10 megosztás

A köztünk élő oxymoron

Tisztességes ügyvéd, igazmondó politikus, keresztény feminista.

Nem, a felsorolásban nincs kakukktojás: mindegyik ugyanannyira oxymoron (önellentmondás), amiről tudjuk, hogy a valóságban nem létezik. Olyan, mint a mesék tündérkéi.

Keresztény feministák persze vannak – legalábbis ők ezt állítják magukról -, így hát valahol valaki téved. Könnyű lenne azt mondani, hogy csak én rosszindulatúskodom, de valójában nagyon egyszerű a válasz: aki keresztény, az nem lehet feminista. Aki feminista, az nem lehet keresztény.

Miért? Mert a Biblia kimondja például azt, hogy a család feje a férfi. Különvélemény, szabály alóli kivétel nincs: ez az isteni hierarchia, amit minden kereszténynek kötelessége megvalósítani. Aki szerint ez “magyarázható máshogyan is”, az mellébeszél. Annak nincs kedve követni a szigorúan  megírt keresztényi élettervet, inkább csak mazsolázgat belőle kedve szerint.

Szeresd felebarátodat? – Na jó.
Megdobnak kővel? – Hát nem is tudom...
A férfi a családfő? – Kizárt!

Ez nem kereszténység, ez olyan feminizmus, ami megpróbálja eljátszani, hogy “keresztényi”. Az a baj, hogy a képkeretek metszik egymást, vagyis nem lehet egy portréra festeni Jézust a feminizmussal. Akár úgy is mondhatnám modernül, hogy a kereszténység és a feminizmus nem kompatibilis egymással. Ha a vallás kereteit elkezdik feszegetni, áttörni, akkor az már nem az a vallás. És olyan vallást, amivé a feministák a kereszténységet szeretnék átalakítani, már ismerünk: az maga a feminizmus.

Igen, a feminizmus valójában egy vallás. És politikai irányzat is egyben – a kettő nem zárja ki egymást. Mindenesetre az, hogy hittételeik, dogmáik vannak, amiknek kétségbe vonása kiátkozással jár (ugye emlékszünk Christina Hoff Sommers esetére?), mutatja, hogy a feministák gyülekezete nem az a kedélyes vitakör, akinek egyébként mutatni szeretnék magukat. Aki nem biflázza be a papnők zsolozsmáit, annak lőttek. Aki megkérdőjelezi a feminista hazugságokat, annak vége.

A modern feminizmus lényege a nő istenítése, és ahogy köztudott, két dudás egy csárdában nem fér meg. A Bilibában írva vagyon, hogy tilos hamis bálványokat imádni, és ez a keresztényeknek kizárja a feminizmus követését. Arról nem is beszélve, hogy a modern feminista törekvések nyílt férfiellenessége amúgy sem összeegyeztethető a krisztusi szeretettel.

Női papok? Feminizált Biblia-átirat? Szentesített melegházasság?

Ugyan ne vicceljünk. Ezek olyan fából vaskarikák, amiket talán még azok sem gondolnak igazán komolyan, akik keresztény feministának vallják magukat. Az ő számukra van egy rossz hírem: választani kell. Kosárlabda-kapus, tenisz-balhátvéd és keresztény feminista nem létezik. El kell dönteni, hogy melyik sport szabályai szerint játszunk. Aki magáénak vallja a keresztény elveket, az ne hirdessen olyasmit ami azokkal szembemegy. Aki feminista, az ne tetszelegjen Teréz Anya szerepében – neki már csak a terézanyuság marad.

Ha valaki félreértené: én magam nem vagyok keresztény (és persze feminista sem). Ettől függetlenül a képmutatás minden körülmények között szúrja a szememet, különösen ha a feministákról van szó – és hát valljuk be, velük kapcsolatban elég sok szemszúrás felmerül. Többek között az, hogy mindenhová be akarják tenni a lábukat, és mindent a saját képükre akarnak formálni. Mint egy rossz vírus, ami a sejtekbe betörve a saját másolatainak gyártásába kezd.
Szerencsére a feminista vírus terjedése ellen van jó vakcina és antibiotikum: a józan ész. Aki egyszer átlátja a hazugságaikat és önellentmondásaikat, azt utána már soha nem lehet megfertőzni.
Most már csak annyi dolgunk van, hogy igyekezzünk minél több embert beoltani még időben, mert abban a helyzetben ahol a világ most áll, a feminista hazugságok terjedése egy különösen kellemetlen púp a hátunkon.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
10 megosztás


45 thoughts on “A köztünk élő oxymoron

  Toplak Zoltán

  Zoli

  (2011. december 1. csütörtök - 14:19)

  Mi történt Christina Hoff Sommers-szel? Sajnos angolul nagyon keveset tudok.

  Létezik-e keresztény feminizmus? Tudod, Dean, a Katolikus Egyház nőkérdésben a legliberálisabb. Bármily konzervatívnak is hiszik sokan. A férfi és a nő együttműködéséről a Hittani Kongregáció levelet adott ki. Itt és itt olvasható. Ebben alá-fölé rendeltségről egyáltalán nincs szó. Mellérendelésről annál inkább. Hittanári végzettségű ismerősöm is a “család feje” szerepet inkább a “család védelmezője” -ként értelmezi. Közösségvezető ismerősöm szerint Pál apostol és Péter apostol ilyen irányú, és egyértelmű tanításai, egy patriarchális társadalom lenyomata csak a Bibliában, ma nem érvényes.

  Én ezekkel szívem szerint nem értenék egyet. Én legszívesebben belenőnék a család vezetője szerepbe. Ahogy protestáns tesóinknál ez el is van fogadva. Ld. Pál Ferenc: Keresztyén házasság c. könyvét.

  Ugye sikerült felvázolnom milyen világ is van nálunk férfi és nő ügyben?

  (Keserű legyintés) Ezért írom oly sokszor, hogy nekem fájdalomcsillapító a férfiközösségem, mert otthon totál nem érezhetem magam férfinak, hát legalább ott. Mindig is úgy éreztem, hogy a családfőség támadásával valami fontosat vesz tőlem el a feminizmus. Cserébe pedig nem nyújt semmit. Áááááá – lemondó sóhaj – Hagyjuk ezt! Itt nincs más hátra, mint kínlódni.

   Deansdale

   (2011. december 1. csütörtök - 14:37)

   CHS egy olyan feminista, aki végülis azt mondta, hogy a feministák már túllőttek a célon. Hogy az egyenjogúság nem nőfölényt jelent. A “hugicái” egyből kiátkozták, szapulták, azt mondták nem hogy nem feminista, de még csak nem is nő, áruló, stb.

   Az egyház is feminizálódik. Nem véletlen, hogy a templomba járók között nyugaton már 90% a nő, hiszen a férfiakat elidegenítik a feminizált tanokkal.

   Ennek a folyamatnak az első lépése az amiről te is írsz, vagyis hogy liberális/feminista nyomásra elkezdik félremagyarázni a bibliát. Ott van például 1Kor 11:3:

   “Akarom pedig, hogy tudjátok, hogy minden férfiúnak feje a Krisztus; az asszonynak feje pedig a férfiú; a Krisztusnak feje pedig az Isten.”

   Ezt hogy a fenébe lehet máshogy értelmezni, mint ahogy le van írva?

    Toplak Zoltán

    Zoli

    (2011. december 1. csütörtök - 15:21)

    Igen, erről írtam (és még van pár ehhez hasonló sor a Bibliában), hogy félreértelmezhetetlen. Fekete – fehér, egyértelmű. Nálunk most mégsem az. Ez van.

  Toplak Zoltán

  Zoli

  (2011. december 1. csütörtök - 14:22)

  Bocs, hogy ilyen negatív vagyok, de egyszerűen semmi alapom nem maradt, hogy oda álljak az asszony elé, és azt mondjam: szivi, próbáljuk meg úgy, hogy most én vagyok felül. Mert ennek ez a rendje. Inkább bele sem gondolok ebbe az egészbe, mert csak kínlódom rajta.

  thehermit

  (2011. december 1. csütörtök - 15:06)

  Erin Pizzey esete talán még durvább volt.

   

  http://en.wikipedia.org/wiki/Erin_Pizzey

   thehermit

   (2011. december 1. csütörtök - 15:11)

    Pizzey reports that she has been the subject of death threats and boycotts because of her conclusion that most domestic violence is reciprocal, and that women are equally as capable of violence as men.

   Pizzey alapította az első “women’s shelter”-ek egyikét (ez olyan hely, ahová a bántalmazott nők mehetnek, védelmet és menedéket kapnak), de később arra a következtetésre jutott, hogy a legtöbb családon belüli erőszak kölcsönös, és hogy hogy a nők ugyanolyan erőszakosak, mint a férfiak. Cserébe halálos fenyegetéseket kapott, és bojkottálták, vajon kik?

   A kérdés költői.

    Toplak Zoltán

    Zoli

    (2011. december 1. csütörtök - 15:27)

    Most olvasom a nemek forradalmát. Pont erről íra írónő: aki felemeli a szavát a genderfeminizmus ellen, azzal ez történik, amit leírtál.

   Toplak Zoltán

   Zoli

   (2011. december 1. csütörtök - 15:25)

   Brühühü ez angol nyelvű. :(

  Toplak Zoltán

  Zoli

  (2011. december 1. csütörtök - 22:40)

  Engem is teljesen meglepett, hogy hivo, tehat nem csak templomba jaro, ertelmisegi no ismeroseim feje i smennyire tele van a feminista szoveggel. eg ynyaralason bukott ki  adolog. Tabortuz az ures plebania udvaran, dumcsi. egyszerre csak elkezdi az egyik csaj, hogy a ferfiek mennyire aljaabbak mint a nok. Meg a matriarchatus lenne az idealis vilag. Mert nem lenne haboru, meg mittudom en mi. De a legjobb az volt, hog yvol tvelunk eg yharom gyerekes anyuka is, akit megruhazott a ferje. a ferfi orvoshoz elment, pszichiatrian jart, ugy tunt atgondolta a dolgot es igyekezett rendbehozni. ezek a nok meg bujtogattak az anyukat, hog yvaljon el! Kesobb mondt anekem, es a gyerekeket hova tette volna? Egyedul harom gyerekkel, eg ykibicnek ez oly mindegy. ‘Meg kibeszeltek  ahata mogott, hog ynem figyel a gyerekeire. (Tenyleg nem. Decsoda? Komoly csaladi konfliktrussal a hata mogott.) Holott ug yjott el, hogy majd a tobbiek figyelnek  agyerekre, o meg pihenjen, mert eleg trauma erte. (Igaz kesobb a pszichologus i sramutatott, hgogy az asszonyka vastagon benne van, hogy agresszio lettavege. Ma boildog hazaspar egyebkent.)

  A vendeglato apaca nemertette, miert ilyenek  a tobbiek (aalitolag baratnoi az anyukanak), regen ez nem ig yvolt. (Mert falunkbeli volt az apaca, gyerekkori baratno.) Tenyleg tudnak csunyak lenni a nok, belatom. Csak magamban en is mindig felmentem oket. Huje szokas. Bar megbocsatani azert kell.

  Bocs a felreutesekert, mert az ekezet hianya miatt. Most nemet abc-n van a gep.

  Admin

  Admin

  (2011. december 2. péntek - 07:20)

  Jól sikerült cikk, Dean. Ajánlok hozzá képet. Egy hamisítatlan, “csodás” feminista alkotás Karin Luner-től.
  Innen: http://www.brooklynmuseum.org/eascfa/feminist_art_base/gallery/karin_luner.php?i=1458
  Már fel is töltöttem keret nélkülire vágva és megfelelően átméretezve. A kép hozzáadás párbeszédpanelen, a média menüpont alatt megtalálod. Csak be kell illesztened, ha te is megfelelő illusztrációnak gondolod. Javasolt képaláírás:  Feminist Art Base: Karin Luner, Reshaping the Cross, 1992.

  És akad még hasonló ugyanebből a forrásból: http://www.brooklynmuseum.org/eascfa/feminist_art_base/gallery/EdwinaSandys.php?i=2206

  A teljes Feminist Art Base megérne egy kis művészet filozófiai elmélkedést… Ha lenne időm írni… Sebaj, gyűlnek szépen sorban a jegyzetek közt a témáim.
  http://www.brooklynmuseum.org/eascfa/feminist_art_base/artist_list.php

  Ebbe a képbe egyenesen beleszerettem:
  http://www.brooklynmuseum.org/eascfa/feminist_art_base/gallery/mariafriberg.php?i=173

   Deansdale

   (2011. december 2. péntek - 08:20)

   Feministákban férfigyűlölet? Honnan veszik egyesek ezt a maszlagot…?!

   Pf.

   Az én ízlésemnek ez túl durva ahhoz, hogy kitegyem cikk mellé. Majdnem hányingerem lett tőle még úgy is hogy nem is vagyok keresztény… Egyébként jó lehet majd később, egy ütősebb cikkhez. Ehhez a langyos kis tűnődéshez egy ilyen atombomba túl erős :)

   Toplak Zoltán

   Zoli

   (2011. december 2. péntek - 11:45)

   Teljesen meglep, hogy ilyen szent jelképekhez minden gátlás nélkül hozzá mernek nyúlni feministák. Semmi tisztelet nincs bennük? Ha jól láttam, az első képen a hölgy éppen fűrészeli ketté Krisztust és a keresztet. Most ezzel áll bosszút a férfiakon? Mert Jézus is férfi? A női megfeszített kész gyönyör. Ha a szenvedő nőre keresnek képet, ott van a Szűzanya, akinek “szívét tőr járja át” a jóslat szerint. A vízben lebegő, látszólag halott, báb férfiak, egyenesen király. Gyomormagasságban kéne pár lyuk rájuk, és a vízben terjedő vér még. Sokkal hitelesebb lenne.

    Alter Ego

    Alter Ego

    (2011. december 3. szombat - 06:02)

    A “mű” címe:  A kereszt átformálása. Ennek a provokatív demonstrációnak az üzenete, hogy nincs olyan értékrend, amely ne lenne átalakítható. A tisztelet hiánya másokkal és mások tabuival szemben szemmel látható. Nem keres új jelképeket, nem hoz létre új értékeket, inkább a meglévőket akarja agresszíven a saját igényei szerint átformálni, új tartalommal feltölteni, újramagyarázni. A kép pontosan a feminizmusnak azt az arcát jeleníti meg, amit Dean írt a cikk végén:  ”…mindenhová be akarják tenni a lábukat, és mindent a saját képükre akarnak formálni. Mint egy rossz vírus, ami a sejtekbe betörve a saját másolatainak gyártásába kezd.” – Ezért ajánlottam a képet.

     Toplak Zoltán

     Zoli

     (2011. december 3. szombat - 11:54)

     Boáf – ennyit a képről. Biztos vannak normális feministák is, nem csak ilyen betegek. Akik tényleg a nőknek akarnak jót, és közben nem gyűlölik a férfiakat. De hol vannak?

      ejszarny

      (2011. december 3. szombat - 13:47)

      normalis feminista? :)
      sztem a normalis, kiegyensulyozott, ertelmes nok csaladban elnek, es boldogok h nem alferfikent, hanem nokent tisztelik es szeretik oket…

  ejszarny

  (2011. december 3. szombat - 13:46)

  egyebkent elkepeszto meretu a hulyeseg, 1-2 napja a parlamenti kvotas vitanal, valamelyik elvakult feminista pont a katolikus egyhazat hozta peldanak az egyenjogusaghoz :)  bar hiaba kerdeztem, nem igazan tudott nonemu papakat felsorolni :)
  egyszeruen borzaszto, mennyire butak tudnak lenni, van egy teljesen elvakult hit a feminizmusban es kesz, onnantol a legkitartobb ervelesuk az, h ha nem ertesz egyet, himsoviniszta vagy es unintelligens… tenyleg vallassa valt a feminizmus, es mint vallas, nem igenyel logikat, eszerveket, bizonyitast : hinni kell es kesz.

  […] régen írtam már a keresztény feministákról, és az álláspontom azóta sem változott róluk. A jézusi tanok kifejezetten szembemennek a […]

  Pash Cutter

  Pash Cutter

  (2014. június 9. hétfő - 08:34)

  Ez olyan, mint a katolikus nácik.

  Ez olyan, amikor a PHM egy csomagolásban akarja eladni nekünk az Újszövetséget és a Mein Kampf-ot.

  Ez olyan, amikor Domokos Endre János egyszerre népszerűsíti Jézust és Hitlert.

  Valahogy nem működik ez az árukapcsolás. Vajon miért nem? :)

  Adolf Weininger

  Adolfo Weininger

  (2014. június 9. hétfő - 09:18)

  Ez olyan, mint a katolikus nácik. … Valahogy nem működik ez az árukapcsolás.

  Ennek azért nézz kicsit jobban utána.

  Segítség gyanánt kissé módosítottam a nickkeresztnevemen…

   Pash Cutter

   Pash Cutter

   (2014. június 9. hétfő - 09:46)

   Én most konkrétan a PHM-re gondoltam, amely szintetizálni kívánja a német nemzetiszocializmust a katolicizmussal. Te szerintem inkább azokra a történelmi nemzetiszocializmusokra (hungarizmus) és történelmi fasizmusokra (fallangizmus) gondolsz, amelyek megpróbálták összeegyeztetni a saját politikai ideológiájukat a katolikus vallással. Ahogy visszanézek: nekik sem sikerült, rengeteg volt már akkor is a belemagyarázás és a csúsztatás.

  Adolf Weininger

  Adolfo Weininger

  (2014. június 11. szerda - 14:54)

  Az is érdekes az oximoronokkal, hogy ha két egymást kizáró kategóriát jelölő szót a hatalom rendel egymáshoz, mert épp akar valamit vele + a két szót elkezdi egybeírni, akkor az addig egymást kizáró kategóriák egyszer csak – szinte varázsütésre – már nem zárják ki egymást. Hanem az egybeírt új szó harmadik minőséget, egy harmadik kategóriát kezd jelenteni, amely új jelentést lehet utálni vagy szeretni, de az többé már senkit se érdekel, hogy egymást kizáró szavakról, kategóriákról volt/van szó…

  Ilyenek a ballib oldalon az álomgyár, melegházasság, a jobbkonz-on a nemzetiszocialista, kereszténydemokrata.

   Angelo01

   Angelo01

   (2014. június 11. szerda - 16:53)

   Békeharc, szűznemzés, felcsökkentés, Nincs új a nap alatt.

   Az sem kutya, amikor egy kifejezés önmaga oximoronjává válik, mint az 1984-ben a Béke Minisztérium, Igazság Minisztérium és a Népjóléti Minisztérium. Nyugdíjvédelem, rezsicsökkentés stb. :)))

  Angelo01

  Angelo01

  (2014. június 13. péntek - 10:32)

  Dehogy hallgatag. Csupán csak akkor beszél, ha van mondanivalója. Ennyi erővel Cato, Cicero és társaik sem igazi férfiak? :)))

   Adolf Weininger

   Adolfo Weininger

   (2014. június 13. péntek - 14:18)

   Nem azt mondtam, hogy az igazi férfi néma:) A hallgatag pontosan azt jelenti – amint azt helyesen írod is -, hogy csak akkor beszél, ha van mondanivalója. Cato, Cicero, Clint Eastwood és Bud Spencer ezért igazi férfiak.

   Azt se nagyon értem, hogy miközben nevesített pszichiátriai tünet a mutizmus (kb. konok hallgatás), a mondás mégis úgy tartja, hogy hallgatni arany… Most akkor szabad hallgatni a mondásra, vagy inkább a mondásnak is hallgatnia kéne?

    Angelo01

    Angelo01

    (2014. június 13. péntek - 15:14)

    A túlzott kommunikációs kényszerben (függésben) szenvedő világunkban egyre inkább értékelem a keveset, de értelmesen beszélő embereket. Akár férfi, akár nő.

     Adolf Weininger

     Adolfo Weininger

     (2014. június 13. péntek - 19:56)

     “túlzott kommunikációs kényszerben (függésben) szenvedő világunk”

     Desmond Morris írja a Csupasz majom c. könyvében – én legalábbis ott találkoztam először ezzel a fura gondolattal -, hogy korunk jól ismert fecsegése nem kommunikáció (nem információ-áramlás), hanem a darwinizmus szerinti oldalági rokonaink, az emberszabású majmok kurkászásának felel meg. Ha jóban vannak, egymás szőrét tisztogatják, amivel azt “kommunikálják”, hogy bizonyos fokú intimitás áll fenn köztük, azaz nem kell tartaniuk egymástól. Ugyanerre szolgál a csupasz majmok folytonos szómenése is: alig lévén szőrünk és alig lévén valódi mondanivalónk egymásnak, üres szózuhatagokkal  fejezzük ki a nem túl mély, de azért már létező intimitási viszonyainkat. Az az egyetlen információ áramlik oda-vissza, hogy per pillanat nem kell félned tőlem, és nekem se tőled. Mivel nyelvünk viszont van….

      Angelo01

      Angelo01

      (2014. június 13. péntek - 20:48)

      Stimmel amit írsz. Nem véletlen a női nem túlsúlya az FB, iwiw, twitter, instagram, stb. oldalakon, mivel ebben ők a tehetségesebbek, vagy inkább érdekeltebbek, vagy inkább rászorultabbak. Az ilyen oldalakon történő kommunikáció valójában metakommunikáció (metakommunikáció helyettesítő), függetlenül a közlés információtartalmától.  Viszont van ennek árnyoldala is. A tényszerű tudás megszerzése szempontjából az infokommunikációs “forradalom” előtt az értékes tények, a tudás megszerzésének képessége volt előny, míg most ugyanazon tények kinyerésének az információs/dezinformációs “zaj” közül számít erénynek. Érdekes, hogy a wikipédia szerkesztőinek jelentős százaléka férfi :)) Tények vs. csacsogás :))

       Kodo

       (2014. június 13. péntek - 21:06)

       Na majd mindjárt jönnek a femcsik, hogy wiki kvótát is követelnek. Nem mintha most bárki eltiltaná onnan őket, de miért ne tegyenek be féket az ott éppen aktívabb férfi többség kárára?

       Adolf Weininger

       Adolfo Weininger

       (2014. június 13. péntek - 21:14)

       Ez jó: most a fölösleg eltávolításával lehet (valódi) információhoz jutni, régen magát az információt kellett létrehozni. Talán Michelangelo mondta, hogy a szobrászat lényege, hogy a tömbből le kell venni a felesleges követ, a festészeté, hogy a vászonra oda kell tenni a hiányzó festéket.

        Angelo01

        Angelo01

        (2014. június 13. péntek - 22:51)

        Mindkét folyamat mögött ott a lényeg. Semmit nem kapsz készen, az eredményért küzdeni kell. Egyszer így, egyszer úgy. “Mondottam ember: küzdj, és bízva bízzál.” :))

        A zene pedig nem más mint hang és csend kombinációja. A zeneszerző dolga pedig meghatározni, hogy mikor van hang, és mikor csend. Rendezett káosz, kaotikus rend.

        Egyébként úgy tudom ő mondta a szobrászatról, amire gondolsz.

         Adolf Weininger

         Adolfo Weininger

         (2014. június 14. szombat - 21:05)

         “A zene pedig nem más mint hang és csend kombinációja”

         Akkor olyan, mint a nullák és egyesek váltakozó futkározása a számítógépen? – Pár éve egy mérnök, aki imádott gitározni, (el)magyarázta, hogy bármely zene leírható matematikailag is. Vagy algebrailag? Már nem emlékszem, pedig akkor érteni véltem. Ez a hang-csend váltakozás most ilyesmi számomra.

          the hermit

          (2014. június 15. vasárnap - 07:55)

          Amikor digitális formában rögzítenek zenét, nem is csinálnak mást, mint hogy számjegyekkel leírják.

          Angelo01

          Angelo01

          (2014. június 15. vasárnap - 13:59)

          Maga a hang egy hullámmozgás, fizikai jelenség, így minden jellemzője leírható matematikailag. Már a bakelitlemez is egy bináris kóddal írt hordozó :)

           Adolf Weininger

           Adolfo Weininger

           (2014. június 15. vasárnap - 14:22)

           “Maga a hang egy hullámmozgás, fizikai jelenség, így minden jellemzője leírható matematikailag.”

           Azt hiszem, pont ezt mondta a mérnök is…

           *

           Ma van Father’s day!

           Erről eszembe jut a Kabaré című film “Fatherland, fatherland show us the sign … tomorrow belongs to me” dalosan induló induló dala, amiről meg az, vajon az ‘apaföld’ oximoron-e?

           Angelo01

           Angelo01

           (2014. június 15. vasárnap - 16:40)

           Viszont az emberi kreativitás soha nem lesz leírható matematikailag. Egyéni, utánozhatatlan. Ahogyan bármilyen fejtett mesterséges intelligencia sem fogja tudni megmondani, hogy az alma, vagy a körte finomabb.

           Az, oximoron. Anyaföld, apa-mag :) sima, leképezése a férfi-nő relációnak, egyik nélkül sincs termés. De mégis a nő a befogadó, ahogy a föld.

           Dwarf

           (2014. június 15. vasárnap - 21:41)

           Gyakorlatilag frekvencia (milyen “sűrű” a hullámzás) meghatározza a hangot (normál a ha jól emlékszem 440 Hz), az amplitúdó pedig a hangerővel arányos. A bakelitlemez az emlékezetem szerint, pont analóg, de a cd, dvd bináris.

       brandon

       (2014. június 15. vasárnap - 10:04)
        Tibi

        Tibi

        (2014. június 15. vasárnap - 16:33)

        A nőkre sajnos nagyon jellemző az ún. Münchausen by proxy szindróma, amikor másoknak okoz sérülést, betegséget, nem ritkán halált, hogy ezáltal magára terelje mások figyelmét. Ilyenkor legtöbb esetben a saját gyermeke az áldozat, hiszen ő általa igazolja milyen jó anya. Szélsőséges esetben fojtogathatja is, hogy aztán ő élessze újra,s így a kórházban kivívhassa az önfeláldozó anyának kijáró csodálatot.
        Később a bíróságon felmenthető bipoláris zavarra, bántalmazott nő szindrómára, hivatkozva, hogy aztán felelősségre vonás nélkül ússza meg a saját gyermeke ellen elkövetett szándékos emberölési kísérletet. A fenti esetben is egy arcpirítóan mérsékelt büntetéssel megúszta az “ANYA”. 6 év. Egy kis figyelemre törődésre vágyott…

         Adolf Weininger

         Adolfo Weininger

         (2014. június 15. vasárnap - 17:44)

         Egy anya szerintem tudat alatt azután is a saját teste részének tekinti a gyerekét, miután elvágták a zsinórt. Alighanem akkor is, amikor a gyerek már felnőtt… Mindez az anyaság sors-szerűségét fejezi ki.

         A brandon által linkelt esetet közelebb érzem a nők saját testük ellen elkövetett agresszióihoz (táplálék-megvonás, bőr, haj és más testrészek tönkretétele mestergéses szépészeti beavatkozásokkal, vesetájék nagy hidegben is fedetlenül hagyása, hogy mutatva legyen a lapos has, stb.) amiket azért követnek el, hogy a környezet (bennük a férfiak, de leginkább a többi nő) tetszését, irigykedését elnyerjék. A megfelelési vágy sokszor tényleg szó szerint beteges a nő(iesség)nél.

  Adolf Weininger

  Adolfo Weininger

  (2014. június 13. péntek - 18:44)

  the rest is silence

   

  […] kell szemlélnünk, hogy a balra nyitó “liberális konzervatívok” vagy  “keresztény feministák” nem a politikai spektrum átmeneti alakulatai, hanem a totális merkelizálódáshoz vezető út […]

Vélemény, hozzászólás?