2 megosztás

Egy gondolat bánt engemet

A feministák azt szokták mondani, hogy azért találtak fel gyakorlatilag mindent a férfiak, és azért alkottak a művészetek terén is többet, mert a nőknek nem volt rá lehetőségük.

Hát most van.

A ma feministáinak minden a rendelkezésére áll, hogy önkifejezhessenek, tanulhassanak, alkothassanak. A férfiak mindent feltaláltak és mindent megtettek, hogy a nők élete a lehető legkönnyebb legyen, hogy a lehető legtöbb energiát fordíthassák a magasabb intellektust igénylő problémák felé. És hogyan élnek ők ezzel a lehetőséggel? Így.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
2 megosztás


8
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
5 Egyéni hozzászólás
3 Válasz hozzászólás
2 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
6 Hozzászólások szerzői
ReactorApophisdon FefinhoDeansdalethe hermit Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Vasgerinc
Újságíró

A probléma pedig az, hogy maguktól nem reagálnának így, hanem feminista behatásokra.

Egyébként épp ma gondolkodtam azon, hogy tényleg sz@r, hogy ha egy nő dolgozik is, otthon ebédet kell tenni az asztalra és egyéb házimunkát is el kell látni, bár ez a férfiakra is igaz, csak ilyenkor a nagy hidegben lecsökken a férfiak mozgástere (valószínűleg ezért jutott nekem is eszembe, és ezért is kezdtem el sütni főzni). De ami a lényeg, hogy mindezt mi mindannyian a feminizmusnak köszönhetjük és a nőkkel lett a legjobban kitolva. Hiszen bár a gépek segítségével ma már rövidebb a házimunkával töltött idő, de amíg nem indultak be a feministák, addig sokkal könnyebb dolga volt a nőknek, hiszen csak a házimunkára kellett koncentrálni, na és ami a legkevésbé sem mellékes, a gyereknevelésre. Mára ez a helyzet rengeteget romlott, s ráadásul egy öngerjesztő folyamat, ugyanis a gyereknevelés minőségének és mennyiségének a csökkenése miatt egyre rosszabb lesz a helyzet. Megyünk lefelé a lejtőn, nem tudom mikor fogjuk megállítani, remélem hamarabb, mint az amerikaiak.

the hermit
Olvasó

Be careful what you wish for, ahogy az angol mondaná…

the hermit
Olvasó
don Fefinho
Újságíró

Őőő… ha hihetünk egy szemernyit is a HERstorynak, némi történelmi pontosítással úgy kb. 11.700 évvel ezelőttig (Pleisztocén vége) tényleg matriarchátus volt, ami történetesen gyönyörűen egybevág az ősemberi életmóddal. Namost, az a pillanat, amikor a majomból ember lett, vagyis amikortól már nem pitecus, hanem homo, körülbelül 2.4 millió évvel ezelőttre tehető. De ne legyünk gecik, számoljunk csak a homo sapiens megjelenésétől. Nos, a homo sapiens legkorábbi formája kb. ötszázezer éves, innen számolhatjuk az emberi nem élettartamát.
“A feministák azt szokták mondani, hogy azért találtak fel gyakorlatilag mindent a férfiak, és azért alkottak a művészetek terén is többet, mert a nőknek nem volt rá lehetőségük. Hát most van.”
Hát volt nekik rá – akárhogy is nézzük – majdnem félmillió évük. Konkrétan a homo sapiens történelmének 97.66%-a.  Ezalatt annyit sem sikerült elérni, hogy az ősembert előcsalogassák a barlangból (aminek a falára is jellemzően a vadászok – férfiak festegettek). A férfi tette a majmot emberré.

Apophis
Újságíró

Azért talàltak fel sokkal több mindent a férfiak, mert sokkal több hajlam van bennünk az absztrakt gondolkodàsra, arra, hogy a tàvolba vessük a tekintetünket, a végtelen horizont felé. Valò igaz, van ebben valami gyermeki, de a többség esetében mégsem nevezhetö infantilizmusnak. A nöket jobban érdekli a kézzelfoghatò valòsàg, ezért képesek arra, hogy megakadàlyozzàk azt, hogy a szeretett férfiban élö gyermeki szellem infantilizmusba csapjon àt.

don Fefinho
Újságíró

“Az istenek világa a szellemiségben és a nemiségben teszi magát nyilvánvalóvá. Az égiek a szellemiségben jelennek meg, a földiek a nemiségben.
A szellemiség befogad és átölel. Ő női és ezért mater coelestis-nek, mennyei anyának nevezzük. A nemiség nemz és teremt. Ő férfi és ezért úgy hívjuk: phallos, a földi atya. A férfi nemisége inkább földi, a nő nemisége inkább szellemi. A férfi szellemisége inkább égi, a nagyobb felé törekszik. A nő szellemisége inkább földi, a kisebb felé törekszik.
Hazug és ördögi a férfi szellemisége, ha a kisebb felé törekszik.
Hazug és ördögi a nő szellemisége, ha a nagyobb felé törekszik.
Mindenki keresse a maga helyét.
Férfi és nő ördöggé válnak egymás mellett, ha nem választják el szellemi útjukat, mert a Kreatúra lényege különbözés.
A férfi nemisége a föld felé tör, a nő nemisége a szellem felé. Férfi és nő ördöggé válnak egymás mellett, ha nem választják el nemiségüket.
A férfi keresse a kisebb megismerését, a nő a nagyobbat.”

/ Carl Gustav Jung – Hét szentbeszéd a holtaknak

Reactor
Újságíró

“A feministák azt szokták mondani, hogy azért találtak fel gyakorlatilag mindent a férfiak, és azért alkottak a művészetek terén is többet, mert a nőknek nem volt rá lehetőségük.'”

Igen, ez egy divatos bullshit. Aki ezt állítja, arról nagyon durván lerí, hogy iskola mellé járt. Vagy csak szimplán hazudik, mint a vízfolyás.
Azért találtak fel a férfiak majdnem mindent, mert ők voltak rákényszerülve. Ők voltak a kenyérkeresők, kezdve onnét, hogy a mamutot meg a barlangimedvét is nekik kellett elejteni, és hát puszta kézzel egy kicsit túl melós feladat volt. Nekik állt érdekükben a munka megkönnyítése.
Ha belegondolok, hogy csak annyin múlt a dolog, hogy a “gaz, elnyomó patriarchátus” az ősasszony kezébe nyomta volna a csontbunkót meg a szakócát, hogy aranyoskám, nesze, akkor fogjad te a mamutot…