Toplak Zoltán
5 megosztás

A rózsaszín póni esete

Családi fesztivál volt Kőszegen. Ökumenikus. A sok program közt volt arcfestés is. A fiam (Bence) egy robotos-kiborgos mintát választott magának. Büszke voltam rá, lám, a fiam igazi fiús arcfestést szeretne magának. Aztán váltott: egy fehér-rózsaszín pónit akart. Puff neki! Na mindegy, modern szülő vagyok, legyen, amit a gyerek akar. Nem mertem szólni neki, hogy az lányos minta, nehogy zavart keltsek szexuális fejlődésében. (Nem viccelek, tényleg így volt.)

Bence leült, és megfestették az arcát. Nem láttam, mi készül, a kisebbik fiamat pesztráltam közben. Bence végzett, odajött, és hálát adtam, hogy (az egyébként rendkívül csinos) arcfestő hölgy eléggé bölcsnek bizonyult. Korábban bele sem gondoltam, hogy a fiam kortársai mennyire kicsúfolnák egy rózsaszín pónival az arcán.

A póni ugyanis kék volt.

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
5 megosztás


8
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
5 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
4 Hozzászólások szerzői
zombeeinfiniiumDeansdaleejszarny Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
ejszarny
Újságíró

ehh, inkabb nem mondok semmit.

Deansdale
Admin

A srác szerintem direkt csinálja :) Lehet hogy feminista kém :D

ejszarny
Újságíró

ember, most komolyan. azm 5 perccel ezelotti poszthoz direkt nem szoltam, inkabb nyitottam meg egy sort.

de hat bakker

Deansdale
Admin

Kicsit pofoztam a cikken így szerintem kategóriákkal jobb lett :)

(Bocs Zoli, úgy nem maradhatott… De legalább látod merre kéne fejlődni :)

Deansdale
Admin

“Nem mertem szólni neki, hogy az lányos minta, nehogy zavart keltsek szexuális fejlődésében.”

Nem tudom tisztában vagy-e vele, de pont azzal kelted a zavart, ha ráhagyod a hülyeséget, amit esetleg máshol, másvalakik “belefeminizáltak” (szép magyar szóval). Ideje lenne ráébredni, hogy felelősséged normális férfit faragni belőle, és ebbe az is beletartozik, hogy leállítod mielőtt hülyeséget csinálna.

Persze ha nem bánod ha meleg lesz akkor nem szóltam semmit :) Végülis azok is emberek :D

ejszarny
Újságíró

A srác szerintem direkt csinálja, lehet, hogy feminista kem.
:]

zombee
Olvasó
zombee
Deansdale: “ha nem bánod ha meleg lesz”
Esetleg van saját tapasztalatod, élményed amit meg szeretnél osztani velünk?
Kedves Apuka, úgy hülyeség az egész ahogy van. Ha rózsaszín pónit akar akkor legyen az, nem kell “zavart kelteni a szexuális erőben”. Ő egy gyerek, nem szexuális ösztönöktől vezérelt erőgép. A kisfiad pónit akar és kész. Ha kicsúfolják akkor elmondhatod: ő választotta magának, nem Te. Ha folyton csak óvni akarod a társai csesztetésétől, SOHA nem tanulja meg, milyen kegyetlen az élet. De azzal sem veszít ha a társai elfogadják, esetleg bátorítják hasonló cselekedetekre, attól még NEM LESZ MELEG. Az arcfestő hölgy nem érdemel elismerést csak azért, mert a gyerek neme alapján váltott színt. Én max. azért dícsérném, mert a kisfiú boldog volt a kék pónival is, lehet hogy sokkal szebb lett mint a lányok rózsaszín pónija.
infiniium
Olvasó
infiniium

Valaki lefordíthatná Roissy “levél a gyerekemnek” cikkjét Zoli okulására. (Megcsinálnám én, de nekem a céges web filter letiltja az ilyen oldalakat)