2 megosztás

A feminizmus kézzelfogható eredményei

Rodney Peterson, a 3 gyermekes családapa egy hóviharban meglátott két lányt a járdán haladni esernyő vagy kapucni nélkül, hát megállt mellettük a kocsijával és megkérdezte, messzire mennek-e. Azok integettek, hogy megoldják, mire Rodney barátunk elhajtott.

3 nappal később a rendőrség kopogtatott, hogy a lányok feljelentették, mert “zavarta őket” az ajánlat. A muksó védekezett, hogy ő csak segíteni akart, dehát ez nem egy olyan világ amiben ez számítana. És annak ellenére is, hogy nem történt semmi, főleg semmiféle “bűncselekmény”, mégis vádat emelnek ellene rendbontás címén (disorderly conduct, afféle “helytelen viselkedés”).

Feltették a kérdést a helyi rendőrfőnöknek, hogy mitől válik vádemelést érő bűncselekménnyé egy fuvar felajánlása egy hóviharban, mire azt válaszolta: attól, hogy a lányokat ez “zavarta”. Az lett volna a helyes megoldás – folytatta -, ha Peterson felhívja a rendőrséget és bejelenti, hogy a lányoknak valószínűleg jól jönne egy fuvar.

Szép új világ…

Mindez megtekinthető a CBS videóján, elsősorban annak ajánlom aki tud angolul :)

A riport végén elfilozofálgatnak, hogy milyen hatással lesznek az ilyen esetek az emberek segítőkészségére. Nekem van egy tippem.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
2 megosztás


15
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
12 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
6 Hozzászólások szerzői
don FefinhoVasgerincUlquiorrapifftikeZoli Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Vasgerinc
Újságíró

A lényeg, hogy ezek az ügyek kerüljenek nyilvánosság elé.

Alkibiadesz
Olvasó
Alkibiadesz

Ebből látszik hogy ezért nem érdemes túlságosan lovagiasnak segítőkésznek lenni mert fordítva sül el. Ha a nő is “egyenrangú” manapság akkor oldja meg a saját problémáit egyedül. Nekünk férfiaknak se ajánl fel egyetlen nő se fuvart, a csomagjainkat se cipelik. Mi se tegyük. Ők akarták így legyen így. Akkor legalább nem csak a jogaikban lennének egyenlőek hanem önállósodnának is.

Ulquiorra
Szerkesztő

Ők akarták így legyen így

khmm…a feministák akarták! tudom, hogy tudod, hogy a feministák a nőknek csak egy kis csoportját képviselik, nevezetesen a feministákat, de ez általánosítás valahogy mindig szúrja a szemem. hála istennek vagyunk még nők jónéhányan, akik tényleg “egyenlőnek” érezzük magunkat a férfiakkal, mindemellett mégis nagyon-nagyon jól tud esni a figyelmesség a férfiak részéről.

az a borzasztó nagy baj, hogy drága feminista nőtársainknak köszönhetően, mi “normális nők” is egyre ritkábban élvezhetjük ezeket a szép dolgokat. nem mintha nem bírnám elcuccolni magam a motyóimat, és természetesen – remélhetőleg – senki ember lánya nem úgy indul el vásárolni, hogy arra számít, cipekedni fog helyette valami kedves úriember, de azért egy ilyen gesztus annyira jóleső tud lenni egy nőnek, hogy azt nem lehet szavakba foglalni. nem a nagysága, hanem a szépsége miatt :)

Alkibiadesz
Olvasó
Alkibiadesz

Elhiszem hogy egy nőnek “jól esik” a figyelmesség csak hát az igazsághoz hozzátartozik hogy férfiként az ember ezt sosem élvezi mert azokkal senki sem udvarias hiszen az udvariasság alapvetően a nőknek jár. És valahogy az ember igazságérzete azt diktálja hogy az egyenjogúsággal egyenrangúság is járjon, mert ha az egyik fél előjogai megmaradnak a másik félé pedig eltűnik akkor az igazságtalan helyzet. Ezért rossz ez az átmeneti állapot.

Toplak Zoltán
Szerkesztő

Én szeretek lovagnak lenni. Megdicsérni akár vadidegen nő illatát, ha nehéz dolgot cipel, segíteni (vagy legalább felajánlani a segítséget), természetes, hogy előre engedem őket, meg ilyenek. Varga Péter, a Spielhózni írója szerint is ez természetes. Mondjuk ő nagyon nőpárti, bár nem feminista.

Alkibiadesz
Olvasó
Alkibiadesz

Viszont látni kell hogy pont a túlzott lovagiasság miatt van az, hogy egy nagyrészt férfi vezetésű társadalomban fölénk kerekedtek a nők. Gondoljunk csak bele ha egy nő átver, szidalmaz, pofonvág stb mindig eltűrjük viszont ha egy másik férfi csinálná ezt nem maradna válaszlépés nélkül. Pont ezek az “á buta liba hadd csinálja” típusú hozzáállás miatt van az hogy a nőkben kialakul ez a fajta felsőbbrendűség tudat hogy őnekik mindent szabad hiszen nők, a férfi nem fog visszavágni. És pont így kerültek hatalomra a feministák is hiszen elnéztük hogy hülyeségeket beszéljenek, terjesszenek rólunk férfiakról, és eltűrtük hogy férfiellenes törvényeket fogadtassanak el. Gondoltuk jó móka ez nem számít mert csak nő. Aztán ebből az lett hogy a “csak nő” birtokolja a lakást válás esetén, a “csak nő” van vezető beosztásban a munkahelyen, meg a “csak nők” tanulnak a mi általunk megtermelt állami pénzből hogy aztán a törvénykezésbe jutva mégtöbb férfiellenes és nőket védő kiemelő törvényt fogadtassanak el.

Úgyhogy így levezetve a feminizmus igen is a mi hibánk, mert nem tudtuk megálljt parancsolni a női egonak. Amikor úgy éreztük hogy mostmár a nőknek elég hatalma van, fel kellett volna lépni a férfiakat diszkrimináló törvények és feminista szlogenek ellen nem pedig udvarias módon hagyni hogy a fejünkre nőjenek.

don Fefinho
Újságíró

Kéremszépen, ilyen alapon az asszonyverés és a CsBE az maga az egyenjogúság és az egyenrangúság netovábbja. Mert hiszen pontosan azért és annyiért kap, amiért  és amennyiért akkor kapna, ha férfi lenne. Nemám finomkodás meg 700%-on túlfeszített tűréshatár a cseszegetéseivel szemben.