Toplak Zoltán
2 megosztás

Feminista pornó állami támogatással

A hír nem új, 2009-es. Több helyen is említik. Bár erős két év eltelt azóta, mégis beszélek róla, mert számomra teljesen megdöbbentő. Adófizetők pénzét elkölteni pornó készítésére?

Az eset a haladó szellemű Svédországban történt. A pornó címe Dirty Diaries, 50 000 euróval támogatta az állam, és 70 perc hosszú, 13 filmből áll. A készítő, Mia Engberg célja az volt, hogy nők számára is készítsen pornót, és főleg: női szemszögből. Itt a nők valóban elélveznek, és alapvetően róluk szól a film. Férfiak jóval kevesebbszer láthatóak benne, mint általában. Míg a férfiak számára készülő pornóban a nők csak szexuális tárgyakként vannak jelen, itt természetesen ábrázolják őket – állítja a rendező.

A filmeket nem láttam, de aki látta, azt írta, itt a férfiak szerepelnek tárgyként.  A lényeg: a nőnek mindig jó, akár van férfi vele, akár nincs.

Ennyit a filmről. Ami a gondom: kulturálisan hogyan lehet pornót támogatni? Legközelebb a prostitúciót fogja az állam a saját kezébe venni? Ha feminista pornót támogatnak, miért nem támogatnak mainsteram pornót is? Hol itt az egyenlőség?

Igaz, a mainstream pornó is ostobaságra nevel: hogyan ne törődjünk azzal, hogy a partnerünknek mi  a jó, gépies szex, stb. De amit láttam belőle, illetve olvastam róla, ez sem nevel sokkal jobb dolgokra. Magamutogató nő maszturbál egy állomáson, leszbikusság.

Jó, ha foglalkoznak éretten az erotikával, mert nagyon fontos része az életünknek, de éretten tegyék ezt! Egy példa, ahol szerintem ez megtörténik. Amúgy jó, hogy odáig jutottunk, amikor az állam fizeti a feministák mocskát.

 

 

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
2 megosztás


7
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
4 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
4 Hozzászólások szerzői
dani92Reszet ElekZoliVasgerinc Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Vasgerinc
Újságíró

Igen, erről valamikor tavaly már is esett szó, és hát elég egyértelmű itt is a megkülönböztetés. A legfelháborítóbb természetesen az, hogy állami támogatással készül ilyen film, de:

1. Úgy tudom, hogy a pornónézők (hagyományos értelemeben) 30%-a nő.

2. Több nőt is ismerek, akik beindulnak a pornótól.

3. Kíváncsi vagyok, hogy mekkora lesz erre a feminista pornóra a kereslet, hiszen szerintem jóval kevesebbek fantáziáját fogja megragadni. Mert ugye, ha nincs rá kereslet, akkor ablakon kidobott pénz (állami), és nincs létjogosultsága.

4. Látszik, hogy a feministáknak sem jár az eszében más, minthogy a politikát hatalomszerzésre használják, mert ha jól tudom épp Svédországban képvisel viszonylag “jelentős” erőt a feminista párt.

Reszet Elek
Újságíró

Idetévedtem a cikkhez. Annó amikor olvastam róla kíváncsiságból megnéztem úgyhogy elsőkézi információk birtokában vagyok… :-)

Nem vagyok nő, így nem tudom megítélni egy nő mennyire izgul fel tőle. A magam részéről nem hinném hogy túlontúl begerjedne. A feminista pornó elvileg ideológiailag megfelelően átgyúrt izgalomkeltő kellene legyen mindkét nem számára. Férfiként talán a linken is említett kezeslábas jelenet volt az egyedül élvezhető, a többi a túl sok leszbizéssel korántsem, a farkát verő travi látványára pedig a gyomrom kezdett forogni. A beállítások nagy részénél a szexet és a saját kielégülését a nő(k) irányította, domináns pozícióban használta a partnerét. Szóval ez a feminista pornó csak a tükörképe az olyannyira szidott “normál” pornónak (vagy legalábbis egy részének).

Bazinga
Újságíró

Lehet szólni kéne az illetékes magyar szerveknek, hogy támogassák a hazai felnőttfilmek elkészítését némi adóforintból, mert skandináv ultraüberegyenjogú barátaink példáját szeretnénk követni. :)

Na de tulajdonképp ezt szerettem volna csak közzé tenni:http://www.nlcafe.hu/szexesmas/20140819/porno-noknek/

Lényegében arról van szó, hogy a cikkíró feminista világképében némi zavar keletkezett azáltal, hogy nőknek szóló pornófilmekről szerzett tudomást. Fel is teszi magának a kérdést, majd rögtön válaszol is rá:

“Szóval akkor a nők is tárgyiasítják a férfiakat, nem csak a férfiak a nőket? Nos meglehet.”

Ez bizony nem szép dolog, ezért a cikk többi része lényegében már csak arról a halandzsáról szól, hogy  egyébként a nők tárgyként kezelése “mindenütt jelen van”, a férfiaké meg nem, csak itt és most, szóval aggodalomra semmi ok, a férfiak tárgyként kezelése “semmiképp sem olyan rendszerszintű, mint a nőké.”

Halleluja.

Bazinga
Újságíró

Viszont a fenti cikkhez hozzászólva, kijelenthető-e, hogy a nemi egyenlőségre kényesen ügyelő Svéd feminista államban, ( talán a világon elsőként) maga az állam támogatja a férfiak szexuális tárgyként kezelését? Igen.