0 megosztás

A polkorrektség abszurditása

Teljesen véletlenül figyeltem fel egy angol napilap weboldalán egy olyan cikkre, ami érinti a Férfihang profilját: egy ötvenes évekből származó magazint vizsgálgatnak, ami szerintük csúnyán “nőellenes”. Miről van szó? Egy erotikus lapban kifejezetten humorosnak szánt írásokat közöltek le arról, hogy hogyan szedjünk fel csajokat. Az egyik kérdéses oldalt láthatjuk is itt balra, és szerintem ebből minden normális embernek azonnal nyilvánvalóvá válik, hogy ez humor. Valakik ezt viccesnek találták, és megosztották a nagyközönséggel, de nem azért, hogy rábeszéljenek pasikat, hogy fabunkóval járjanak csajozni, hanem mert az ’50-es években az emberek még képesek voltak megérteni, hogy mi az az abszurd humor.

Jelenleg az az abszurd humor, amit a politikai korrektség nevében művelnek egyesek. Mert hát mennyi értelme van annak, hogy 2012-ben elővegyünk egy erotikus vicclapot az ’50-es évekből, és felhúzzuk az orrunkat valami poénon, ami nekünk nem tetszik? És itt persze felvetődik egy különös kérdés: miféle alapon tesznek különbséget “polkorrekték” humor és humor között, illetve hogy a csudába lehetne azt megideologizálni, hogy ha egy vicc “nem ül”, akkor az politikailag, közéletileg elítélendő, esetleg börtönbüntetést ér? Ha valaki nem ért egy viccet, akkor a társadalomból ki kell közösíteni a humoristát?

Egyáltalán hogy merül fel az, hogy valakinek joga lenne a nagyközönségre erőltetni a véleményét, hogy szerinte mi humoros és mi nem? Ez nekem totalitariánizmusnak tűnik, felső cenzúrának. Nem tudom ki mit gondol a magazinról, de őszintén szólva nem is nagyon érdekel – én látom a fentebbi képeken azt, hogy az alkotója mit gondolt benne viccesnek, és ha éppen nem is kacagok rajta hangosan, eszembe nem jutna politikai eszmefuttatást gyártani hozzá azzal a céllal, hogy “tilcsákbe”. Főleg úgy nem, hogy köztudottan és beismerten a Mad magazint (Magyarországon talán többen ismerik “Kretén” magazinként) utánozza, parodizálja, némileg erotikus közegben. Egyszóval mindenki tudja hogy vicc, de ettől függetlenül lovagolnak rajta, mert manapság elfogytak a problémák. A modern feministáknak 60 évnél is többet kell visszautazni az időben, hogy találjanak valami kivetnivalót, és még akkor is csak ilyen huszadrangú álproblémákra bukkannak, amivel csak önmagukat járatják le. Arról már nem is beszélve, hogy mi az amin manapság a nők röhögnek

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


7
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
3 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
4 Hozzászólások szerzői
antagonisztikevicsVasgerincAlter EgoDeansdale Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Alter Ego
Szerkesztő

“Erkölcstelen az, amitől a cenzornak erekciója van.” – Nyilvánvalóan a felháborodott önkéntes cenzorok lelki defektusáról árulkodik leginkább, amikor buta vicceken, vaskos erotikus humoron is hisztériázni kezdenek. Ezzel nincs mit tenni… Esetleg pszichológiai kezelés felajánlása nagy segítség lehet a mentális egészségük helyreállítása érdekében.

“Mert hát mennyi értelme van annak, hogy 2012-ben elővegyünk egy erotikus vicclapot az ’50-es évekből, és felhúzzuk az orrunkat valami poénon, ami nekünk nem tetszik?”

Tényleg elfogyhatott a téma… uborkaszezon…
Még “jó”, hogy nekünk ezzel már megint témát szolgáltatnak.
Az emberi hülyeség kimeríthetetlen forrás. :D

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics
antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

Egy képet szerettem vóna…