Toplak Zoltán
2 megosztás

Femi befejezés a CSBE férfi oldaláról szóló cikkben.

Nem bírtam ki, hogy hozzá ne szóljak. Tök jó indítás, és pontatlan, a Nőkertbe, vagy a NANE plakátjaira való befejezés. A cikk itt van.

Ettől borult a bili:

” A férfiakon elkövetett erőszakos cselekmények leginkább lelki terror, verbális agresszió, és csak ritkábban tettlegesség, akkor is csak kivételes esetben súlyos cselekmény. A nők ellen elkövetett bántalmazás viszont az esetek nagy részében durva tettlegesség, gyakran brutális fizikai agresszió.

Támadás vagy védekezés?
Arról nem szól a fáma, hogy a bántalmazott férfiak valóban „csak” áldozatok, vagy saját erőszakos cselekedeteikkel váltották ki párjukból a védekezést, vagy provokálták ki a támadást. Annyi biztos, hogy manapság a nők sokkal magabiztosabbak, és azok a társadalmi nézetek is megdőltek, hogy egy férfi bármit tehet feleségével, társával, a nőnek pedig kötelessége azt eltűrni. Sőt, mostanában a filmekben, képregényekben, játékokban is hódít az agresszív, harcias női típus, és valószínűleg ez is közrejátszik abban, hogy a családokban sem mindig a gyengébb nem az, aki kapja.”

Ez meg amit írtam hozzá:

“A cikk vége pontatlan és hülyeség. Tamási Erzsébet munkáiban utána lehet nézni. A nők által elkövetett erőszakban igenis a durva testi sértés és gyilkosság dominál, míg a férfiak által elkövetettben az enyhe testi sértés. Ennek oka lehet, hogy a nők egy pofontól is futnak a rendőrségre. Érdekes, hogy itt kapásból szóba kerül, hogy a férfi esetleg kiprovokálja a verést, míg a nők mindig vétlen áldozatok. Érdekes, hogy a női magabiztosságot és a férfi megverését egy kalap alá veszi a szerző. Tehát a magabiztos nő veri a párját? Esetleg ettől magabiztos? Az meg hol és mikor volt szokás, hogy a férfi bármit megtehetett a feleségével, és azt az asszonynak el kellett tűrnie. Ez a keresztény világ, nem a mohamedán.”

 

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
2 megosztás


17
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
8 Egyéni hozzászólás
9 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
6 Hozzászólások szerzői
Reszet ElekKorianderVasgerincDeansdaleZoli Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
hgyi
Szerkesztő

Az utolsó mondat nagyon nem kellett volna…

hgyi
Szerkesztő

Szemmel láthatólag nem értesz.

Az iszlám is egy vallás. Nagyon sok ember vallása, hite. Negatív felhanggal használtad.

A világon mindenhol házasodnak az emberek. És tették a kereszténység megjelenése előtt is. Monogámia létezett a kereszténység előtt is. Ráadásul a házassággal is pontosan úgy vagyok, mint sok más dologgal is: aki házasodni akar, tegye, aki nem, az éljen boldogan a párjával és a gyerekeikkel házasság nélkül.

A szombat megünneplése zsidó “vívmány” – ha nem tévedek. Bár a szombat és vsárnap “megünneplését” mostanság emlegetni, amikor ugyanúgy dolgozunk szombaton is és vasárnap is, mint bármely más napon, kicsit furcsa dolog. (A vásár napnak már nemigazán van értelme.)

Igen, tudom, hogy Európa a keresztény kultúrkörbe tartozik. de ettől még nem igaz, hogy más vallások megengedik/ték, hogy a férj azt csináljon az asszonnyal, amit akar, s hogy a nőnek mindent el kell tűrnie.

hgyi
Szerkesztő

Te nagyon nem viseled el az iszlámot. :o/

Deansdale
Admin

Az velük a gond, hogy most tartanak ott, mint a kereszténység az inkvizíció idején. Talán 1000 év felvilágosulás után ők is lazábbak lesznek, de azt hiszem azt mi már nem fogjuk megérni. Viszont az “iszlám inkvizíciót” még lehet…

Vasgerinc
Újságíró

Hát igen, éppen tetten érhető az a 600 éves korkülönbség. :)

Koriander
Olvasó
Koriander

Újratervezés.
ennél zseniálisabb filmet a női szekálós szukaságról még nem láttam, vagy már volt róla szó?
http://www.youtube.com/watch?v=NnKGdYM94bQ

Reszet Elek
Újságíró

Sokat elárul hogy számos megnézője romantikusnak találta.

Koriander
Olvasó
Koriander

fura amikor az expresszivitàst vki a romantikàval keveri.
A film mindvègig realista, van egy hètköznapi süppedès, semmi fless ès hogy legyen vmi feszülès a nô zsörtölôdik, faszi tûr ez is szex, aztàn jön a csavar, ès mègsem csak megszokàsbòl vltak együtt, hogy csak legyen vki. A jelent megèlni tanulni kell.

Reszet Elek
Újságíró

A rózsa a sárban is megterem.