2 megosztás

Egyenlőség = egyenlőtlenség

Pluszpontot kapnak a nők a bécsi orvosi egyetemi felvételin” – írja a HVG, és innen talán felesleges is folytatni a cikket, mert mindenki tudja, hogy miről van szó. De hátha akadnak olyan olvasók, akik még nem rágták át a témát, szóval szemezgessünk:

Tavaly a bécsi egyetemre jelentkezők 56 százaléka nő volt, de a felvetteknek csak 43 százalékát tették ki a gyengébbik nem tagjai.

Vagyis sok gyengébb képességű nő jelentkezett, akik a nemileg teljesen semleges felvételin elbuktak. Előfordul az ilyen. Egy sima teszten az “győz” akinek a legjobbak a képességei – pontosan ez a lényege a felvételi eljárásnak, ezért csinálják egyáltalán! Ha nem azt vesszük fel, aki a legjobb, hanem azt aki polkorrekt hátszéllel jön, akkor fölösleges a vizsga.

De a feministákat ez a válasz nem elégíti ki. Mivel tavaly Bécsben egyenlő esélyek mellett a férfiak jobban jöttek ki a dologból, ezért torzítani kell az esélyeken – az esélyegyenlőség nevében, természetesen! Paradoxon, oxymoron, az önellentmondások csúcsa: az egyenlő esélyek nevében eltorzítjuk az egyenlő esélyeket egyenlőtlenekre.

És óhatatlanul is felmerül bennem a kérdés, hogy ha a felvett hallgatók 43%-a nő volt, akkor mireföl ez a felhajtás? Ez elég közel áll a nemi egyenlőséghez, ez az eltérés már csak “aprópénz”. Dehát nyilván a feministák addig nem állnak le, amíg nem lesznek többségben a nők (és valószínűleg azután sem).

A bécsi orvosi egyetem nemük alapján fogja értékelni az idén felvételizőket, előnyben részesítve a nőket.  A júliusi felvételi vizsgák során a női jelentkezők dolgozatainak pontszámait egy meg nem nevezett “korrekciós tényezővel” fogják növelni, hogy esélyegyenlőséget teremtsenek a nemek között (…)

Hogy a nők pontszámához adnak hozzá, vagy a férfiakéból vesznek el, az matematikai értelemben mindegy, tehát mondhatjuk, hogy a férfiakat lenyomják. Miféle egyenlőségről beszélünk így?! Végiggondolta valaki, hogy ha a férfiak lenyomásával jön létre az egyenlőség, az egyben automatikusan azt is jelenti, hogy a férfiak okosabbak mint a nők? (Nem én állítom ezt, hanem adódik a feministák logikájából…)

Amíg egyenlő alapon töltik a teszteket, addig a férfiak és nők képességeit egyenlőnek vesszük. Ha valaki bónuszt kap, hogy “kiegyenlítse a hátrányát”, az a hallgatólagos beismerése annak, hogy “nemileg” gyengébbek a képességei a másik csoporténál. Tényleg ezt akarják a feministák? Ha Bécsben tényleg bevezetik a rendszert, akkor azzal feketén-fehéren kijelentik, hogy – bocsánat a direkt fogalmazásért – amennyi plusz pontot kapnak a nők, annyival hülyébbek a férfiaknál. Hajrá feminizmus!

A rektorhelyettes szerint a cél nem a nők előnyben részesítése, hanem hátrányos helyzetük kiegyenlítése.

Aha. Nyilván a plusz pontok nem jelentenek előnyt, ugyi. És a hátrányos helyzet pedig semmi mást nem jelenthet, mint “biológiai” képességkülönbséget. Még mindig nehezen hiszem, hogy erről beszélünk…

Az egyetem hallgatói önkormányzata közleményében “mindkét nemet diszkriminálónak” nevezte a lépést.

Egyesekben még él a józan ész.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
2 megosztás


16
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
13 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
7 Hozzászólások szerzői
Fejszedon FefinhoMaestroDeansdaleVasgerinc Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Toplak Zoltán
Újságíró

Az egyetemi hallgatói önkormányzattal teljesen egyetértek. Mindkét nem számára gáz ez az intézkedés. Egyáltalán nem is értem, hogy értelmes emberek (bécsi egyetemen csak ilyenek tanítanak, nem?) hogyan akarhatnak ilyen sületlenséget bevezetni. Ennyire nem látják mi is ez? Vagy a politikai nyomás nagy rajtuk? Egyszerűen tényleg nem az egyenlőségről szól már ma a feminizmus.

hgyi
Szerkesztő

Egyáltalán nem is értem, hogy értelmes emberek (bécsi egyetemen csak ilyenek tanítanak, nem?) hogyan akarhatnak ilyen sületlenséget bevezetni.”

Nem. Nagyon sok idióta is tanít egyetemeken, főiskolákon. És persze középiskolákban és általános iskolákban is.

Toplak Zoltán
Újságíró

Félreérthető volt.  Csak, mint hát csak, remélhetően,

Vasgerinc
Újságíró

Nem hiszem, hogy ilyen irányú nagy poltikai nyomás lenne rajtuk, hiszen meggyőződésem, hogy ezt a nők sem akarják, kizárólag csak a feministák akarhatnak ilyet, akiknek a létszámbeli és népszerűségi súlya igen kicsi. Valamiért mégis igen nagy a befolyásuk…

Úgy látszik közeledik határainkhoz a hülyeség, addigra mire elérne minket, talán nyugaton már ráébrednek az eredő problémákra, és esetleg mi is felkészültem fogadjuk a hülyeség ideológiáját.

Vasgerinc
Újságíró

női jelentkezők dolgozatainak pontszámait egy meg nem nevezett “korrekciós tényezővel” fogják növelni, hogy esélyegyenlőséget teremtsenek a nemek között”

Egyszerűen értelmezhetetlen…

Maestro
Szerkesztő

Pedig egyszerű: számunkra az esélyegyenlőség olyasmit jelent, hogy azonos rajtvonal és azonos versenyfeltételek, aztán győzzön a jobbik – csupa ilyen elavult hímsovi dolgokat. A feministáknak viszont egyenlő arányt a dobogós helyekben…

Vasgerinc
Újságíró

Egyelőre itt csak a felvételről van szó. Ahhoz, hogy a dobogón is egyenlőség legyen, majd minden vizsgán pluszpontot fognak osztogatni…

Maestro
Szerkesztő

A felvételi vizsgák dobogója a bejutás. De jól látod, majd amikor kiderül, hogy az azonos arányban felvettek körül is több férfi diplomázik le jobb eredménnyel, majd ott is lesz ‘esélyegyenlőség’. Aztán a jól fizető állások betöltésénél is…

don Fefinho
Újságíró

Győzzön a jobbik? Nemár, még meglátja valaki olyan, akinek nem esik le kapásból hogy direkt van kisbetűvel.

Fejsze
Olvasó
Fejsze