12 megosztás

A családon belüli erőszak feminista értelmezése

Ha már Vasgerinc kolléga kivesézte az egyik nőkertes cikket, én jövök a másikkal, amiből kiderül két dolog: először is, hogy az eddigi kismillió mellett van még egy nőszervezet, mert annyira nagy szükség van rá (nőkjoga.hu), másrészt hogy szerintük a családon belüli erőszak egyenlő azzal, hogy férfi bánt nőt. Rittyentettek is pár érdekes listát, amit érdemesnek tartok a kivesézésre – legalábbis az érdekesebb pontokat.

A bántalmazó férfi ismérvei:

Önértékelése alacsony, sikertelenségei miatt jobbára másokat (szüleit, főnökét, partnerét) tesz felelőssé.

Hadd ne kelljen elmagyaráznom, hogy az alacsony önértékelés egyáltalán nem tekinthető jelnek a tekintetben, hogy az illető agresszív lesz. Másfelől mindez – a mások hibáztatásával együtt – a nőkre éppúgy jellemző, tehát teljesen oktalan és félrevezető az egész téma kibillentése a kizárólag a férfiakra történő koncentrálással. És ezt a további pontok majdnem mindegyikéhez is odaírhatnám, de nem teszem.

Nehezen tudja kívánságait pozitív módon, szerényen kifejezni.

Tehát aki nem szerény, az bántalmazó. Világos. Oké, aki követelőzik, az lehet nehéz természet, de azért ezt a három különböző dolgot (szerénység, bántalmazás, utasítgató modor) nem kellene egybemosni.

Korán elköteleződik: már a második randevún megkéri a nő kezét, és közös életüket tervezgeti.

Ezt régebben úgy nevezték, hogy lelkesedés, bohóság, esetleg romantikus természet. Rosszabb esetben naivitás vagy erős szexhiány. De hogy kifejezetten az erőszakosságra utaló jel lenne, azt nehezen hiszem.

A vitákat merev elzárkózással vagy befolyásolással, manipulációval zárja le.

Most kibújik belőlem a kisördög, de ez tipikusan női viselkedésforma.

Kierőszakolja vagy megtagadja a szexet.

Megtagadja?!?!?! Na itt már komoly bajok vannak, mert kíváncsi lennék én arra az emberre aki megpróbálja velem elhitetni, hogy az a nő, aki nem akar a pasival szexelni, az emiatt “erőszakos természet”. A szex megtagadása a nőknél alapjog, a férfiaknál bűncselekmény??? Mi a túróról beszélünk itt?

A nemi erőszak és a nők elleni erőszak témáit viccesnek vagy szórakoztatónak tartja.

A legtöbb témát többféleképpen is lehet tálalni. Az, hogy ki mit tart szórakoztatónak, semmilyen támpontot nem ad arra nézve, hogy ő maga hogyan cselekedne egy adott szituációban. Van aki thrillereket néz a tévében, de ez nem jelenti hogy ő maga is belezős gyilkos szeretne lenni.

Ön bántalmazott nő lehet, ha…

retteg a társa dühétől.

Szögezzük le már az elején: az a bántalmazott, akit bántalmaznak. Az irracionális félelem nem bántalmazás. Ha meg valaki azért fél, mert korábban már bántalmazták, akkor az nem a félelméből fog rájönni, hogy bántalmazták… Argh.

aszerint dönt arról, hogy hová megy vagy kivel találkozik, hogy mit szól ehhez a társa.

Azt hiszem ez egy kapcsolatban alapvető. Én legalábbis általában megbeszélem a párommal, hogy mit is csinálok, és ha kifogásai vannak azt figyelembe veszem. Ha kifogást emelek, ha az asszony a volt pasijához megy bulizni, akkor bántalmazó vagyok? Hm.

alkoholt vagy kábítószert fogyaszt, hogy elmeneküljön a kapcsolat problémái elől.

NEM a férfi, hanem a nő! Vagyis önt, kedves hölgyem, bántalmazzák, ha piál vagy kábszerezik, mert elégedetlen a pasijával. Nem az ön hibája, ha a saját féltékenysége elől a palack fenekére rejtőzik – ez azt jelenti, hogy a partnere erőszakos önnel szemben!

mindig olyan ajándékokat kap társától, amelyek az ő igényeit elégítik ki, vagy arra szolgálnak, hogy Önt ellenőrizni lehessen (mobiltelefon).

Hajaj, ez megint kissé szürreális. Szóval ha – teszem azt – csipkebugyit veszek az asszonynak, az bántalmazás? Ez kemény. Én speciel mobilt sem azért vennék, hogy “ellenőrizzem”, dehát miért ne gerjesztenénk a paranoiát? Mobilt kaptál a párodtól? Bántalmaznak!!!

gyerekkorában bántalmazott volt, vagy tanúja volt, hogy az apja bántalmazta az anyját, és az ezzel kapcsolatos érzései gyakran úrrá lesznek Önön jelenbeli életében is.

Félretéve a gyomorforgató férfigyűlölő felhangot… Ez a feltétel tökéletesen teljesülhet akkor is, ha az illetőnek nincs is párkapcsolata. Elég érdekes úgy levonni következtetést valaki másról, hogy kizárólag a saját múltbéli traumáinkra hagyatkozunk. Aki ilyet képes leírni, az tanúbizonyságot tett róla, hogy a férfiellenes ideológia megzavarta a racionális gondolkodását.

Ön bántalmazott nő lehet, ha társa…

… féltékenykedik Önre.

Ez már az őrület határát kaparássza. A féltékenység egy bizonyos szintig nemcsak természetes jelenség, de sokan egyenesen el is várják. Nem egyszer hallottam már én is, hogy “ha nem vagy féltékeny akkor nem is szeretsz igazán”. Ezek után lehetne arról beszélni, hogy a nőknek semmi sem elég jó…

… nem tudja kifejezni az érzéseit.

LOL Ez egy igazán komplex téma, ami megérdemel egy saját cikket, ezért nem fogom itt 2 sorban elintézni. Nade ha valaki introvertált alkat, vagyis nehezen beszél az érzelmeiről, akkor a partnere bántalmazva van??? Na neee…

… gyakran kritizálja Önt.

Szóval a kritizálás bántalmazás. Felmerül bennem a kíváncsiság: akkor is az, ha nő kritizál férfit? Ugye nem?

… előző kapcsolatában/házasságában bántalmazta vagy verte a volt barátnőjét/feleségét.

Na oké, ez mint figyelmeztető jel elmegy, de azért ne az döntse már el, hogy valaki bántalmazva van-e, hogy a partnere előző kapcsolatában mi történt. Ahogy az elején leszögeztem: az a bántalmazott akit bántalmaznak, és ehhez semmi köze az előző kapcsolatoknak, a gyermekkornak, semminek. A bántalmazás megtörténte tény vagy nem tény – érzéseknek, sejtéseknek a tények megállapításában helye nincs.

(Gyengébbek kedvéért: ha én minden előző nőmet bántalmaztam volna is, az aktuális partnerem akkor sem mondhatja hogy bántalmazott, amíg őt nem bántalmazom.)

olyan állatot tart, amitől Ön fél.

Ezt elsősorban azért idézem ide, mert vicces. Valahogy jellemzi számomra az egész kezdeményezés komolytalanságát.

Sajnos a szembeötlő hibák és elfogultság ellenére ezek azok a szervezetek amiket az állam pénzel, és amik a törvényalkotásban is szerepet kapnak. Olyan férfiellenes szervezetek, amik a statisztikákat igyekszenek a saját ideológiájuk szerint meghamisítani, a közvélekedést átformálni. Ráadásul ilyen sületlenségekkel, mint ezek a szórólapok…

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
12 megosztás


243
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
22 Egyéni hozzászólás
221 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
31 Hozzászólások szerzői
KormoraanedieDarth HideousNaoooRokapapa Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Vasgerinc
Újságíró

Önértékelése alacsony, sikertelenségei miatt jobbára másokat (szüleit, főnökét, partnerét) tesz felelőssé.”

Nehezen tudja kívánságait pozitív módon, szerényen kifejezni.”

A vitákat merev elzárkózással vagy befolyásolással, manipulációval zárja le.”

Ezek mind a feministákra igazak a leginkább. Elgondolkodtató…

gyerekkorában bántalmazott volt, vagy tanúja volt, hogy az apja bántalmazta az anyját, és az ezzel kapcsolatos érzései gyakran úrrá lesznek Önön jelenbeli életében is.”

Az neked fel sem tűnt, hogy mint mellékszálat megemlíti, hogy “az apja bántalmazta az anyját”?

Toplak Zoltán
Újságíró

Köszi a vesézést. Jó, hogy valaki kicsit kielemzi ezeket a butaságokat, és rámutat valódi természetükre.

Balu1st
Olvasó
Balu1st

Nincs új a nap alatt, a számtalan fórumon támadó feminácizmus mindaddig támadó lesz, amíg csak van rá pénz.

Pash Cutter
Újságíró

Nem tudom, erről hallottatok-e:

http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140901_Megeroszakolt_diaklanyon_nevetgeltek_Sebe

Antoni Rita itt is megjelenik:

“Nézem a reakciókat; a jó öreg, bevált, rendpárti hőbörgést és szentfazék morálsoviniszta pöfögést, kéjes szemforgatást, ami az ELTE gólyatáborában történt nemi erőszakkal kapcsolatban a különféle fórumokon elszabadult. Az úgynevezett “véleményeket”.

Hát kérem szépen: amint a nevében is benne foglaltatik, a nemi erőszak: erőszak. Tökmindegy, hogy az áldozat mennyire kivágott ruhát hord, egy-, avagy kétrészes fürdőruhában ment-e be napközben a Balatonba, mennyire részeg, vagy netán öntudatlan; nem számít, hogy mit mondott, netán mit ígért korábban, vagy kinek milyen hosszan és dévajul nézett a szemébe. Tökmindegy, hogy az elkövető minderről mit gondolt; irreleváns, hogy mit vélt tudni magáról, és mit vélt tudni az áldozatáról. Ha a partner nem egyezik bele a szexbe (ellenzi, vagy éppen – gólyatábor, ugye – nem tud róla), akkor onnantól nem partner, hanem áldozat; és a szex sem szex többé, hanem undorító, aljas és szánalmas bűncselekmény.

A nemi erőszak nem afféle tökös, férfias túlzás; nem valami bocsánatos csíny, és nem “kiprovokált” aktus. Nem, az áldozat nem akarja. Ezért erőszak. És az elkövető semmilyen értelemben sem áldozat; hiába szépreményű fiatalember, tisztes családapa, felkent pap vagy jó házból való úrigyerek. Nem őt “csábították” rosszra. És éppen így hiába hajléktalan, szegény, sorsüldözött, megalázott és megszomorított. Ezek sem mentségek. Ezek a dolgok egyszerűen nem ide tartoznak. És ennek evidenciának kellene lennie.”

És már feminista face-oldalakon megindult a propaganda.

https://www.facebook.com/kukabaaszexizmussal

Nincs egy szeglete ennek az országnak, ahol az ember nincs kitéve a nemi erőszak kultúra, szexizmus, homofóbia, transzfóbia, rasszizmus, stb. ezerféle megjelenési formáinak. Folyamatos irritációban élünk. Az érzékenység jutalma pedig leggyakrabban a nevetségessé tétel és a megszégyenítés. Te meddig tűröd?”

http://www.origo.hu/itthon/20140901-eroszak-minden-harmadik-fiatal-no-aldozat.html

Minden harmadik nő. Értitek?

Az ügyeletes PC-lovagok találtak néhány szexista kommentet, és le is vonták a következtetést:

magyarinfo.blog.hu/2014/08/31/az_eroszak_az_eroszak_a_nem_pedig_nem

Meg a femik előcitáltál ezt a moslékot is:
dezsa.tumblr.com/post/25108498239/rape-culture-101-nemi-eroszak-kultura-1-0

Szörnyű a tragédia, és remélem, megbüntetik példásan az elkövetőt. Ugyanakkor az ezen való feminista élősködés is gyomorszorító, leginkább, hogy van benne némi férfiak elleni gyűlöletkeltés is. Már megint megy a férfiak lejáratása. Épp hogy ki nem mondják, hogy a magyar társadalom egy nőerőszakoló társadalom – miközben tömegnyi férfi háborodott fel az eseten.

Bazinga
Újságíró

Hogyne hallottunk volna erről, minden csapból ez folyik. Ennyit a nemi erőszaknál tapasztalható állítólagos csendről.

Mikor olvasom ezeket a feminista “nem, az nem”, “az erőszak, az erőszak” okoskodásokat,  olyan érzésem van, hogy ezeknél megállt az idő, mert mikor pár éve elkezdtem az antifeminizmussal foglalkozni, akkor is ugyanebből állt az érvrendszerük. Komolyan mondom már unalmas. Az embernek már nincs is kedve velük vitatkozni.

A facebook-os oldal mindent visz. Még abba is belemagyarázzák az elnyomást, ha egy kislány van a matek könyv borítóján. Aki meg esetleg semmi kivetnivalót nem vesz rajta észre, szépen elmagyarázzák neki, hogy bizony azért van ott lány, mert a készítők szerint a nők hülyék a matekhoz….  Egyáltalán, honnan tudják, hogy aki odarakta az férfi volt?

Aztán az egyik comment image%3Foh%3Dd74e1cfb5c0d89ad3c20877db5fc6c48%26oe%3D5474003E%26__gda__%3D1415619176_92e1746a53270cd0cc02f4544d02563b&size=2048,1536&fbid=448936611804757″ rel=”nofollow”>képen azt kritizálják, hogy az “eladólányt felveszünk” hirdetés tulajdonképpen a nők prostituálása. Mert nyilván ez következik abból, hogy az összes ruhaboltba a nőket veszik fel. Erre viszonylag egyszerű a megoldás, kezdeményezzék a csak férfi eladók alkalmazását. A kérdés meg itt is adott: honnan tudják, hogy férfi rakta ki? A női ruhabolt tulajdonosok is nőket vesznek fel. Akkor ők is elnyomók?

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Hányhatsz epét, okádhatsz tüzet, de ez a gólyatáboros erőszak-ügy szép kis látlelet volt kis hazánk kultúrájáról. Több napon keresztül követtem a cikkeket és a kommenteket. Cseppet sem volt rózsás a kép.

1. fázis: Csak az erőszak ténye volt ismert. Reakció: ribanc, odament bebaszni a gólyatáborba, részegen dugni akart, aztán megbánta, most meg pampog. Tiltsák be a gólyatábort.

2. fázis: Kiderült, hogy ELTE TÓK. Reakció: ott ninsenek is faszik, megerőszakolták egy műfassza? Na szép, ilyen ribancok fogják nevelni a gyermekeinket? Kis esély van rá, hogy cigány volt a bűnös, de azért heréljük ki. Tiltsák be a gólyatábort.

3. fázis: Kiderült, hogy külsős az erőszaktevő. Reakció: ribanc, odament bebaszni és mászkált egy idegennel, most meg pampog. Lehet, hogy mégis cigány volt, lámpavas. Tiltsák be a gólyatábort.

4. fázis: Kiderült a tettes személye. Reakció: milyen trágár indulókat énelketek már, szóval lehet, hogy megerőszakolták, de azért ribanc. Trágár indulókat énekeltek, a szervezők a felelősek. Tiltsák be a gólyatábort.

Mielőtt bármit tudni lehetett volna, a nem reprezentatív kommentelő-társadalom szinte egyhangúlag ítélte el a lányt. A lányok szabados nevelése, erkölcsei ellen tiltakoztak, a fiúk erkölcsei vagy nevelése szóba sem került. A helyzet azóta sem változott, hogy kiderült, mi történt. Lehet, hogy a tettes már szar alak a véleményalkotók szemében, de az áldozat is maradt ribanc.

Belegondolt valaki a lány helyzetébe? Hogy ha visszatér az egyetemre, néhány közeli barátját leszámítva, titkon mindenki ribancként tekint majd rá? Meg fogják bélyegezni, ott lesz körülötte a ki nem mondott ítélet egy tettért, amit nem is ő követett el. Mert a nemi erőszakért a nő is hibás. Rutinból, gondolkodás nélkül. Mert bemocskolták és az emberek szemében a mocsok rajta marad.

Hát köszi.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Hogy ha visszatér az egyetemre”

Egyetemi bulik nettó kuplerájok. Én ezeket az egyetemeket eldózeroltatnám. Mindet. Még az alapjaikat is kiásatnám, hajóra rakatnám és beleöntetném a Mariana-árokba.

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

Bazmeg, akkora bráner vagy, hogy elmehetnél a kotongyárba manökennek!

Azért, mert nem voltál képes egy szaros büfé-ruhatár szakos diplomát se kiizzadni, már dózerolják el a tanárképzést? Hogy a gyereked még nálad is hülyébb legyen? (bár ezzel már bekerülne a Guinness rekordok könyvébe)

Csak azt nem értem, hogy nem vagy még oktatásügyi állattitkár!

Tibi
Olvasó
Tibi

“Azért, mert nem voltál képes egy szaros büfé-ruhatár szakos diplomát se kiizzadni, már dózerolják el a tanárképzést?” – Görögországban, a hajléktalanok 1/3-a diplomás. Nekik mit mondanál? Nem volt szerencsétek? Nagy tévedés azt hinni, hogy a manapság oly divatos diplomák, a tulajdonosának, bármiféle biztos támaszt nyújt. A lengyel fiatal diplomások fele, Londonban mosogat.

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

1. A hajléktalanok végzettség szerinti megoszlásáról, országos bontásban szóló statisztika forrását lécci! (a NANE femihp statisztikáinak módszertanát egész szépen alkalmazod)

A hajléktalan diplomásoknak (mind a fél tucatnak) meg azt mondanám, amit neked is: ha TÉNYLEG el akarsz valahova jutni az életben, akkor tanulj életed végéig és ne legyél gyáva váltani! A piát meg felejtsd el.

A hivatásos vátesz önkéntes mérvadók szerint a magyar diplomások is csak mosogatói, ESETLEG (nagy szerencsével) csatornatisztítói állásokban szexualizálják a rezet Canberrától Tucsonig. És a jelek sszerint annyira jól fizet pl. Denverben kutyaszart szedni a járdáról, hogy az agysebész főorvos is inkább tovább szedeget, mint hazajöjjön.

(ha volna egy VALÓDI diplomád – pl mérnöki – akkor tudnád, hogy a diploma csak belépőjegy a további, folyamatos tanuláshoz)

Reszet Elek
Újságíró

Szerintem erre gondolhatott.

Íme egy hazai példa is.

Gyanítom a külföldön dolgozók csak nagyon kis hányada agysebész.

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

Lehet. Bár az adott cikkben 11% diplomás hajléktalanról van szó.

Igen, én is csak egy agysebészt ismerek aki Londonban dolgozik. NEM mosogat. (esetleg otthon, a csészéket) Viszont a diplomások közül is csak azok, akik nem annyira jók a szakmájukban, vagy még nem annyira beszélik a nyelvet, hogy a szakmájukban azonnal alkalmazzák őket.

Naooo
Olvasó
Naooo

“akkor tanulj életed végéig”

Liberósok nyomnak ilyen süket szövegeket.

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

Hogyúgyvan!

Sőt! Azok a hülye liberósok még olyan fasságokat is nyomnak orrba-szájba, hogy egy banki főosztályvezető, egy főmérnök, egy programozó matematikus, egy biotech kutatómérnök sokkal jobb körülmények között dolgozik jelentősen magasabb jövedelemért mint egy culáger, egy árokásó vagy egy biztonsági őr a Tecsóban. Mekkora barmok, ugye? Te csak ne higgy nekik, és maradj annyira művelt és tanult mint most vagy.

Naooo
Olvasó
Naooo

“egy banki főosztályvezető”

Rablásból telik dőzsölni?

“sokkal jobb körülmények között dolgozik jelentősen magasabb jövedelemért mint egy culáger, egy árokásó”

Az árokásóknak azért nincs jelentős jövedelme, hogy legyen mit szétosztogatni az irodai semmittevőknek. Demokrata módi.

“Mekkora barmok, ugye?”

Nem kicsit.

“Te csak ne higgy nekik, és maradj annyira művelt és tanult mint most vagy.”

Úgyis megdöglik mindenki a nagy tanultságával együtt. Legalább nem pazarlom fárasztó hülyeségekre az időt, inkább röhögök a neten.

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

Nyilván egyike voltál azon szerencsétlen áldozatoknak, akiket azok a gonosz rabló bankok a hátába nyomott csőretöltött géppityuval kényszerítettek hogy 10 éves, nulla beugrós CHF alapú hitelre vegyen “fulleksztrás” (volt benne kalaptartó) szutyukit!

Lófaszt cicus! Az árokásónak azért nincs jelentős jövedelme mert bármikor helyettesíthető egy idomított majommal, egy nagyobb testméretű terrierrel, noch dazu egy Bobcattel. (de inkább őket alkalmazza sok “vállalkozó”, mert a majmot, kutyát, munkagépet nem lehet csicskáztatni.)

Azt látom, hogy az utolsó tanács fölösleges volt, önszorgalomból is beneveztél a “Ki a nagyobb suháng” országos versenybe. Nem vagy esélytelen.

Naooo
Olvasó
Naooo

Mindig ekkorákat szokott tévedni?

Olyan idomított majmokkal, mint akiket a zegyetemek okádnak ki?

És-és maga győzött?
Ma mit privatizált el?

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

Naoooooooócska, lelkem kénytelen vagyok itt válaszolni mert az utolsó idehányásodtól (2014. szeptember 7. vasárnap 14:26) a jelek szerint a szoft is kiakadt.

 

Figyelj neveletlen vadmalacka! Ne így, billentyűzeten keresztül, mert kurvára unalmas vagy. A magadfajta IQ-deficitekre van egy többszáz éves mondás: “Fenn az ernyő, nincsen kas”.

Pénteken ott leszek a kólázáson, ott vágd a pofámba az érveidet. Remélem nem fogsz fosni egy mozgássérült vénembertől és odatolod azt a Kisalföld méretű pofádat.

(ugyan szeretem az életet, de hála Istennek, hogy nem fogom már megérni azt az időt amikor a magadfajta bélférgek lesznek a többség ebben az országban)

Kodo
Újságíró
Kodo

Idefigyu valami Antagon…
Mostanra már szerintem kb elég volt, hogy itt éld ki a sikertelenségeidből származó kisebbségi érzéseidet.
Elhiszem és sajnálom, hogy nehéz a sorsod és szomorú az éhezés a mély szegénységedben, de ha megkérhetlek, akkor inkább mégse itt kompenzáld magadat. Menjél inkább és találd föl magad, guberálj a kukákból, vagy mit tudom én…
Nézz föl egy kicsit, figyelj oda és olvasd el, hogy mi a címe ennek a cikknek ami alá írogatsz. Próbálj meg érdemben ehhez alkalmazkodni és ha ilyen témájú, ehhez passzoló a véleményed, csakis akkor és érdemben hozzászólni.
Most már tényleg b@szottul zavar a témaidegenséged.
Ti meg többiek, légyszi – légyszi végre már ti se itt etessétek ezt a trollt. Ne itt. Valószínűleg  egy szerencsétlen sérült f@aszi, még az is könnyen lehet hogy nem tehet róla. Sőt! Tehát ha lehet, ne is igen bántsátok. Járt már itt régebben is valaki hasonló beteg, habár neki valami teljesen más aberrációja volt.

Mit tudom én mit szólnak hozzá az adminok Antagon, de azt majd ők tudják, de én azt javaslom hogy írjál inkább cikket a kedvenc álmodozásaid  témáiról, és ott az alatt majd elvitatkozhatsz bárkivel, akit ez a téma egyáltalán érdekel.
Köszönöm ha elolvastál, de a jó tanácsomat légyszi fogadd is meg!

Naooo
Olvasó
Naooo

Egész pontosan hány éves?
Akkor vigyázzon a bankokkal, mer kívül csillog, belül meg nagy nullák és összefestékezett papír. Parlamentre is figyeljen, nehogy a cicoma megtévessze és észrevétlen maradjon a bent ólálkodó aljasság.
Aha, majd megyek, várjon csak.
Kié a Nagyalföld? Az lesz példaképem.
No és az unokái sorsa nem érdekli? Vagy azok elvándorolnak majd?

Naooo
Olvasó
Naooo

“Ti meg többiek, légyszi – légyszi végre már ti se itt etessétek ezt a trollt.”

Mi ez? Bástya elvtársat már meg se akarják gyilkolni? Én már szart érek?

Tibi
Olvasó
Tibi

“(ha volna egy VALÓDI diplomád – pl mérnöki – akkor tudnád, hogy a diploma csak belépőjegy a további, folyamatos tanuláshoz)” – ugyan a vita jellege lehet, hogy megkívánná az általad használt személyeskedő hangvételt, de én ebbe a mélységbe már nem követhetlek. Nem lenne építő. Én azt mondom; egy mérsékelt képességű, kevés rutinnal felvértezett ember mindenképp tanuljon tanuljon, gyűjtögesse a papírokat, hátha ezáltal esélye nyílik egy rendezett kiszámítható életre – másképp esélytelen. Nekem nincs szükségem masnival átkötött “végzettségre”, hogy tartsam magamat valamire, és kényelmesen megéljek… és míg mások diákhitelből kuporognak éveket egy lyukba, és ábrándoznak “milyen jó lesz, ha majd befutok, viszem valamire“, addig én a más álmait igyekeztem megélni, nem eredménytelenül .Egyébként  sokaknak nincs 6-8 éve tanulni, kivárni, szocializálódni… mielőbb szeretnék megkezdeni a játékot; amit úgy hívnak: az élet. Te leköpöd őket, én nem. Kár, hogy a jelentős létszámú diplomás hajléktalan kérdésre nem tudtál érdemben reagálni, és csak a szokásos gyűlölködő fröcsögésre futotta, mert így megint nem haladtunk semerre. :(

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

Ez is egy vélemény. Eszemben sincs vitázni veled, elvégre akadt jónéhány ember a történelemben aki analfabétán is belevágta a csákányt a fölbe és talált egy gyémántbányát és még az ükunokái is abból habzsidőzsi. De azért szerencse, hogy mondjuk Szent-Györgyi, Wigner, Kármán, Neumann, Rubik nem így gondolta.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ez egy csiszolatlan gyémánt, de majd én megcsiszolom.

the hermit
Olvasó

Nem akarlak megbántani, de a diplomások között épp elég funkcionális analfabéta akad.

Ezek is kurva büszkék a diplomájukra, és mélyen lenézik azokat, akik diploma nélkül ugyanolyan hülyék, mint ők.

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

Nem akarlak megbántani, de egy funkcionális analfabéta nem képes diplomát szerezni (a smittpálokat, dajcstompikákat hagyjuk), mert a legalja büfé-ruhatár szakon is többezer oldal tananyagot kell elolvasni, megérteni és vizssgán visszabüfögni.

És ezeknek sokkal több okuk van a büszkeségre mint azoknak, akik arra vágnak fel, hogy nem képesek egy pénzesutalványt kitölteni, beadni egy lakhatási engedély kérelmet, fingjuk nincs a kamatos kamat mibenlétéről és nem képesek értelmezni egy szerződés szövegét.

Naooo
Olvasó
Naooo

“mert a legalja büfé-ruhatár szakon is többezer oldal tananyagot kell elolvasni, megérteni és vizssgán visszabüfögni.”

Csak be kell járni baszni.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Bazmeg, akkora bráner vagy, hogy elmehetnél a kotongyárba manökennek!”

Imádom, mikor a magához hasonlók agyát felhúzom.

“Azért, mert nem voltál képes egy szaros büfé-ruhatár szakos diplomát se kiizzadni”

Miért sír? Maga egy szaros büfé-ruhatár szakos diplomát izzadt ki? Erre verték el a pénzünket? Mikor fizeti vissza?
Vagy orvosira ment, hogy leléphessen londonisztánba, a norvég sejkségbe, vagy a német szövetségi kibucba? Mikor fizeti vissza?
Esetleg mérnök lett egy külföldi cég hasznát hajtja, vagy egy maffiózó kiskircsiét? Mikor fizeti vissza?
Tantó lett, és méjnsztrím badarsággal tömi a gyerekek fejét? Mikor fizeti vissza?
A feltalálóknak nincs szüksége egyetemi vaskalapos csürhére.
És mily meglepő, ha valaki nem akar részt venni a naccerű falsűoktatásban, akkor már nem képes kiizzadni egy kopipasztét.
Jaj, de hát nem is ezért utálom a zegyetemeket, csak hazudtam, azé utálom, mer nem vettek fel. Hiába szoptam le miniszoknyában az asztal alatt a matektanárt, mikor észrevette, hogy átvertem, nem értékelte. Így kimaradtam egy patinás egyetemről az összes hozadékával együtt. Nem rakhattam egymás után 6 zsenge pitschába a faszomat, következő héten 6 másikba. Ez fáj nekem. Ez. Dögöljön meg a szomszéd tehene is.

“dózerolják el a tanárképzést?”

Simán. A kurváknak építsenek bordélyházakat. Előtte csináljanak gólyatáboros válogatót.

“Hogy a gyereked még nálad is hülyébb legyen?”

Fáj, hogy van aki nem esik hasra a diplomás idiótáktól?

“(bár ezzel már bekerülne a Guinness rekordok könyvébe)”

Mi a baj, ég a háza?

“Csak azt nem értem, hogy nem vagy még oktatásügyi állattitkár!”

Miket nem ért még? Oda be kell mutyizódni.
Maga mikor megtudja egy lányról, hogy diplomája van, nem esik egyből a tetszési indexe? Hányan nyomták azt tele, s hányszor? Ebbe nem gondolt még bele?
Ugyanígy “menekült”-tábor minimum 25 km-es körzetéből se ildomos lánnyal leállni, ha biztosan nem akar nemi gondozóba járni.

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

Kisfiam, maradj csak a köreidben megszokott otthonos anyázásnál, ez a fogcsikorgató magázás úgy áll neked mint varacskos disznón a díszmagyar.

És kurvára el vagy tévedve, egy hosszú és HASZNOS élet után a jól megérdemelt nyugdíjamat élvezem. No nem azt az állami könyöradományt, hanem annak a hozamát, amit az elmúlt huszonix évben (amikor már lehetett) egy multi biztosító portfóliójába befektettem. Meg még évekig jön abból a néhány szabadalmamból is valami. Lehet sárgulni.

A többiből meg, amit idehánytál, egy pszühész simán ír egy píécsdít!
Kisgyerek, azért, hogy egy épkézláb pinát nem tudtál eddig beújítani és maradt a Marok Marcsa az öt kis nővérével, nem a csajokat, hanem azt a rohadék genetikát kell hibáztatnod. Sajna az már csak úgy van, hogy ha  valaki kameruni törpekecskebaknak születik, az sose fogja megnyerni nemhogy az epsomi, de még a harkakötönyi derbit se és a szaga miatt az előszobába se engedik be. Nyugodj bele, az élet már csak ilyen kegyetlen.

Naooo
Olvasó
Naooo

“egy multi biztosító portfóliójába befektettem”

Ja ilyen kapzsitalizmus?

“Meg még évekig jön abból a néhány szabadalmamból is valami.”

Ne döngesse annyira, még beszakad.

“Lehet sárgulni.”

Rugdossa a kukoricaszárat?

Írjon még, szeretem olvasni a tökfilkókat.

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

Sok randábbnál randább főemlős tulajdonság létezik, de a legocsmányabb az irigység. Sebaj. valami foximaxis füzetkéből jól megtanultad, hogy csak az a munka ami feltöri a tenyered és beleizzadsz. Csináld csak. Én többszáz fős ágazatokat irányítottam – JÓL! – ezért még az átkosban is jól fizettek (AKKOR a középvezetői szinten a szaktudás számított, nem a nyelvcsapások frekvenciája)

Te meg keccsölj csak, ha a tanulás nem megy. Bizonyos szintet elérhetsz izommal is. No persze följebb már nem jutsz agy nélkül – kivéve ha jó puha és szorgalmas nyelved van és időben közel tudsz kerülni egy Nagyember seggéhez. Szerencsére az én gyerekeim már mind jól vannak a diplomán és a PhD-n.

Naooo
Olvasó
Naooo

“valami foximaxis füzetkéből jól megtanultad, hogy csak az a munka ami feltöri a tenyered és beleizzadsz.”

A többi csak szórakozás. A többiek az előbbiekből élnek.

“ezért még az átkosban is jól fizettek”

Szocsiba járt nyaralni?
A melós meg Madeirára? Ja nem, az egy másik rendszer.

“Szerencsére az én gyerekeim már mind jól vannak a diplomán és a PhD-n.”

Kiét plagizálták?

hgyi
Szerkesztő

Hogy a tokomba’ tudod ilyen komolyan venni a házitrollunkat? :o))))

Naooo
Olvasó
Naooo

Esett a részvénye a tőzsdén.

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

H-turul, messziről és félhomályban még emlékeztet egy hominidára.

(persze, aki nem tudja mi a különbség a tőzsdézés és egy biztosítási alapú befektetési portfólió között…)

SIL
Olvasó
SIL

Én sem tudtam hogy a biztosítóknak külön pénzpiaci alapjaik vannak, de jó hogy szólsz… – akkor ők nem a tőzsdén forgatják a részvény-befektetéseket. Nem, nálad valóban nem – az ilyen beszari alakok mint te csak a legbiztonságosabb portfóliót használják, állampapír -kötvény. Tehát a biztosításod hozamát, a nyugdíjad az adómból fizetik meg neked. Erre vered magad? Kurvára nagy gondolkodó vagy. Kölcsönadsz az államnak mert az csak akkor nem adja vissza ha becsődöl. (hahaha – mnyp… :D – persze, persze… tudom ez nem az… :D mert más volt az ÁSZF-ben igaz? hülye…) Azzal nincs bajom, hogy ezt teszed, de hogy erre büszke vagy az erős túlzás. A 90-es évek óta már mindenki túlesett egy-két biztosítási tanácsadáson, köszi, de nem mindenki tartja jó lehetőségnek az 1%-os reálhozamot. Faszkalap. Van megtakarítani való pénzed és biztosításba teszed. Hatalmas ötlet! Köszi a tippet!

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

Nem tudtam, hogy Hollandiában, Németországban és az USA-ban fizeted az adódat. És mióta dolgozol a Silicon Valley vagy a Távol-Kelet IT ágazatában?

És bocsika, de nem fogok egy faszkalapozó nagypofájú debilnek alapfokú befektetési ismereteket oktatni. Vannak tőzsdei tanfolyamok, pár százezer forintért megtanítanak az alapismeretekre. És akkor kevesebb égbekiáltó faszságot fogsz mantrázni, te vannabe André Kostolany, te új Sorosgyuri!

SIL
Olvasó
SIL

“Nem tudtam, hogy Hollandiában, Németországban és az USA-ban fizeted az adódat. És mióta dolgozol a Silicon Valley vagy a Távol-Kelet IT ágazatában?” – A biztosító székhelyének semmi köze ahhoz hogy mibe fekteti a pénzét te ostoba, mindenkit azzal hülyítenek, hogy majd a nemzetközi tőzsdén lesz megforgatva, de úgy tudom törvény van rá hogy csak minimális kockázatú papírokba lehet a nyugdíj-megtakarításokat elhelyezni, tehát kb. államkötvényekben, abból pedig nem a holland vagy a német fizet jól – tudtommal.

“És bocsika, de nem fogok egy faszkalapozó nagypofájú debilnek alapfokú befektetési…” nincs mire ilyen lekezelőnek lennem mint amilyen te vagy így nekem ez a stílus fekszik… pöcsfej.

Reszet Elek
Újságíró

Naooo: Honnan az idézetek?

Naooo
Olvasó
Naooo

Így reagáltak a tyúkszemesek:

“A világháború kitöréséig csak Egan Lajosnak: A zsidók Magyarországon c. 1910. megjelent könyve váltott ki nagyobb izgalmat. Ebben a könyvben a külföldi fércművek hazugságait írta meg óvatos formában”

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics
hgyi
Szerkesztő
the hermit
Olvasó
Naooo
Olvasó
Naooo

Mi ez a sugdolózás? Röhögni akarok.

hgyi
Szerkesztő

Naooo… Jövő pénteken személyesen elmesélem kólázás közben. :o]

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics
hgyi
Szerkesztő

Antagon… Kólázás jövő pénteken a Moccóban. Részletek a fórumon és a kis “Kólázás” c. posztban. :o)

Naooo
Olvasó
Naooo

Már megint mit titkolózik itt a főméltóságos mérnök úr?

Koriander
Olvasó
Koriander

túladagolta a béta blokkolóját…

Koriander
Olvasó
Koriander

“Én többszáz fős ágazatokat irányítottam – JÓL! – ezért még az átkosban is jól fizettek (AKKOR a középvezetői szinten a szaktudás számított, nem a nyelvcsapások frekvenciája)”

“egy hosszú és HASZNOS élet után a jól megérdemelt nyugdíjamat élvezem. No nem azt az állami könyöradományt, hanem annak a hozamát, amit az elmúlt huszonix évben (amikor már lehetett) egy multi biztosító portfóliójába befektettem”

“az átkosban is jól fizettek” és “No nem azt az állami könyöradományt,”-
megkérdezhetem, hogy egy legálisan leadózott és állami nyugdíjjárulákokat befizetett vezetői fizetés után mit jelent sacperkábéra A könyöradomány? vagy kábé úgy kell magunkat összeszarnunk, mint amikor a 60 feletti egyetemi profokat akarták pár éve nyugdíjazni és televonyítottáik a médiát, hogy éhenhalnak a bőven 250 feletti nettos nyugdíjukból?

 

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

Hja kisgyerek, ha 2000 után születtél, akkor hogyan is érthetnéd…

Megmagyarázom, hogy ne csak azokból a húdeszittyamagor kurváratárgyilagos brosúrákból tudj valamit az “átkosról”.

Agrármérnök vagyok és több mint húsz évet dolgoztam ágazatvezetői, osztályvezetői beosztásban olyan szar kis kócerájokban mint Bábolna, a LATI vagy Herceghalom. Aztán jött antalljocó meg a kisgazdik és huss! alig két-három év alatt szétkúrták azt az ágazatot, ami egyedül volt világszínvonalú az egész béketáborban. Mert pár éhes faszfejnek  kellett a harács, a Gabonaipar, a baromfi és a tejipar meg egyéb apróságok és az átlagosan hülye nagymagyar bunkó elhitte hogy majd  ő, a tíz holdján (5.75 hektár) csak heverészik és dől a lóvé! Aki önállóan még bukfencet se tud vetni, majd ő megmutatja a zöldbáróknak.

No, attól a pillanattól csak a minimálbér után fizettem TB-t mert minden IQ50 feletti látta, hogy mi lesz ebből! Viszont a vállalkozásomból szépen csorgattam a  lóvét a nyugdíjbiztosításomba!

Így lehet, hogy az állami nyugdíjam csak szaros 157 ezres alamizsna, viszont kényelmesen élek a többi befektetésem hozamából.

Ha van egy csöpp eszed, akkor már tegnapelőtt elkezded építgetni öreg napjaid biztonságát! Ha csak napi két korsó sör és egy doboz cigaretta árát befekteted egy  NAGY multinál (ING, Aegon, Generali stb), akkor nyugodtan alhatsz.

A médiavonyítós egyetemi profok közül az a pár tucat aki igazán a topon van a szakmában már Osakától a MIT-ig tanít tovább, a  magyar felsőoktatás nagyobb dicsőségére. A lustábbak meg csak itthon szakértgetnek olyan óradíjért mint a te bruttó havi jövedelmed. Szóval, NE ŐKET sajnáld!

Tibi
Olvasó
Tibi

Magyarul; egész jól jöttél ki a rendszerváltásból privatizációból. (ha utána egyből vállalkozást alapítottál, és szépen csorgott a lé)
A SZERENCSÉS GENERÁCIÓHOZ TARTOZOL. Ennyi, pont. Nekem legalábbis ennyi jött le ebből az öntömjénezésből…
A szabadalmaidra mondjuk kíváncsi lennék…

SIL
Olvasó
SIL

– pontosan erről van szó arról nem is beszélve hogy az átkosban köztudottan minden túl volt értékelve, a felülárazást azt hitelből fizettük és azt most a mi generációnk fizeti vissza… tipikus nagypofájú minimálbéres vállalkozó… remélem mindenben hallgat a biztosítási ügynökére mert a jutalékért cserébe – hiszen ő is minimálbéres EV – majd konszolidálja a befektetéseit nyugdíjas éveire… :D

Naooo
Olvasó
Naooo

“Hja kisgyerek, ha 2000 után születtél, akkor hogyan is érthetnéd…”

2009. április 18.-án születtem.

“Megmagyarázo, hogy ne csak azokból a húdeszittyamagor”

Maga húdekomcsi volt, vagy csak szimpatizáns?

“Aztán jött antalljocó”

Miért szidja? Egy brancs maguk, ne is tagadja.

“Így lehet, hogy az állami nyugdíjam csak szaros 157 ezres alamizsna”

No és akiken élősködött, azoknak mennyi a nyugdíja?

“viszont kényelmesen élek a többi befektetésem hozamából.”

Dolgozók nem szoktak jól megélni a befektetéseik hozamából, mert nincsenek befektetéseik, mivel nekik nem jut rá. A naplopók szoktak jól megélni belőle.

“Ha csak napi két korsó sör és egy doboz cigaretta árát befekteted egy  NAGY multinál (ING, Aegon, Generali stb), akkor nyugodtan alhatsz.”

Tata, vegye be a gyógyszerét én aszondom.

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

Nálunk még jártak az ötvenes évek elején “népművelők”. A padláson valahol még porosodik pár Szikra brosúra, nem gondoltam volna, hogy a 21. sz második évtizedében szembejönnek velem azok a faszságok. Sebaj fiúk, irány a kommunizmus, le a finánctőkével, le az élősdi szemüvegesekkel, előre a sztálini úton!

Csak ígyy tovább! Majd az a másfélmillió ember aki kénytelen itthon maradni mert a csádi menekült olcsóbban pucolja a csatornát, szóval majd ők megélnek (ha nem is fényesen) a turistákból. Roppant népszerű úticél lesz majd ez a skanzen itt, Európa közepén, ahol a hátrafelé nyilazó jurtalakók vívják napi harcaikat a Nemzeti Kommunistákkal!

Naooo
Olvasó
Naooo

“Sebaj fiúk, irány a kommunizmus, le a finánctőkével, le az élősdi szemüvegesekkel, előre a sztálini úton!”

Bele a demokráciába?

“a turistákból.”

Ide nem kellenek turisták. Maradjanak otthon.

“ahol a hátrafelé nyilazó jurtalakók”

Nem születhet mindenki kiválasztott drágasságos téeszcsés agromókusnak.

Reszet Elek
Újságíró

Írhatsz amit akarsz, de az látható hogy az esetet eszközként használják bizonyos személyek ill. szervezetek. A kislányt sajnálom bármit is csinált nem érdemelte meg hogy megerőszakolják, ha az volt (hiszen jogerős ítélet ugye még nincsen) egyáltalán. Mint írtad nem reprezentatív a hozzászólások ismertetése. Semmivel sem jobb, mint amikor TE hánytad szemre a kasztráló, férfi kipusztító hozzászólások felemlegetésével, hogy néhány idiótáról van szó. Az internet tele van trollokkal ill. sok mentálisan sérült embert is felszabadít. hogy anonim módon “hallathatja a hangját”.

Mindenesetre ha ez így megy tovább ezeknek a “nővédőknek” köszönhetően ilyen esetben csak mindenki megrántja majd a vállát és megy tovább. Ugyanúgy ahogy a rendszeres holokausztozással meg antiszemitázással is azt érték el, hogy már senkit sem érdekel mi volt hatvan éve.

Megjegyzem a mai lányok nagyrésze tizenhárom-tizennégy éves korában már nem szűz. Hacsak azóta hogy olvastam róla nem lett még korábbi a dolog. Az ilyen lányok jórésze mire eléri a törvényi nagykorúságot (törvényi mert fejben még baromira kislányok manapság) már odajut a sok partner elfogyasztása után, hogy már túl van az első gruppen- és kíváncsiságból múvelt leszbikus élményeken ill. a különböző internetről szedett extremitások felé kacsingat.

Ha ezek a fene nagy nővédők vennék a fáradtságot sokkal inkább arra törekedhetnének, hogy ne kiégett, bagózó és alkoholizáló tizenéves lányokkal legyen tele az ország. Némi (nemi) felvilágosítás, aktivizmus, a szerelem és a kötődés értékeinek a propagálása, iskolai foglalkozások. Ennek a korosztálynak erre lenne szüksége ez lenne az igazi nőpártiság. De neeem! Csak a hőbörgés megy. Elvégre a nemi betegségek gyógyíthatók (jobbára), az abortusz meg mindig kéznél van. Arról nem is beszélve hogy újabb háborús frontokat nyit meg minden eset.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Nos, a fiúk nevelése megint kimaradt a szórásból…

Naooo
Olvasó
Naooo

Anyuka, óvónéni, tanítónéni, tanárnéni.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

És a férfiak hol maradnak? Oh, wait… kiabálnak be a partvonalról és elégedetlenkednek az eredménnyel.

A szülőpár egyik fele rendszerint férfi, a lakosság fele is…

Naooo
Olvasó
Naooo

A harmadik műszakban.

Reszet Elek
Újságíró

Ne butáskodj! Bizonyos dolgokat a nemi különbségek miatt nem lehet ugyanazzal a mércével mérni. Ne légy feminista! ;-)

A lányok fizikailag hamarabb fejlődnek. Nem véletlenül kacsintgatnak erősen felfelé az első jónéhány kapcsolatukban. A fiúk nem esnek teherbe, így őket nem érinti annak minden egészségügyi és egyéb kockázata (eltekintve némi társadalmitól, de hol van ez egy tizenhárom éves fejletlen kislány teherbe eséséhez vagy abortuszos meddővé válásához képest). A testiséggel kapcsolatos első élmények a lányok részéről jóval meghatározóbbak lehetnek egy egész életre, arról nem beszélve hogy a lányoknak az orgazmus készsége egy elsajátítandó dolog ellentétben a fiúkkal.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Persze, igazad van. A fiúk nevelése ezért is nem kérdés vagy probléma. Ugyanis a süldő lánykák ezeket a rossz dolgokat mind egy harmadik, köztes nem képviselőivel csinálják.

Reszet Elek
Újságíró

Érdemi válasznak jobban örültem volna. Természetesen a fiúl nevelése is fontos lenne. Sajna komoly problémák vannak ezen a téren is. Viszont megint csak mellékommentelsz. Ha egy kiscsaj kurvaként viselkedik nem a fiúknak kell megakadályozniuk benne. Ha iszik mint a kefekötő nem egy “jólnevelt” fiúnak kell a poharat kivennie a kezéből. Nem másoknak kell megvédeniük a lányokat önmaguktól. Tipikus feminista hozzáállás megint. Egyrészről az ostoba válaszoddal hárítod mindazt amit írtam, másrészről a szokásos butaság, hiszen a lányok is felelősek a tetteikért és számolniuk kell a tetteik következményeivel is. Sajnálatos hogy még nőként sem vagy hajlandó elismerni hogy a helytelen viselkedés következményei lányoknál súlyosabbak lehetnek mint fiúknál. Amúgy sem másoknak kell felelősen gondolkodniuk helyettük csak azért mert nőnek születtek. Nem kisgyerekekről van szó.

Ti tényleg megölnétek a nőkben mindazt ami nővé teszi őket, a férfiakban meg ami férfivá…

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Nem mellékommentelek, hanem nem veszem fel az általad kínálgatott fonalat.

Egy 38 éves visszaeső megerőszakol egy fiatal lányt. A kérdésről véleményt alkotók fele a lányt, harmada az egyetemet hibáztatja. Majd te egy jól irányzott balkanyarral a fiatal lányok általános erkölcstelenségét hozod fel.

Az egyszem erőszak valóban menthetetlen, de az erőszakot mentegető és relativizáló kulturális közeget azért még lehet tovább erősíteni kicsit, azt a szőnyeget még nem húzta ki alólad ez a balfék elkövető.

Nos, ebben nem leszek a partnered és nem szórok hamut a fejemre a laza erkölcsű tinédzserek és az őket meg nem nevelő nők képviseletében. Mert a tinédzser lányok mellett a tinédzser fiúk is hasonló problémákkal küzdenek, de ahogy a lányok, a fiúk sem mindannyian. Az ezirányú nevelést nem lehet csak a fél csapattal megvalósítani, mert a tinilányok nem a felnőttek és pedagógusok kedvére akarnak tenni a szexuális fejlődésük során, hanem a tinifiúkéra.

Ha a lányoknak azt sulykolod, hogy az ő “viráguk” a nagy kincs, amit rejtegetni és óvni kell, különben jön a terhesség, abortusz, ribancozás, közmegvetés, miközben a fiúknak elnézed a szabadosabb viselkedést, mert nekik kevésbé kell a következményektől tartaniuk, akkor mindenre neveled őket, csak épp nem egészséges kapcsolatkeresésre. Persze, a férfiak számára ott az ultimate mentőöv: a hormon és az ösztön. Mit tehet szegény, ha azok a rüfkék ott sétálgatnak előtte kipakolt áruval, stb., stb.

Reszet Elek
Újságíró

Gondolom ha a mai lányok nem teszik szét boldog-boldogtalannak a lábukat a srácok is kénytelenek lesnnének monogám üzemmódba kapcsolni és némiképpen értékelni is azt amiben szerencsés esetben részük lehet. Éppen mivel a híreszteléssel ellentétben a férfiak nem hivatásos nemi erőszakolók, a szexet a nők irányítják, annak lehetőségét ők adják meg.

Elég szomorú, hogy nőként TE teszed idézőjelbe a virág szót és a szövegkörnyezet alapján a kincs kifejezést is. Ha pedig szerinted nem kell óvni, akkor már régen rossz. Célszerű is lesz ebből a párbeszédből kihátrálnod mert csak tovább égeted magad. A legtöbb lányt akit megkérdeztek (sajna elég régi adat de nem hinném hogy változott volna) azt válaszolta hogy az első alkalma nem volt jó, megbánta és később kellett volna. Szerintem bárki, aki olvassa ezt és van kislánya, bizton állíthatom hogy nem szeretné ha tizennégy évesen, félrészegen a kisköcsög helyi menő csávóval lenne a szűztelenítési élménye.

A kommentedhez még csak annyit, hogy te kezdtél általánosítani az egyedi eset alapján aztán amikor más is általános szinten fogalmazott meg nehezen vitatható dolgokat, hirtelen már nem akartad felvenni a fonalat és újra visszakanyarodtál az eredeti egyedi esethez.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Nos kedves Elek. Nekem bizony nincs virágom, kincsem, nem őrizgetek és nem osztogatok semmit.

Szeretetre, megértésre, társra, partnerre vágyó emberi lény vagyok. Ha ilyet találok, akkor nem virágot vagy kincset adok neki, hanem szeretem, várom, hogy viszonozza, együtt vagyok vele stb.

Ennek az együttlétnek van egy izgalmas formája, úgy hívják, szex. Mely során továbbra sem osztok kegyet, se virágot, se kincset, hanem igyekszem élvezni. Mert továbbra is ember vagyok, nem kofa vagy automata. És nem piacot keresek az árumnak, hanem társat. Ragozzam még, vagy egyszer csak leesik.

Te mit szeretnél a gyerekednek? Piaci tranzakciót vagy kapcsolatot? Ezen múlik, hogy szigorúan őrzött virágokról tanítod-e őket – akár fiút, akár lányt.

Reszet Elek
Újságíró

Próbáld meg elolvasás mellett értelmezni is amit írtam.

Elmagyarázom: a virág, a kincs az a fajta ártatlanság, testi-lelki szüzesség amely csak fiatalon adatik meg. Az első szerelem fájdalma, az első kísérletezgetések, a nyitottság. Mindaz amit aztán lassan-lassan  avagy néha sajnos pillanatok alatt elveszítünk és egy kicsit e is lfelejtünk. Ez utóbbit talán azért hogy elviselhetőbbé tegyük az emlékét.

E tekintetben a te (vagy az én) virágod már igencsak hervadt s a kincstárat is kirabolhatták nem is egyszer. S ama ártatlanság, nyílt és kritika nélküli szerelem immár visszafordíthatatlanul a múlt emlékévé halványodott megfosztva élénk színeitől, friss és üde illatától. Immár csak megfakult fénykép a lélek és az emlékek falán.

A magam részéről azt hiszem, senki sem akarna valami kirívóan csúf képet arra a falra.

Naooo
Olvasó
Naooo

“már senkit sem érdekel mi volt hatvan éve”

Berni csoda.

hgyi
Szerkesztő

Sajnos ezt köszönheti azoknak a lányoknak, nőknek, akik bosszúból, csak úgy, vagy egyéb más okból hamisan vádolnak “erőszakolókat” (akik esetleg elvesztik munkájukat, presztizsüket, családjukat, barátaikat, szabadságukat).
Nem csodálkozhatunk azon, hogy már mindenki gyanakszik. És ez nem kizárólag a feministák rovására írható, hanem azokéra is, akik nem gondolták végig pl. annak a következményét, hogy – feminista nyomásra – legtöbbször csak bemondásra is a “megerőszakoltnak”, “zaklatottnak” hittek, s hogy az az álláspont, hogy ha egy nő ittas, nem tartozik felelősséggel a tetteiért (max. ha ittasan vezet).

Pash Cutter
Újságíró
Bazinga
Újságíró

Ha már ennyire aggódtok az áldozatok kigúnyolásán, megvetésén, akkor hol voltatok mondjuk itt, amikor férfit erőszakolt meg 4 nő? http://www.hir24.hu/miafhu/2013/04/09/negy-no-eroszakolt-meg-egy-ferfit/

Női kommentek:

Ez mekkora marhaság”,

“Hogy lehet ilyen híreket kitalálni ????????????? Van aki ezt el is hiszi ????????”

“Hát ez kéééééééész!!! :DDDDDDDD”
 
Egyalltalan, egy ferfit, nem is lehet megeroszakolni!!!! Ha o nem akarja, nem mukodik a dolog!!!”
 
Vagy mondjuk a zimbabwei férfiakat megerőszakoló nők kapcsán, akik stoppos férfiakat kábítanak el, hogy aztán megerőszakolhassák őket, elhagzott egy jó tanács, hogy a férfiak lehetőleg “ne szálljanak be idegen nők autóiba, inkább válasszák a tömegközlekedést.”
 
Hol volt ekkor a feminista közvélemény, hogy megvédje ezeket a férfiakat az “áldozathibáztatástól”, egyáltalán arról van szó férfiak esetében vagy ez csak nőkre vonatkozik? Érdekes, ilyenkor mindenki tudja, hogy a józan ész mit diktál.
 
 
Kodo
Újságíró
Kodo

Mindenki tisztában van vele hogy mit diktál a józan ész, tudják ezt jól a feministák is. Azt is jól tudják, hogy amit ők művelnek, az igazságtalan. Csakhogy ők tudatosan egy igazságtalan világot akarnak.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ezek feministák voltak. Most jól visszaadták.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Férfikommentek:

Mázlista…

Hogy velem miért nem történik ilyen.

De nem is az az izgi, hogy mit kommentelnek, hanem az, hogy mit nem… Nincs ribanc, nincs “biztos kellette magát”, nincs “miért ment oda” és nincs “biztos megbánta utólag, és most kamuzik”. Az értetlenkedés jórészt technikai jellegű, a kivitelezés lehetségességéről szól, nem pedig csípőből tüzelve azonnal az áldozatot próbálják hitelteleníteni. Nem kérem, hogy a nőkkel szembeni erőszakról szóló hírek esetében azonnal herélésről kezdjen mindenki üvölteni, mert az se egészséges, de olyan jó lenne, ha olyankor sem azonnal a ribizés, megkérdőjelezés és hibáztatás kerülne első körben elő.

Bazinga
Újságíró

“De nem is az az izgi, hogy mit kommentelnek”

2 napja azon izgulsz, hogy mit kommentelnek a férfiak a gólyatáboros ügy kapcsán. Most meg, ha nők csinálják ugyanezt, akkor nem is izgi? Hogy van ez, világosítsál már fel? Miért nem kettős mérce a kettős mércéd?

“Az értetlenkedés jórészt technikai jellegű, a kivitelezés lehetségességéről szól, nem pedig csípőből tüzelve azonnal az áldozatot próbálják hitelteleníteni.”

Szóval az nem az áldozat hiteltelenítése, hogy nem hiszik el neki a történteket? Akkor mi?

Nálad az még belefér, hogy nem hisznek az áldozatnak, de az már nem, hogy hisznek neki és a magatartását minősítik?

Hogy könnyebben megértsd, amit egyébként nem értenél meg:

Ha egy nőt megerőszakolnak,aki mondjuk 120 kilós és az elkövető egy 40 kilós cingár , gyönge férfi,akkor tökre rendben van az, hogy nem hisznek neki, mert ez csak technikai jellegű kifogás, így nem is sértik meg az álozatot. Viszont ha hisznek a nőnek, de elkezdik fejtegetni, hogy az ő magatartása mennyivel járult hozzá, hogy könyebben váljon áldozattá, akkor uramisten, földindulás, nőelnyomás, menjünk tüntetni, mert veszélyben vannak a nők.

Vagy ha besétálsz a rendőrségre, mert ellopták a mobilodat, mikor azt ott hagytad valahol egy percre gazdátlanul, akkor mi esne rosszabbul? Ha az őrsön kiröhögnek,és elküldenek a fenébe vagy ha felveszik a vallomásod, kivizsgálják az ügyet és mellékesen jelzik, hogy jobban figyelhettél volna?

 

Pash Cutter
Újságíró

Érdekes megfigyelni, hogy Libsifemcsiszingli szinte ugyanazt a propagandát adja most vissza, amivel jelenleg A. Ritáék hülyítik a népet.

Nem baj, legalább itt, ezen az oldalon meglesznek ezek a butaságok cáfolva.

the hermit
Olvasó

Nem kérem, hogy a nőkkel szembeni erőszakról szóló hírek esetében azonnal herélésről kezdjen mindenki üvölteni, mert az se egészséges, de olyan jó lenne, ha olyankor sem azonnal a ribizés, megkérdőjelezés és hibáztatás kerülne első körben elő.

Nem kellett volna politikai ügyet csinálni ebből. Ha van egy rohadt alma a kosárban, attól nem dobom ki az összeset, csak azt az egyet. A feministák két dologért lobbiznak most:  1. Dobják ki az összes almát a kosárból 2. Tiltsák be a rohadt almákat

Szerinted melyik értelmes a kettő közül?

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

És mire tudtak ráfeküdni a feministák? Mikor kezdtek el kampányolni, utcára menni, törvényt javasolni? Mikor az országos médiában viccet csináltak az ügyből. Mikor elért egy számukra már vonzónak tűnő mennyiséget a ribizés, megkérdőjelezés. Nem is az ELTE elé vonulnak, hanem a rádió elé. A kulturált kommunikáció fogta volna ki a szelet a vitorlából, de erre a társadalom jó része nem képes.

Másik oldalról mondjuk az ELTE álszenteskedése is eléggé visszás. Az ő viselkedésüket sem értem meg teljes egészében, bár biztosan nehéz kommunikálni a herélésért és zárdai szigorúságú szabályokért kampányoló tömegnek, hogy havi szinten több száz alvállalkozót foglalkoztatnak egy akkor intézményben, zéró jogi alapjuk és adminisztratív képességük van arra, hogy mindegyik erkölcsi múltját akkurátusan kielemezzék, a hallgatói autonómiát meg törvény garantálja, szóval ha megfeszülnek se tudják megakadályozni az ilyen bűntényeket egy 30-40 ezres egyetemen.

the hermit
Olvasó

És mire tudtak ráfeküdni a feministák?

Bármire, amiből politikai hasznot remélnek, vagyis hatalomra éhes kurvák mind egy szálig.

Mikor az országos médiában viccet csináltak az ügyből.

Én vettem a fáradtságot és végighallgattam az adást (pedig komoly megpróbáltatás ezt a szarházit hallgatni), te megtetted? Nem éreztem sértőnek az áldozatra nézve, nem az erőszakon viccelődtek. Egy általános irányba ment el a beszélgetés, ahol a gólyatáborokról volt szó, betelefonálókkal, meg minden.

Másik oldalról mondjuk az ELTE álszenteskedése is eléggé visszás.

Amikor a közvélemény ennyire hisztérikus hangulatban van ( jórészt feminista elvtársnőidnek köszönhetően), akkor nem nagyon lehet jól kommunikálni. Persze, AR meg a többi kretén ájtatos szemforgatása az nem visszás. Csak az ELTE kommunikációja.

Bazinga
Újságíró

Mikor kezdtek el kampányolni, utcára menni, törvényt javasolni?

Akkor,amikor a helyzetből a legnagyobb hasznot tudták kihozni.

Valamelyik kriminológustól olvastam még régebben, hogy az emberölést, a nemi erőszakot, és a rablást ítéli el legjobban a társadalom. Ebben van valami. Feministáktól függetlenül a nemi erőszakos esetek többsége eljut a legfelsőbb médiáig, és ahogy a nagy gyilkosságok, rablások,csalások stb. esetén, mindig nagy közérdeklődés kíséri. Már csak ezért sem igaz,amit állítotok, hogy az áldozatokat lenézik, épp az áldozat neme és a cselekmény nagyfokú elítélése váltja ki a társadalom érdeklődését és együttérzését.

Minél jobban sajnálnak valakit, minél nagyobb bűnnek tartják az ellene elkövetett erőszakot,annál több “dögöljön meg, akasszák fel” vélemény születik az elkövetővel kapcsolatban és annál több felelőst keresnek.

Érdekes, pont ennek lehetünk szemtanúi.

Az meg, hogy a több száz véleményből – már csak a nagy számok törvénye alapján – lesz egy-két köcsög, aki szembe megy a kollektív együttérzéssel, nem ad alapot se férfiellenes megmozdulásokra, se férfiellenes törvénykezésre.

A kulturált kommunikáció fogta volna ki a szelet a vitorlából, de erre a társadalom jó része nem képes.”

A társadalom jó része semmilyen etikátlan, nőellenes megnyilvánulást nem tett, sőt, óriási figyelem kíséri a “bűnös” egyének, a rádióvezetők megbüntetését. A Nőkert is érzi melyik szélre kell felkapaszkodni, hát erre. A nemi erőszak össznépi elítélését kihasználva hirdetik, hogy a társadalom, azt nem ítéli el kellőképpen. Ebből élnek.

Mellesleg, ha már kulturáltság, láttad már milyen 10 pontos javaslatuk van? A legnagyobb kulturálatlanság amit az ügyben el lehetett követni, azt feministák tették. El tudsz képzelni hasonló 10 pontot mondjuk egy cigányok által elkövetett gyilkosság esetén? Vagy ha legközelebb a Férfihang egy újabb péniszlevágós nő miatt csinálna hasonlót a nőknek címezve? Milyen jelzőkkel illetnék az oldalt és ehhez képest vesd össze, hogy akik ugyanezt megcsinálják a férfiakkal, azok nevezik magukat jogvédőknek, egyenlőségpártiaknak.

Ez a baj veletek feministákkal, minden bizonnyal érzitek ti is az igazságtalanságot, viszont ahogy azt Kodo is leírta már, kívánjátok azt.

Betegesen. Mindenkin, még a nőkön is, áldozatokon is átgázolva, csak a férfiak baszogatásában lelitek az élet egyetlen örömét. Csak mi sem ma jöttünk le a falvédőről.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Valamelyik kriminológustól olvastam még régebben, hogy az emberölést, a nemi erőszakot, és a rablást ítéli el legjobban a társadalom.”

Bankrablást ugye nem?

Darth Hideous
Olvasó
Darth Hideous

A bankrablást nem, a viszkis is milyen népszerű volt.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ez megnyugtató.

Bazinga
Újságíró

A rabló kirablását még elnézik.

.
Olvasó
Reszet Elek
Újságíró

Ugye ugye! Amiről írtam annak kapcsán hogy miképpen is erőszakolhat meg nő férfit.

Mázsás kocaként abban a szépségmániás országban gondolom nem akadt partner. Pénze meg nem volt hogy selyemfiút vegyen. Kíváncsi lennék hogy gumi volt-e. A DNS-ét megtalálták a pacákon, ami arra utal, hogy nem volt. Így viszont még kacifántosabb a helyzet. Esetleg nem kívánt teherbeejtetés, gyerektartás a motiváció?

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

Sajnálom kedves Kantársak, de ebben az ügyben MI szerepeltünk le, kollektívan. És MI, mint társadalom. Ugyan libsifemcsiszingli (kis)asszony figyelmét föl kell hívnom, hogy a kommentelők közt a nőneműek számarányukat meghaladó arányban büdöskurvázták az áldozatot és egyes femináci bérborzok szokás szerint férfikarantént és tömeges  heréléseket kéjálmodnak, de a jelenség en bloc nyomasztó!

Kedves Kantársak, ez az ügy hóttvilágos és olyan egyszerű és letaglózó mint egy Klicsko jobbegyenes! Egy utolsó mocsok véglény egy GÓLYATÁBORBAN megerőszakolt egy feleannyi idős lányt. És hagyjuk a pararafuscsavarást és ballibbant “vélelem” maszlagot, ezt a kislányt (18 évesen EEEEEEEKKORA csöcsökkel és eeeeeekkorka sortocskában is még nem egy felnőtt nő, még akkor se ha addig végigkefélte Balmazújvárost) MEGERŐSZAKOLTA egy Tajgetosz szökevény! Beismerő vallomást tett. A mai kriminalisztikai eszközök korában nem is tehetett mást, pláne, hogy nem ez volt az első esete. Ha van ügy ami tiszta és herélésért üvölt, az pont ez.

Bazinga
Újságíró

Nem kell bedőlni a feminista nyekergésnek. Én is megnéztem azokat a bizonyos kommenteket néhány oldalon, de se a kollektív nőgyűletet, se a kollektív nőhibáztatást nem véltem felfedezni. Minden “áldozathibáztatóra” jut három “dögöljön meg az elkövető”, és (még mindig) nem tagadja senki az erőszakoló bűnösségét.

Ugyanaz a folyamat zajlik le, mint bármi más, nagy nyilvánosságot kapó bűnesetnél, katasztrófánál, vagy balesetnél. Az emberek találgatják, hogy milyen körülmények vezettek az eredményhez, kik tehettek volna ez ellen,  és  egyáltalán, hogy történt az eset, mik a részletek. Semmi különös nincs benne, mindenki elgondolkozik ilyeneken, ha a saját környezetében, családjában történik valami tragédia. A kérdés megint csak az, hogy miért gondolják egyes feminista ideológusok, hogy a nők és a nemi erőszak e téren kivétel, illetve kivétel kell, hogy legyen, mert aki velük ellentétes véleményt mer formálni, az kvázi bűnpártoló.  Ugyanott vagyunk, mint a sértett felróható közrehatásánál, hogy csak nekik, és csak a nőknek úgy általában ne kelljen felelősen viselkedniük.

Pedig ez még a feministák elméletéből is következne, de nyilván ennyi ésszerűség meghaladná a képességeiket. Ha ugyanis akkora a nőkre leselkedő veszély, hogy minden harmadikat ért már erőszak, akkor még jobban el kéne kerülni a kihívó, könnyelmű magatartásformákat, az öntudatlansághoz vezető italozásokat, és kerülni a nemi erőszak szempontjából veszélyes élethelyzeteket. Ahogy egy vírusos járvány időszakában is bizonyos magatartásokat el kell kerülni (gondoljunk csak az ebolára), úgy kéne egy ilyen fokozott nemi erőszakkal fenyegető világban is (ami tudjuk, hogy nincs)  a nők figyelmét felhívni a saját cselekményeik következményeire. Ha ebola járvány  van, kerüld az ismeretlenekkel való puszilkodást, ha nemi erőszak veszély van, ne menj részegen, idegenekkel éjszaka egy elhagyatott helyre stb. Éppen az ilyen önjelölt nemi erőszak szakértőknek , a feministáknak kéne az „áldozathibáztatásra” nevelni a nőket, mint ahogy az ebolához értő orvosok is megteszik ezt a lakossággal a vírusfertőzés veszélye miatt.  Így lényegében „szakmai gondatlanság” terheli a feministákat, ha a veszéllyel tisztában vannak, de semmilyen jó tanáccsal nem látják el a lehetséges áldozatokat. Sőt basszus, ha valaki elvégzi helyettük a munkát és mer szólni egy-két jó szót megelőzésképpen, azt elküldik a fenébe, mert nőgyűlölő. Normálisak ezek?

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Úgy látom, neked átjött, miről beszéltem. Az általános kép borzasztó a ribancozókkal, a herélőkkel, a tilcsukbe hörgőkkel, az azonnal törvényjavaslatot és tüntetést szervezőkkel, mint új elemmel együtt, habként a tortán szerencsétlen megszeppent Barnával, akinek a nacija hirtelen a nevéhez hasonlatossá vált a rájuk irányuló médiafigyelemtől.

A szerencsétlen lány a diplomaosztóig cipelheti magával ezt az egész ügyet, mert az erőszakon túl az ELTE-nél épp ez volt az utolsó HÖK-ös foscsepp, amit még az elmúlt két év botrányai után belepottyanthattak az egyetem pohárkájába. A következő években tanári (egyetem, szóval bruhaha) felügyelettel zajló, hétvégi nyugdíjas hímzőköri hangulatúvá szervezett gólyatáborokon a limonádé mellett unatkozó diákok jó sokáig rajta fognak csámcsogni. És ahogy távolodunk az esettől, szépen elül a polkorrektséget kierőszakoló hullám, és gyönyörűen visszatérnek az őszinte, keresetlen ribancozók is a mainstream véleményformálók élvonalába…

Kodo
Újságíró
Kodo

Én nem voltam ribancozó, de megkérdem tőled hogy milyen, melyik, miféle mainstreamre gondolsz amihez visszatérnek az emberek?
Szerinted mikor lesz olyan, az a mainstream, hogy férfinak és nőnek egyaránt és egyformán kelljen felelősséget vállalnia saját megáért? Amikor most is éppen férfi ellenes, de nővédelmi törvényeket követelnek. Hol van ez az egyenlő bánásmódhoz, az egyenjogúsághoz képest?

Reszet Elek
Újságíró

Kodo! Mi ezt nem értjük! Ám hogy miről is van szó, a mellékelt link megvilágítja Neked…

Kodo
Újságíró
Kodo

Az baj ha nem érted, de viszont tudom hogy érted :) Lehet hogy inkább én nem értem, hogyan fajulhatott el idáig a világ…

Reszet Elek
Újságíró

Szerintem ez a fajta egyenlőség csak illúzió és soha nem is létezett. Az emberek sem egyenlőek, miért lennének a férfiak és a nők egymáshoz képest azok? Másrészt sok szempontból nem is lehet összehasonlítani a két nemet (erre is jó példa a link). Semmi értelme. Ahogy írogattunk is róla, ez a körte és az alma esete.

Amit próbálnak nyomatni akármelyik oldalról is, az csak egy adott és ideológiailag átmosott szempont. Láthatóan átideologizált az egész. Erre utalnak a különböző tudományos (és áltudományos) bizonyítékok folyamatos felemlegetése is. Evolúció, szociológia, pszichológia, anatómia, statisztika mind mind fegyverré lesz egyes kezekben.

Mindenesetre ma már odáig jutottunk, hogy a nők jogainak felemlegetése hasonló végtelen szarban való dagonyázássá illetve azzal való dobálózássá vált és így mintegy felfejlődött társaihoz, az abortuszhoz, a holokauszt-antiszemitizmus kérdésköréhez vagy éppen az eutanáziához.

Hogyan fajulhatott eddig ez a világ? Mik ennek a gyökerei? Ezzel kapcsolatosan volt már eszmefuttatás sokaktól. Azt hiszem a feminizmus csak egy kifejeződése valami nagyobb, mélyebb és sötétebb dolognak. De most túl késő van ebbe belemenni…

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Szerintem fuss neki megint a mondatnak, mert elsőre nem nem ment át. A véleményformáló a mainstream, nem a vélemény.

De hagyjuk a mondattant… Melyik törvényre gondolsz pontosan. Ugyanis a nővédő – vagy inkább hátrányos helyzetűeket védő, ugyanis elég kevésben van még mindig kizárólag nő nevesítve, a megfogalmazások rendszerint semlegesek – törvények nem feltétlenül férfi ellenesek, mármint csak akkor, ha a szankcionált tett elkövetője férfi. Most akkor minden törvény férfiellenes, ha a szankcionált tettet férfi követi el? A gyorshajtási bírság is?

AK-47
Olvasó
AK-47

A hökösök / hk-sok mindenhol barmok, nem tudom, min vagy úgy meglepődve.

Bazinga
Újságíró

http://nol.hu/belfold/hatosag-donthet-a-megeroszakolt-diaklanyon-gunyolodo-musorrol-1484159

A fonyódligeti gólyatáborban történt nemi erőszakot relativizálva, bagatellizálva humorizáló kontextusba helyezték a Class FM Morning Show című műsorának hétfői adásában, ezért panaszt nyújtott be a médiahatósághoz a Nőkért Egyesület, mindenkit ugyanerre biztatva.

Az egyesület szerint – amely egyébként több szervezettel közösen már korábban felháborodásának adott hangot – a műsorban elhangzottak sértik a  médiatörvény azon passzusát, miszerint “a sajtószabadság gyakorlása nem sértheti a közerkölcsöt”. Márpedig a szexuális erőszak súlyos bűncselekmény, amely elbagatellizálása a közerkölcsbe ütközik. “A szexuális erőszak témájának eleve nincs helye egy humoros profilú műsorban; és önmagában az is a történtek bagatellizálása, hogy a bűncselekményre egy kedélyes, sok nevetéssel tarkított beszélgetést fűztek fel”.”

Bazinga
Újságíró

Vasárnapra tüntetést is szerveznek, már toborozzák az embereket: https://www.facebook.com/events/1474161792862996/#!/events/1474161792862996/

A férfiakat nemi erőszakolónak beállító plakátokkal jelzik, hogy minden hülyének ott a helye:

10 tipp a nemi erőszak megfékezésére:

1. Ne tégy drogot a nők italába!

2. Ha látod, hogy egy nő egyedül sétál, akkor hagyd békén!

3. Ha megállsz segíteni egy nőnek, akinek lerobbant az autója, emlékezz: ne erőszakold meg!

4. Ha egy nő belép a liftbe, amiben utazol, ne erőszakold meg!

5. Soha ne mássz be egy nő lakásába egy nyitva felejtett ajtón vagy ablakon keresztül, és ne ugorj rá a parkoló autók között, hogy megerőszakold!”

Tovább nincs kedvem írni.

Ez a 10 pontos baromság pont, hogy nevetség tárgyává teszi az egész ügyet,amellett, hogy a férfi nemet megbélyegzi és minden férfi méltóságát sérti. Antoni Rita úgy tűnik nyugodtan poénkodhat a nemi erőszakkal, megsértheti a másik nemet, miközben éppen erre való hivatkozással panaszkodik az NMHH-nál. Önmagát mikor fogja bepanaszolni?

.
Olvasó

3. pont

Szóval rettegjek, ha egy férfi segíteni akar, mert biztos csak meg akar erőszakolni? Ez de beteg….

hgyi
Szerkesztő

Gusztustalan.

hgyi
Szerkesztő

Bunkóságnak tartom, ha ilyesmin röhögcsélnek, de azért ami ebből kerekedett, erős túlzás.
Libcsingli írta, hogy a lánynak most milyen szar lehet, hogy a ribancozó kommentek hatására sokan el fognak tőle távolodni.
Az jobb neki, hogy ő lesz az, aki a “nővédő” szervezetek “véres kardja” lesz, s aki a “nővédő” szervezetek tüntetéseinek, egyéb közszerepléseinek tárgya lesz?

Pash Cutter
Újságíró

“Az jobb neki, hogy ő lesz az, aki a “nővédő” szervezetek “véres kardja” lesz, s aki a “nővédő” szervezetek tüntetéseinek, egyéb közszerepléseinek tárgya lesz?”

Ez sajnos reális veszély. Szögi Lajos és Horák Nóra családjának hosszabb távon nem tett jót, hogy a szélsőjobb szervezetek mártírt gyártottak az elhunytak személyéből. A feministák ugyanezt csinálják; leutánozzák a szélsőjobbot. Most nem jut eszembe annak a nőnek a neve, akit futás közben kapott el, erőszakolt meg és gyilkolt meg az a vadállat, de ugyanilyen tüntetést szerveztek a femcsik, olyasféle üzenetekkel, hogy “itt már a nők futni se mehetnek ki az utcára, mert megerőszakolják őket a férfiak”. Vagy ott van Bándy Kata esete, akihez egyaránt hozzányúlt a szélsőjobb és a feminizmus.

Röviden: le kéne állítani őket, mielőbb nagyobb kárt okoznak szegénynek. Kár, hogy ehhez kevesek vagyunk.

Bazinga
Újságíró

Ezen már én is elgondolkodtam.Látni kell, hogy ők nagy ívben tesznek rá mi az érdeke egy megerőszakolt nőnek, itt van már szeptember és már hónapok óta nem élhették ki a férfigyűlöletüket, mert nem történt semmi “nőelnyomás”, nagyon is örülnek ennek a csontnak,amit szép lassan és jó sokáig fognak rágni. Nem csak ők, a politika is. Arra viszont kíváncsi lennék, hogy mit csinálnának, ha  a lány vagy családja megkérné őket és a közvéleményt, médiát, hogy hanyagolják már az ügyet, mert szegény lány minél előbb túl akarja magát tenni rajta és ne használják fel a tragédiáját haszonszerzésre.

Pash Cutter
Újságíró

“Arra viszont kíváncsi lennék, hogy mit csinálnának, ha  a lány vagy családja megkérné őket és a közvéleményt, médiát, hogy hanyagolják már az ügyet, mert szegény lány minél előbb túl akarja magát tenni rajta és ne használják fel a tragédiáját haszonszerzésre.”

Folytatnák tovább.

Tudok egy hasonló sztorit, mint amit te most felvázoltál.

Egy srác csinált Horák Nóráról egy emlékvideót, és felrakta youtube-ra. Közben a komment részben gyűlölködött először a cigányok ellen, aztán amikor megtudta, hogy az elkövető nem roma származású, akkor a nemi erőszakolók ellen. A youtube-oldalára feljött az elhunyt lány egyik hozzátartozója, a nagybátyja, és megkérte a srácot, hogy kegyeleti okok miatt szedje le a videót. A srác arrogánsan kioktatta a hozzátartozót, hogy nem szedi le, mert szerinte Horák Nóra mártír, ő elhivatott, hogy emléket állítson a lánynak; már-már szent kötelessége…

Még egyszer: kioktatta a hozzátartozót.

Valószínűleg egy-két frappáns mondattal le lennének rendezve a hozzátartozók itt is. Itt van egy küldetés, amit be kell tölteni, és a Párt parancsa mindennél fontosabb!

Naooo
Olvasó
Naooo

“aztán amikor megtudta, hogy az elkövető nem roma származású”

A tényői pali meg kiirtotta a családját, meg torkon vágta magát láncfűrésszel, mi?

the hermit
Olvasó

Az jobb neki, hogy ő lesz az, aki a “nővédő” szervezetek “véres kardja” lesz, s aki a “nővédő” szervezetek tüntetéseinek, egyéb közszerepléseinek tárgya lesz?

Ez egész biztosan nem érdekli őket, ebből is látszik, mekkora köcsögök… ahogy a nők se érdeklik őket igazából.

Reszet Elek
Újságíró

Reszet Elek
Újságíró

Minden harmadik ugye? Mert gondolom minden háromszázadikból lesz rendőrségi ügy. A nemi erőszaknak nagyobb a látenciája mint a tilosban parkolásnak…

Kodo
Újságíró
Kodo

Na jó, de a femiknek az is erőszaknak számít ha előreengedik az ajtóban, de az is ha nem.

Naooo
Olvasó
Naooo

Milyen jól nyomják a svédek, norvégok, meg finnek. Szegény muzlimán, meg néger lányok nem győznek elélvezni.

antin
Olvasó
antin

Nem bírok magammal muszáj hozzá szólnom.Ez az erőszak olyan dolog amit a férfiak 99.9%-a ugyan úgy elítél mint a nök.Ahogy a családon belüli erőszakot is.Normális férfi nem ver nőket és nem is erőszakolja meg őket meg akkor sem ha meztelenül járnak.Az más hogy jól megnézi aztán volt egy jó napja.Én férfi fodrász vagyok és nem volt még olyan férfi aki ne adta volna meg a kellő tiszteletet.Nagyon védem a férfiakat mert aranyosak és jól neveltek,az hogy vannak aberrált bunkó állatok akik bekerülnek a híradóba az nem a többség hibája nőből is van bőven.

Reszet Elek
Újságíró

Szólj nyugodtan. Köszönjük szépen.

Magam sem értem ezt az erőszakolás dolgot. Nekem például szabályosan lelombozó tud lenni, ha úgy érzem, hogy a partnerem nincsen rámgerjedve. Ami meg az udvariasságot illeti, hogy is várhatná el az ember, ha maga nem gyakorolja.

Reszet Elek
Újságíró

Még egy érdekes adalék!

Idézet a cikkből: “Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség elnöke elmondta: a következő ruhaosztáskor csak férfiakat fognak beengedni, mert ők nem verekednek össze, hanem összecserélik, összepárosítják a cipőket, miközben a nők összeverekednek rajta.”

Naooo
Olvasó
Naooo

“A 19. században telepedtek meg a cigányok, akik jelenleg a település szinte teljes lakosságát adják. A polgármester, a jegyző és a tanítók mind más településről járnak ide dolgozni. A földeket nem művelik, az egykori református parókiát lerombolták, a templom bútorzatát, karzatát felvágták és eltüzelték.”

Critical Man
Olvasó
Critical Man

Sziasztok! Azért regisztráltam be ide, hogy elmondjam a véleményem egyenesen és közérthetően.
Hihetetlen mennyi hazudozás, politizálás megy itt is egy /”megerőszakolt”/ lány esetéről. A valóság csak találgatás, mert magyar(!) elfogulatlan hatósági /”vizsgálat”/ folyik, tehát senkinek sincs joga tényállást vagy tanúvallomást tenni, mivel nem volt ott a helyszínen, hogy lássa mi történt pontosan pláne ha kettesben voltak egy szobában. Úgy képzelem egy tintás vagy tintázni akaró tinilány kiprovokált egy önmegtartóztatásra alkalmatlan, beindult férfiból olyan vágyat amit ez a férfitársunk nem tudott kordában tartani. Emiatt börtönbe megy, mert még be is vallotta, hogy közösült, igaz a spermáját vagy DNS-ét ki tudják mutatni, nincs értelme tagadnia. A “talán” érzelmi traumát (de szerencsére életben maradt) átélő lány meg kétszer is meggondolja legközelebb kivel áll szóba, főleg egy magyar(!) gólyatáborban vagy más szórakozó-ismerkedő helyen. Ezt látom lényegnek, a többi csak álszent érzelmeskedés, meg a feminsiták rikácsolása. Szerintem soha nem fog kiderülni a teljes igazság, de nem mindegy az ismert tények tálalása. Sok Sikert a hétköznapi boszorkányok meggyőzéséhez, hogy ne alázzanak meg minden egyes férfit! Jó lenne ha a férfiakat védenétek, mert senki sem születik erőszakolónak! Mindig valami kiváltja a dühöt, ha van.

Reszet Elek
Újságíró

Jól tetted, minden vélemény számít.

“Úgy képzelem” – Látod te is csak találgatsz.

Mindenesetre akármit is csinált a fószer, jól megszívja mert a történésekből ÜGY lett és vele fognak példát statuálni. Szóval valószínűleg a büntetési tétel felső határa felé tendálunk majd, pláne visszaesőként.

“Mindig valami kiváltja a dühöt, ha van.” – Ez igaz, de mindenki, férfi és nő egyaránt felelős a tetteiért. Itt már pont ennek a felelősségvállalásnak a gyakori hiányát nélkülöztük női részről és jeleztük eme automatikus női felelősségmentesítés feminista eredetét.

Sokan vagyunk idegesek, alkalmanként dühösek vagy baromira beindultak, mégsem erőszakolunk meg senkit. A fickót sem kényszerítették hogy azt tegye amit tett, bármi volt is az.

Critical Man
Olvasó
Critical Man

Többnyire egyetértek. Igen, ha már a feministák képzelődhetnek én miért ne tehetném meg? Csak azzal a különbséggel teszem, hogy valószínűsíthető eseményeket feltételezek. De én akkor is védeném a fickót, mert nem érdekel a “megerőszakolt” lány. Az életben marad, rengeteg trauma éri az embert, fel fogja dolgozni, ha nem azon agyal, hogy őt “megerőszakolták” valaha. A nő is ember. Sok nő többet bír mint egy-egy férfi. Inkább a fószer agyával kéne gondolkodni, miért jutott el idáig. Erről könyveket lehetne teleírni. Például hátrányos helyzetből jött, a családja szétbomlott, nem látott jó példát, a farka után ment. Ezek is csak találgatások, de jobb mint a teljes némaság amit a pincsikutya férfiak művelnek. A férfiakat lassan már, hogy csak a hatóságok képesek nevelni, nincs példaképük. Nem értem miért nem lehet megérteni, hogy a “bűnöző” vagy “bűnözővé” tett ember is ember. Többszörös visszaeső, hogy a 90-es években tett egy ugyanilyen hibát mint most? Lehet csak túl sok tiniszexet nézett a neten, rengeteg az ingyenesen hozzáférhető anyag. Egy biztos, nem volt okos. Nem olvasta a férfihangot. :) És már diplomája se lesz, helyette lesz a sok tinilánynak és majd dirigálnak nekünk.

.
Olvasó

Nagyon könnyű egy idegen lányt kioktatni, hogy élje csak túl, meg félvállról venni a dolgot. Csak épp undorító. Nem tudok szebb szavakat használni. A lány legyen kemény, a fószert meg sajnáljam, mert hátha nem volt gyerekszobája? Ez nem kettős mérce? Ha a feleségedet, húgodat, lányodat erőszakolnák meg, annak is azt mondanád, hogy nem érdekelsz, túlélted, inkább sajnálnád szegény erőszakolót? Tényleg milyen szemét volt ez a csitri, hogy nem ápolta az erőszakoló törékeny lelkivilágát szexuálisan.

Nekem van közös ismerősöm a lánnyal, és ezért tudom, hogy egy normális erkölcsű, vallásos lányról van szó kivételesen. Szuper első szexuális élmény lehet egy 38 éves lihegő mocsok feletted. Végül is csak lehet, egy életre tette pszichológiailag képtelenné a szeretkezésre.

Critical Man
Olvasó
Critical Man

Helyretett egy “antifeminista” vagy “femista” bölcsész? :) Itt nem tudod igazolni, hogy igazat állítasz -e, vagy csak kamuzol mindenkinek. Az interneten minden csak feltételezés lehet és csak az az igaz amit a saját szemeddel látsz vagy átélsz. Egyetlen egy nőnek sem hiszek teljes mértékben, szeretek megbizonyosodni a dolgokról. Igy a válaszodat nem tudom befogadni. Ismerek templombajárós nőt, aki a munkahelyén (!) javasolta, hogy tegyem ott magamévá. Ezzel perverz volt egy kicsit és már a múlté, dobott, mert nem akartam eltartani, ahogy a nagykönyvben elképzelik a KDNP-nél. Na ezt az esetet meg én nem tudom bizonyítani itt, pedig így volt. Sajnálom. Túl sok hazugságot látni és hallani, az interneten meg pláne.

.
Olvasó

Remélem, nem bánod, hogy nem linkelem be a facebook oldalát.

hgyi
Szerkesztő

Mivel még semmi konkrétumot nem tudunk – vagy nem is fogunk -, csak azt, amit a bulvársajtó megírt, így azt sem tudhatjuk, hogy hogy sikerült elkülönítenie a társaságtól a lányt. Ez most csak úgy hirtelen bevillant. (Nem hibáztatni akarom a lányt, csak utálom, ha mindenki találgatni kezd azokból a morzsákból, amelyeket a szenzáció- és kattintáshajhász média szól el nekünk.)
Megjelenik egy ilyen hír és mindenki ráveti magát, mint gyöngytyúk a forró takonyra, anélkül, hogy bármi konkrétumot is tudna róla. Nem kellene megvárni a vizsgálatok végét a véleménynyilvánítással?

Ráadásul szerintem ezzel a rengeteg esetkommenteléssel csak tovább árt mindenki, még az is, aki a teljes mellszélességgel a lány pártját fogja.

Pash Cutter
Újságíró

Reina:

Ezt barátilag mondom, jó szándékkal. Írod:

“egy életre tette pszichológiailag képtelenné a szeretkezésre.”

Ilyenkor nem egyszerű újra kezdeni, de megfelelő lélekápolással sikerülhet visszatérnie az egészséges mentalitású emberek közé. A lélekápolás alatt értem a pap, a pszichológus, a szülők, a párja és a barátok munkáját. Nem lesz egyszerű, a munka nehéz, de szükséges; nem szabad lelki roncsként ott hagyni az árok szélén. Valószínűleg szükség lesz minden segítségre, az biztos…

Reszet Elek
Újságíró

Nincsen igazad. A nők nálunk férfiaknál hajlamosabbak elfojtani a traumatikus élményeiket és sajna évtizedeken keresztül hasztalanul próbálnak (azaz nem próbálnak) túljutni rajta. A nemi erőszak az ilyen élmények közé tartozik.

Remélem a kislány képes lesz rá és talál egy normális pasast is, aki megmutatja hogyan szeret egy férfi. Sajna az ilyen fickók gyártják a feminista jelölteket is.

Critical Man
Olvasó
Critical Man

Viccesek vagytok. :) Nem őszinték az tuti. Léptem.

Reszet Elek
Újságíró

Azt hiszem másképp gondolkodnál a dologról ha egy benga állat elkapna és bezavarná a seggedbe a lompost.

Ami meg a keresztény csajokat illeti találkoztam ilyennel is meg olyannal is. Némelyik valóban kis szemforgató huncut. Némelyik meg fapina.

Pash Cutter
Újságíró

Critical Man:

Erre kénytelen vagyok megadni a magam válaszát. Leginkább ez fogta meg a tekintetem.

“Például hátrányos helyzetből jött, a családja szétbomlott, nem látott jó példát, a farka után ment.”

Ez nem felmentő tény.

Horák Nóra gyilkosának is szar volt az élete. Alulfizetett fizikai munkát végzett az építőiparban, a szülei szó szerint kidöglöttek mellőle (súlyos betegség miatt), egy omladozó putriban lakott, munkatársai és az embertársai kiközösítették, a nők nem álltak vele szóba. Förtelmes sors, mi tagadás.

DE!

Elkövette a bűntettet, és ezért lakolnia kellett. Meg is lakolt érte. A bűnt követte a büntetés. A szülők pedig elégtételt kaptak, bár nem kapták vissza a lányukat.

Kegyetlen társadalomban élünk, ahol lassan kegyetlenné válik az emberek túlnyomó része. Kegyetlen tettek születnek, melyért kegyetlen megtorlást (halálbüntetés, kasztráció) követelnek lassan kegyetlenné váló emberek. A tendencia negatív, de ennek ellenére az egyéni igazságszolgáltatásnak el kell látnia a feladatát. Mert mi sem jelzi jobban a társadalom Istentől való eltávolodását, mint az, hogy a társadalom egy nagy részének megengedhetővé vált a Tízparancsolat és a jézusi törvények megszegése.

(Ez katolikus olvasat persze, de remélem, ez nem zavaró)

Naooo
Olvasó
Naooo

“Horák Nóra gyilkosának is szar volt az élete. Alulfizetett fizikai munkát végzett az építőiparban, a szülei szó szerint kidöglöttek mellőle (súlyos betegség miatt), egy omladozó putriban lakott, munkatársai és az embertársai kiközösítették, a nők nem álltak vele szóba. Förtelmes sors, mi tagadás.”

http://vastagbor.blog.hu/2009/06/29/megvan_nori_gyilkosa

Naooo
Olvasó
Naooo
.
Olvasó
Naooo
Olvasó
Naooo

“az orális szexet”

Szép. Ha én rendes, meg normális lány lennék, eszembe jutna, hogy mire vannak a metszőfogak. De itt nyilván nem jutott észbe. Vagy itt kinyalásról van szó?

the hermit
Olvasó

Szerintem ez a fajta kettős mérce azért nagyobb részben a férfiak biológiai működése miatt van. Én igazán nem akarom elbagatellizálni vagy hitelteleníteni azt a férfit, csak nem tudom elképzelni hogy történik egy erőszak egy férfival. Mármint fizikailag hogy viszik végbe. Lefogják és addig birizgálják neki, míg fel nem áll? Az megtörténik akkor ha nem akarja, sőt kimondottan ellenzi, mert visszataszítónak találja a nőket?

Nem erről van szó, hanem a férfi libidó se olyan egyszerű, mint amilyennek nézik. Még a Te soraidban is tetten érhető: tehát az egyetlen ok, amiért nem akarok szexet, az lehet, ha visszataszítónak találom a nőt?  Mert akkor én kizárólag egy ösztönállat vagyok, a többi férfivel egyetemben.

Magyarul, az akarat meg a vágy, az rendszerint kéz a kézben jár, de nem mindig. Még férfiaknál sem. Tudják ezt a nők nagyon jól, a lelkük mélyén…

mdmselle
Újságíró
mdmselle

Semmi ilyesmit nem gondolok, és nem is ez volt a lényege a kérdésemnek, amit próbáltam úgy föltenni, hogy ne legyen sértő. Viszont egy éjszaki szórakozóhelyen iddogáló 19 éves fiatalemberről igenis valószínűbbnek tartom, hogy azért utasítná vissza a szexet, mert nem nyerte el a tetszését a kínálkozó nő. Ez lenne az első tippem, ha találgatnom kéne, hogy miért utasítja vissza. Más helyzetben más korú férfiről egyáltalán nem biztos, hogy erre tippelnék először, éppen mert nem gondolom, hogy a férfiak pusztán ösztönállatok lennének.

És azt is nagyon jól tudom, hogy a vágy és az akarat nem jár együtt feltétlenül, főleg a férfiaknál, amit a nők ügyesen vagy álnokul ki is tudnak használni, de itt most nem ez volt a kérdés, Hanem az, hogy ha egy nő elcsábít egy férfit, úgy hogy a férfi azt igazából nem akarja, csak a szeme előtt lezajló képek hatására felgerjed a vágya, majd szexuális kapcsolatot létesít a nővel, akkor az olyan jellegű szexuális erőszaknak minősül-e mint amikor egy férfi elkap egy ellenkező nőt, lefogja, és erővel megteszi vele? mert szerintem ebben a formában nem. De ha mondjuk aljzószert adnak be neki, ahogy Reina írta, és úgy történik az aktus, akkor az viszont már igen.

the hermit
Olvasó

 Hanem az, hogy ha egy nő elcsábít egy férfit, úgy hogy a férfi azt igazából nem akarja, csak a szeme előtt lezajló képek hatására felgerjed a vágya, majd szexuális kapcsolatot létesít a nővel, akkor az olyan jellegű szexuális erőszaknak minősül-e mint amikor egy férfi elkap egy ellenkező nőt, lefogja, és erővel megteszi vele?

Kitárgyaltuk ezt már többször itt, nincs az a bíró, aki ezt nemi erőszaknak veszi. Így járt, miért nem figyelt jobban. Úgy is lehet fogalmazni, hogy az álló farok a konszenzus szinonimája a joggyakorlat szerint. Kíváncsi vagyok, mit szólna a bíró, ha egy erőszaktevő azzal védekezne, hogy “de hát a nő nedves volt, be volt izgulva”

 

mdmselle
Újságíró
mdmselle

Nem ellentmondani akarok, de egy egészséges női szervezetben a nedvesedés azért egy picivel automatikusabb reakció, mint a merevedés.Ha megdörzölöd a szemed, akkor könnyezni fogsz, akkor is ha nem akarsz sírni, ez is ilyen. Egy sima tisztálkodás vagy akár egy igazán kellemetlen és akár fájdalmas nőgyógyászati vizsgálatnál is elindul, ahol aztán tényleg a legkisebb nyoma sincs vágynak. Teljesen más, mint a merevedés (már ha a férfi kinőtt a pubertásból,) Ez az automatizmus valahol szerencse is, mert ha nem lenne, akkor egy-egy ilyen erőszaknak sokkal súlyosabb következményei volnának.

the hermit
Olvasó

OK, beismerem, hogy ezt nem tudtam, mea culpa :)

Darth Hideous
Olvasó
Darth Hideous

Én kb úgy tudom kontrollálni a merevedést, mint pl a nyálelválasztást. Közvetlenül nem, de ha arra van szükség, irányított gondolattal el lehet érni a kívánt hatást: pl egy jó szaftos, félbevágott citromra gondolok. (Fordított irányban már nehezebb a helyzet)

De ha az orrom elé tolnak egy citromot, és automatikusan megindul a nyálképződés, az egyáltalán nem jelent beleegyezést abba, hogy bele is kívánok harapni.

don Fefinho
Újságíró

Ezt most értsük úgy, hogy ha pl. valaki az arcodba pucsít?

Darth Hideous
Olvasó
Darth Hideous

Nem, ezt úgy kell érteni, hogy ha feláll, az egy biológiai reakció, nem pedig tudatos beleegyezés. Ha feláll, de mégis azt mondom hogy “nem”, az pontosan azt jelenti, hogy “nem”, és ez nem mérlegelés kérdése.

Rokapapa
Újságíró

Azért egy férfit megerőszakolni sokkal könnyebb mint egy nőt.

Ha a férfi elutasítja a nőt vagy inkább “elmenekül előle” akkor a nő csalódottságában feljelenti a férfit. Sok ilyen eset volt már és egyre több lesz. Ha a férfi védekezik akkor mindjárt erőszakolóvá lép elő. És akár akar egy férfi szexet akár nem a farkát könnyedén feltudja állítani az erőszakoskodó nő – kivéve ha bűn ronda – és akkor már nyert ügye is van. Ezt nevezhetjük szelíd erőszaknak de, hogy a feministákat idézzem “az erőszak az erőszak”.

Az ilyen jellegű erőszakot pedig a nők hűtlenségnek tekintik pont azért mert a  “minden harmadik nőt megerőszakolnak” kijelentés köszönőviszonyban sincs a valósággal. Az a nő aki még nem találkozott közvetlenül vagy ismeretségi körén keresztül a nemi erőszakkal sosem fogja megérteni a férfi tehetetlenségét fordított helyzetben. És érdekes módon bírósági gyakorlat sincs erre. Feltehetőleg legalább annyi férfit ha nem többet erőszakolnak meg mint nőt. Csak ha férfi erőszakol az bűn ha nő erőszakol az pedig csak rámenős csábítás.

antin
Olvasó
antin

Az erőszak bűn bárki követi el akár férfi akár nő,kapja meg a méltó büntetését érte.Volt az a nő aki feldarabolta az élettársát bedobta a kukába ,vagy volt az a nő aki féltékenységből felgyújtotta a férjét.Egyébként egy nagyon csinos dekoratív nő,kirívó eset mégsem hisszük hogy minden nő ilyen. És azok a nők akik megszülik a gyereket és megölik vagy beteszik a kukába utána kapnak pár évet felfüggesztve,mert őt megviselte a szülés meg szülésutáni depressziója volt.Hálaistennek hogy nem minden nő ilyen.Azért mert van férfi aki embert öl meg nőket erőszakol meg, hálaistennek nem mindegyik ilyen.Az embert az különbözteti meg az állattól hogy uralkodni tud az ösztönein,képes a logikus gondolkodásra,a vallás és a kultúra.Aki erre nem képes az nem ember függetlenül attól hogy férfi vagy nő.Az áldozatot meg senki ne hibáztassa mert senki nem akar önként áldozattá válni.

the hermit
Olvasó

Nem akarlak megbántani, de egy funkcionális analfabéta nem képes diplomát szerezni (a smittpálokat, dajcstompikákat hagyjuk), mert a legalja büfé-ruhatár szakon is többezer oldal tananyagot kell elolvasni, megérteni és vizssgán visszabüfögni.

 

Épp ez a lényeg, hogy az iskola (beleértve az egyetemet) nem gondolkodni tanít, hanem magolni. Ezért aztán hiába képesek ezek az emberek az általad említett dolgokra, attól még buták maradnak. Az meg nonszensz, hogy valaki a saját mindenhatóságát abból eredezteti, hogy képes volt, idézem: “többezer oldal anyagot elolvasni, bemagolni, és visszabüfögni”. A megértést ne firtassuk inkább.

Ezek az emberek ehhez hasonló fórumokon bizonyítják nap mint nap, hogy nem tudják értelmezni az általuk olvasott mondatokat.

Dwarf
Olvasó
Dwarf

Ajánlom azoknak akik nem értenének egyet the hermit-tel a “Tréfál Feynmann úr?” című könyv brazil oktatással kapcsolatos fejezetét.

Reszet Elek
Újságíró

Az említett fejezet általános problémaként ír arról hogy az oktatott tudásanyag nem áll össze szerves egésszé, nem probléma- és megoldásközpontú, amiből adódóan a diákok a nyers elméleti tudásukat képtelenek a gyakorlatban alkalmazni, ráadásul a képzés felépítése és jellege nem elősegíti hanem sokkal inkább gátolja az önálló, kreatív gondolkodást.

Megjegyzés: A magam idejében elképzelhetetlen lett volna hogy érettségin (tizennyolc éveseknek!) szövegértési feladatok legyenek.

greifswalder
Olvasó
greifswalder

Képzeljétek, lehet, hogy Antoni Rita abbahagyja a feminizáliást. Ezt olvastam a fészbuk oldalán:

“Kommentek az origo fb oldaláról, NŐKTŐL: “Tényleg ez a legnagyobb gond az országban???????” “ennyi ráérő nőt???nincs dolguk? családjuk??” “nincs mind gazdag nők bejárónő az csinálja a házimunkát!!” “Ennek a nők az erőszakért egyesületnek a potenciális áldozatokat kéne védeni, segítséget adni azoknak a nőknek, akik kérik, és nem parádézni, és hetek múlva is emlékeztetni az áldozatokat arra, hogy mi történt!” “Ezeket ki a franc fizeti,hogy így ráérnek,ezek Magyarok?” “Ilyen szarokért ki tudnak menni amiért kellene azért nem.” “a családon belüli erőszakról az a véleményem,hogy akikkel ez megtörténik azokon ugyse tud senki segiteni.majd megoldják.” “30 fontoskodó nő” – most komolyan elgondolkoztam azon, hogy megéri-e nekem ezt csinálni, nekik, a szabadidőmben, ingyen. Itt, ebben a közegben őket védeni, az ő érdekeikért kiállni? Basszátok meg, visszatérek az állatvédelemhez.”

A kommenteknél természetesen hivatkozik a “fütyizörejre”, hogy onnan is vannak kommentek, de persze azok neki nem emberek, neki az fáj, hogy a nők sem mind az erőltetett nótát fújják…

 

Naooo
Olvasó
Naooo

“Jogosan van kiakadva a Rita, viszont szerintem ezek is csak azt mutatják, hogy jól csinálja, amit csinál.”

Gyurcsány-szindróma.

Maestro
Szerkesztő

“Basszátok meg, visszatérek az állatvédelemhez.”

Bölcs döntés. Az állatok nem tudnak szólni, hogy ciki amit a nevükben ill. az állítólagos érdekükben csinál.

Reszet Elek
Újságíró

Vigyázz mit kívánsz! Emlékezz a MANCSra! Hány családot tettek tönkre a libák tömése miatt?

Maestro
Szerkesztő

Valóban, ő is pontosan ezért gondolt a profilváltásra:
“Egy macska soha nem fogja azt mondani, hogy őt nem kell megmenteni, és egyébként is az összes macskamentő hülye, a beteg, éhező kóbormacskák pedig maguk tehetnek a helyzetükről.”
Ritának pedig mindegy, állat-e vagy ember, csak játszhassa a megmentő szerepét.

mdmselle
Újságíró
mdmselle

Magyarán arra vágyik, hogy mindenki fogja be a száját, és táncoljon úgy, ahogy ő fütyül. Engedje magát mindenki megmenteni az ő szabályai szerint, akkor is ha boldog ahogy van. Igazi basatempó.

Kodo
Újságíró
Kodo

Na most ez nem tök mindegy? Majd jön egy másik gyűlölködő, aki tovább harcoljon az egyenjogúság és az egyenlő bánásmód ellen.

greifswalder
Olvasó
greifswalder

Megvigasztalták a harcostársai, most már azt mondja, hogy mégsem adja fel. Az állatok fellélegezhetnek, a férfihangot még ne töröljétek.

Darth Hideous
Olvasó
Darth Hideous

Családon belüli erőszak az is, ha a férfi azt mondja a nőnek, hogy az kövér. (Visszafele irányban természetesen nem erőszak)

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2734600/Husbands-constantly-criticise-wives-weight-guilty-domestic-abuse-says-Labour-shadow-minister.html

Reszet Elek
Újságíró

Szó volt már arról hogy a filmekben és sorozatokban is egyre erőteljesebben érvényesülnek feminista szempontok. Most láttam a legjobb példát amivel ez az állítás alátámasztható. Még mindig a hatása alatt vagyok és csak bámulok, főleg hogy senki sem tette szóvá sehol. Teljesen paff vagyok.

A film magyar címe Demóna és idén került a mozikba tizenkét éven aluliaknak csak nagykorú felügyelete mellett sávban. A film a Csipkerózsika sztori feminista átköltése. A rövidített cselekmény alább következik.

A csodálatos képességű tündér, Demóna gyermekként egy szomszéd királysági kisfiúval ismerkedik meg és közös játékaik közepette felnövekedvén szerelmesek lesznek egymásba. Legalábbis Demónánk azt hiszi. A fiú “nyughatatlan szívének és ambícióinak” köszönhetően sokáig távol van és nem találkoznak. Eközben Demóna egyedül szomorkodott és “Nem értette hogy a férfiak miért irigyek és önzők” (idézet a filmből!). Amikor az említett szomszéd királyság férfi hadserege mohó királyukkal az élén megpróbálja elfoglalni és kirabolni Demóna tündérbirodalmát csodás hatalmával elkergeti a hadsereget. Emiatt a megszégyenült király annak ajánlja fel az utódlást aki megöli Demónát. Korántsem meglepő módon az álszerelmes barát ejti csapdába Demónát és ármányos módon mákonnyal megétetve, elaltatván levágja szárnyait (mert neki ilyen is van). Ugrás a cselekményben. Rossz fiúból király lesz, Demónánk kőszívű bosszúállóvá “nemesedik”. A király újonnan született kislányát megátkozza (mint az eredetiben), de mivel a gonosz király könyörög az átok feloldásának egy módját nyitva hagyja, megtörik az átok, ha valakitől az igaz szerelem csókját kapja Csipkerózsika. Csipkerózsika rangrejtve nevelődik három jószívű tündérasszony felügyelete alatt és melegszívű, csodaszép hercegnővé cseperedik. Eközben Demóna látogatásai során megszereti és megbánja hogy átkot rakott rá. Az átok persze megfogan és Demóna a megfelelő hercegfit is beszerzi hatásosan alkalmazott mágiájával, hogy az átkot megtörje, ám a csók méltatlan módon eredmény nélkül csattan. A felsült vitézt szó szerint páros lábbal rúgják ki a hercegnői hálóteremből de végül a nézősereg megkönnyebbülésére Demóna könnyes homlokcsókjától feléled a szépséges hercegkisasszony. A végkifejlet a gonosz ármánnyal támadó egykori álszerelmes király halála és a csodás Csipkerózsika megkoronázása. Csipkerózsika szerető jogara alatt egyesül az emberek és a tündérek birodalma.

Nem mellesleg a filmben nemhogy férfi főbb szereplő nincsen, de még pozitív férfikarakter sem akad. Valamelyes poiztív férfi mellékszereplőnek lehet tekinteni egy varjúból alkalmanként férfivá alakuló és teljesen Demóna irányítása alatt levő akármit. Az ő szerepe jobbára kimerül abban hogy Demónának kémkedik, szomorúan néz ill. egyszer kezet is csókol.

Hihetetlen, hihetetlen, HIHETETLEN!!! Tényleg nem belemagyarázom, hogy feminista…

Naooo
Olvasó
Naooo

Inkább örülnél, hogy csak homlokon csókolta. A folytatásban szájon fogja.

edie
Olvasó
edie

El tudom képzelni. :broáf:

Kodo
Újságíró
Kodo

Nagyon jól tudhatjátok már, mi a személyes véleményem Antoni Ritáról.
Ez viszont mondhatnám, egészen szimpatikus lépés, vagy csak egyszerűen ügyeskedő taktikai húzás? Mivel hogy persze hogy él bennem a bizalmatlanság is. Vajon miért ír ilyeneket egy megrögzötten fanatikus, mindig is az egyenlő elbírálás ellen küzdő  gyűlölködő?

Elképzelhetetlennek beállítani azt, hogy egy férfi számára egyáltalán ne legyen élvezetes egy (hetero)szexuális aktus ugyanazt a nemierőszak-kultúrát tartja fenn, aminek a nők is áldozatai.

Ezúttal is panaszt teszünk a Médiahatóságnál, másokat is erre biztatunk, és tiltakozásainkat addig folytatjuk, amíg a szexuális erőszak áldozatainak védelmére vonatkozó médiatörvény-módosítást a Parlament el nem fogadja, és annak betartása a hazai médiában alapvető etikai normává nem válik.”

Csak hát akkor azt is követelni kell, hogy ne csak a nők élvezzenek külön védelmet, hanem a védelem és az elbírálás nemileg semleges legyen. Még akkor is, ha feleslegesnek tartom a külön hangsúlyos fellépést, mivel a nemi erőszak már eddig is tiltott és büntetendő volt. Ha viszont valaki, valakik újólag fellépnek, az csakis nemileg semlegesen fogadható el.

A nemi erőszak nem vicces! – akkor sem, ha férfi az áldozat

don Fefinho
Újságíró

Taktika.

the hermit
Olvasó

Én nem látom AR-t eredendően gonosznak. Éretlen személyiség, aki sok hülyeséget ír, mond és csinál. Később majd szégyellni fogja, mert amúgy nem hülye.

Naooo
Olvasó
Naooo

“aki sok hülyeséget ír”

“amúgy nem hülye”

Ja, csak trollkodik.

Pash Cutter
Újságíró

Szerintem már kényelmetlen neki a rengeteg kritika, ezért “veszi észre” immár a férfiáldozatokat is.

Bazinga
Újságíró

Ha igazán a szívükön viselnék a férfiakat, akkor már rég elkészítették volna férfiakkal is ugyanazokat a felméréseket, mint nők esetében. Persze tudják jól, hogy amikor minden 3. nőre ráillik az áldozatleírás (a tág fogalmak miatt), akkor férfiak esetében is hasonló eredményeket kapnának. Kiderülne a turpisság.

AR balszerencséjére, éppen egy férfiáldozatról szóló cikket tud csak felhasználni arra, hogy korábbi törvénymódosítási javaslatára felfigyeljenek, de azért bevállalta, jobb,mint a semmi alapon.

greifswalder
Olvasó
greifswalder

Az egésznek az a lényege, hogy a Szél Bernadett által beadott médiatörvényt módosító javaslatot alátámassza. Idézem AR egyik hozzászólását a fészbukról:

“Illúzióim persze nincsenek (bár nagyon örülnék, ha mégis összejönne), de arra kíváncsi vagyok, hogy fideszék (akik szerint a trágár dal énekeltetése nagyobb baj, mint maga az erőszak) milyen indokkal söprik félre, most, amikor kiderült, hogy férfiakat is érint.”

 

Kormoraan
Olvasó
Kormoraan

Friss termés:
http://hvg.hu/plazs/20140913_Egyasszony_aki_tudja_miert_elvezi_valaki
Azért fájó, mert korrekt cikknek tűnt első indulásra, na de a végére azért csak el kellett cseszni:

– És a hatalom sokféleképpen lehet bántalmazó. “A jelenlegi kormány például azzal, hogy egy nő sincs a kabinetben”

Annak ellenére, hogy nem vagyok fidesznyik, ezt azért aljas volt.

hgyi
Szerkesztő

Egyelőre ide teszem, de akár egy cikket is megérne:
http://index.hu/belfold/2014/10/20/parkapcsolati_eroszak_birosagok_monitorozasa/
Így bánnak a bírák a bántalmazott nőkkel
“A vártnál kedvezőbb eredménnyel zárult a Patent Jogvédő Egyesület egyéves programja, amelyben önkéntesek figyelték meg, hogyan kezelik a bíróságokon a családon belüli, párkapcsolati erőszakkal kapcsolatos ügyeket. Az áldozathibáztatás ugyanakkor így sem ritka, és könnyen rejtve is maradhat a bántalmazás.

Egy év alatt 89, családon belüli erőszakról (is) szóló bírósági tárgyalást ültek végig megfigyelőként önkéntesek a Patent Jogvédő Egyesület most lezárult, bíróság monitorozási programjában. Az egyesületnél arra voltak kíváncsiak, laikus, emberi szempontból milyennek látszik az áldozatok hatósági kezelése.

A projekt helyzetét nehezítette, hogy nem sikerült az együttműködés az Országos Bírósági Hivatallal. A Patent munkatársai szerint az OBH adatvédelmi aggályokra hivatkozással elzárkózott ettől. Azóta felmerült viszont, hogy a bírák családon belüli erőszakkal kapcsolatos képzésében számítanának a Patentre.”

hgyi
Szerkesztő

Kiegészítésként: https://norvegcivilalap.hu/hu/tamogatott/3234

Projekt címe Bíróságok monitorozása a párkapcsolati erőszakos esetek kezelésében (court watch)
Projektazonosító NCTA-2013-3234-B
Témakör Női jogok és esélyegyenlőség
Szervezet neve Patent Patriarchátust Ellenzők Társasága Jogvédő Egyesület
Levelezési cím 1024 Budapest, Forint u. 10.
Telefon +36 70 3535330
Email sajto@patent.org.hu
Honlap http://www.patent.org.hu
Projektfelelős Stummer Vera
Projekt időszaka 2013. szeptember 30. – 2014. október 31.
Támogatás összege 9,973 €

“Magyarországon 2012-2013-ban jelentős jogalkotási folyamat zajlott, zajlik a családon belüli (párkapcsolati) erőszak (büntető- és polgári) jogi szankcionálása terén. Ennek ellenére kevés szisztematikusan gyűjtött adat áll rendelkezésre arról, hogy a bíróságok hogyan kezelik a párkapcsolati erőszakkal érintett eseteket. Fontos feladat az új jogszabályok hatásának vizsgálata. Elemi érdek a szemléletformálás, az áldozathibáztató attitűd megváltoztatása.
Általános cél: javítani a bántalmazott nők jogainak érvényesülését, a bírósági tárgyalások nyilvánosságát, a bírói eljárások és döntések kritizálhatóságát.
Konkrét célok: szisztematikus adatgyűjtés arról, hogy a bíróságok hogyan kezelik a párkapcsolati erőszak ügyeit, aktivizálni a párkapcsolati erőszak áldozatait és a jogászokat az állami szervek működésének vizsgálatára, partneri viszonyt kialakítani bíróságokkal.
A projekt hatással van a megfigyelt bíróságok működésére: a bírák tudatosabbá válnak az ilyen esetek kezelése terén. A bíróság-figyelés visszajelzésként működik a bírósági rendszer számára. Tájékozódási pontokat, megerősítést nyújt az erőszak áldozatai számára, amennyiben hasonló ügyekben kell részt venniük. Feltárja azokat a jó és rossz gyakorlatokat, melyeket a bíróságok követnek.
A projekt célcsoportját bántalmazott nők, jogászok, joghallgatók, bírók, bírósági dolgozók.
A projekt célkitűzése a demokratikus-jogállami értékek erősítése, tudatosítása, az esélyegyenlőség hatékony elősegítése. A projekt – további pályázással, a hatóságokkal és civil szervezetekkel való tartós együttműködés révén – fenntarthatóságra törekszik.

A projekt első négy hónapjában a pályázó az önkéntesek toborzása mellett útmutatót dolgozott ki a bíróságok hatékony monitorozása érdekében, ez alapján tartott felkészítést a több mint 50 önkéntesnek. Hivatalosan kezdeményezték a bíróságokkal való együttműködést, ezt azonban visszautasították, így informális információk segítségével kutatják fel a témában tartott tárgyalásokat, 2014 februárban elkezdődött a monitorozás, az eredmények feldolgozása folyamatban van.”

Pash Cutter
Újságíró

Átfeminizálódnak az emberjogi témák. De ezt eddig is tudtuk… :(

Maestro
Szerkesztő

“Hivatalosan kezdeményezték a bíróságokkal való együttműködést, ezt azonban visszautasították”

Nagyon helyesen.