7 megosztás

Háború a férfiak ellen

Az USA-ban körülbelül 50.000 ember ül börtönben gyermektartás elmaradása miatt. Ez önmagában is meghökkentő, de nyugodtan tényként kezelhetjük, hogy ezek 99+ százaléka férfi, és hogy legalább a 90%-uk egyszerűen nem rendelkezik elegendő pénzzel, mivel munkanélküli lett, tartozásai vannak, balesetet szenvedett, stb. Tehát 50.000 olyan férfi ül az amcsi börtönökben, akinek az a “bűne”, hogy nincs annyi pénze amiből ki tudná fizetni a gyerektartást. És ilyenkor a bíróság nem a gyerektartást csökkenti, hanem sittre vágja az illetőt.

Namármost az egészben az az érdekes, hogy mi a fenét segít az akár a gyereknek, akár az anyának (akivel a gyerek él), akár a társadalomnak, ha ezek az emberek börtönben vannak? Onnan tutibiztos, hogy nem tudja fizetni a gyerektartást. A legtöbbjük egyenesen elveszíti minden lehetőségét annak, hogy valaha is fizetni tudja azt a pénzt. Börtönviselt embereket nehezebben alkalmaznak, különösen olyan felelősségteljes munkakörökben amik jól fizetnek. Aki egyszer nem tudta fizetni a gyerektartást, az a börtönbüntetés után se fogja tudni.

Egyértelmű, hogy ezeknek a bebörtönzéseknek semmiféle pozitív hatása nincs. Nemhogy pénzügyi vagy társadalmi, de még elrettentő sem, mert hogyan is lehetne valakit “elrettenteni” attól, hogy ne legyen elég pénze a tartásdíjat fizetni? Hogy lehet valakit a törvény erejével megfélemlíteni úgy, hogy ne legyen munkanélküli? Ez nevetséges elképzelés.

Ami még nevetségesebb, annyira, hogy inkább siralmas, az a feminista szöveg ami ehhez a jelenséghez kapcsolódik. Szerintük ezek a szerencsétlen munkanélküliek valójában direkt veszítették / hagyták el az állásaikat, “csak azért, hogy az exnejüknek rossz legyen”. Na persze, teljesen logikusnak tűnik hogy valaki a gazdasági válság közepén otthagyja az állását és beköltözik a híd alá, közben a börtönt kockáztatva, csak hogy kitoljon az exével. Azt hiszem aki ilyen hülyeségig képes lenne elmenni, az inkább más módszert választ az ex bosszantására – valami közvetlenebbet.

Még furcsább lesz az összkép, ha azt is hozzátesszük, hogy amerikában az “adósok börtönét” megszűntették már 1833-ban. Ezt az értelmiségi körökben barbarizmusnak tekintett intézményt feminista nyomásra helyezték újra működésbe, kifejezetten a gyerektartással elmaradt apák számára. Tehát ha nem tudod fizetni a bankhiteled, akkor legfeljebb személyes csődöt jelentesz be (ez az USA-ban egy olyan opció a magánembereknek ami Magyarországon nem létezik), és a problémád egy része meg van oldva. De ha az exed megy a bíróságra, akkor irány a börtön, haver. Ahogy a wikipédia írja:

“Six states allow debt collectors to seek arrest warrants for debtors in default if all other collection methods have failed. Whether a debtor will actually be prosecuted or not varies from state to state, county to county, and town to town.

Other states have outlawed this type of collection action (Tennessee and Oklahoma have ruled it unconstitutional) unless the court finds that the debtor actually possesses the means to pay—except in the case of child support obligations.”

Vagyis: 6 állam engedélyezi a tartozáshalmozók letartóztatását (nem bebörtönzését!), a többi államban ez tilos, a két nevesített államban pedig egyenesen alkotmányellenesnek nyilvánították – kivéve a gyermektartás esetét!

El kell gondolkodjak, mi is olyan különleges a gyermektartásban, hogy az teljesen külön törvényeket igényel a más tartozások kezelésétől eltérően. Ha semmi más miatt nem kerülhetsz börtönbe, akkor miért sittelnek le mégis akkor, ha pont gyerektartásra nincs pénzed, mert a munkanélküli segély összege egyszerűen nem fedezi (és akkor még a saját létfenntartásod költségeiről nem is beszéltünk).

Amiről eddig nem ejtettem szót az az amcsi gyermektartás megállapítási gyakorlat, ami szintén egészen szürreális lehet európai szemmel nézve. A bíróságok ugyanis az “ex-szülő” esetében egy elvárható keresetet állapítanak meg, és abból számítják a gyerektartást. Ha a fizetésed csökken, táppénzre mész, elveszíted az állásodat, az a bíróságot nem érdekli – továbbra is fizetned kell, hiszen megállapították, hogy képes vagy azt a pénzt megkeresni. Hát nem csodás, főleg a jelenlegi szituban, amikor férfiak milliói veszítették el állásaikat? Amennyiben a fizetéseddel valami gebasz van, ami miatt nem tudod fizetni a gyerektartást, akkor neked kell kérvényezni a bíróságon, hogy csökkentsék az összeget, amit a bíró vagy megítél a javadra, vagy nem.  De visszamenőleg egy centet sem lehet csökkenteni, tehát ha az utóbbi két hónapot kórházban töltötted, akkor utána hiába mész reklamálni, fizetned kell a teljes összeget és kész. A bíró talán megérti a problémádat, de törvény tiltja hogy igazságos vagy méltányos legyen veled szemben. Így esnek meg olyan esetek, hogy az irakban harcoló katona hazatérve a bilinccsel szembesül, és egyenesen a börtönbe viszik, mert a zsoldja nem fedezte a gyerektartást. Nem kicsit forog az ember gyomra, amikor azzal szembesül, hogy a neten a női panaszkodást nevezik “gyermektartási horrorsztorinak“, miközben 50.000 férfi börtönben ül, más apák ezrei pedig öngyilkosok lettek. Amerikában a szó legszorosabb értelmében több katona hal meg a családjogi bíróságok ténykedése miatt mint amennyien a háborúkban életüket vesztik. Ha ez nem durva akkor nem tudom mi lenne az.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
7 megosztás


9
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
5 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
6 Hozzászólások szerzői
tibi22VasgerincAlmandinVasgerincDeansdale Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
den16
Vendég
den16

Most a padlón keresem az állam. Ez ugye nem a rideg valóság? Na ne már, ez már hihetetlenül abszurd, irreleváns, Amerikaországban tényleg ilyen segghülye álpolitikusok vannak? Félek, hogy előbb-utóbb ide is beköszönt ez a diktatórikus rendőrállam törvénykezés.

Vasgerinc
Vendég
Vasgerinc

Nagyon sok dolgot nem szeretnénk az USA-ból. Ma hallottam egy számomra nagyon jónak hangzó hírt, amivel remélhetőleg Európa jobban elszigetelődik az USA-tól. Arra gondolok, hogy az EU is létre akar hozni egy hitelminősítő intézetet, mert már mindenki számára nyilvánvaló, hogy nem a valóságot mutatják, hanem az érdekeik szerint sorolnak.

Ráadásul annyival komolyabban vehetik majd az EU-s hitelminősítőt, hogy ők állítólag jogi garanciát is vállalni fognak arra, amit mondanak, szemben azzal ahogy az amerikai hármas védekezett a válság kirobbanásakor, hogy a miénk csak egy magánvélemény, nem kötelező aszerint cselekedni.

Maestro
Szerkesztő

“Namármost az egészben az az érdekes, hogy mi a fenét segít az akár a gyereknek, akár az anyának (akivel a gyerek él), akár a társadalomnak, ha ezek az emberek börtönben vannak?”

Példát statuál. 50 ezer a börtönben ül, de 5 millió tekeri a mókuskereket eszeveszetten, hogy ne csukják le, és fizeti szép szorgosan a bíróság által megállapított gyerek- és asszonytartást…

Tényleg nem értem, mit beszélnek a feministák a nők kizsákmányolásáról és rabszolgasorsáról. Ez akkor micsoda?

den16
Vendég
den16

Egyébként a nőtartást milyen alapon kérik  a nők? Ha nem dolgoznának, oké, de emancipáció van vagy mifene, ők is dolgoznak, akkor miről beszélünk? Sőt, ha reálisan nézzük, a nő könnyen lehet, hogy ugyanannyit vagy többet keres,mint a férfi, így a nőnek is fizetni kellene a gyerektartást, ha az apának ítélik a gyereket.. Persze ez utóbbira annyira sincs példa.

Almandin
Vendég
Almandin

Ez botrányos.

Ehhez meg mit szóltok? Szerintem egy kifejezetten férfialázó reklám:

http://kerjtanacsot.blog.hu/2012/02/09/legy_hozzam_gyonged_maskulonben#comments

Vasgerinc
Újságíró

Botrányosnak azért nem nevezném. Az ilyesmit nem szabad magunkra venni, mert akkor azokhoz a feministákhoz kezdünk hasonlítani, akik ugatéroznak a nekik nem tetsző reklámok miatt. Értem a felháborodásodat és igazad van abban, hogy fordított esetben a feministák már nekimentek volna, de nem kell ennyire felvennünk ezt, egy vicces reklámnak kell felfogni és kész.

Tibi
Olvasó

Háború a férfiasság ellen. Precíz. fantasztikus forgatókönyv 10 pontban, tömören összefoglalva:
http://www.infowars.com/the-war-on-men-10-ways-masculinity-is-under-attack/