Alter Ego
0 megosztás

Snackman a nőerőszak ellen

“A hatos metrón utaztam, amikor ez a nő leült mellém. Később aztán váratlanul felugrott a helyéről és rátámadott egy férfira. Teljesen döbbenten keresgéltem a mobiltelefonomat és végül ezt sikerült felvennem…” – Írja egy nagy sajtóvisszhangot kiváltó Youtube videó készítője.

A New Yorkban lezajlott incidens kiváló bizonyítéka annak, hogy a férfiellenes feminista közhangulat hatására a nők tökéletesen elveszítik realitás érzéküket. A támadó nő tettének indítékaként csak azt hangoztatta, hogy szerinte a férfi követte őt. Még ha ez így is történt, ő aztán nem rémült meg ettől, inkább elérkezettnek látta az alkalmat egy jó kis nyilvános férfiverésre. Jól láthatjuk a felvételen, hogy amíg a férfi a fejét ért brutális ütés súlyosságát próbálja megállapítani, addig a nő kasztrációs vágyát igyekszik kielégíteni és többször próbálja döbbent áldozatát teljes erővel altesten rúgni. Az agressziót egy utas állította meg, aki a garázda nő elé lépett és miközben nagy lélekjelenléttel tovább eszegette chips-ét, egyetlen szó nélkül is uralta a helyzetet. A sajtó Batman mintájára el is nevezte az egyelőre ismeretlen személyazonosságú férfit Snackman-nek.

Az amerikai guyism.com publicistája a következőképp ír a történetről:

“Nagyon gyűlölöm ezt a nőt. Ahogyan a Youtube-on a videó leírásában is olvashatjuk, csak úgy ötletszerűen rátámad az ajtónál álló fickóra. Aztán jön az a másik nő és megpróbálja azt a látszatot kelteni, mintha az egész a férfi hibája lenne. (…) Nem csak a snack határtalan szeretetét tisztelhetjük Snackman-ben. Ő nem foglal  állást… Csak falatozik valahol, ropogtat hangosan és életeket ment. Köszönjük Snackman! Köszönjük!”

Az elképesztő felvételt rövid idő alatt közel egymillióan tekintették meg a Youtube-on és világszerte számos televízió társaság, köztük a magyarországi kereskedelmi TV2 is leközölte. Internet szerte elismerően, mondhatni hősként írnak Snackman-ről. Arról sajnos még nincsenek híreim, hogy a nőt felelősségre kívánják e vonni garázdaság és testi sértés bűntette miatt. Ám azt valószínűnek tartom, hogy fordított esetben, egy férfi bántalmazó esetén fél New York a férfi mielőbbi kézre kerítését és nyilvános akasztását követelné.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


26
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
14 Egyéni hozzászólás
12 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
12 Hozzászólások szerzői
RokapapaBelvederehgyiBoriszakarki Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Deansdale
Admin

Először a videót néztem és csak aztán olvastam, de nekem is feltűnt, hogy keménytökű a csávó :)

Toplak Zoltán
Újságíró

Igen, nyugis, bátor srác. A történet durva. Idegbeteg nő.

Toplak Zoltán
Újságíró

Jó, hogy megint vagy Alter. :)

Vasgerinc
Újságíró

Azt ugye tudjátok, hogy erre is van feminista magyarázat:

‘A videó alatti kommentekből kiderül, hogy előzőleg a férfi erőszakoskodott a nővel, követte, a nő felszólította a férfit, hogy hagyja őt békén, majd ezután lendült ellentámadásba. A férfiról írják, hogy előzőleg több nővel is erőszakoskodott és hasonló erőszakos cselekmények miatt kitiltották már a New Yorki Közkönyvtárból is.’

Persze azt nem tudjuk, hogy a kommentelők honnan tudnának ilyesmit…

Alkibiadesz
Olvasó
Alkibiadesz

Hehe ez nem a sadomazo kategóriába való?

Csonti
Olvasó
Csonti

Elmesélném a ma délutánom egy részét.
Mentem dolgomra, szokásos lendülettel, jó nagyokat lépve. A járda szűkületénél utolért egy nő. Harmincas évei végén, enyhe túlsúly, fülében zene, vagy telefon, mert mintha szöveg hallatszana ki belőle.
Meg kellett állnom, mert elsodort volna a, járdán álló autók miatt, keskeny helyen. Hadd szaladjon.
Szaladt is.
Magam is lépdeltem erősen, mert több dolog is bele kell férjen a délutánba.
Egy idő múlva a nő andalgásra váltott, hamar beértem. Akkor nem hagyta hogy megelőzzem, inkább nekiiramodott, béna stílusban, mint aki csak muszájból fut.
Gondoltam is, mindjárt zár az óvoda, késésben lehet. Pedig még közben a telefonban veszekszik is valakivel, apjuk elfelejthette a kölyköt.
Ezt eljátszottuk még kétszer is talán, amikor lámpás kereszteződésnél meg kellett állnia. Akkor is hallottam hogy kurvaanyáz a telefonba, mondok hirig van de nagyon. Aztán ilyet hallottam: A KURVA ANYJÁT CSAK JÖN UTÁNAM A ROHADÉK. MIÉRT NEM DÖGLIK LE VALAHOVA?!
Na ha ez nem irodalmi idézet akkor csak rám vonatkozhat. Rá is kérdeztem, hozzám beszél e ilyen kedvesen?
De nem válaszolt. És a kereszteződésnél amúgyis elváltak útjaink.
Ja, nem ez a poén.
Dolgomat bevégezvén mentem hazafelé mikor is egy forgalmas úthoz értem. Pontosabban a zebrához, ahol körülnéztem, messze egy autó közeledett, de olyan messze volt, hogy bőven fékezhet még, leléptem. De nem fékezett, megtorpantam, még épp átfér előttem, ha tényleg zebrán akar inzultálni gyalogost. Aztán mégiscsak megállt, bár ha még lépek egyet, akkor éppen ott a helyemen. Kikerültem, átértem, mikor is hallom hogy leteker mögöttem egy ablak és kiszól a hölgy: SZÍVESEN ELÜTNÉLEK BAZMEG.
Látom. Remek.

Vasgerinc
Újságíró

“És a kereszteződésnél amúgyis elváltak útjaink.”

És büszkén konstatálta magában, hogy mivel kikiabálta a félelmét, te nem követted tovább…

” SZÍVESEN ELÜTNÉLEK BAZMEG.”

Te az ilyet meg tudod állni szó nélkül?

Csonti
Olvasó
Csonti

Az első csaj nyilvány paranoid volt. Ami lehet a newyorki eset oka is. Simán.

Az az autós egy veszélyes jószág. Az autóvezetés amúgy meglehetősen frusztráló tevékenység. Tehát ha valaki elragadtatja magát az nem csoda. De a szóhasználat az jellemző. A dögölj meg. Szerintem belefér. Indulat. A fenti már durva.

Meg tudtam állni szó nélkül, különösen hogy közben az autóval együtt távolodott. :)

mdmselle
Újságíró

hehe, de jó fej az a fickó :-)))

akarki
Olvasó
akarki

Azóta már kiderült kicsoda a fickó és az is, hogy nem a nőerőszak ellen lépett fel. Idézet tőle:  Sonder later explained: “I decided to break up the fight when I saw the man kick back at the woman.”

Forrás: http://digitaljournal.com/article/322966

Ez a mondat nem tényszerű: “Jól láthatjuk a felvételen, hogy amíg a férfi a fejét ért brutális ütés súlyosságát próbálja megállapítani, addig a nő kasztrációs vágyát igyekszik kielégíteni és többször próbálja döbbent áldozatát teljes erővel altesten rúgni. ”  A férfi a 2. másodperc tájékán visszarúg, a fejét ért sérüléssel később foglalkozik.

Az előzményeket nem tudom ismeri-e bárki, csak találgatni tudunk, vagy mindkét ember (a nőt is ebbe a halmazba sorolom) aberrált, vagy csak az egyik. Amúgy meg mindegy, csak a cikk címéből annyi áll meg hogy Snackman.

Deansdale
Admin

A rohadt szemét férfija vissza mert rúgni!!!!!!!! Kötélre vele!

Köszönjük, hogy ennyire szépen és tökéletesen leírtad azt, hogy a társadalom hogyan reagál az erőszakra. Ha egy nő egy metrón elkezd verni egy ismeretlent, akkor mindenki összehúzza a száját, mintha citromízt érezne, de nem szól semmit. Ha a férfi meg meri védeni magát, akkor rohadt agresszor, meg “aberrált”.

A minap olvastam, hogy New Yorkban egy 8 tagú női banda a metrón randalírozott, és egy 63 éves férfit vállon szúrtak. Kíváncsi lennék a feministák ezt hogyan magyaráznák ki, hogyan tudnák rátekerni a szokásos mondókát, hogy “nők nem agresszívak, csak önvédelemből”… Bárkinek ajánlom, nézze meg a link túloldalán a képeket – a nyugat itt tart, és mi is errefelé haladunk.

akarki
Olvasó
akarki

Nem gondolom, hogy minden férfi erőszaktevő. (Azt viszont már annál inkább hogy az embereknek – vigyázz, megint a nőket is beleértettem- egy jelentős százaléka kimondottan agresszív, csak a társadalomban ezt illik elnyomni, erről szól a szocializáció. (Alapvetően mindegy, hogy melyik nemi szerepre történik, durván agresszívnak lenni manapság nem trendi..)

Bizonyos határhelyzetekben (háború, katasztrófa, hasonlókra gondolok) a legtöbbünkről könnyen lepereg az a sok-sok év szocializáció. Marad a túlélési ösztön, amivel nincs is olyan nagy gond, habár gyakran a másik letaposásával jár. (Kint voltam azon az augusztus 20-án, amikor a nagy vihar volt, az emberek  egyáltalán nem voltak egymásra tekintettel. Persze jó lett volna, de nem volt elvárható, ez van..)  Viszont vannak köztünk jó néhányan, akiknél nemcsak erről van szó, hanem valami öncélú, kegyetlen, beteges agresszióról. (Pl. a háborúban, vagy ostrom alatt sokkal több egyébként szükségtelen erőszak történik meg, mint békeidőben. ) és elég megnézni a várost pénteken-szombat este, egy féktelen, hörgő-visongó horda, brit legénybúcsúkkal, magyar lánybúcsúkkal, olyan férfiakkal akik a farkukat “büntetésre” használják,  (sokszor hallani manapság, hogy megbüntetném – sokat elmond…) meg olyan nőkkel, akik miatt röstellem, hogy én is annak születtem.

De ennyire nem akarok belemenni, nem is hiszem, hogy le tudom úgy írni amit szeretnék, hogy érthető legyen, mindenesetre valahol kényelmes lenne mindenért a feministákra húzni a vizes lepedőt,de attól tartok, hogy sokkal több tényező lehet itt.

 

Deansdale
Admin

“olyan férfiakkal akik a farkukat “büntetésre” használják,  (sokszor hallani manapság, hogy megbüntetném – sokat elmond…)”

Ez beteges elképzelés, kicseng belőle a férfigyűlölő feminizmus. Abszolút nyugodt lehetsz afelől, hogy tizedannyi férfi sem gondolkodik így, mint amennyi nő erre szexuálisan beindul. (A szürke 50 árnyalata…?)

Borisz
Újságíró

Nagyon durva, nekem az a legkínosabb benne, hogy mindenki alapból a nőnek ad igazat.

Én csak egyszer, egyetlenegyszer játszottam el viccből azt egy csajjal, hogy hangosan “reagáltam” rá, mármint nem mondott semmi olyat szegény, de én úgy tettem, mintha mondott volna, és azt “válaszoltam” rá jól hallhatóan, hogy “MEGMONDTAM, HOGY NEM AKAROK A KECSKÉVEL HÁRMASBAN SZEXELNI! HAGYJÁL MÁR A HÜLYESÉGEIDDEL!”, erre fél másodperc meglepett arc után a környéken fürdőzők (merhogy ez a Rudasban történt) felfogták a történet lényegét, és mosolyogtak, és ennyi a sztori. A csávó megtréfálta a nőt, hát jól van, nyilvánvaló abszurditás. A csaj bevallotta, hogy oké, vicces, de azért egy pillanatig igen szarul érezte magát :)

ÁMDE, mint látjuk, ha egy nő azt mondja, hogy “Don’t fuckin follow me!”, akkor mindenki természetesnek veszi, hogy a csávó nyilván követte, és mindenki azt mondja neki, hogy azonnal hagyd abba, ne kövesd. MINDIG a férfi a hibás, hiszen erősebb.

Szép történet.

Börtönnel kéne honorálni, ha egy ilyen esetben kiderül, hogy nem követte. Ugyanis simán benne lett volna a pakliban, hogy valaki jóhiszeműen megveri, a csaj védelmére kelve.

Toplak Zoltán
Újságíró

Megvédjük a gyengét? Merünk hősökké lenni? Kockáztatunk a JÓ-ért? Van hitünk, vagy mindig a kitaposott utat követjük? A tutira utazunk? Megvizsgáljuk a józan eszünkkel a hitünket? A kiegyensúlyozottság miatt. Ezek jutottak most Snackman-ről az eszembe.

Emlékeztek, milyen kis töketlen emanci keresztény voltam, mikor idekerültem? Hát – már egy ideje nem vagyok az. Kösz Dean, Alter, Qujon, Ulq, hgyi és Éjszárny!

Na hgyi mindjárt elmegy hányni. (Höhöhö)

hgyi
Szerkesztő

Most már nem vagy keresztény?

Deansdale
Admin

Zoli, örülünk a fejlődésnek, és reméljük a következő lépés az lesz, hogy nem fogsz másokat fölöslegesen provokálni :)

Belvedere
Vendég
Belvedere

Mert ilyen dolog is adódhat…

A hozzászóló eleve valószínűtlennek tartja, hogy a bíróság neki adna igazat.

http://www.jogiforum.hu/forum/21/6510.1.0

Rokapapa
Újságíró

Most olvastam ezt a cikket és néztem meg a videót és nagyot csalódtam. Csalódtam az oldalt használó antifeministák realitás érzékében és megfigyelőképességében.

Egy hőst magasztalnak aki kiállt az erőszak ellen. Ez még rendben is lenne de én inkább kielemzem a videót mielőtt egy az egyben egyetértenék a “gyenge, védelemre szoruló férfi” feminista magyarázattal.

Tehát a nő bántalmazza a férfit ami ellen senkinek semmi kifogása mint az a videón is jól látható. Majd mikor a férfi felveszi a kesztyűt és nem hagyja magát felmorajlanak a háttérben az utasok és megjelenik a hős. Az utasok csak akkor háborodtak föl mikor a férfi már nem hagyta magát és a hős is csak akkor jelent meg. Nézzük ezt a belépőt, a megjelenése után azonnal a férfi felé fordul mivel őt látja veszélyes agresszornak és csak akkor fordít hátat a férfinak mikor rájön a tévedésére. A tettetett nyugalma nem más mint kínos zavarodottság a saját tévedése kapcsán és csak azért áll ott továbbra is mert elég ciki lenne számára félreállni ezek után.

Itt a videó csúnya félremagyarázásáról olvastam és én emögött feminista maszlagot sejtek. Mivel a támadó nő tagadhatatlan hát kell egy ok a támadásra és be kell bizonyítani a nő erejét és a férfi gyengeségét amolyan feminista módon. Ehhez pedig jól láthatóan a férfihang olvasóinak egy része is partner lett az én szememben.

Lehet én látom rosszul de én a videót megnézve nem egy hőst látok hanem egy a társadalmi elvárásoknak engedelmeskedő idiótát. Persze az erőszak elleni fellépése igazán nemes cselekedet. De a videó ilyen jellegű félremagyarázása csak feminista érdekeket szolgál és egy olyan viselkedési mintát erősít a nőkben aminek hatására könnyen áldozatokká válhatnak.