Férfihang.hu
4 megosztás

Megszűnő határok – az erőszak áldozatainak is

Budapest, 2011. december 13., kedd (OS)

Hamarosan uniós szabályozás garantálja majd az erőszak áldozatainak védelmét az Európai Unió valamennyi tagállamában, ha életbe lép az európai védelmi határozatról szóló irányelv. Az Európai Parlament mai plenáris ülésén szavazta meg az együttdöntési eljárásban elfogadásra kerülő jogszabályt.

Az európai védelmi határozat többek között a családon belüli erőszak, az emberkereskedelem vagy a szervezett bűnözés áldozatai számára nyújt védelmet, azáltal, hogy lehetővé teszi az egyik tagállam által kibocsátott védelmi tárgyú határozatok automatikus kiterjesztését bármelyik uniós tagországra. A plenáris ülésen rendezett vitához beadott írásbeli hozzászólásában dr. Gurmai Zita emlékeztetett rá, hogy két héttel ezelőtt került sor a nők elleni erőszakkal szembeni küzdelem világnapjára, amely megdöbbentően sok nőt érint: minden harmadik nő válik erőszak áldozatává élete során, a 16-44 korosztályban pedig többen halnak meg erőszak következtében, mint rákban vagy közlekedési balesetben. “A mi felelősségünk, hogy védelmet nyújtsunk az áldozatoknak, melynek része az is, hogy a szabad mozgást kínáló Európai Unió valamennyi tagállamában ugyanolyan magas fokú biztonságban érezhessék magukat. Csak így teremthetjük meg valóban a szabadságon, biztonságon és a jog érvényesülésén alapuló térséget – mondta a képviselő. Gurmai Zita emlékeztetett rá, hogy az európai védelmi határozat tényleges alkalmazására az irányelv átültetését követően lesz lehetőség, amelyre három évük lesz a tagállamoknak.

Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja

Forrás: MTI OS

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
4 megosztás


4
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
2 Egyéni hozzászólás
2 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
3 Hozzászólások szerzői
the hermitAlter EgoDeansdale Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Deansdale
Admin

“dr. Gurmai Zita emlékeztetett rá, hogy (…) a 16-44 korosztályban pedig többen halnak meg erőszak következtében, mint rákban vagy közlekedési balesetben.”

Ez a feminizmus, vazze. Ezt a bunkóságot ezerszer cáfolták már, ez egyszerűen nem igaz. Persze mit érdekli őket az igazság, nekik az a lényeg, hogy nyomathassák ugyanazt a hazugságot az idők végezetéig, illetve időnként még emelhessék is a tétet.

Egy gyors guglizással kiderül, hogy Zitánk égbekiáltó baromságokat beszél. Mivel tényleg nem akartam sok időt elb*szni a dologra ezért USA-s adatokat használok, de afelől nyugodtak lehetünk, hogy ott több az erőszak, mint az EU-ban.

CSBE halálos áldozatainak száma (nők) 2005-ben: 1,181
http://www.now.org/issues/violence/stats.html

Balesetben elhunytak 2006-ban: 121,599
Az emberek 20-27%-a rákban pusztul meg, ez az ottani adatokból 4-500,000 áldozatot jelent.
http://www.cdc.gov/nchs/data/nvsr/nvsr59/nvsr59_08.pdf

Lehet összehasonlítgatni. Ha kivesszük azt a korosztályt, amit említ, akkor egy kicsit közelebb kerülnek egymáshoz az adatok, de például a balesetek mindig magasan verik a gyilkosságokat.

És arról ne is beszüljünk, hogy bármilyen adatnak csak a másik nem adataival összehasonlítva van értelme, mert ha azt mondom, hogy évente X nő hal meg erőszak áldozataként, akkor az hűűű, meg tyűűű, de ha azt is hozzáteszem, hogy legalább 3*X férfi hal meg erőszak áldozataként évente, akkor valahogy megváltozik a dolgok csengése.

A   F E M I N I S T Á K   H A Z U D N A K.

Alter Ego
Szerkesztő

„Vannak a kis hazugságok, vannak a nagy hazugságok és van a statisztika.” – Winston Churchill (1936)
„Csak azt a statisztikát hiszem el, amit magam hamisítottam” – Winston Churchill (1935)

Mint látjuk, nem csak a statisztikák hamisítása, hanem a statisztikák összefüggés nélküli, ügyes félreértelmezése is egy különálló, nagy művészeti ág, amiben a feministák élen járnak. Hamarosan szerintem megpróbálhatnánk összegyűjteni azokat az igazán fontos, (főleg) magyar vonatkozású statisztikákat, amelyek cáfolatát adják az efféle feminista csúsztatásoknak. Kiemelt helyet kapnak majd az egyik hasábon (jobb oldali widget oldalsávon), az antifeminista alap irodalommal egyetemben.

De koncentráljunk a cikk lényegére is, amitől én kissé elborzadtam. Ezt most értsük úgy, hogy bármely EU tagállamban bevezetnek valamilyen CSBE elleni (és esetleg a jól ismert módon férfiellenes) törvényt, akkor azt más tagállamokban is kötelező lesz alkalmazni?  Akárhányszor is olvasom újra a közlemény sorait, akkor is csak ez az ordító baromság jön ki belőle. Ez azonos a tagállamok törvénykezési szuverenitásának feladásával  a meghatározott körben. Ez lesz ám a nagy feminista győzelmek új korszaka: elég lesz egyetlen olyan tagállamot találni, ahol keresztül verekedhető egy efféle baromság, és egész Európa annak a levét issza majd.

Deansdale
Admin

Szerintem csak a távoltartási rendeletekről beszélnek, de tévedhetek. Ezek bármire képesek :)

the hermit
Olvasó

Ez a Gurmai Zita amúgy is ritka egy undorító képződmény. Megélhetési demagóg.