Alter Ego
0 megosztás

Feminista ízlés-diktatúra Izraelben

Ha eddig esetleg azt gondoltuk volna, hogy már nem képes több sci-fi-horrorba vagy vígjátékba illő törvénnyel lejáratni magát a feminista politika, akkor nagyot tévedtünk: Izrael egy világszerte példa nélküli, “forradalmi” rendelettel rendszabályozza a fotómodellek testalkatát.

A törvény főbb diktátumai: Kötelező mérésekkel meg kell állapítani a modellek test-tömeg-indexét (magasságból és súlyból képezett mérőszám), és 18.5 alatti eredmény esetén a modell nem alkalmazható a médiában megjelenő vizuális művek készítése során. A rendelet kiterjed a divatmodellekre, fotómodellekre, a reklámfilmek szereplőire, lényegében az egész vizuális médiára. A sovány modellek orvosi vizsgálaton kötelesek részt venni, egészségi állapotukról szóló orvosi jelentést kötelesek készíttetni és bemutatni. A törvényalkotók “bölcs” figyelme még a digitális képmódosító eljárásokra is kiterjedt. Nem tehetők közzé még olyan képi alkotások sem, amelyeken retusálással tették vékonyabbá a modellek testalkatát. Nincs kibúvó! A törvény eredményeként például Naomi Campbell, Kate Moss, és számos topmodell társuk máris búcsút mondhatnak az izraeli kifutóknak és reklámfilm szerepléseknek.

Nézzük milyen ideológia áll a törvény hátterében: Régi feminista sirám, hogy a magazin fotókon, videó klipekben, reklámokban szereplő modellek olyan szépség-ideált népszerűsítenek, amivel az átlag nők képtelenek versenyre kelni. Ha a nők szeretnének megfelelni a „média által manipulált” uralkodó szépség-ideálnak, akkor azért túlzottan nagy erőfeszítéseket kell tenniük. A feminista vélemények szerint még az átlagos testalkatú nők is „állandó pszichikai nyomás alatt élnek és önkínzóan elégedetlenek magukkal”… Úgy tűnik, hogy ezt még az izraeli ízlésrendőrség törvényalkotói sem érezték elegendőnek egy diszkriminatív rendelet indoklásaként, ezért kibővítették érvelésüket némi hazug egészségügyi magyarázattal, mondván; a média által sugallt „anorexiás ideál” károsan hat a nők táplálkozási szokásaira. Ha valaki első hallásra esetleg hajlana arra, hogy ezt az érvelést igaznak higgye, akkor csak egy pillanatra gondolkodjon el azon, hogy a nők táplálkozásáért aggódó törvényalkotók miért nem tiltották be egyúttal a túlsúlyos modellek ugyancsak káros táplálkozási szokásokat sugalló szereplését. Szerintem mégsem az egészség lebegett elsősorban a feminista önkéntes mérvadók szeme előtt.

Leginkább akkor lehet úrrá a röhögőgörcs bárkin, amikor az USA háza tájáról érkező visszhangokkal találkozik. Hivatkozva az anorexiás táplálkozás-zavar állítólag náluk is növekvő számára, támogatóan szólnak az Izraeli agymenésről… Ha valaha hallottunk már az amcsi egészségügyi állapotokról, akkor rögtön beugorhat, hogy feléjük már népbetegség jelleggel okoz súlyos népegészségügyi problémákat a kóros elhízás. Úgy kellene nekik egy karcsúságot lejárató ízlés-törvény, mint hóembernek a szauna.

Végezetül még azzal az – egyébként égbekiáltóan ostoba – kérdéssel is szembe kell néznünk, hogy vajon megváltoztathatók e az emberi szépséggel kapcsolatos eszményképek média manipulációval vagy éppen rendelettel? A pszichológusok szerint a férfiak testképpel kapcsolatos ízlését mélyen gyökerező ösztön szabályozza. A karcsú idomokhoz azért vonzódnak, mivel az ilyen testalkat általában összefüggésben áll a nő fiatal korával és ezzel együtt a fogamzóképességével. Tehát erősen valószínűsíthetjük, hogy szó sincs itt semmiféle gonosz média manipulációról. Márpedig a dolgok ilyetén állása esetén elég reménytelen szélmalomharc az efféle törvénykezés. Ezután is a karcsú, fiatal nők után fordulnak majd meg a férfiak, és az elhízott, hisztérikus feministáknak továbbra is együtt kell majd élniük „az állandó pszichikai nyomással”. Sebaj, a feszültségek levezetéseként esetleg lehet majd újabb, még inkább „igazságos” törvényeket alkotni arról, hogy ki, mi, mikor, hogyan tetszhet az embereknek. Bevallom, mély irigységgel tekintek a feministák “furfangos eszére”; bár magam is számtalanszor szembesültem azzal a bosszantó ténnyel, hogy nem tartozom a tökéletesen vonzó, hibátlan külsejű férfiak táborába, de az a “zseniálisan ravasz” ötlet valahogy sosem jutott az eszembe, hogy a világ közízlését kellene önmagamhoz formálni.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


81
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
9 Egyéni hozzászólás
72 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
12 Hozzászólások szerzői
KalmanMakarovNaoooBelvedereredgreg Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Toplak Zoltán
Újságíró

Hát erről az anorexia őrületről már teljesen más forrásból is hallottam. Pl. Varga Péter a Spielhózniban (ami egy tiniknek szóló könyv párkapcsolatról és szexualitásról katolikus szemszögből) is ír erről. Röviden: aki nő, az szép, és ez független a kilóktól.

Mondjuk a szerző egyértelműen (de nem rosszindulatúan a másik oldal felé) elfogult a nők felé. Aztán a Férfisátor Máriarádiós adásában is hallottam olyan kezdeményezésről, ahol keresztény szellemben készítettek fel lányokat a modellkedésre, és a műsorvezető (Boros András) megjegyezte, hogy neki tetszett, hogy természetes szépségükben láthatta a lányokat, nem anorexiás gebékként.

Szóval szerintem van ebben a BMI dologban igazság. Ráadásul a nők befolyásolhatóbbak ezen a téren, egy férfit sokkal könnyebben hidegen hagy, hogy megfelel-e az uralkodó szépségideálnak.

“csak egy pillanatra gondolkodjon el azon, hogy a nők táplálkozásáért aggódó törvényalkotók miért nem tiltották be egyúttal a túlsúlyos modellek ugyancsak káros táplálkozási szokásokat sugalló szereplését.”

Túlsúlyos modelleket nem nagyon találsz. A probléma egyértelműen a túlzott soványság.

Nekem tetszik ez az izraeli kezdeményezés. :)

Deansdale
Admin

Az a probléma, hogy a biológiát nem lehet ki-szociologizálni az emberekből. A férfiaknak a leginkább egy bizonyos alkat tetszik, mert az olyan alkatú nők a legtermékenyebbek. A nők pedig ösztönösen tudják ezt, és maguktól törekszenek az elérésére, ha szeretnének tetszeni a férfiaknak. A legtöbbjük szeretne. Nincs is ebben semmi baj, amíg bele nem sz*rik a rendszerbe a feminista gondolatrendőrség, ami szeretné előírni, hogy a férfiaknak mi tetsszen.

“aki nő, az szép”

Már megbocsáss, de ez hülyeség :) És ezt mindenki tudja, még az is, aki éppen kimondja. Ez csak egy lovagias gesztus a nők felé azoktól a férfiaktól akik a nőket magasabbrendű lényeknek képzelik :)

Hogyne léteznének túlsúlyos modellek? Külön kategória a szakmában, te is találhatsz ilyet ha “fat” vagy “oversized” modelleket keresgélsz :)

Egyébként úgy érzem haladunk a burka felé. A fekete lepelruha alatt minden nő egyformán “szép”… Az igazi feminista utópia.

mdmselle
Újságíró

“A férfiaknak a leginkább egy bizonyos alkat tetszik, mert az olyan alkatú nők a legtermékenyebbek.”

Csak az a baj, hogy a kórosan sovány nők éppenséggel nem termékenyek. Ne mossuk már össze a szezont a fazonnal. A kórosan sovány nem egyenlő a karcsúsággal, és a kóros soványságot népszerűsítő divatvilág elleni fellépés nem egyenlő azzal, hogy akkor mindenki legyen kövér Az underweight és az overweight között ott van az a nagyon széles sáv, amit normálnak nevezünk, őket se hagyjuk ki a számításból, mert a legtöbb férfinak közülük kell válogatnia, és nem Naomi Campbellekből vagy Kate Mossokból. A kórosan sovány nők, (15-16 BMI-vel) nem karcsúak, hanem betegek. Persze modellként ki vannak festve, és felcicomázva, de valójában gyengék, mert nincsen bennük tápanyag, fakó a hajuk, és hullik, töredeznek a körmeik, a bőrük rugalmatlan és gyenge, ugyanúgy a fogaik is, és általában nincs rendben ciklusuk se, úgyhogy ennyit arról, hogy mennyire fogamzóképesek.

Azért lett divat a kóros soványság, mert az összes hülye híres divattervező férfi buzi, és ők persze hogy a fiús alkatú, secici-sefenék nőket szeretik, azokat, akik a legjobban hasonlítanak egy fiatal fiúra. A normálisakkal nem is tudnak mit kezdeni.

Lehet, hogy nem ismerem olyan jól a férfiak ízlését mint hiszem, de nekem senki nem meséli be, hogy akad átlagízlésű férfi, aki szexisebbnek, kívánatosabbnak, vagy termékenyebbnek tartja például őt:
http://scallywagandvagabond.com/wp-content/uploads/2012/03/sizezero.jpg
Mint mondjuk őt (vagy Shakira már nem számít karcsúnak a 23-as BMI-jével?):
http://www.vidwallpapers.com/images/wallpapers/shakira_apple_B-717872s.jpeg

Toplak Zoltán
Újságíró

Hát az jogos, hogy a kifutókon látható nők az én szexuális fantáziámat igen kevéssé mozgatják meg. Igenis hiányolom a cicit és a feneket tőlük. Akkor inkább némi úszógumi a has tájékán, de legyen mit fogni rajta. :)

Deansdale
Admin

Végső soron nem lenne semmi problémám egy olyan kezdeményezéssel, hogy a “modellek szakszervezete” sztrájkot szervez mert már unják a koplalást. Ha nekik nem tetszik, ne csinálják, ez az ő dolguk. De így, hogy a feministák a törvényhozáshoz szaladnak, mert ők rondák és dagadtak, és nem bírják a sovány nők látványát, na ez teljesen más tészta.

Egyébként igen, kicsit rossul fogalmaztam az előző kommentben, mert a férfiaknak nem a csontsovány nők tetszenek. Bár azért a 18,5-ös index még elég messze van a kórosan soványtól… Megnyugodhatsz, jól ismered a férfiak ízlését :) Viszont ha már ezt említetted, akkor meg kell jegyeznem: ez már a sokadik eset, hogy a feministák a férfiak nyakába akarnak varrni valamit, amihez azoknak semmi köze. Hiába mondja azt egy feminista, hogy a nők a “férfiak nyomására” akarnak kórosan lefogyni, mert néhány divattervező nem egyenlő “a” férfiakkal. A divatlapoknak semmi köze a férfiak ízléséhez, és ha egy nő onnan veszi a saját szépségideálját akkor elég hülye. …elég hülye, és mondjuk könnyen belátható, hogy a többi nővel akar versengeni divattéren, és nem a férfiak kényszerítik bármire is. Ilyen értelemben az anorexia is a nők közötti verseny miatt kialakult probléma.

Deansdale
Admin

Itt a folytatás:

“Az uniós országokban a fodrászok magas sarkú cipőt és ékszereket sem hordhatnak majd munka közben, amennyiben az új egészségügyi és biztonsági irányelveket elfogadják az illetékesek – írja a Daily Mail.”

Tisztára fasizmus, b*szod. Rosszabbak mint a legrosszabb komcsik voltak.

Alkibiadesz
Olvasó
Alkibiadesz

Hát ez nagyon helyes. Elég ellenszenves is az anorexiaideál (20 éves 35kg-s nő aki 40 éves rákos betegnek néz ki a kiélt feje meg a kiálló bordái miatt) azon túl hogy a plasztikai sebészeknek meg a fogyókúrás szerek piacán jó biznisz. De kinek jó ez? Férfiak inkább a normál testalkatú (nem túlsúlyos de nem is anorexiás) egészséges nőkre buknak (átlagban). A nők meg alapból olyanok (legalábbis az egészségesek). Tehát ideje volna máshol is fellépni a divat anorexiadiktatúra ellen. Ami azon túl hogy természetellenes, még káros is. (Talán az első olyan lépés Izraeltől amivel egyetértek :))) )

Deansdale
Admin

Teljesen mindegy, hogy ki mit szeret, az állam ne tiltson be semmit. Semmi köze ahhoz, hogy kinek milyen a testtömeg-indexe, vagy hogy ki kit szeretne fotózni. Az állam húzza ki a büdös mancsát az emberek magánügyeiből.

Aki meg akkora idióta, hogy a tévéből veszi a példaképeit, és aztán pszchológiai “betegségei” lesznek emiatt, azt nem nevelték meg rendesen a szülei, vagy pedig hülye mint a seggem. Egyik esetben sem kellene az államnak beavatkoznia úgy, hogy néhány hülye vagy beteg ember miatt a többségi normális társadalomnak tilt meg bármit is.

Egyébként az anorexia közel sem akkora népbetegség, mint a feministák hirdetik. Sőt, az általánosan elterjedt disznószerű dagadtságban kifejezetten jól jön, ha a nők előtt van még valami motiváció, hogy tartsák a normális testalkatot. Az meg hogy pár modell alultáplált, az az ő magánügyük, senki nem kényszeríti őket. Ha nekik fontosabb a fotózás meg a suska, akkor szívük joga ásványvizen élni meg hánytatni magukat naponta háromszor.

mdmselle
Újságíró

Most olvasom csak, hogy miket hordatok itt össze. Egész egyszerűen undorító, ahogy a nőket emlegetitek itt a kommentekben! Hánynom kell attól, hogy hányszor disznózzátok, meg kövérezitek, meg rondázzátok le a nőket, akik nem modellek. A világ nem szegény elnyomott szépséges modellekből és ronda féltékeny kövér feministákból áll, ezt mint nő, én kikérem magamnak!!! Komolyan, ilyenkor nem csoda, ha fújnak rátok a feministák. Aki pszichikai nyomásnak érzi azt a tendenciát, amit ráerőltet a divatvilág és a média, az hülye mint a “segged”? Na az ilyenektől még nekem is kinyílik a bicska a zsebemben! Nektek férfiaknak fogalmatok sincs, milyen nap mint nap megküzdeni azzal az érzéssel, hogy nem tudsz magadnak egy csinos ruhát venni, mert nem vagy konfekcióméret. Vagy hogy a 18 éves 45 kilós eladólányok úgy néznek rád, mint egy förtelmes féregre, mert az alakod nem tökéletes 40 évesen, három gyerek után. És ha ez nem tetszik nekünk, attól még mi nők nem vagyunk dagadék disznók, vagy rondák, vagy féltékenyek, és ultranagy szemétség tőletek, hogy így általánosítotok.

Na, elhúzok innen a francba. Oltári nagyot csalódtam bennetek, fiúk.

Deansdale
Admin

Legalább te legyél annyira józan, hogy nem reagálod túl a dolgot :)

A felvetéseid nyilván jogosak, de a vita tárgya most az, hogy az állam ne akarja törvényileg szabályozni a szépség fogalmát. Ebből jó nem származhat, az tény.

Egyébként most elmondok egy érdekes dolgot, ha még itt vagy és olvasod: a nők által támasztott férfi-szépségideál sokkal merevebb, mint a férfiak női ideálja. A férfiak széles rétegei között bőven megfér mindenféle szélsőség: a net tele van olyan oldalakkal, ami a férfiak széles és változatos igényeit elégíti ki. Van aki az idős nőkre bukik, van aki a kövérekre, van aki a szőrösekre, stb. Próbáld meg megkeresni ezeknek a női megfelelőit :) Mutass egy oldalt, amit azoknak a nőknek hoztak létre, akik a dagadt pasikra izgulnak.

A “női szépség” korlátai elég szélesek, legalábbis biztosan szélesebbek, mint a férfiszépségéi.

mdmselle
Újságíró

Kérdezz meg tíz nőt, abból legalább 5 azt fogja válaszolni, hogy imádja a mackó-pasikat. Én is.

Ti értitek félre ezt az egészet. A törvény nem a szépség fogalmát akarja szabályozni, mert ez nem a szépségről szól, hanem a divatról. Márpedig ha a divat egy önmagáért való művészeti ág lenne, akkor én is fel lennék háborodva, hogy bele akar szólni az állam, de a divat az olyan valami, ami nekem és még nők millióinak akar eladni RUHÁT. Hát még jó hogy akkor jogunk van kikövetelni, hogy akkor igenis vegyen figyelembe minket is, mint felvásárlóerőt. Én egy szóval sem mondtam soha hogy erről az eszement irányról, hová a divat fejlődött a férfiak tehetnek, nekik ehhez semmi közük, erről kizárólag azok a buzi tervezők tehetnek (meg az idióta sleppjük), akik képtelenek mit kezdeni a női testtel, és akinek az a fixa ideájuk, hogy ha szúnyogokra csinálnak ruhát, majd minden méretet megnövelnek tíz centivel, akkor az egy nagyobb súlyú nőn is ugyanúgy fog állni. Pedig nem, úgy fog kinézni mintha zsákba öltöztették volna. És ez az igazi baj, és igenis ez a legtöbb nő számára iszonyatosan frusztráló, mert mindenhol azt látja, hogy olyannak kell lenni, hogy csinos lehess, és ha nem vagy 18 éves és 45 kiló, hanem mondjuk 40 és szültél már 3 gyereket, akkor csak ronda ruhákat találsz magadnak. Az lenne a csoda, ha ez nem hatna rájuk pszichikailag. Pedig mi is szeretnénk tetszeni és csinosak lenni, és a legtöbb nő az is lehetne, ha nem olyan lenne a divatvilág, mint amilyen, és ne azt sugallná, hogy irreális célokat kell elérned azért, hogy felvehess egy normális ruhát. És valóban, a szépségipar nem kényszerít semmire, a közerkölcs viszont elvárja, hogy ne pucéran mászkálj, következésképp muszáj magunkra vennünk valami ruhát, és ha már megtesszük, akkor nagyon-nagyon szeretnénk csinosak és kívánatosak lenni, olyan ruhát találni, ami fegyelembe veszi nő gömbölyűségeinket, kiemeli amit ki kell, és eltakarja amit el kell, de nincs ilyen!!! Piszok nehéz így élni. Én már 30 éves vagyok, és több országban is éltem már, de soha életemben nem tudtam olyan nadrágot venni, amit ne kellett volna előbb elvinnem egy varrónőhöz, hogy varrja fel a szárát, mert nadrágot csak 175 centis lányokra lehet kapni az egész világon, 163 centisekre nem. És persze azokon a nadrágokon máshol van a térd rész, a csípő rész, mint rajtam, szóval hiába varratom föl a szárát, akkor sem fog soha igazán passzolni rám. És ez csak egy dolog. Persze hogy ez frusztráló, és igenis pszichikai nyomásként élem meg, amióta eszemet tudom. És emiatt még messze nem vagyok olyan hülye, mint a segged, és nem neveltek rosszul a szüleim, és nem vagyok egy dagadék disznó, féltékeny, ronda feminista.

Lehet hogy ez a törvény nem túl szerencsés, hogy a modellekre irányul, de egy lépés azirányba, hogy visszaálljanak az állapotok arra a szintre, amikor a divat még tényleg a nők igényeit elégítette ki. Mert ha nem lehetnek szúnyogok a modellek, akkor a tervezők sem tervezhetnek szúnyogokra, és ha egy kicsit többet esznek a modellek, akkor kikerekednek itt-ott ahol a nőknek kereknek kell lenniük, és akkor kénytelenek lesznek majd a tervezők észrevenni, hogy a nők nem fiatal fiúk. Vagy jobb esetben továbbra sem tudnak majd mit kezdeni a nőkkel, leáldozik a napjuk, és majd olyan tervezők veszik át a helyüket, akik megbirkóznak a feladattal. Egy 18 BMI-s és egy 20-22 BMI-s nő között egy férfi valszeg észre sem veszi a különbséget, mert ugyanolyan karcsúnak tűnnek, de az ruhaméretben, és ruhaszabásmintában már különbséget jelent, olyan különbséget, ami már jobban közelít az átlagnő gömbölyűségeihez (és itt most nem hurkákra gondolok, hanem mellre és fenékre, amivel az átlagnők gyárilag rendelkeznek, a topmodellek meg lefogyókúrázzák magukról).

Deansdale
Admin

Én azt se tartom jó ötletnek, ha a törvény a divatot szabályozza.

Egyébként a divat férfiszemmel eleve egy bolondság, csak egy új módja a lehúzásnak, amivel az okosok a buták pénzét elszedik. Arra jó, hogy a ruhákat, cipőket akkor is le kelljen cserélni, ha véletlenül nem mennének tönkre egy szezon alatt.

Egy kicsit úgy érzem, hogy te is “kényszerként” éled meg a divatot. Ez általános társadalmi nyomás, oké, hogy sokaknak kellemetlen (olykor nekem is), de azért nem nevezném kényszernek. Megtehetem, hogy egyszerű, kényelmes ruhákat húzok, vagy olyanokat, amik inkább stílusosak, mint divatosak (remélem te mint nő tisztában vagy a különbséggel :). Talán egyeseknek nem fogok annyira tetszeni, de a saját pszichológiai egészségem és a kényelmem nekem ennyit megér. Szóval tudok róla, hogy létezik divat, de nem befolyásolja az életemet, különösen nem akkora mértékben, hogy emiatt az államhoz menjek és törvényeket követeljek, hogy a férfimodellek bizonyos testméreteit szorítsák korlátok közé…

(Ha már itt tartunk, kábé olyan ez a vita, mintha a férfijogi mozgalom az államhoz akarna fordulni, hogy a pornószínészek farokméretét korlátozzák az átlag fütyiméretre, mert borzasztó lelki teher ha a vásznon valakinek nagyobb, mint ami kéznél van… Nem tudom ki mit szólna egy ilyen indítványhoz :)

A nők “szépségversenye” viszont a nők között zajlik, ebbe a férfiak vajmi keveset tudnának beleszólni. Az előző kommentedre visszautalva, együttérzek azokkal a nőkkel, akiket szíven üt ha a 18 éves eladócsajok laposan néznek rájuk (sok 18 éves csaj rám is laposan néz :), de mit tehetek én arról? Vagy ami azt illeti, akár a divatvilág? A nők egymás közötti versenye azóta megy, amióta emberiség létezik (ugyanúgy mint a férfiak egymás közötti versenye, amit mi meg sem próbálunk a nők nyakába varrni :) Sajnos el kell fogadni, hogy a női szépség múlandó. Mindenkinek van egy-két évtizede amíg áll a bál, aztán lassan megfakulnak a dolgok, ez az élet rendje.

Visszatérve a súlyproblémákra: oké, sarkosan fogalmaztam, olykor elragad a költői hév. De nem volt benne semmi személyes, és örülnék ha te sem vennéd magadra.

Viszont akkor tudnék csak elfogadni bármilyen érvet a modellek karcsúsága ellen, ha az lenne a szitu, hogy nők milliói halnak meg a nyugati világban az elrontott fogyókúrák miatt, anorexiásan. Holott ennek pont az ellenkezője van: népbetegség az elhízás. Ha csak pusztán az egészségügyi oldalát nézzük, kifejezetten jót tenne a világnak ha az emberek jobban figyelnének a súlyukra. (Nem csak a nők.) Száz évvel ezelőtt az emberek 3%-a volt túlsúlyos, ma több mint 50%. Ilyen körülmények között arról beszélni, hogy milyen hatalmas befolyással van a nőkre a divatvilág és hogy ez milyen károkkal jár, enyhén szólva is álságos dolog. Én a magam szempontjából azt látom, hogy ezt is a feministák fújták föl, mert ezzel is lehetett szapulni a patriarchátust. Hogy erre alapozva a törvényhozásba is belenyúlnak, az nagyon erős túlzás.

Toplak Zoltán
Újságíró

Én megértelek mdmselle. Tényleg ilyen szemszögből még nem gondoltam át a dolgot. Igaz, én olyan ritkán veszek új ruhát, hogy tőlem tönkre is mehetnének a ruhaüzletek. :) És nekem is gondom a nadrágméret, utána kell szabatni a szabóval. Vagy felhajtani a nadrág szárát.

Deansdale
Admin

Ennyit arról, hogy kizárólag csontsovány nőket lehet látni a médiában

Egyébként kényes ez a kérdés, és meglehetősen bonyolult, mert el kell különíteni két dolgot. Emberként nincs bajom a kövér nőkkel, lehetnek nagyon kedvesek, rendesek, aranyosak, és tulajdonképpen nevezhetjük őket akár szépnek is, amennyiben a lelkiségük átüt a testi megjelenésükön :) A probléma az erotikus kontextussal van. Egy bizonyos határon túl a kövérség egyszerűen nem szexi, és ezzel nincs mit tenni, ez nem nevelés vagy szocializáció kérdése, hanem biológiáé.

A probléma ott van, hogy a feministák a biológia ellen akarnak lobbizni, ezért hozzák létre és támogatják a “fat acceptance” (kövérek elfogadása) mozgalmakat, és ezért mennek a parlamentekhez lobbizni, hogy törvényekkel felülírják a férfiak evolúciós programozását. “Sajnos” azt nem lehet senkinek sem (se nőnek, se férfinak) utasításba adni, hogy kit találjon szexuálisan vonzónak. A feministák törekvései eleve kudarcra vannak ítélve, de ettől függetlenül a törvényeiket átnyomják a parlamenten, és ezzel egyre újabb életellenes igákat dobálnak az emberek nyakába.

Reszet Elek
Újságíró

Túlzás minden mögött a femcsiket orrontani, függetlenül attól, hogy ők hajlamosak ezt a témát is túldimenzionálni. A modellek túlnyomó többsége kórosan vékony, alulfejlett. Hihetetlen, hogy ezek a modellek mit meg nem tesznek, hogy ez a testi kóros állapot fennmaradjon. Ezek tények, ahogy az is, hogy a legtöbb nő számára követendő testi mintát is ezek a csontvázak adnak. Szóval a magam részéről szívesen venném, ha egy kissé húsosabb, sportosabb modellek jelennének meg a kifutókon. Ami meg a férfiúi tetszés biológiai meghatározottságát illeti, ti. a fogamzóképesség kérdesét, nekem az a gyanúm, hogy a csontig fogyasztott modellek jórészének még szabályos menstruációja sincsen, a teherbeesésről már ne is beszéljünk.

A hozzászólásokhoz: A kövérség elfogadása pedig az éremnek pont a másik oldala. Nevetséges próbálkozás. Sosem lesz szexuálisan vonzó egy kövér nő (gondolom férfi sem), akárki akármit is mond, iktat törvénybe stb. Egy dagadék fizikailag beteg (pajzsmirigy hormonok stb.) vagy pedig lelkileg az (falási rohamok) esetleg akaratgyenge. Függetlenül belső értékeitől, mint szexuális partner, feleség, közös gyermek anyja biztosan nem kell (ahogy fordított esetben a nőnek sem kellene ilyen férfi).

 

Reszet Elek
Újságíró

Megkötésekre pedig szükség van (lenne). Lásd mellékelt képet sótartó srácról hogy a “többiről” ne is beszéljek…

hgyi
Szerkesztő
Reszet Elek
Újságíró

Ha nem lennék rá lélekben felkészülve és sötétedés után egy félreeső mellékutcában szembejönne egy ilyen “modell” azt hiszem becsokiznék az ijedtségtől.