8 megosztás

Feminizmus és női boldogtalanság

Talán ellentmondásosnak tűnhet, de a feminizmus kifejezetten boldogtalanságra neveli a nőket. Nem véletlen, hogy a boldogságra vonatkozó felmérésekben a nők egyre lejjebb és lejjebb csúsznak, az emancipáció és a nőjogi mozgalmak minden harcának ellenére – vagyis tulajdonképpen épp azért. Már hallom is a tiltakozást, hogy “egyenlőség”, meg “grrrl power”, ésatöbbi, de a handabandázás nem mentesít az igazság hatásai alól. A feminizmus ugyanis arra tanítja a nőket, hogy keressenek (és találjanak) hibát az életükben, éljenek bármilyen körülmények között is. Megoldásokat viszont nem kínál, legfeljebb egy vállat, amin a szerencsétlen nő kisírhatja magát két kesergés között.

1. Ha elégedett vagy a tradicionális életeddel, akkor a patriarchátus agymosott – úgy vagy elnyomva hogy nem is tudsz róla. (Szép “elnyomás” az amiben boldogabban lehet élni mint nélküle, de vissza a gondolatmenethez…) Ha elégedett háziasszony vagy, netán boldog feleség, akkor egy “kényelmes koncentrációs táborban” élsz, és máshol kéne lenned, valami önmegvalósító kánaánban, de ebben a férjed akadályoz. Ráadásul senki nem fizet neked azért, hogy főzz magadnak, elmosogass magad után, kimosd a saját ruháidat, pedig az neked járna! Szóval ha nem hiszel a feminizmusban, akkor hülye vagy és gerinctelen, a férfiak talpnyalója. Szégyelld magad!

2. Ha esetleg szép és fiatal nő vagy akiért rajonganak a férfiak, akkor “tárgyiasítanak”, akkor nem azért a tulajdonságodért szeretnek, amiért szeretni kellene, hanem egy másikért, amiért nem kellene. Akkor kihasználják a szépséged, és különben is, neked is az önmegvalósítás kánaánját kellene keresned, vagyis karriert kéne építened ahelyett hogy boldogan lubickolsz a férfiak figyelmében. Arról nem is beszélve, hogy minden sarok mögül fenevadként leselkednek rád a perverz férfiak (redundáns fogalmazás, ugyanis minden férfi perverz, a két szó egymás szinonímája, mint tudjuk).

3. Ha karrier előtt állsz, akkor fiatal nőként a patriarchális társadalom “nyom”, ezer irányba és ezerféle okkal. Mindenki mást vár el tőled, és ez téged agyonnyom! És ez persze mind a gonosz férfiak miatt van, akkor is ha egyedülálló anyád nevelt és rajta kívül az életben soha senki nem kért vagy várt tőled semmit. Nyomnak hogy szülj, hogy abortálj, hogy tanulj, hogy háziasszony legyél, hogy karriert építs, hogy szupernő legyél – mindezt külön, mindezt egyszerre, mindezt folyamatosan és felváltva. Ha előtted az élet, akkor érezd magad nyomorultul, hiszen döntésképtelen vagy, hogyan is tudnál helyesen választani a lehetőségek közül ha egyszer a patriarchális társadalom gondolatrendőrségének titkosügynöke a hátad mögött áll pisztollyal, és nyom. Ha életerős vagy, határozott és gondtalan, akkor veled van a baj. És akkor még nem is beszéltünk a testképről, az anorexiáról, stb.

4. Ha karriert építesz akkor sz*rban vagy, sziszter. A férfiak kevesebbet és könnyebbet dolgoznak, de több pénzért. Neked kell a hátadon cipelni a céget, és az összes ingyenélőt, akik közben máson sem törik a fejüket, mint hogy hogyan tudnának téged szexuálisan zaklatni. Ezek mind tények, a felismerésükben ne zavarjon meg, hogy a légkondis irodában trécselsz és passziánszozol egész nap miközben a pasik a gépsorokon műszakolnak a koszos és büdös csarnokban. Egyetlen pasira kell nézned, és az a főnök! Ő mutatja, hogy micsoda nőelnyomás van, hiszen TE is ülhetnél az ő székében. De ő elnyom, mert férfi, te meg nő vagy. Igaz ugyan, hogy saját pénzéből alapította a vállalatot és évekig gürcölt benne a haverjaival mire aztán idáig jutott, de ez nem jelent semmit. Akkor is elnyomó szemét, a patriarchátus haszonélvezője, aki nem kényelmes állást biztosít neked jó pénzért, hanem kiszipolyozza a passziánszozásodat munkaerődet. Ráadásul nem kapsz fizetésemelést, előléptetést, csak mert nő vagy. Kivéve persze Gizit, aki a dekoltázsa miatt már HR-menedzser, miközben a kvalifikáltabb Jenő még mindig ügyintéző, de tudd meg, hogy ez is csak a Gizi kihasználása és kizsákmányolása. Ha dolgozol, érezd magad átverve és sanyargatva!

5. Ha netán mégis áttörnéd az üvegplafont, akkor sem jobb a helyzet semmivel. A férfiak ugyanis félnek az erős nőktől. Készülhetsz a magányra. A férfiak utálnak, mert okos vagy, mert rámenős vagy, mert sikeres vagy – az lényegtelen, hogy arrogáns péniszirigy nagyokos vagy akivel két szót nem lehet váltani anélkül hogy fölényeskedne, gúnyolódna, vagy előtörne a bizonyítási vágya, esetleg a kisebbrendűségi komplexusa. Gyűlölnek, amiért felrúgod a sztereotípiákat, miszerint boldog kapcsolatot csak kompromisszumképes, derűs, szeretetteljes emberrel lehet építeni. Igenis lehetne veled is, annak ellenére hogy élhetetlen, összeférhetetlen és követelőző vagy – épp csak a férfiak félnek tőled, mert a férfiak ostobák és gonoszok. Szóval ha rátarti karrierista vagy és silány férfipótlék, akkor nem azért nem találsz párt, mert a férfiaknak NŐ kell (és te nem az vagy), hanem mert a férfiak hülyék, akik nem tudják mi a jó nekik.

6. Ha család mellett vállalsz munkát, akkor még mindig nem értél révbe. Sőt, dupla munkára kényszerít a patriarchátus! Nem elég, hogy még mindig nem fizetnek azért, hogy vezeted a saját háztartásodat, de még a munkahelyen is teljesíteni kell. Ráadásul nem hajlandóak fele munkáért dupla pénzt adni, holott neked a saját gyerekedre is felügyelned kéne! A munkáltatód pofátlan módon a cég érdekeit előbbre helyezi a te magánéletednél. Egyszóval otthon és a cégnél is kihasználnak, miközben nagy rajtad a patriarchális nyomás, hogy jól egyensúlyozz munka és magánélet között. A pasiösszeesküvés megakadályozza, hogy egy nap 24 óránál többet tudj szétosztani. A nők kizsákmányolásának újabb jele, hogy a dolgozó anyáknak nem utalnak ki napi 4-6 extra órát államilag (ami nagy segítség lenne abban, hogy még többet siránkozhass amiért a párod 4,7%-al kevesebb házimunkát végez mint te).

Ezzel a lényegi részt letudtuk, de természetesen van még rengeteg “apróság”. Minden nő számára elő van készítve egy frappáns válasz, hogy neki miért rossz. Ha végképp nincs mit kitalálni, akkor marad a szegény arab vagy afrikai nők felemlegetése. Hogy bármi is “jó” lenne arról szó nem esik. Más lehetőség nincs, mint sírni a patriarchális elnyomás miatt, ami ugyan láthatatlan és megfoghatatlan, de egyesek szerint mindent átsző.

Ha boldogtalan a családi életed akkor a patriarchátus monogámiára kényszerít és a férjed átvert, kihasznál. Ha férjet keresnél de nem találsz akkor a férfiak cserben hagytak, értéktelen gyerekes bunkók, akik nem képesek elköteleződésre. Ha karriered van és családod, aholis a férjed marad otthon a gyerekkel, akkor csak kihasznál az a szemét és egy kullancsot kell eltartanod. Ha a férjed viseli a nadrágot akkor enyomó patriarcha szemét; ha te viseled akkor tutyimutyi lúzer – plusz egy gyerek akiről neked kell gondoskodnod.

És a patriarchális elnyomásból nincs kiút – hiába az utóbbi 10-20-40-200 évben elért minden eredmény, a láthatatlan nősanyargatás jobban tombol mint valaha. Ha nem érzed, nem látod, akkor nemcsak hogy el vagy nyomva, de még ostoba is vagy. Ha ellenvéleményed van, akkor még gonosz is vagy és síkhülye.

A feminizmus valódi megoldást a nőknek nem kínál – azon kívül, hogy harcoljanak egy láthatatlan szélmalom ellen, aztán öregedjenek meg gyermek és család nélkül, magányosan, esetleg macskákkal. Aki szerint ez jó ötlet, aki szerint a feminizmus hasznos ideológia, az csak kövesse nyugodtan. Viszont nagy jót tenne a kívülálló nőkkel, ha nem rángatná bele őket ebbe a nyomorúságos téveszmerendszerbe.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
8 megosztás


22
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
7 Egyéni hozzászólás
15 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
10 Hozzászólások szerzői
EatenDeansdaleZoliVasgerincAlter Ego Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
hgyi
Szerkesztő

Kiegészíteném az 5. pontot: a feministák is utálnak, mert a koncra ácsingózó szekértoló vagy – + ld. 1. pont. :o))

Jól megtanultad a leckét! :o))))

 

Destiny
Vendég
Destiny

Minden nő aki élvezi a szexet egy férfival, erotizálja önnön alávetettségét, és kollaboránsává válik az elnyomó patriarchális rendszernek. Csak ennyi a lényeg nővérek…Grrrrl. Power!

hgyi
Szerkesztő

“When a woman reaches orgasm with a man she is only collaborating with the patriarchal system, eroticizing her own oppression.”
“Mindahányszor egy nő orgazmust él át egy férfival, csak kollaboránsává válik a patriarchális rendszernek, erotizálva saját elnyomatását.”
(Sheila Jeffrys)

“Heterosexual intercourse is the pure, formalized expression of contempt for women’s bodies.”
“A heteroszexuális közösülés a tiszta, formalizált kifejezése a női test iránti lenézésnek.”
(Andrea Dworkin)

“In a patriarchal society, all heterosexual intercourse is rape because women, as a group, are not strong enough to give meaningful consent.”
“Patriarchális társadalomban minden egyes heteroszexuális aktus nemi erőszak mert a nők mint csoport nem elég erősek hogy jelentőséggel bíró beleegyezést adjanak”
(Catharine MacKinnon)

Destiny
Vendég
Destiny

Iggen ez az csak nem jutott eszembe pontosan!!! Nagy Thx!

den16
Vendég
den16

mert a nők mint csoport nem elég erősek hogy jelentőséggel bíró beleegyezést adjanak

Milyen beleegyezésre gondoltak? Szerződést kellene íratni?

“A heteroszexuális közösülés a tiszta, formalizált kifejezése a női test iránti lenézésnek.”

Na én ezt nem is értem. Valakinek világos a “logikájuk”?

hgyi
Szerkesztő

A “logika” teljesen világos. Férfigyűlölet.

Szerintük ugye minden heteroszexuális közösülés erőszak. Namost én az ellenkezőjét érezném. Mármint hogy ha velem kapcsolatban említenének homoszexuális szexet. Ezt totális erőszaknak élném meg. (De lenézésnek nem mondanám.) És nem azért, mert nőgyűlölő vagyok.

Admin
Admin

Bár semmi értelme logikát keresni elme zavarodottak mondataiban, a mondat üzenete az, hogy ha valaki közösül egy nővel, akkor ebben az jut kifejeződésre, hogy pusztán saját kielégülése eszközeként használja, tehát lenézi a nő testét. Olyan ez, mint Joseph Heller regényében a “huszonkettes csapdája”.  Lényegében ha szexelni akarsz egy nővel, akkor már jó ember nem lehetsz, kész, pont. Az is egy érdekes logikai bukfenc, hogy ezt a heteroszexuális aktusról jelenti ki, hiszen ugyanez elmondható bármely leszbikus szexuális akcióra is. Tisztán látszik, hogy a lényeg valóban a férfigyűlölet.

den16
Vendég
den16

Egész jó megközelítésnek tűnik. :)

Annyira átkozzák a heteroszexuális kapcsolatokat, hogy ha megtehetnék kasztrálnának minden férfit, de számomra nyilvánvaló, hogy ők leszbikusok. Amennyire felfordul a férfiember gyomra a homoszexuális közösüléstől, úgy nekik is a férfiaktól. Minden szexuális téren egészséges nő ordenáré baromságnak tartja ezt.

De tegyük fel, hogy heterok. Alanyi jogon elítélnek, mert férfi vagyok? A nők is gyakran a kívánalom miatt feküdnek le egy férfival. Gondolom, ha megtehetnék gondolatrendőrséggel üldöznék a kanos férfinépet.

Vasgerinc
Vendég
Vasgerinc

Én nem is értem ezt az egészet. Soha nem történt még olyan, hogy egy nő kezdeményezett szexet, akár párkapcsolatban, akár azon kívül? Nem hiszem, hogy csak velem történik ilyen. Ebben az esetben hogy lehet a férfi bűnös? Vagy azért bűnös, mert szerencsétlen nő csak az én kedvemben akar járni, mert tudja, hogy kefélni akarok?

Alter Ego
Szerkesztő

Minden empátiámat, beleérző képességemet megfeszítve megpróbálom elképzelni azt a nőt, aki ilyen mondatokat ír le. Ilyen lehet: Szinte teljesen aszexuális, a szex semmilyen örömet nem jelent számára, sőt többnyire inkább kellemetlen élményként éli meg. Legfeljebb nagyon ritkán egy kis leszbikus simogatásra van szüksége, ami nem túl invazív, nem erőltet semmit, így nem kell mélyre merülni még abban sem. Úgy gondolja, hogy a többi nő is ugyanígy lehet vele, hiszen ők is csak nők. Szerinte a nők többnyire szenvednek a szex megalázó voltától, erőltetésétől, és az aktus örömtelenségétől, pont úgy mint ő. Ezt a véleményét a saját maga által választott feminista barátnők többnyire meg is erősítik. Az, hogy valaki aktust kezdeményezzen, számára szinte teljességgel lehetetlen. (Egyébként Magyar statisztikai kutatások szerint a nők 45.65 %-a csak ritkán, 11.46 %-a sohasem kezdeményez.) Tehát a saját élményeit kivetítve más nőkre, máris készen van a feminista filozófia.

Vasgerinc
Vendég
Vasgerinc

Nagyon jó témaválasztás, jó így összefoglalni, mondjuk én saját álláspontot nem vittem volna bele, mert egy kicsit megkavarhatja az olvasót. Például:

“az lényegtelen, hogy arrogáns péniszirigy nagyokos vagy akivel két szót nem lehet váltani anélkül hogy fölényeskedne, gúnyolódna, vagy előtörne a bizonyítási vágya, esetleg a kisebbrendűségi komplexusa”

Inkább hagyni kellett volna benne csak a feminista szemléletet, és akkor láthatná mindenki azt, amire a cikk céloz, hogy akár mit csinálsz, rosszul csinálod. Már nyilván a nőkre vonatkoztatva ezt.

Alter Ego
Szerkesztő

Mindamellett, hogy értem, hogy miért mondod ezt, mégis kicsit védelmembe akarom venni Dean-t. Műfaját tekintve ez a cikk egy publicisztika. Márpedig ennek a műfajnak a legfontosabb eleme a saját vélemény. Természetesen az író véleményét ilyenkor lehet szeretni és nem szeretni, de a lényeg, hogy van neki. Azt gondolom, hogy velem együtt sokaknak bejön, hogy ilyen csípős a nyelve és helyettem is “alaposan megmondja a magáét” a dologgal kapcsolatban. Ráadásul úgy érzem, hogy például ez a mondat is elég lényeglátóan körülírja a feminista attitűd lényegét. Ebben a cikkben a vélemény nem igényel tudományos megalapozottságot és mértéktartó tárgyilagosságot. Egyébként én magam már régen tervezek egy cikket, ahol a kasztrációs szindróma és a feminista jellem közötti erős párhuzamokat akarnám fejtegetni. Szóval ezért is szívemből szólt például ezzel a mondattal is.

Vasgerinc
Vendég
Vasgerinc

Persze nagyon jól körülírja, nincs is ezzel semmi baj, csak kicsit összemosódik a saját vélemény a feminista véleménnyel. Persze ezt egy értelmes olvasó simán különválogatja, csak így kicsit megtévesztő lehet szerintem. Mindegy, ez lényegtelen.

hgyi
Szerkesztő

Nalátod! Aki nem értelmes olvasó, az így járt. :o)

A megtévesztés a feminizmus sajátja. Így aki nem tudja különválogatni, az lehet, hogy megérti a feminizmus lényegét.

Ulquiorra
Szerkesztő

…velem együtt sokaknak bejön, hogy ilyen csípős a nyelve…

én például ezért szeretem őt az egyik legjobban :)

Toplak Zoltán
Újságíró

Igen, én is azért szeretem olvasni Deant, mert úgy érzem, helyettem is megmondja. Én amíg ide nem kerültem, Nők Lapjás élményeim alapján, szentül hittem, hogy a feministák kemények, ridegek, csöppet sem empátiásak a férfiakkal – de igazuk van. Hogy tisztességesek. Hogy tényleg szégyellnem kéne magamat, mert férfi vagyok. (Aztán jött a férfiközösség, és ott láttam, mennyi érték van bennünk, férfiakban.)

Dean! Őszintén lenyűgöz az értelmed teljesítménye. Lehet, hogy nagyon leírom magam, de ha csak fele ilyen jól vágna az eszem, mint neked, elégedett lennék magammal. :)

Eaten
Olvasó
Eaten

jó cikk, de sztem a kiindulópont hibádzik, hiszen a boldogtalanságuk alapja, hogy az életükből 10 évet átmenstruálnak, így a feminizmusnak nem is lehet más a végcélja mint …