Csuzi Attila
0 megosztás
Címkék:

Boldog Új Évet!

Rövid évfolyamot zárhatunk a Férfihang.hu magazin fennállásának történetében – hogy tényszerű legyek; mindössze negyedévet – mégis jelentős eredményeket tudhatunk magunk mögött. Talán megbocsájtható, hogy az elért sikereink méltatásával kezdem ezt a köszöntőt. Nem sokkal a ferfihang.hu domain regisztrálását követően, a világ legnépszerűbb keresőrendszere, a Google máris mérvadó oldalként tartja számon lapunkat. Fenállásunk rövid ideje alatt számos kifejezésre, kereső szóra a találati lista élmezőnyébe sikerült kerülnünk. Néhány példával illusztrálva: “társadalom pszichológia” szóösszetételre keresve 727.000 találatból az első oldalon jelenik meg lapunk, “antifeminizmus” keresőszó esetén 39.800 találatból a második oldalon foglalunk helyet. Ugyanígy a “férfimagazin” és “feminizmus” szavak tekintetében is az első ötvenes illetve néhány százas etapban tartja oldalunkat számon a Google a lehetséges többszázezer találatból. Tekintetbe véve, hogy milyen fiatal domain alatt jelenünk meg, ez rendkívül szép eredménynek tekinthető. Természetesen nem üres informatikai hiúságból, hanem egy magasabb rendű szempont miatt tartom ezt fontosnak: Szeretném, hogy szerzőink minél szélesebb nyilvánossághoz jutva tehessenek közös céljainkért.

Rövid fenállásunk alatt igen mozgalmasan teltek a napok: Gyorsan körvonalazódott, hogy számos szerző örömmel csatlakozik akár eseti, akár állandó jelleggel kezdeményezésünkhöz. Számos társadalomtudományi értelemben is helytálló, szakszerű írás született, fontosabb hírekről tudósítottunk első kézből és szórakoztató írásokkal gondoskodtunk a jókedvről is. Konszenzust sikerült kialakítanunk tartalmi célkitűzéseink tekintetében. Kulturált formában, közösség építő, egymást segítő formában túljutottunk első szerkesztői vitáinkon. Az oldal chat szolgáltatásának segítségével szorosabbra fűződhettek a munkakapcsolatok és egy rendszeresen kommunikáló közösség formálódik a lap körül. Egyértelmű, hogy kezdeményezésünk ereje nem csak a cikkek szerzőinek munkájában, hanem a közösségi életben elkötelezetten szerepet vállaló komment-szerzők és olvasók támogató részvételében is rejlik. Külön köszönet illeti meg Őket! Úgy hiszem, hogy kimondhatom, hogy nagyon rövid idő alatt túljutottunk lapunk gyermekkorán és az új esztendőben máris a felnőtté válás, hogy stílszerű legyek, a férfivá válás útjára léphetünk.

Miközben a tartalmi munka jól láthatóan zajlott a lap hasábjain, a háttérben is előremutató fejlesztések folytak, aminek köszönhetően az év elején már grafikus design alatt, számos átgondolt, hasznos program összetevővel támogatott formában jelenik majd meg a Férfihang.hu Antifeminista Férfimagazin. Fontos stratégiai tervek születtek, hogy lapunk csúcsra járatását követően milyen propaganda és reklám eszközökkel juttassuk magazinunkat a közérdeklődés homlokterébe. Sikeres külföldi férfijogi, antifeminista propaganda anyagoknak a magyar viszonyokra alkalmazására és a Férfihang.hu saját propaganda anyagainak elkészítésére is tervek születtek, mitöbb egy saját plakát-grafika fotózási és grafikai munkálatai már a befejezés közeli állapotba jutottak. Az eddig elért eredmények fényében is kimondható, hogy az intenzív fejlődés éve áll előttünk, rengeteg ötlettel, céllal, tervvel… Biztos vagyok benne, hogy ezeket a célokat a közreműködők és a hűséges olvasók közössége együtt képes lesz megvalósítani és jelentős eredményeket érhetünk el a férfiak jobb társadalmi megítéléséért, jogaiért, a férfiak támogatásáért és szórakoztatásáért tevékenykedve…

Ehhez kívánok mindenkinek sikerekben és jókedvben gazdag, Boldog Új Évet!

Post Author: Csuzi Attila

Csuzi Attila
Informatikával, reklámmal, írott és audio-vizuális művészettel foglalkozom már évtizedek óta. Elkötelezetten hiszek a tehetség, az autodidaktizmus és a civil kezdeményezések erejében. Mindezek talaján állva régi ideám az online alkotói közösségek szervezése. A Férfihang.hu magazint tartom a legsikerültebb projektnek. A sors kegye folytán, miközben csak egy szűkebb tematika (férfimozgalom, férfijog) mentén szerveződött, mégis sokkal jelentősebb dologgá nőtte ki magát; egy olyan internetes férfimagazinná, mely tartalmas, gondolatokkal teli internetes újságírást valósít meg. Leginkább arra vagyok büszke, hogy egyik kezdeményezője lehettem ennek az alkotói közösségnek, amely pusztán az önszervezés erejéből építkezve elképesztő lendülettel halad előre. A hajtóerő szerzőtársaim elismerésre méltó írói tehetsége és társadalmi elhivatottsága.
f Facebook
0 megosztás


3
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
2 Egyéni hozzászólás
1 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
3 Hozzászólások szerzői
UlquiorrahgyiZoli Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Toplak Zoltán
Újságíró

Ez a cikk nekem nagyon ott volt. Fantasztikus, hogy ennek részese lehetek. Pont ezt akartam csinálni, mikor elindítottam a blogomat, de hát persze, az csak amatőrködés. Köszi Dean, hogy meghívtál ebbe a jó közösségbe! Szívesen írok ide, és nagyon jó élmény, hogy a blogombéli amatőrködés után valami profihoz lehet közöm. BÚÉK!

hgyi
Szerkesztő

Azóta eltelt fél év.

“társadalom pszichológia” szóösszetételre keresve 727.000 találatból az első oldalon jelenik meg lapunk, … ” – Most: Nagyjából 1 230 000 találat – A 2.(!) helyen szerepelünk!

““antifeminizmus” keresőszó esetén 39.800 találatból a második oldalon foglalunk helyet.” – Most: Nagyjából 18 500 találat – A 3.(!) helyen szerepelünk!

“Ugyanígy a “férfimagazin” és “feminizmus” szavak tekintetében is az első ötvenes illetve néhány százas etapban tartja oldalunkat számon a Google a lehetséges többszázezer találatból.” – Most: Nagyjából 126 000 találat – Az 1.(!!) helyen szerepelünk, s csak utánunk következik a Feminista.lap.hu

Ha csak azt írom be, hogy “férfimagazin”, akkor a Nagyjából 115 000 találat-ból a 9. hely a miénk. Ha a “feminizmus” szót írom, a nagyjából 175 000 találatból a 3. oldalon 28-adikként található a lapunk.

Ulquiorra
Szerkesztő

hát ez nem rossz :)