Férfihang.hu
7 megosztás

LMP: Kihátráltak a pártok a női kvóta mögül

Budapest, 2011. december 6., kedd (OS)


Az LMP női kvótát javasoló módosító indítványa többpártinak indult, de a Fidesz és az MSZP végül kihátrált belőle. Ha ma a képviselőjelöltek kiválasztásánál az alkalmasság számítana, sokkal több nő lenne a parlamentben.

Tegnap a Jobbik elhatárolódott Gaudi Nagy Tamástól, aki a női kvótát támogató LMP-s javaslat mellé állt. Pedig a Jobbik frakcióban ülő, nem párttag képviselő volt az egyetlen, aki az egyeztetések végén is állta a szavát: az eredetileg a kezdeményezéssel egyetértő szocialista és fideszes képviselők az utolsó pillanatban kihátráltak a nők ügyét segítő javaslat mögül.

Az LMP kezdeményezése alapján a mai 9%-ról egy lépésben 16%-ra emelkedne a nők aránya, amivel felzárkózhatnánk Kazahsztán, Albánia, Azerbajdzsán, Tadzsikisztán szintjére. Az országgyűlés másik három pártja azonban még ezt is ellenzi; úgy tűnik, hogy a 91%-os férfi kvóta sokkal jobban tetszik nekik. A KDNP-t eleve nem is kérdeztük.

Ez a magatartás a kormánypárt részéről egyetlen módon lenne menthető: ha a Fidesz még ma bejelentené, hogy elfogadja az LMP kihívását, és 2014-ben országos listáján befutó helyen 33%-nál is több nőt indít. Amíg ezt nem teszi meg, addig hamis és cinikus minden érvelés a kvóta ellen, amelyet a világ több mint 100 országában sikerrel alkalmaznak.

Ertsey Katalin – országgyűlési képviselő
Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

Forrás: MTI OS

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
7 megosztás


8
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
4 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
7 Hozzászólások szerzői
Balu1stBoriszKodoAlter Egoejszarny Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Deansdale
Admin

Ez az egész annyira gyenge, óvodás színvonalú nyávogás meg fröcsögés, hogy az ember agya leszakad. Ilyen nők vannak a parlamentben?! Beszarás. És ilyenből akarnak még többet??? Elmennek a ****** *******.

“Ha ma a képviselőjelöltek kiválasztásánál az alkalmasság számítana, sokkal több nő lenne a parlamentben.”

Demagóg nagyképű félrebeszélés 1. Katinkám, nekünk bizonyíték kell, nem ígéret. És hát valljuk meg, te magad vagy a tökéletes ellenbizonyíték a saját állításodra. Ha nem belső neoliberális kvótával kerültél volna a parlamentbe, akkor esélyed sem lett volna oda jutni. Nem véletlenül.

“Az LMP kezdeményezése alapján a mai 9%-ról egy lépésben 16%-ra emelkedne a nők aránya, amivel felzárkózhatnánk Kazahsztán, Albánia, Azerbajdzsán, Tadzsikisztán szintjére”

Demagóg nagyképű félrebeszélés 2. A nők parlamenti jelenléte NEM egy “szint” amihez zárkózni kellene – illetve legfeljebb a zápult feminista agyakban minősülhet annak. Ha meg valakinek ez jelenti a politikai sikerességet, vagy a nők helyzetének fokmérőjét, vándoroljon ki az említett országokba. Kedves Kata, a maga Tadzsik repülőjegyére szívesen rendezek gyűjtést, de csak odaútra…

“úgy tűnik, hogy a 91%-os férfi kvóta sokkal jobban tetszik nekik.”

Demagóg nagyképű félrebeszélés 3. Nem létezik semmiféle “férfikvóta”, a dedós igénytelen hazugságokkal k*rvára le kéne már állni, mert egyszerűen nem méltó még ennek a búvalb*szott magyar parlamentnek a színvonalához sem, pedig azt alulmúlni igazán nem könnyű.

“A KDNP-t eleve nem is kérdeztük.”

Demagóg nagyképű félrebeszélés 4. A politikai ellenfelet ilyen gagyi módon megpróbálni lejáratni, na ez aztán a menő politikusi hozzáállás. Katalin kinek politizál, óvodásoknak? Megszavazták volna a gyerekek választójogát amíg nem figyeltem?!

“Ez a magatartás a kormánypárt részéről egyetlen módon lenne menthető: ha a Fidesz még ma bejelentené, hogy elfogadja az LMP kihívását”

Demagóg nagyképű félrebeszélés 5. Na ja, ha ilyen ultimátumokkal akarja a törpe megszégyeníteni az óriást, az megintcsak szuperül végiggondolt, elegáns és filozofikus stratégia. De ha már itt tartunk, lenne nekem is egy kihívásom Katinkához: mondjon a hatályos magyar törvénykönyvből egy paragrafust, ami kimutathatóan a férfiaknak kedvez a nők kárára. Amíg ilyet nem talál, ne beszéljen nőelnyomásról.

“hamis és cinikus minden érvelés a kvóta ellen, amelyet a világ több mint 100 országában sikerrel alkalmaznak.”

Demagóg nagyképű félrebeszélés 6. Mit nevez “sikernek”? Az, hogy nők ülnek a parlamentben, az “siker”? Miért? Mihez képest? A görög, olasz és portugál parlamentben is több a nő, mint nálunk, és mire jutottak? Közelebb állnak a csődhöz mint mi. Köszönöm, de én nem kérek ebből a fajta “sikerből”.

De addig is míg ki nem vándorol, kedves Kata, legalább ezt az óvodás stílusú durcáskodást abbahagyhatná. Kicsit nehéz magát komolyan venni politikailag, ha közben taknyos orral toporzékol, és a miniszterelnököt fenyegeti. Nem szívesen segítek a feministáknak, de van bennem annyi lovagiasság, hogy szóljak: amíg így rendszeresen megszégyenítgeti magát (és pártját) ezekkel a kirohanásokkal, addig nem is lesz sok esélye rá, hogy a komolyabb pártokat megnyerje a kezdeményezésnek. Sándor Klára legalább az áltudományosság látszatát igyekezett megőrizni, de még ő is elbukott, Magyar Bálinttal az oldalán.

ejszarny
Vendég

nem is erdemes foglalkozni veluk. lmp nalam mar ott vicckategoriaba irta magat, amikro megneztem h a varosunkban kiket jeloltek. ez ilyen fogalmatlanfaszkalap-part.

Vasgerinc
Vendég
Vasgerinc

Hihetetlen és undorító. Mi az, hogy több nő lenne a parlamentben, ha az alkalmasság számítana? Mi számít ma, ha nem ez (még ha tévesen is ítéli meg a választó). Illetve mit nevezünk egyáltalán alkalmasságnak? Az egyéni választókerületekből miért ilyen nő jutott be a parlamentbe?

Mi az, hogy 91%-os férfikvóta? Hol van ez megszabva, megírva?

És mi az, hogy hamis és cinikus minden érvelés a női kvóta ellen? Talán vitába kellene szállni ezekkel az érvekkel, nem minősítgetni azokat.

Mondjuk van benne egy kis őszinteség is:

“kihátráltak a nők ügyét segítő javaslat mögül.”

Tehát a nők ügyeit

Alter Ego
Szerkesztő

Ha az egész mondanivalóból kivonjuk a csúsztatásokat és a demagógiát akkor valóban más sem marad, csak a női érdek.

Borisz
Újságíró

Én is imádom a “ha én cica volnék, kétszáz egeret fognék” jellegű érveléseket. Mutimeg lécci, egyrészt azt, hogy miben érhetjük tetten a nők jobb (egyenlő, tehát jobb?) képességeit, másrészt hol van az a gonosz patriarchális törvény, ami mégis visszatartja őket? Feleljen bíróság előtt az ilyen ember (leszarom, hogy nő: “az ilyen ember”, proudly sic), amiért hazudozott, és azt állította, hogy nem az alkalmasság számít.

Az ilyen nőknél egész egyszerűen nem számítanak az eszközök, csak a cél. Hazudni fognak, nyilvánvalóan. Tudják ők is, és egymás között egy pillanatig nem tagadják. Csak kifelé, de ott meg egységesen és vérkomolyan.

Hogy tekinthet bárki vitapartnernek egy olyan réteget, ami a vita minimális korrektségi szabályait se tartja?

Gyakorlatilag a feministák több pénzt és több hatalmat akarnak. És BÁRMIT megtesznek érte. Szó szerint bármit. Két perccel korábbi álláspontot letagadnak, tényeket hamisítanak meg, férfiakat és plakátokat tépnek össze, vagy ha kell, lefekszenek valakivel, csak haladjon a jó ügy.

A mondataiknak nincs jelentése: nem beszélnek, hanem utánozzák az emberek hangját a táplálékszerzés érdekében.

ejszarny
Vendég

a kemeny noelnyomas kimerul abban h elobb mehetnek nyugdijba is?
mert akkor csereljunk.

Kodo
Újságíró
Kodo

Nos, igen!

A kizárólag nök által igénybevehetö kedvezményt olyan indokokra hivatkozva kapták meg, amely feltételeknek nagyon sok férfi is ugyanúgy megfelel és nagyon sok nö viszont egyáltalán nem teljesíti ezeket.

Háztartási munka, gyereknevelés stb.

Csak egyetlen olyan feltétel van a kedvezmény magyarázatául szolgáló indokok között, amelynek férfi nem felelhet meg.

Pusztán csak az, hogy ö nem nö!

Így hát, míg bármelyik arra érdemtelen nö élhet a kedvezménnyel, a férfi ha megszakad bele, akkor sem.

Balu1st
Olvasó
Balu1st

Szerintem a pártok eleve csak jól le akarták égetni ezt az ostoba kezdeményezést. Azt hiszem, sikerült.