Alter Ego
0 megosztás

Éleződő feminista vita Franciaországban

Végletekig feszítik a húrt a feministák Franciaországban, derül ki az inforádió tudósításából. Marcela Iacub jogász, feminista újságírónő, aki egyébként a Francia Országos Tudományos Kutatóintézet munkatársa olyan felháborító kijelentésre ragadtatta magát, amit már a nők sem néznek jó szemmel.

A Liberation című baloldali napilapban rendszeresen publikáló aktivista szerint a nők legnagyobb ellensége a gyermek és a család, mivel nagymértékben hátráltatja őket karriercéljaik megvalósításában. Úgy gondolja, hogy a családok szerkezete további átalakításra szorulna, mivel a gyermekek nevelése még mindig elsősorban a nőkre hárul. A nők igazi felszabadítása véleménye szerint a mesterséges anyaméh kifejlesztése lehet, mert így nem hárul majd a nőkre még a gyermekek kihordása sem.

Franciaországban egyébként is éleződő társadalmi viták zajlanak a feminizmussal kapcsolatban. A feminista aktivisták egyre szélsőségesebb megnyilvánulásainak hatására immár a francia nőknek is elegük van a nevükben nyilatkozó feminizmus társadalom romboló tevékenységéből. A “Mai Nők” elnevezésű egyesület a közelmúltban egy kiáltványt tett közzé, melyben felhívják a figyelmet, hogy a feminista mozgalmak radikális követelései nem a nők felemelkedését, hanem éppen ellenkezőleg, a nők még nagyobb kiszolgáltatottságát eredményezték. Arra is igyekeznek rávilágítani, hogy a nemek közötti egyenlőségi harc jegyében a feminista mozgalmak olyan messzire mentek, hogy már a nőket leginkább  meghatározó sajátságokat is tagadják.

Forrás: Az Inforádió tudósítása

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


6
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
3 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
5 Hozzászólások szerzői
brandonKodoApa35evDeansdaleVasgerinc Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Vasgerinc
Újságíró

Ezek képesek lennének teljesen tönkretenni a nőket. Illetve teljesen el akarják őket szigetelni a férfiaktól. Kinek jó ez, mire jó ez?

Deansdale
Admin

Van akiknek ez pont megfelel a terveiknek, de ez már megint csak egy hülye összeesküvéselmélet :D

Tudod az állam egyik legnagyobb ellensége a család, mert összetart akár az állam ellenében is. Leírták ezt már nagyon sokan, nem én találtam ki. Egy vezetés számára az az ideális, ha egyénekre esik szét a társadalom, mert akkor azt csinál amit akar, bármikor, bárkivel.

Apa35ev
Olvasó

és több fogrém fogy szeparálva az egyéneket..

Kodo
Újságíró
Kodo

Maszturbálni tanítanak a francia iskolákban

“Néhány francia általános iskolából akár a diákok fele is hiányzott múlt héten, mert a szülők tömegeit buzdították bojkottra smsben, írja az Independent. A gyerekek azért maradtak otthon, mert szüleiket arról értesítették sms-ben, hogy a tanárok genderelméleti órát terveznek bevezetni, amin még a négyéves gyerekeket is maszturbálni tanítanák.”

brandon
Olvasó
brandon

Miután bevezették a kliensek büntethetőségét, így prostiknál már nincs lehetőség szexre, akkor ha nem akarják, hogy növekedjen az elkövetett nemi erőszak aránya, mint a hasonló feminista stratégiát követő Svédországban, így próbálnak valami alternatívát kínálni a szexualitásukban kriminalizált férfiaknak.

Deansdale
Admin

A sajtó hanyatlásának újabb bizonyítéka.

“A szélsőjobboldali kötődésű Egyenlőség és Megbékélés nevű […] csoport a francia szélsőjobboldali publicistához, Alain Soralhoz köthető, aki antifeminista és homofób nézeteiről híres.”

Egyenlőség és Megbékélés, micsoda félelmetes szervezet – nyilván szélsőjobboldali, hiszen ellenzi az iskolai szextanítást. Hogy hogyan is kell érteni a “köthető” kitételt, az nem világos, mindenesetre Soral csúnya gonosz antifeminista és homofób. Összemosnak mindent és szokás szerint a fasizmussal riogatnak, hiszen ha valaki a gyerekét normálisan akarja nevelni, az nyilván Hitler és mészárolni akar.

Hogyan hangzik ez eredetiben az Independent szerint?

“The group claims the campaign, which is thought to be connected to acquaintances of the far-right essayist Alain Soral – famous for his anti-feminist and anti-gay marriage views, was created to “protect children’s intimacy and integrity”.”, vagyis

“A csoport elmondása szerint a kampány – ami egyesek szerint a szélsőjobbos Alain Soral ismeretségi köréhez köthető, aki antifeminista és melegházasság-ellenes nézeteiről ismert – a gyermekek intim szférájának és integritásának védelmére szolgált.”

Ez azért nem pont ugyanaz, mint az index hülyesége. Például a melegházasság ellenezését homofóbiának fordítani kicsit grízes.

Másfelől elgondolkodtató, hogy vitatkozhatunk mi arról, az antifeminizmus jobb-bal kérdés-e, a baloldal úgyis a szélsőjobbhoz igyekszik kötni minket (mint mindenkit aki nem szimpi nekik).