam kitisztítani, ez a nő meg öt perc alatt megoldotta. És tudtam, hogy Michaela érzi a diadalt, hogy nő létére lefőzött egy férfit. Mert hiába emancipált a tudatában. (Vagyis elvben számára teljesen természetes, hogy ilyen előfordulhat az életben.) A zsigereiben igenis még mindig barlanglakó nőstény.

Mit tehettem? Vigyorogtam. ;-)

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
7 megosztás


7
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
3 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
4 Hozzászólások szerzői
Aurelius RespectusSlasherZoliDeansdale Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Deansdale
Admin

Ez talán azért lehetett, mert neki ez volt a munkája. Gondolom ha a kocsija robban le vagy a számítógépe nem látja a netet akkor nem tudta volna 5 perc alatt megoldani. Egyébként is, egy lefolyóból a hajat kiszedni nem az a “férfimunka”, aminél feltűnő lenne, hogy egy nő is képes rá.

Slasher
Vendég
Slasher

,,És vajopn hány nő mellett tudnak férfiak lenni a férfiak?”

Kulcskérdés! :D

Engem nem biztos, hogy lefőzött volna. Nekünk is állandóan eldugul a zuhanyzónk, többnyire a haj miatt, úgyhogy ezzel a művelettel kezdtem volna a probléma megoldását. Bajban akkor lettem volna, ha a megtisztított lefolyó, ezek után is bedugul :D

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Ez nekem se okozott volna gondot, én a mosdónál szoktam időnként hajat kiszedni. Különben tetszett a cikk, Zoli a mindennapi élet területén tudja jól leírni a feminizmussal kapcsolatos gondolatait. Különben jól kiegészítik egymást a szerzők. Van aki napi szinten ismeri a feminista mozgalom hazai és külföldi eseményeit, van aki a nők meghódításának szakértője, van aki a női-férfi kapcsolatot elemzi általánosan, van aki tágabb keretekben foglalkozik a feminizmussal – a társadalmat pusztító más csoportokkal együtt, stb.

Slasher
Vendég
Slasher

Tényleg jó, és vicces is a sztori :D Olyan mintha egy humoros történetet mesélt volna egy baráti társaságban.

Igen, így jó a magazin, hogy színes, mint egy igazi magazin. Hiába írták korábban egyesek, hogy felesleges mondjuk a férfi-női kapcsolatokról, valamint a modern nők viszontagságairól is írni, és hogy csak a feministák cselszövéseiről szabadna szólnia a cikkeknek…  Akkor elég lett volna csak a politika rovat, vagy egy sima blogoldalt kellett volna létrehozni. Így jó ahogy van, és szerintem így nagyobb sikerre is szert tesz. A nők meghódítása, a csajozás témaköre azért elég sok férfit érdekel, és ilyen cikkeknek nagyon is helye van az oldalon. Az meg külön jó pont, hogy más társadalmat pusztító csoportokról is szót ejtenek :D