3 megosztás

Agglegénytippek: Mosás, vasalás

Néha muszáj átmenni mosómedvébe, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gyakorisággal. Ruhatárunk optimizálásával csökkenthetjük a szükséges mosások számát. Rendszeres körömvágással pedig a zoknik kilyukadásának gyakoriságát. ;) Fehér ruhákra egyszerűen nincs szükség. Tulajdonképpen csak színeset kell mosnunk, mivel ha volt is kezdetben fehér cuccunk, az első pár mosás után már úgyis színes lesz… Vegyünk legalább két tucat alsógatyát, ugyanennyi pár zoknit és legalább tíz pólót, így mindjárt csak kéthetente kell mosnunk.

A mosás folyamata:
Beszórom a cuccot, elindítom a mosógépet és nekiállok valami más dolognak. Ha nincs dolog, vagy halogatható, akkor sörnek, vagy horgászat+sörnek, stb… 2-3 nap múlva, mikor észreveszem, hogy elfelejtettem kiteregetni, újra elindítom a mosógépet, hogy kimossam a tiszta ruhákból a többnapos állás során “beszerzett” büdös, állott szagot. Mindezt ismétlem addig, amíg el nem jutok odáig, hogy nem felejtem el a lejárt mosógépből még frissiben kiteregetni a ruhákat.  Ez általában egybeesik azzal a nappal, amikor már nincs több tiszta/újrahasznosítható zokni/alsógatya.

Teregetés, vasalás:
Vasalás? :D Ugye, azt senki sem gondolta komolyan, hogy akárcsak láttam volna vasalót, mióta az utolsó leányzó kiköltözött a lakásból?  Bejött az irodába egyszer valami direkt-marketinges, mlm-es csaj, hogy vasalásmentes ruhákat árul, amiket tényleg nem kell vasalni! Kapásból válaszoltam: Nekem csak ilyen ruhám van, baszki! :D A jó teregetéssel amúgy is megspórolhatjuk a vasalást. Eleinte az udvari szárítóra teregettem, de ez elég időigényes folyamat, mert minden eső után meg kell várni, hogy újraszáradjanak a ruhák. Egyes vélemények szerint kint sem kellene hagyni a ruhákat esőben, de hát kinek van ez eszében? Ha megint elfelejted beszedni, megint meg fog ázni és kezdődik elölről… Aztán az erkélyre teregettem, mivel fedett. Ott pedig az a helyzet, hogy ha kint hagyod egy hétig, akkor kifakítja őket a nap és hülyén néz ki, ha az egyik oldala fakó, a másik nem. Nálam a bevált módszer végül a fürdőbe teregetés lett. Jól kirázva a ruhákat és vállfára akasztva nem lesz nagyon gyűrött. Pláne, hogy el sem pakolom a szekrénybe a száraz ruhát, mert minek? Ott lóg a kötélen, ha kell leveszem és kész. Így nagyjából képben is vagyok, hogy meddig tart a tiszta ruha. Teljesen felesleges begyűrni őket a szekrénybe. Igen, hallottam már hajtogatásról, de összevetve a “hagyom lógni a kötélen és onnan öltözöm” módszerrel, nem tűnt túl életképesnek…

Bónusz kérdés:
Ha egy színes ruha ereszti a színét és megfogja a fehéret, akkor hogy a francba lehet, hogy az eleresztett szín a fehérből bezzeg nem jön ki? :D

Post Author: ejszarny

Költő, zeneszerző. Több verseskötet, zenemű és internetes énblog, élményblog szerzője. A Férfihang.hu lapjain az apasággal és a párkapcsolatokkal foglalkozó, valamint az agglegényélet humoros momentumait megjelenítő írás szerzőjeként találkozhat vele az olvasó.
f Facebook
3 megosztás


8
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
5 Egyéni hozzászólás
3 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
7 Hozzászólások szerzői
ReactorKalmanDarth_PeterZoliejszarny Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Ulquiorra
Szerkesztő

használj ilyet :): http://www.szinfogo.hu/termek.html

fogalmam sincs mi ez :), sosem láttam még, de azt olvastam – nem a gyártó honlapján – hogy műkszik

hgyi
Szerkesztő

tessék kérem! nem kell begyűrni, össze is lehet hajtogatni szépen. egyszerűen és gyorsan. :o))))

Toplak Zoltán
Újságíró

Tetszett ez a módszer, amit belinkeltél. Nem semmi.

Darth_Peter
Olvasó
Darth_Peter

Csak most futottam bele a cikkbe, és egyetértek. Én is a szárítókötélről öltözök,vasalásnak meg ott van a jó öreg gravitáció. Fehér pólót is lehet hordani, de akkor kell egy teljes mosógépre való, amit külön lehet mosni. Másképp nem jó. Egyébként, kijön a fehérből az eleresztett szín, de csak 10+ mosás után.

Kalman
Újságíró

Ugyanmár, ha kap egy kis árnyalatot, az nem baj. A fehér és a színes külön mosása ilyen kizárólag nőstényeknek való huncutság. Egy férfi mindent egybe mos (már ha rákényszerül, hogy magára mosson), és száradási sorrendben öltözködik.

Reactor
Újságíró

Mosógép. Problem solved.
Vasalnom meg nem kell, egyenruhát hordok, azt nem szokás vasalni sehol.