2 megosztás

Csendes éj

Ahogy az talán feltűnt a kedves rendszeres olvasóknak, a cikkek özöne kissé leapadt. Nem kell aggódni, ez csak az ünnepi hangulat következménye. Így télapó és karácsony között természetes, hogy még a zord férfiak is visszavonulnak kissé a családjuk körébe, és a billentyűzet helyett az asszony hátsóját vagy a kölyök buksiját birizgálják :)

Sajnos politikai ellenfeleink ezalatt sem pihennek. Az utóbbi napokban legalább 5 cikket megírhattam volna, mert a magyar sajtó adott rá elég alapot, de valahogy nem volt kedvem hozzá. Majd visszatérünk a rögvalósághoz januárban. Addig esetleg még becsúszik 1-2 cikk az ünnepekről, a családról, esetleg a szilveszteri buliról, de ez a következő 2-3 hét nem a küzdelmek, és nem a politika ideje.

Minden jót nektek :D

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
2 megosztás


10
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
7 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
6 Hozzászólások szerzői
ejszarnyZoliAlter EgoZoliAdmin Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Vasgerinc
Vendég
Vasgerinc

Neked csak ilyenkor kell az asszony hátsóját birizgálni? :)

Egyébként még bőven munkanapok vannak, az ünnepet tessék elfelejteni! Az ünnepi hangulat csak 24-26. és 31-01. megengedett, a többi napon ugyanúgy kell dolgozni, mint nyáron! Világos?

Admin
Admin

Rajtam még nem uralkodott el teljesen az ünnepi készülődés. :) Egy ideig még leközlöm az Országos Sajtószolgálatnál megjelenő, a lapunk témáiba vágó politikai közleményeket is, hogy ne maradjanak az oldal látogatói teljesen olvasni való nélkül. Az Advent szellemében esetleg elnézőbben bánunk majd “politikai ellenfeleink” véleményével és mellőzzük az erősen lesújtó kommentárokat. :) Kicsit később a magam részéről is átengedem a lap “hasábjait” a politika mentes, ünnepi hangulatú írásoknak.

Toplak Zoltán
Újságíró

Olvasgatom a nőkertet, hátha találok valami kritizálni valót.

Alter Ego
Szerkesztő

Zoli, megértem, hogy a téged ért kritikák kicsit elbizonytalaníthattak és témaválságban vagy emiatt. Egyébként a chaten válaszoltam a témaválasztással kapcsolatot kérdésedre, csak a friss beszélgetések miatt elúsztak a soraim. Amúgy már napok óta az eszemben volt, hogy kellene írni neked egy mailt, csak annyira lefoglalt voltam, hogy nem tudtam sort keríteni erre.

Korábban amikor a munkám során megtettem az eső lépéseket a tartalomszolgáltatási tevékenység irányába; szerzőtársam felvetette, hogy vajon hosszabb távon leszünk e olyan találékonyak, hogy folyamatosan megtöltsünk egy kis internetes magazint tartalommal. Akkor azt javasoltam, hogy tegyünk egy próbát, rögtönözzünk egy kis brain storming-ot, hogy miről írhatnánk a jövőben az adott témakörön belül. Egy-egy témát pár tőmondattal írtunk körül. A döcögős indulás után nagyon gyorsan jöttek az egymást inspiráló ötletek. Az egyik gondolat hozta magával a másikat és egy óra alatt annyi témát írtunk össze, amiről meg kellett állapítanunk, hogy ha a következő 2 évben csak ezzel foglalkoznánk, talán akkor sem tudnánk minden cikket megírni kellő alaposság mellett.

Tehát mint bevált módszert, most is ezt javaslom; én el is kezdem, és talán a szerzőtársaknak is lesz kedve bekapcsolódni a dologba. Mivel tudom, hogy aktív vallás gyakorló vagy, érdekelnek a vallás kérdései, biztosan sok olyan ismerettel rendelkezel ebben a témakörben, amit megoszthatsz az olvasókkal. Én például annak ellenére is, hogy nem vagyok aktív vallásgyakorló szívesen olvasnám a következő témákról szóló cikkeidet:

– A Keresztény vallás szerepének változása modern korunkan
– A keresztény egyház  viszonyulása a feminizmus törekvéseihez
– A keresztény egyház elvei a férfiak és nők családi és társadalmi szerepeiről
– A vallás személyes kérdései, hogyan válik valaki aktív vallás gyakorlóvá korunkban (Családi hagyományok és az egyéni sors szerepe)
– A vallás közösség formáló szerepe régen és ma
– A vallás család segítő szerepe régen és ma
– A keresztény egyház által működtetett szociális segítő hálózatok
– A keresztény egyház szerepvállalása a hajléktalan ellátásban
– A keresztény egyház gondolkodása a szexualitásról összeegyeztethető e modern korunk szabadosságával
– A szigorú erkölcsi elvárások eltávolítják e az egyébként potenciális vallásgyakorlókat
– A nagy keresztény egyházak viszonya a fő vallási iránytól eltávolodott vallási csoportokhoz, az úgynevezett szektákhoz
– Felmerült e valaha a modern keresztény vallás-reformáció gondolata
– Milyen személyes konfliktusokat okoz a vallásos férfiak poligám ösztön késztetése és a szigorú vallásos értékrend
– A keresztény egyház viszonya a szexuális forradalomhoz, a promiszkuitáshoz
– A cölibátus tarthatóságának problémái, ismert egyedi történetek
– A manapság gyakran hallott szexuális botrányok okai a keresztény papság körében
– A keresztény egyház viszonya a homoszexualitáshoz, az azonos neműek házasságához
– A személyes lelkiélet és a vallás ütközésének problémája
– A gyónás szerepe és problematikája
– A férfiak és nők részvételének aránya az aktív vallásgyakorlásban (változás, okok, problémák)
– A keresztény egyházak viszonyulása az abortuszhoz régen és ma
– Ha jól emlékszem korábban valahol említetted, hogy olvasod Gabriele Cuby “A nemek forradalma” című könyvét, azóta biztosan a végére értél. Igaz, amikor bemutattam itt a Férfihang.hu-n a könyvet, akkor ígértem, hogy megpróbálok teljesebb recenziót írni róla, de az egyéb bokros teendők miatt erre azóta sem tudtam sort keríteni, a magam részéről nem bánnám ha ezt te tennéd meg.
– És a Karácsonyhoz közeledve; Advent és Karácsony az aktív és nem aktív vallásgyakorló családokban, ismert és kevésbé ismert Adventi és Karácsonyi szokások (lásd pl wikipedia)

Nyilván a szerzőtársak még tudnának sok javaslattal szolgálni, nekem első nekifutásra ezek jutottak eszembe. Némelyik gondolatkör szerintem megérdemel akár több cikket is. Természetesen nem azt akarom sugalmazni, hogy csak a vallással kapcsolatban álló gondolatkörökről kellene írnod, de nyilván ezekkel kapcsolatban sok alap ismerettel rendelkezel és ezt némi kutatással kiegészítve biztosan gyorsan tudsz szélesebb érdeklődésre számot tartó cikkeket írni. A kutatáshoz alap eszköz a wikipedia és a google. Ha a cikkekben bemutatod mások álláspontját és beszélsz a személyes gondolataidról is, akkor biztosan kiegyensúlyozott publicisztikai stílusban tudod megírni a cikkeidet, hiszen alapvetően megvan benned az ehhez szükséges tehetség. Jó munkát Zoli!  :)

Zoli
Vendég

NAGYON köszönöm, őszintén örültem ennek a rengeteg ötletnek. Köszönöm. A legnagyobb örömmel fogok ezekkel és más témákkal is foglalkozni, a kapott tanácsoknak megfelelően. Köszönöm, hogy közben tanítotok újságot írni is.  26-án megyek vissza dolgozni, ott jobban van időm netezni, sajna itthon alig. Pláne most, hogy az egyik fiam beteg, és egész nap együtt vagyunk, szabadidő óne. (szinte). Jók a témák, vsz a városom lelkipásztorait is meg fogom interjúvolni néhány témában.

Alter Ego
Szerkesztő

Mielőbbi gyógyulást a fiadnak! Így karácsony táján nyilván első a család. Az interjú készítés is jó ötlet.

ejszarny
Újságíró
Toplak Zoltán
Újságíró

Höhöhö, nagyon jó. :)