Férfihang.hu
0 megosztás

Lovagi segítség az esztergomi diákoknak

Budapest, 2011. december 18., vasárnap (OS)

Több, mint 1 millió forint értékben adtak anyagi és természetbeni juttatást az ősi máltai lovagrend külföldi és magyar lovagjai rászoruló esztergomi gyerekeknek

Több, mint 1 millió forint értékű karácsonyi ajándékot osztottak széjjel Esztergomban, a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend (KMFAP) képviselői. Az ősi máltai lovagrend, humanitárius tevékenysége keretében négy évvel ezelőtt hozta létre nemzetközi Orphan Programját , amellyel anyagilag hozzájárul az árva és félárva gyermekek oktatásához és képzéséhez. A pénzügyi alapot a rend külföldi lovagjai hozták létre, akik átérzik a nehéz családi körülmények között  élő gyermekek helyzetét és  saját pénzükkel járulnak hozzá a programhoz. Afrikában  Angolában, Európában pedig elsősorban Magyarországon és kisebb mértékben Szlovákiában valamint Romániában részesülnek a kiválasztott gyermekek az anyagi segítségből.

Ennek keretében Esztergomban, a Temesvári Perbált Ferences Gimnázium 2 diákja 100-100 ezer forint támogatást kapott, valamint mintegy 100 ezer forint értékben tanfelszereléseket adtak át a gimnáziumnak. Átérezve az iskolai étkeztetés anyagi hátterének bizonytalanságát, a helyi önkormányzat karácsonyi ünnepségén félmillió forintot nyújtottak át a város polgármesterének, hogy meleg ebédet kapjanak a diákok. Ezen kívül 100 pár gyerekcipővel és 6 bála gyermekruhával toldották meg a készpénzes támogatást.

Kiadó: Máltai Lovagrend (KMFAP)

Forrás: MTI OS

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
0 megosztás


olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
  Feliratkozás  
Visszajelzés