0 megosztás

Férfi cinkosság

A legutóbbi cikk egy apró részlete eszembe juttatott egy régebbi hírt. Erről a részletről van szó:

“Jelenleg minden női munkahelyi balesetre jut 19 férfibaleset; úgy tűnik az állam szemében ez még mindig nem elég jó, vagyis egy nő biztosan nagyobb érték, mint 19 férfi.”

A hír pedig, ami ennek kapcsán beugrott, itt található (angol) eredetiben. A többség kedvéért leírom a lényeget magyarul.

Trevor Walker egy szerb tank lövedékétől szerzett sérülést, miközben útépítő mérnökként dolgozott ’95-ben Boszniában. A lábát 13 műtéttel sem tudták megmenteni, amputálni kellett. Az ilyen esetekre járó segélyért folyamodott, de nem kapott egy vasat sem, mivel – teljes titoktartás mellett – az angol hadsereg bevezetett egy olyan szabályt, hogy Jugo területekre nem jár kárpótlás.

Steven Baldwin, az angol hadsereg 22 éves katonája életveszélyes sérüléseket szenvedett Irakban egy bombatámadás során, amiben 3 közeli barátja életét vesztette. Testének nagy része sérüléseket szenvedett, kis híján elvesztette a jobb karját és azóta is PTSD szindrómában szenved. A hadsereg 10.000 angol fonttal kárpótolta.

Ehhez képest egy gépírónő, szintén az angol hadsereg alkalmazásában, arra panaszkodott, hogy a sok gépeléstől meghúzódott a hüvelykujja, amitől ráadásul depresszióba esett, ezért perre ment – és szegény kislánynak azonnal meg is ítéltek 484.000 font kártérítést (mai értéken számolva 171 millió forint). Ez nyolcszorosa annak, amit az a katona kap, akinek egy lábát amputálni kell, illetve a duplája annak, amit azok kapnak, akik mindkét lábukat elveszítik valamilyen harci cselekmény során.

Az angol katonai közvélemény persze felháborodott, és tiltakoztak is, dehát mit lehet tenni, ez egy ilyen világ. Ez a szemét patriarchátus már csak ilyen: egy nő fájós hüvelykujja annyit ér, mint 8 férfi amputált lába. Ideje, hogy a feministák tegyenek valamit az ügyben, mert ez tarthatatlan.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


5
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
5 Egyéni hozzászólás
0 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
5 Hozzászólások szerzői
georg1945BelvedereFzsuzsannaBoriszZoli Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Toplak Zoltán
Újságíró

Bakker! Agy eldob.

Borisz
Újságíró

Atyaúristen :)

Nem lehetne erről az egészről egy nagy információs bázist összehozni? Ahol a kérlelhetetlen tények egyszerűen linkelhetőek, és kizárják a sunyi belekötést, maszatolást, nemúgyértést?

Fzsuzsanna
Olvasó
Fzsuzsanna

Az élet más, szinte minden területén több a férfiak által elszenvedett baleset. Férfiak végzik a legnehezebb és legveszélyesebb munkákat. Például többnyire ők lesznek tűzoltók, vasöntők, építőmunkások, pilóták stb.

Teljesen egyetértek Borisz hozzászólásával.

-
Újságíró
-

Csak egyszer lenne még enyém
s kedvemre csókkal önteném
szivesen halnék azután
nagyobb örömmel ontanám
kis ujjáért a csobogó vért,
mint száz királyért, lobogóért!

(Babits Bihály, a bangina)

georg1945
Olvasó
georg1945

Hja, a szexért még gondolatban is fizetni kell, ha meg sem történt is.
És ebbe beleegyeznek a férfiak.
Tehát a férfiak NEM ÉRNEK ANNYIT, mint egy nő.
Ennek oka maguk a férfiak.
Egy nőt a többi ember érdekli, a férfit meg a tárgyak. Egy férfi a többi férfit tárgynak, eszköznek tekinti és MINDIG vetélytársnak, tehát a többi férfi dögöljön meg – szerinte.
Ez biológia és nem filozófia.
Így működik minden férfi.
De vannak kivételek is, akik inkább megbocsátóbban viszonyulnak férfitársaikhoz.
A férfi MINDIG a nőt menti meg, minden szituációban.
Ja, és a gyereket, de ez csak muszájcselekvés.