5 megosztás

Barkácsprojekt férfiaknak – Lopjuk a napot

Sokminden mással foglalkoztunk már, azt hiszem eljött az ideje hogy tovább bővítsük “férfias” érdeklődési körünket. A szóban forgó ötlet (a naplopás) sokak számára ismerős lehet, de most különös aktualitást ad a témának a sokak által a horizonton már látni vélt gazdasági válság. A jövőt ugye nem ismerjük, és a pánikkeltés felesleges, de úgy érzem egyre komolyabban illik venni, hogy ha valaki felelős módon akar gondoskodni a családjáról, akkor törekednie kell az önellátásra. Akárhogy alakuljon is a világgazdaság, sok jóra semmiképpen sem számíthatunk. A gáz, az üzemanyag és olaj ára csak emelkedni fog, ugyanígy az élelmiszer, stb. Egy-egy ilyen projekt nem csak azért jó, mert ha tényleg bekövetkezik valamiféle válság, akkor a hatásait kevésbé fogjuk megérezni, hanem azért is, mert ha a válság (érdeklődés hiányában) elmarad, akkor is spóroltunk egy vagon pénzt.

Csapjunk a lovak közé: “naplopás” alatt ezúttal a sörkollektort értem. Ennél egyszerűbb szerkezet a napenergia megcsapolására nem nagyon létezik. Magyarországon már hagyománya és közössége van [sorkollektor.hu], azzal az apró szépséghibával, hogy az összegyűjtött tudásanyagért elkérnek egy jelképes összeget. Aki azt nem szeretné kifizetni (egyelőre én se tettem), az összecsipegetheti az információmorzsákat az internetről ingyen is. Igaz ebben az esetben a pénz helyett a saját drága idejét kell befektetni, dehát valamit valamiért.

A módszer lényege – és egyben legnagyobb előnye – az egyszerűség. Sörösdoboz szinte bármely férfiak által is lakott háztartásban termelődik, abból valamit fabrikálni nem nagy kunszt. Magyarázhatnék órákig, de inkább mutatok egy videót:

Meggyőződésem, hogy még a videóban említettnél olcsóbbra is ki lehet hozni, ha az ember hajlandó kompromisszumokra teljesítmény és hatásfok tekintetében, és/vagy sikerül olcsón vagy ingyen beszerezni pár hozzávalót (gondolok itt például az üveglapra, ami elég nagy költség lehet ha boltban vesszük). Mindenesetre egy fűtésszezon alatt behozza az árát – ami persze úgyis mellékes a domborodó mellkasunkban érzett büszkeséghez képest, amivel ránézhetünk a saját két kezünk munkájának eredményére :)

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
5 megosztás


12
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
8 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
5 Hozzászólások szerzői
the hermitDeansdaleMaestrohgyithehermit Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Alter Ego
Szerkesztő

Óriási! Az emberi találékonyság határtalan. Dicsérjük kicsit magunkat is kellő nemzeti öntudattal: A magyar találékonyság meg egyenesen végtelelen. Azt hiszem a viszonylatainkra tekintettel, a mi energiatakarékos jövőnk a sörkollektorban rejlik. :) Van egy barátom, akinek mindenképpen szólnom kellene erről a szenzációs üzleti lehetőségről, mivel ő a saját sörfogyasztására alapozva is fenn tudna tartani egy komoly sorozatgyártó üzemet. :D

thehermit
Vendég
thehermit

Ez jó, ilyet én is fogok építeni

hgyi
Szerkesztő

Peeeersze! Ez egy újabb magyarázat arra, miért kell sok sört innotok!! ;o)))))))))))))

Alter Ego
Szerkesztő

A sörivás egy áldozat Magyarország energiatakarékos jövőéért!  :D Az építő jellegű sörivás területen még komoly behozni valója van kicsiny nemzetünknek… Hazafiságunk csak a 24. helyre elegendő a sörfogyasztó országok sorában. Hol vagyunk mi a Csehek példaértékű, egyértelműen az első helyezésre érdemes évi 150 literes személyenkénti sörfogyasztásától. Gondoljunk csak bele: ez majdnem napi fél liter sört jelent, a gyermekeket és az agg korúakat is beleértve. Áldozatos munkájukkal sikerült is elérniük, hogy a világ söriparának élmezőnyébe kerüljön hazájuk. :D

Lásd a statisztikát:
http://hu.wikipedia.org/wiki/A_s%C3%B6rfogyaszt%C3%A1s_orsz%C3%A1gonk%C3%A9nti_list%C3%A1ja

the hermit
Olvasó

Mellesleg ez az egész úgy működik – ha jól értettem- hogy az egész dobozt lehetőleg légmentesen le kell zárni, és akkor az a levegő ami a dobozban van, szigeteli  a csőben áramló levegőt a kintitől.

hgyi
Szerkesztő

Nem lenne egyszerűbb alumíniumcsöveket használni? Ja, de abból előbb nem lehet söröt inni… :o)))

Maestro
Szerkesztő

Na, ilyet is csak egy nő kérdezhet… :-P
Persze, csövet venni lehet készen is, így viszont a 200 doboz sör kiivása többé nem pocaknövelő vedelés, hanem projektelőkészítő munka. Azt pedig egy feleségnek is akceptálnia kell. Különösen, ha a közös családi fészek érdekében hozza meg a férj ezt az áldozatot, és üríti a dobozokat fáradságos munkával.

hgyi
Szerkesztő

Én is ilyesmire gondoltam. :o)))))))))) Csak ha már leírtam a náív kérdést, hát hagytam – szándékosan kitettem magam a pasik gúnyolódásainak. :o))))))