2 megosztás

Lehet retardált a politikus

Az LMP fantasztikus törvényt terjesztett az országgyűlés elé: a GYES időtartamából legyen kötelező egy hónapot a férfinak otthon tölteni. Kíváncsi lennék melyik LMP-s ötlete volt, talán csak nem a díszfeminista Ertsey Katalin…?

Esküszöm, hogy nem néztem meg előre, de a cikkből kiderült: igen. Köszönjük, Katalin! Te a puszta léteddel bizonyítod, hogy nemhogy női kvótára lenne szükség, de inkább el kellene kergetni a(z ilyen) nőket a törvényhozás közeléből.

Mert hát mire is jó egy ilyen javaslat?

Először is az benne a jó, hogy a neoliberális dogmacincérek már megint kényszeríteni akarják az embereket valamire. A szabadság nevében akarnak már megint – jó fasiszták módjára – embereket kényszerítgetni. Kit érdekel a saját szabad akaratuk, az, hogy el tudják és el akarják dönteni, hogy nekik mi a jó? Jön Ertsey Katalin, az agyhalott szabadságharcos zombi prototípusa, és kihirdeti, hogy ezentúl mi lesz kötelező. Mert az az igazi szabadság, ha minden otthonban ott matathat az ő keze.

Másodszor azért jó, mert egy ordas baromság. Biológiai, munkaügyi, szociális, és egy rakás praktikus ok miatt semmi másra nem lenne jó – sehogy máshogy nem lehetne kivitelezni -, mint hogy a nő 1 hónappal hamarabb visszamenjen dolgozni, (így adott esetben 1 hónappal hamarabb rúgják ki állásából,) és a pasi ezt az 1 hónapot ellébecolja otthon. Kíváncsi vagyok, hogy a pasik munkahelyei hogyan tolerálnák ezt az egy hónap ingyen szabit… És hogy kinek lenne ez valóban jó, és miért. Kell az a nőnek, hogy egy hónappal hamarabb visszamenjen dolgozni? Hiszen megteheti! A GYES nem kötelező, a nő bármikor munkába állhat, ha olyanja van. (Mármint olyan munkahelye, ahová visszamehet.) Ha nincs? Akkor jól megszívatta Katalin a szerencsétlen családot. Kell az a pasinak, hogy a munkahelyét, főnökeit maga ellen hangolja? Mint leprásnak a bubópestis.

Mivel abban biztosak lehetünk, hogy a legtöbb férfi nem fog élni ezzel a kényszerlehetőséggel, ezért a törvényjavaslat egész egyszerűen csak annyit takar, hogy elvesznek a GYES-ből 1 hónapot.

Vagyis kedves feministáink már megint a nemzet abroszára szarnak abban a hiszemben, hogy ők valami nagyon progresszív feminista ábránd életre hívásán fáradoznak.

A tragédia, hogy az EU is a kezükben van, vagyis számíthatunk rá, hogy ha Katalint a gyermeteg hülyeségeivel kidobjuk az ajtón, akkor visszamászik az ablakon. EU-s támogatással. Genderharcosaink ugyanis nem nyughatnak, míg a genderháborúban le nem győzik a szélmalmokat. Meg kell reformálniuk a teljes társadalmat, annak akarata ellenére, hiszen ez a szent kötelességük.

“Ami a rendszer magyarországi bevezetését illeti, [Tóth Olga] a szociológus szkeptikus. Szerinte a magyar társadalom értékrendje nagyon konzervatív.”

Kedves Olga, és feminista elvtársnőid: ha a társadalom ellenáll annak ahogy te meg akarod változtatni a saját politikai ágendád szerint, akkor nem a társadalom “nagyon konzervatív”, hanem a terveid férgesek. Valószínűleg nem tűnt fel, de ha tényleg pozitív változásokat hoznátok, akkor annak az emberek örülnének. Az, hogy harcolnak, jelzi, hogy ti vagytok a hunyók.

Most már csak azt nem értem, hogy hogy a büdös karikásostorba’ merészelnek az ilyen neoliberális képviselőnők arra hivatkozni, hogy ők a nők érdekeit képviselik, mikor az egyetlen dolog, amiért foggal-körömmel harcolnak, az a GYES csökkentése?! Bárki, akinek több esze van mint egy feketereteknek, tudhatja, hogy rengeteg nő örül annak a kis “pihenésnek”, amit nem kell a teszkó gazdaságos pénztárakban, vagy valami futószalag mellett napi 12 órában állva eltölteni. Ertsey Katalin az utolsó csepp véréig harcol, hogy ezt a kis menedéket elvegye ezektől a szerencsétlen nőktől.

Feministák, lehet örömtüzeket gyújtani: mégiscsak sikerül elérnetek, hogy rövidebb legyen a GYES! Gratulálunk, szép munka volt, csak így tovább a nők érdekeiért.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
2 megosztás


24
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
10 Egyéni hozzászólás
14 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
11 Hozzászólások szerzői
Emmett_TillediePash CutterdaphneKorhely Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Maestro
Szerkesztő

Azt hiszem, valami olyasmi megfontolás állhat mögötte, hogy ha a férfinak is el kell mennie GYES-re, akkor majd nem lesz akkora hátrány a felvételnél, hogy valaki nő…

Vasgerinc
Újságíró

Szerintem önmagában ez nem lenne tényező, ez csak egy jól megfontolt első lépés lenne, ugyanis innen lehetne már ezt bővítgetni sok hónapra. Na de ezzel nem segít a családokon, sőt ront a helyzetükön, persze ettől még a nőknek segíthet, sőt válásra is ösztönözheti őket. Ha a társadalom lezüllesztése a cél, akkor jó úton haladnak.

Vasgerinc
Újságíró

Miután ebből senkinek semmi haszna, kizártnak tartom, hogy megszavazzák, úgyhogy ne pánikolj Dean, nem lett és nem is lesz egyelőre rövidebb a GYES. Teljes agymenés az egész. Most ez még a feminista hülyeségek között is hatalmas baromság.

the hermit
Olvasó

Azt hiszem, ha nő lennék,  kikérném magamnak- minél hangosabban, minél többször- hogy ez az Ertsey a nevemben beszéljen, mert hát akinek ilyen barátja van, ellenségekre már nincs szüksége

Toplak Zoltán
Újságíró

Nem egy hónapot vennének el a Gyes-ből. Pontosan nem tudom, mennyit, de a javaslat azt tartalmazza, hogy a 36 hónapot úgy lehetne kivenni, ha abból egyet a férfi van otthon. Ha ezt nem vállalják akkor, mitudomén talán csak 24-et lehet otthon a nő.

Egyébként amíg szopik a gyerek ez kivitelezhetetlen. Hacsak a jól bevált, természetes szoptatás helyett nem akarják állandóan cumival etetni a gyereket. De ez pszichésen sem tenne jót a gyereknek, és sztem az anyának sem. Sztem pont a Gyes letelte után van az az idő, amit egy apa már igazán a gyerekeivel tud tölteni. (Most magamból indultam ki.) Ekkorra már tud beszélni a gyerek, egyértelműbbek a kívánságai, és természetes érdeklődése is jobban az apjára irányul. Ha nem akarnák kötelezővé tenni, talán még tetszene is (valamennyire) a javaslat, szívesen vagyok a gyerekeimmel. De az is igaz, hogy nálunk négy és fél éves a kisebbik, már simán közli, ha valami kell, nem nekem kell a baba morzét megfejteni, hogy miért sír, és mit kezdjek vele? (Néha csaknem két hétig is én vagyok a két fiammal.)

Vasgerinc
Újságíró

Már hogyne lenne jó ez pszichésen az anyának. Ha gyerek nem szívja le a mellét, akkor sokkal nagyobb lehet az önbizalma, és a karrierjét is könnyebben egyengetheti. ;)

Az már egy mellékes kérdés, hogy a gyerek és a család egészségére ez milyen hatással van, lényeg hogy a nőnek minél hamarabb munkába kelljen állnia…

hgyi
Szerkesztő

Nade hogy jön ide a szoptatás? Igen ritka, ha egy gyerek még 1 éves korában szopik. Nemhogy 2-3 évig…

Pash Cutter
Újságíró

Baba morze? :D

Zoli, te egy valóságos költő vagy! :)

Korhely
Újságíró

Tudja vki, h. a várandós és kisgyermekes anyukáknak megvan-e még a felvételi pontszámkedvezménye a felsőoktatásban? Néhány éve még automatikusan 50 plusz pont járt minden főiskolai és egyetemi felvételin a GyES, GyET stb. alatt a mamáknak.

Férfiaknak is járna ez, ha GYES-en vannak a kicsivel?

daphne
Olvasó
daphne

http://www.felvi.hu/felveteli/pontszamitas/Alapkepzesben/hatranyos_helyzet?itemNo=2

“Gyermekgondozásért járó többletpontra való jogosultságot fizetés nélküli szabadság esetén a munkáltató által kiadott, gyermekgondozási segély (GYES), gyermekgondozási díj (GYED), gyermeknevelési támogatás (GYET) és terhességi-gyermekágyi segély (TGYÁS) esetén a támogatást folyósító szerv (munkáltató, Országos Egészségbiztosítási Pénztár kirendeltségei, Magyar Államkincstár kirendeltségei) által kiállított igazolással vagy határozattal kell igazolni.”

“Előnyben részesítés jogcímén összesen (azaz hátrányos helyzetért, fogyatékosságért, gyermekgondozásért együttvéve) minimum 1, de maximum 10 többletpont kapható.”

Szerintem férfinak is jár, nincs benne, hogy nem.

Pash Cutter
Újságíró

A magyar társadalom konzervatív? Meg persze retrográd, reakciós és antiprogresszív, mi?

Én meg úgy veszem észre, hogy a magyar genderfeminizmus az, ami kis hazánkban (neo)konzervatív, neoviktoriánus, retrográd, reakciós és antiprogresszív – már önmagában azzal, hogy akadályt gördít a faszságaival a nemek valódi egyenjogúsága elé (egyenjogúsága, véletlenül sem egyenlősége vagy egyenrangúsága). Foucaulti értelemben a harmadvonalas feminizmus semmi más, mint egy próbálkozás a hatalom megragadására.

A női kvóta már önmagában a legrosszabb értelemben konzervatív elmeszülemény, hiszen eme fenomén nem más, mint a numerus clausus előkotrása a történelem szemétdombjáról, egy rossz tradíció restaurálása. Numerus clausus – támadás a zsidók ellen, numerus clausus2.0 – támadás a férfiak ellen. Nem is kell hozzá zsidó (- nem is kell hozzá férfi?)! Foucaulti értelemben a női kvóta a hatalom megragadására tett kísérlet.

TÖK JÓ, hogy semmit sem tanultunk a történelmünkből!

edie
Olvasó
edie

“A magyar társadalom konzervatív?”

Arra lennék kíváncsi, vajon hány feministát lehet felmutatni, akiknek azzal van problémájuk, hogy a konzervatív társadalomban miért nincs elég női építőmunkás meg férfikozmetikus?

Pash Cutter
Újságíró
edie
Olvasó
edie

A Jobbikot meg egy-két kisebb dolgot illetően nem értek egyet, de jó összefoglaló. :)

Pash Cutter
Újságíró

Köszi. :)

Kicsit hosszú lett, ahogy nálam lenni szokott.

Emmett_Till
Olvasó
Emmett_Till

az LMP azóta se lett sokkal jobb:))))))

 

arról, hogy a Népszabadság írta meg:

ember az újságosnál:

-kérnék egy népszabadságot

-a népszabadság megszűnt már két éve

-tudom, de olyan jó hallani