0 megosztás

Ártatlanul elítélve

Nemrég egy feminista azt találta nekem mondani, hogy “értsd már meg hogy nincs “ártatlanul bebörtönzés”“. Ez a kijelentés persze nyilvánvalóan abszurd, de ha már foglalkoztam a témával megemlítenék egy érdekes esetet.

Frank Hatley több mint egy évet töltött börtönben gyerektartás elmaradása miatt, mint “felelőtlen apa” (deadbeat dad), egy olyan gyermekért, aki nem volt az övé. Ez már így is kellemetlen, de a történet sokkal kacifántosabb, mint hinnénk.

Hatley egy ideig kapcsolatot tartott fenn egy nővel, aki gyermeket szült, és azt mondta, hogy a férfié. A pár soha nem házasodott össze és soha nem élt együtt. A gyermek 2 éves korában a nő állami segélyért folyamodott, amit a hatályos törvények szerint az állam behajthat az apán gyermektartás formájában. Frank 13 éven keresztül fizette a gyerektartást, amikoris kiderült, hogy a gyermek nem az övé. Elballagott a bíróságra, ahol megállapították, hogy nem kell további gyerektartást fizetnie, de a korábban felhalmozott tartozását ki kell egyenlítenie. 16.000 dolcsit kellett kipengetnie hátralékként, és szerencsétlen illető tovább fizette a havi csekkeket (10.000 dollárnyit le is tudott), egészen addig amíg 2006-ban ki nem rúgták állásából. Illetve még azután is tovább fizetett, amíg tudott, de egyszercsak elfogyott az utolsó vasa is, amire az állam érte jött és bevarrták a sittre. Fél évet töltött odabent, és miután kiengedték tovább fizette a “tartozást”. Egészen addig, míg megint el nem veszítette állását, ráadásul hajléktalan lett – és megint lesittelték, ezúttal 13 hónapra.

Feminista igazságszolgáltatás, amitől egy férfinak semmi oka tartani.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


86
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
60 Egyéni hozzászólás
26 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
9 Hozzászólások szerzői
AdminMaestrohgyimdmselleVasgerinc Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Alter Ego
Szerkesztő

És még ezer szerencse, hogy ezek az “önellátó” nők “nem akarnak senkit sem bántani”… Mi lenne akkor, ha még rossz szándékúak is lennének?

kiniskel
Vendég
kiniskel

Na, ez “szép” történet.

De miről is van szó? “Feminista” nők? Már minden nő feminista? :) Én inkább szívem szerint  “a férfitársadalom által kitermelt ferdült, “tipikus” nőre” asszociáltam VOLNA RÉGEN. /A nők latens módon kihasználják a patriarchális rendszert, ahogy tudják, mert “egyenes” úton nem boldogulhatnak/.

Nyugi. Ma már árnyaltabbnak látom a helyzetet. De inkább az ilyen nőktől tartsatok. Szerintem nem sok közük van például az olyan nőkhöz, mint én. (Nem önfényezés- elég ha én értem).

“Nemrég egy feminista azt találta nekem mondani, hogy “értsd már meg hogy nincs “ártatlanul bebörtönzés”“. ”

Hogyne lenne. De jó kérdés az is, mire értette, milyen szövegkörnyezetben.

kiniskel
Vendég
kiniskel

“Arról van szó, hogy az USA-ban már 20-30-40 éve femináci törvények vannak, ilyen eredményekkel, mint ez is itt. És ez a jövőnk, mert a globalizáció ide is behozza. Ezért tiltakozunk mi a feminizmus ellen. Ha ezt megérted, talán minket is egy kicsit jobban. És talán azt is megérted, miért vannak nők is a “sorainkban”.”

Oké, ezt értem. De akkor sem tudok mindenben egyetérteni. Láthattad, hogy mikben nem. Semmiféle “férfielnyomást” nem akarok (a fentihez hasonlót sem!)- bár kinek mi számít elnyomásnak?

De kösz. A régi rendszer sem kell. És az a hülyeség sem, hogy a “törékeny, egyedül éhen haló, gyenge nők felnéznek a nagy, domináns férfiakra” (olvastam pár vicces agyrémet itt).

Talán ha a normális nők, és férfiak együtt próbálnának valami kölcsönös kiegyezésen alapuló normális dolgot összehozni, abból még lehetne is valami. Mert a múltat már nem hozhatod vissza.

Én legalábbis nem vágyom rá (hogy otthon maradjak főállású háztartásbeliként, és kösz, domináns pasi sem kell- ez nem jelenti, hogy emberileg ne becsülném a másikat).

És ha megfigyeled: a hasonló törvényeket sem a normális nők használják ki, hanem épp az olyanok, akik egyszer azzal “etetnek” benneteket, hogy “hú de szükségük van” egy extra férfias családfőre, aki mellett “hagyományosan” nők lehetnek… máskor meg kihasználják a helyzetet, és minden mást is, pont úgy, mint a férfit.

Tehát: én dolgozni, és építeni akarok, otthon, és a társadalomban egyaránt… nagyjából ennyi.

Toplak Zoltán
Újságíró

Ja, ez jól hangzik. Ezzel én ki is egyeznék veled. Bár a családfő státusza biztos hiányozna. :)

Vasgerinc
Újságíró

Számomra az a leg”érdekesebb” az egészben, hogy a férfin hajtották be ezt az összeget. Ugyanis ha azon logika alapján mennek a dolgok az USA-ban, hogy az anya az államtól kap segélyt, az állam pedig az apától veszi ezt a pénzt el, akkor eszerint kellene eljárni is. Persze nagyon igazságtalan, hogy szerencsétlen férfinak ki kell fizetnie a jogtalan gyerektartást, de ami még ennél is rosszabb, hogy ezt a pénzt a nő vette fel az államtól jogtalanul, és így büntetik a férfit. Egyszerűen hihetetlenül logikátlan.

Gyakorlatilag az a helyzet, hogy egy ember jogtalanul vett fel állami pénzeket, és ezeket a pénzeket az állam egy másik emberen hajtja be úgy, hogy teljesen tisztában van azzal, hogy ennek a másiknak semmi köze ehhez. F@sza!

Vasgerinc
Újságíró

Először is ez nem túl egyedi eset, elég sok hasonló történet van sajnos az USA-ban. Másrészt a törvényeket valóban nem a feministák hozták, elég ha jó a propagandájuk. A politikusok népszerűséghajhászók, ezt lovagolják meg ügyesen a feministák. Már ezen az oldalon is túl sok ilyen eset látott napvilágot, ráadásul más fórumokon a feministák ezeket a dolgokat örömmel fogadják és saját eredményüknek tekintik. És azért aki belegondol, az egyértelműen láthatja, hogy ez a feministák befolyásának köszönhető.

kiniskel
Vendég
kiniskel

Zoli:

Itt kicsit másként gondolkozunk. Szerintem a nőtől azért nem volt szép dolog. Még a tartásdíj mellett sem igazán pártoskodom! Optimális esetben a nőnek egyedül kellene annyit keresnie, hogy el tudja tartani a gyerekét. (Persze- a férfinak is).

Az apával bármi történhet. Meghalhat, leléphet, munkanélkülivé válhat, súlyos betegsége lehet.

A nőkben mindig meglesz az ösztön (ahogyan szinte minden fajnál) hogy képesek legyenek egyedül annyi erőforrást megtermelni, melynek segítségével eltarthatják gyerekeiket. Olvassátok el a Diamondos cikket: a nő mindig a biztos, mindennapi erőforrásra ment.

Csúnya dolog volt tehát- női szemmel- átverni, és lehúzni a férfit, tartásdíjat követelni tőle, amikor még azt sem tekinthetjük “természetesnek”, hogy a férfi egyáltalán invesztáljon az utódba.

kiniskel
Vendég
kiniskel

“Joe Biden (az alelnök) és Obama a két legvadabb feminista az óceánnak azon a partján. Szopás.”

FF. feministák is vannak? Ők hogy domináns “hímek”? Vagy az nem kell az elnökké váláshoz? :D

Alter Ego
Szerkesztő

Én csak azt szeretném tudni, hogy ezt a kinyilatkoztatást – a gyermek és nő közötti helyes, aranyos, mulatságos lényként – melyik nőnek a parancsára tetted itt most közzé? Vagy eddig még terjedt a személyes szabadságod? – Lehet, hogy ez így nem is volt helyes… Elgondolkodtál rajta, hogy szabad-e ezt neked?

Azzal, hogy Kiniskel figyelmébe ajánlottad az oldalunkat, máris kiváló példát szolgáltattál nekünk arra, hogymilyen a “művelt öntudatos nő” aki nem LEgyőzni akarja a másik felet, hanem MEGgyőzni. Csak kár , hogy ebben erősen hátráltatja őt domina mivolta, aminek jegyében folyamatosan szadisztikus módon sértegeti a vitapartnereit, lekicsinyelve férfiasságukat vagy éppen boldog női életvitelüket.

Valamilyen más példával is alá tudnád támasztani a véleményed? Mert ez nem jött be.

kiniskel
Vendég
kiniskel

“Azzal, hogy Kiniskel figyelmébe ajánlottad az oldalunkat, máris kiváló példát szolgáltattál nekünk arra, hogymilyen a “művelt öntudatos nő” aki nem LEgyőzni akarja a másik felet, hanem MEGgyőzni. Csak kár , hogy ebben erősen hátráltatja őt domina mivolta, aminek jegyében folyamatosan szadisztikus módon sértegeti a vitapartnereit, lekicsinyelve férfiasságukat vagy éppen boldog női életvitelüket.”

Ti mit tesztek? :)

Nem “domina” vagyok. Hanem domináns nő. De rendben- ennek alapján ez itt nem más, mint a dominók gyülekezete. Tetszik? :)

Szeretek viccelődni? Na és? Az erős férfi fel sem veszi ezt!

Engem sem hatnak meg a szőke nős viccek, pedig van elég belőlük.

Meggyőzni pedig nem szeretnék senkit. :) Hidd el- már az elején sejtettem, hogy reménytelen, néhány cikkbe beleolvasva. A feminizmus túlszaladt?

Ez az oldal persze nem. :)

Azt meg fel nem fogom, hogy mire érted a “szadisztikus” módot. Titeket tényleg kikészíthetett valami “latens-domináns”. Általában saját tapasztalatokról, és a saját életemből vett példákról számoltam be.

Mivel sértegettem bárki férfiasságát? Ja.. nem értettem egyet azzal, amit ti értetek férfiasság alatt. Ti sem értetek egyet azzal, amit én nőiesség alatt értek, úgyhogy nyugi. :)

kiniskel
Vendég
kiniskel

Lehet, hogy azóta töröltétek (vagy nem találom), de mintha Dean az imént Zolival gúnyolódott volna. “Kértél engedélyt, hogy ezt leírd”, stb.? :)

Nézzétek meg, mikor beszéltem így azzal a nővel, akivel az imént társalogtam egy másik cikknél. Tettem egy vicces utalást a névfelvételre- arra is felkapta a vizet.

De a hsz egészében elismertem a pozitívumait, a 2. résszel nem értettem egyet, de magánügynek minősítettem. :)

Alter Ego
Szerkesztő

Mégis sikerült megsértened vele a vitapartnered. Ha a regisztrációd utáni “van nektek egyáltalán nőtök?” jellegű szövegeket nem moderálták még időközben, akkor a férfiasságra utaló finoman nőies sértegetéseket is megtalálhatod. Az egy másik kérdés, hogy mindenki önuralmat tanúsított ezzel kapcsolatban.

Nem tudom mit írt Dean, de szerintem pont arra célozhatott, amire én is… Kért e engedélyt a nőktől….

kiniskel
Vendég
kiniskel

Alter Ego:

Ugyan. :) Látod, Dean csak megkérdezte, kért-e engedélyt? Én meg csak megkérdeztem, van-e nőtök?

 

Alter Ego
Szerkesztő

Dean sehol sem látható hozzászólásáról nem tudok nyilatkozni, de én a Zolival kapcsolatban leírt kérdést egyenesen a mondandójából származtattam, de nem hiszem, hogy arra utaló mondatot valamelyik cikkben olvastál, hogy itt bárki is nő hiányban senyvedő balfék lenne.

kiniskel
Vendég
kiniskel

“Mit teszünk? Érdekes módon itt nem szokás sértegetni egymást, azon néhány alkalom kivétel amikor beszakad ide valaki az utcáról és csípőből hülyéz le mindenkit. Ha megfigyeled, még Violát sem bántjuk igazán, pedig ő… Eléggé sajátságos eset. Aki itt hideget vagy meleget kap, az magának küzdött meg érte.”

Folyamatosan gúnyolódsz vele. :) De rendben, értem.

“Azt észrevettem, mert akkor észérveket írnál és hajlamos lennél elolvasni a vitapartner gondolatait. Te csak bosszantani akarsz, “sajnos” az viszont elég kis hatásfokkal valósul meg itt.”

Nem bosszantani akarlak- én sem veszem fel a hasonló fokú “beszólásokat”, a durvábbakat sem. :) Néha talán tévesen magamból indulok ki ezen a téren.

“Majd ha azt látod, hogy a parlament előtt lobbizok, és ennek hatására olyan törvényeket hoznak, hogy “férfiak elleni nőerőszak törvény”, aminek hatására nők tízezreit zárják börtönbe, akkor kifejezetten

MEGKÉRLEK

hogy szólj rám, hogy álljak le. Amíg ennek a fordítottja igaz addig viszont ne fárassz a gagyi hülyeségeiddel.”

TUDOM hogy létezik férfiak elleni erőszak, még nemi erőszak is. De- megint kétoldalú. Jó, hogy kitértünk rá. A férfi “erőltette” azt a képet, melyben ő az “erős”, a nő pedig a “gyenge”.

Most akkor: a nő, akit szavaitok szerint meg kell védeni, képes erőszakot elkövetni rajtatok? Mert én tökéletesen analógiában látom ezt: megvédeni se kell, és erőszakot is TUD elkövetni esetenként.

Ez emberi kérdés. A férfi elleni erőszak épp úgy elítélendő.

NEM csak a feminista mozgalom beszélte be a nőknek, hogy a férfi erőszakos elnyomó. Nyilatkoztam erről. Régen felépített egy társadalmi rendszert- melyben azért szép számmal voltak feleségek, akik nyújtófával várták férjeiket. Nem helyeslem.

Visszatérve: nem csak a feminista eszme, hanem a férfiak “egója” is előszeretettel táplálja a “gyenge nő” képzetét. Dűlőre kellene jutni végre ez ügyben.

Én nem érzem magam gyenge nőnek. Nem is panaszkodom sosem a nők által elszenvedett erőszakok miatt. Nem is foglalkozom a témával, egyáltalán.

Cinikusan mondhatnám, miszerint “mindenki védje meg magát”- de inkább nemektől függetlenül kezelem a témát. Erőszaktevő bármelyik nem tagjából lehet adott esetben, sosem koncentráltam a kifejezetten nőket ért erőszakra.

Alter Ego
Szerkesztő

Ennél többet talán mi sem akarunk kommunikálni… Tehát lehet ezzel bármi gond?

kiniskel
Vendég
kiniskel

“de én a Zolival kapcsolatban leírt kérdést egyenesen a mondandójából származtattam, de nem hiszem, hogy arra utaló mondatot valamelyik cikkben olvastál, hogy itt bárki is nő hiányban senyvedő balfék lenne.”

Mert Zoli írt olyat, hogy a fórumhozzászólások előtt engedélyt kér? Lehet. :)

Alter Ego
Szerkesztő

“de a nő mondja meg, mit kutasson és termeljen a férfi” – Zoli írói és “filozófiai” munkásságát kis jóindulattal tekintsük kutatásnak, és mint olyan, engedély köteles. :D

kiniskel
Vendég
kiniskel

Alter Ego:

Ezzel semmi. Azzal a részével még egyet is értek, miszerint a nők általi visszaélések sem helyesek. Emlékszel, hogy nyilatkoztam? (Elítéltem a gyerektartással kapcsolatos cikknél a nőt).

De nem tudtam, hogy fentiekhez az is hozzátartozik, miszerint magyarázatokat gyártatok a “természetes férfidominancia” indoklására.

 

Alter Ego
Szerkesztő

Ha figyelmesen olvasod a dominancia kérdéskörével foglalkozó cikkeket, akkor beláthatod, hogy ezek leginkább párkapcsolat-pszichológiai, életvezetési tanácsként beszélnek arról, hogy a férfi domináns viselkedése a legtöbb estben fontos része egy jól működő kapcsolat dinamikájának. Többször és többek is hangsúlyozták, hogy ez az átlagos személyiségű párokra érvényes felvetés. Viszont ha a saját speciális helyzetedre evolúciós-biológiai érveket erőltetsz, aztán általában a férfi-nő kapcsolatok működésének elméletét is ebből akarod eredeztetni, akkor ez egy folyton önmagába visszatérő vita lesz, mert ezzel – mint tapasztalhattad – nagyon sokan nem értenek egyet.

kiniskel
Vendég
kiniskel

Alter Ego:

Én meg jószándékúan kérdeztem, van-e nőtök? :) Olyan elképzelhetetlen? :D

Alter Ego
Szerkesztő

Teljességgel elképzelhetetlen. :D

kiniskel
Vendég
kiniskel

Deansdale:

Bocs, már kiderült, hogy az egos gyerek mondta. Máskor jobban figyelek! :)

kiniskel
Vendég
kiniskel

“Egos gyerek”- nehogy EZT IS felvegyétek. Jól hangzik a név. :) Bóknak lett szánva. Komolyan.

kiniskel
Vendég
kiniskel

Deansdale:

Azzal a részével a mondandónak sosem volt bajom. Nem is arról vitázgattunk- ha jól emlékszem.

kiniskel
Vendég
kiniskel

“Ha figyelmesen olvasod a dominancia kérdéskörével foglalkozó cikkeket, akkor beláthatod, hogy ezek leginkább párkapcsolat-pszichológiai, életvezetési tanácsként beszélnek arról, hogy a férfi domináns viselkedése a legtöbb estben fontos része egy jól működő kapcsolat dinamikájának. Többször és többek is hangsúlyozták, hogy ez az átlagos személyiségű párokra érvényes felvetés. Viszont ha a saját speciális helyzetedre evolúciós-biológiai érveket erőltetsz, aztán általában a férfi-nő kapcsolatok működésének elméletét is ebből akarod eredeztetni, akkor ez egy folyton önmagába visszatérő vita lesz, mert ezzel – mint tapasztalhattad – nagyon sokan nem értenek egyet.”

Ezután majd én is párkapcsolat-pszichológiai tanácsokat gyártok belőle, rendben? :) Mellesleg- akkor ebben sosem fogunk dűlőre jutni, attól tartok.

Soha életemben nem vágytam magamnál dominánsabbra, és nem az “elnyomó férfiak” miatt. Megvan a kialakult ízlésem- és ez már nem is fog változni. A helyzetem speciális? Ezt sem így látom. Ev. biológiai érveket meg ti is hoztatok szép számmal- és én sem csak azokat hoztam. :)

Alter Ego
Szerkesztő

“Ezután majd én is párkapcsolat-pszichológiai tanácsokat gyártok belőle, rendben? :)” – Renben, de ez sem engedély köteles! :) Azt sem tartom kizártnak, hogy egyfajta környezetben azokat a tanácsokat is találónak fogják majd érezni sokan.

Ha nem sikerül bármelyik félnek elsöprő érveket felmutatni, márpedig eddig úgy tűnt, akkor valóban soha nem fogunk dűlőre jutni és egy idő után nincs is értelme erőltetni.

kiniskel
Vendég
kiniskel
Alter Ego
Szerkesztő

Minden hozzászólás alatt szürke keretben látnod kell egy feliratot:
Válasz a hozzászólásra
(Remélem nálad is helyesen megjelenik.) Azt megnyomva úgy tudsz válaszolni, hogy közvetlenül a másik hozzászólás alá kerül a tiéd. Ilyenkor akár elhagyhatod a másik hozzászólás idézését is.

kiniskel
Vendég
kiniskel

“Azt sem tartom kizártnak, hogy egyfajta környezetben azokat a tanácsokat is találónak fogják majd érezni sokan.”

Minden tanácsot “egyfajta környezetben” találhatnak találónak. De rendben. Tényleg túlbeszélt a téma.

kiniskel
Vendég
kiniskel

Deansdale:

Pedig már az oldal forráskódját is megnéztem (hátha valahogy rábukkanok). És jelezni akartam, milyen kellemes a szerkesztés gomb- az legalább hajlandó megjelenni nekem is.

kiniskel
Vendég
kiniskel

Azért valljátok be, hogy a válasz gomb meg nem jelenése számomra valami titkos negatív diszkrimináció részetekről. :D

mdmselle
Újságíró

“Remélem nálad is helyesen megjelenik.”

Nálam sem jelenik meg, már akartam szólni.

kiniskel
Vendég
kiniskel

Most már BIZTOS vagyok benne, hogy ez egy nőkkel szembeni diszkrimináció! :( :D

mdmselle
Újságíró

Na, jó, ez most nekem is eszembe jutott :-DD

Alter Ego
Szerkesztő

Egyetlen végkövetkeztetést sikerült csak levonnom: Zoli is nő!  :D
Bocs, Zoli!  :D
Megmondanád, hogy milyen oprendszert és böngészőt használsz? Kiniskel nálad is Linux van?

Toplak Zoltán
Újságíró

Muszáj Viola Zolit Zolinak írnotok? Engem zavar, hogy így összekeverhető vagyok vele. Annyira nem elfogadható nekem, amit képvisel. Megértem őt, rossz lehetett a gyerekkora, és ez befolyásolja őt a női dominancia előtti behódolásra. De legyen különbség köztünk! Legyen ő vZoli, vagy Zoli 2, vagy valami más. Én tényleg “csak” Zoli vagyok, és irgum-burgum én voltam itt előbb! :) ;)

Alter Ego
Szerkesztő

Nem IE-re van optimalizálva. Egyébként én is firefoxot használok zömmel. Ráadásul ez a gomb lényegében egy sima szöveges link. Szóval látnod kellene.

mdmselle
Újságíró

“ugyanis nálunk az asszony kezeli a pénzt, ő osztja be, természetesen azt a pénzt is amit én keresek meg, mert utolsó fillérig hazaadom, s legtöbbször azt sem tudom, mit költ, mire, mikor és mennyit. nem is érdekel. Azt is ő döntötte el, mikor vegyünk házat, milyen házat, mennyiért és hol. “

Ejha, te aztán rövidpórázon vagy tartva, barátom… ha igaz. Nem tudom elhinni, hogy igaz, amit írsz.
Komolyan, ez úgy hangzik, mint valami kandi kamera. Mintha fognák az összes feminista demagóg szöveget arról, ahogy szerintük a férfiak, és az önkéntesen “férfielnyomás” alatt élő nők gondolkodnak, aztán az egészet megfordítanák, és kicserélnék a “nő” szavakat “férfira” és vica versa, aztán írnának belőle egy vallomást. Olyan mint egy anti-antifeminista tézis. Fura.

mdmselle
Újságíró

ööö… van még oldal manapság, amit IE-re optimalizálnak?

kiniskel
Vendég
kiniskel

mdmselle:

Nálunk is anyukám kezeli-kezelte, ő is keresett valamivel többet. De most kapaszkodjatok meg. Szinte az összes családban így volt, akiket ismertem. Sőt- nagyszüleim esetében is. Pedig emlegetett nagymamám csak otthon dolgozott, bár nem keveset, ha kellett, kint a földeken. Nagypapának volt munkahelye, de a pénzt nagymama kezelte. Elmondása szerint lánytestvérei házasságaiban is.

És érdekes módon a férfit nem igen zavarta ez. Mint ahogyan általában a nő döntött a családot érintő fontos ügyekről is. :) Ezt nehogy analógiába hozzátok azzal, hogy manapság “nem dolgozó” plázacicák szórják a más által megkeresett pénzt- mert az a pénz a családra volt költve.

Ha már házvásárlás: arról is nagymama döntött, sőt, furamód az én családomban a férfi költözött szülőfalujából a nőhöz. Így volt nagypapám, apukám, és keresztapukám esetében is.

Húha. Most jöhet, szegény férfiak milyen “rövid pórázon” voltak tartva. :)

kiniskel
Vendég
kiniskel

Zoli se látja? Akkor ez nem a nők, hanem a “feministák” elleni összeesküvés. :D

Toplak Zoltán
Újságíró

Én látom.

mdmselle
Újságíró

“Húha. Most jöhet, szegény férfiak milyen “rövid pórázon” voltak tartva. :)”

Akkor meg mit jöttök azzal, hogy a nők el voltak/vannak nyomva? Hát ez maga a nőuralom!

kiniskel
Vendég
kiniskel

mdmselle:

Én sosem így fogalmaztam. :) Azt írtam: bizonyos dolgokból ki voltak zárva, de nem igazán emlegettem konkrét, egyéni elnyomást. Mivel szerény véleményem szerint valójában a női nem a dominánsabb, ezt nem is igen látom általánosságban kivitelezhetőnek. :)

hgyi
Szerkesztő

Ezek szerint a feministák között nincs egyetértés.

kiniskel
Vendég
kiniskel

Figyelj Zoli. :D

“Gondolom az se zavarna ha a hátad mögött félrelép :) Viszont neked eszedbe se jutna ilyesmi. Elvégre ő nő, neki joga van erre, sőt, jár neki. Te meg csak egy hím vagy aki örülöjön ha a lábnyomát megcsókolhatja. Jól gondolom?”

Be ne dőlj neki! Mint az orángután párőrzése. :D Csak kissé nyakatekert módon, indirekt megközelítve. :)

 

kiniskel
Vendég
kiniskel

hgyi:

Úgymond régen “köztudott” tény, hogy például két biológus, vagy két pszichológus jobban tud egymással vitatkozni, egyet nem érteni, mint mondjuk egy biológus és egy nem biológus- hasonlóan van ez kicsit talán minden elnagyolt kategóriával.

Jobban belemész- jobban előjönnek a főbb közös pontok, de a különbségek is.

mdmselle
Újságíró

“de nem igazán emlegettem konkrét, egyéni elnyomást”

Értem, tehát szerinted egyénileg nem nyomják el a nőket, csak társadalmilag?
Ezt hogy tartod kivitelezhetőnek? Ha nincs túl sok férfi aki képes lenne egyénileg elnyomni a nőt, hiszen  – mint tudjuk a nő eleve dominánsabb, tehát – lehetetlen, akkor kik nyomják el őket társadalmilag? Az a kevés férfi, aki mégis képes egyénileg elnyomni egy nőt, vagy az ufók?

kiniskel
Vendég
kiniskel

mdmselle:

Kizáró társadalmi rendszer működött, és jelen voltak bizonyos férfi “előnyök” úgymond- de közelebbről, egy család egyéni életében ezek nem jelentették, hogy a férfi a dominánsabb. Valahogy, magyarán megfogalmazva: a nő ki tudta “használni” ezt a rendszert is.

Nagymamám nem mehetett egyetemre. Látod- a házvásárlásban mégis ő döntött.

Elég árnyalt kérdés. Ott van újra példának az orángután párőrzése: elüldözi a többi hímet a nőstények közeléből, ezzel egy “kizáró rendszert” alkotva, melyben a nőstények őt “kénytelenek” választani. Aztán icike-picike péniszével garantálja biztos apaságát. Ezt nevezhetitek esetleg a többi hím feletti dominanciának, ha akarjátok.

Viszont nem irányítja a nőstényt, legalábbis tudtommal. De majd utánanézek. :)

mdmselle
Újságíró

Megmondanád, hogy milyen oprendszert és böngészőt használsz?

mármint én? Windows XP és Firefox.

kiniskel
Vendég
kiniskel

Nekem másik gépen se jelent meg, amin win7 van, és kb 6 féle böngésző. Felváltva használva.  :I

Maestro
Szerkesztő

Mondd csak, regisztrált felhasználóként kommentelsz, vagy csak mindig beírod ezt a nevet? Ha az utóbbi, akkor valószínűleg azért nem ad válasz gombot. Én is csak akkor látom, ha be vagyok jelentkezve.

Admin
Admin

Természetes, hogy csak bejelentkezve ad válasz gombot a lap, hiszen csak úgy tudható, hogy ki válaszol. Jelenleg nem lehet bejelentkezés nélkül kommentelni. Esetleg a cookie-k letiltására gyanakszom még…

kiniskel
Vendég
kiniskel

Alter Ego: Az egyik gépen linux, a másik kettőn windows, de egyiken sem jelenik meg. Zoli nő? Akkor ez most nem gúnyolódás? :(

Vigyázz Zoli, mert még rádindulnak. :D De legalább igazoltad Dean logikáját: ha Zoli nem domináns, csakis nő lehet. :D

Alter Ego
Szerkesztő

Ez csak egy téves általánosítás volt részemről, mivel jeleztétek, hogy a nőknél nem működik a válaszgomb. Pont olyan téves induktív következtetés volt, mint a nagymamád és a te példádból eljutni oda, hogy minden nő domináns. :D

Alter Ego
Szerkesztő

Nem hiszem, hogy a hagyományos (szerintem ösztön szinten és biológiai szükségletekkel megalapozott) nemi szerepek elfogadása azonos lenne valamiféle patriarchális elnyomás reklámjával. Ugyanakkor azt sem hiszem, hogy az a világnézet amit te képviselsz, (a férfiak teljes alárendelődése) egy helyes, követendő jövőkép lehet.

kiniskel
Vendég
kiniskel

De megpróbálkozhattok egy másik filozófiai módszerrel is: valójában Zoli is domináns- csak nem tud róla. (A valójában a másra bukó nők is a dominanciára buknak mintájára). :D

mdmselle
Újságíró

Már bocs, Zoli, hogy ilyen nyers vagyok, de a saját megjegyzéseid alapján (“természetes nálunk, hogy odahaza minden úgy történik, ahogy azt ő akarja” ; “de amikor nagyritkán nem tetszik valami, akkor is úgy van és lesz minden, ahogy ő, a nő akarja” ; “legtöbbször azt sem tudom, mit költ, mire, mikor és mennyit. nem is érdekel” stb.) én mint nő, éppenséggel téged látlak “egy döntésképtelen, vezetésre szoruló, gyermekded, ismerethiányos, satnya “ártatlan, szende szűz”-nek, akivel a te asszonykád hízlalja az egóját. El vagyok képedve. Ha ugyanezeket a mondatokat egy nő szájába adnád, akkor a feministák fújnának és prüszkölnének, és mentőalakulatot indítanának az elnyomott rabszolganő felszabadítására, de ha ezeket egy férfi írja saját magáról, az egy jó feminista férfipéldány. Hát… na jó befejeztem, és ne kérlek haragudj, nem akartalak megbántani, de sohasem olvastam még hozzád hasonló férfi önvallomását, és kicsit sokkol.

kiniskel
Vendég
kiniskel

mdmselle:

Mi olyan meglepő ebben? Feltételezhetően Zoli maximálisan elégedett azzal, amit a felesége akar, mert szereti őt. Továbbá: feltételezhetően a felesége nem akar olyan dolgokat, melyek rosszak Zolinak, mert szintén figyel rá.

Vannak emberek, akik szeretnek “irányítani”, és vannak, akiknek ez inkább teher. Ne értsétek félre- nőkben is.

Én aztán senki személyes életére nem hoznék “felszabadító mozgalmat”. Éljen, ahogyan neki tetszik. Feltételezném, hogy ha ő maga nyilatkozza, akkor boldog.

Téged például győzködtelek? 2 kommentben véleményt nyilvánítottam, közölve, hogy egyébként magánügy. :) Ha boldog vagy a kapcsolatodban, akkor mi közöm nekem ahhoz?

De nem tudom- talán vannak ilyen feministák. :)

kiniskel
Vendég
kiniskel

“Ez csak egy téves általánosítás volt részemről, mivel jeleztétek, hogy a nőknél nem működik a válaszgomb. Pont olyan téves induktív következtetés volt, mint a nagymamád és a te példádból eljutni oda, hogy minden nő domináns. :D”

Te már picikét kezdesz kimozdítani a nyugalmamból. ;)

Fene tudja, talán tényleg vonzza a nőket a domináns férfi, mert kihívást jelent a kis csipkelődéseivel. :D

 

kiniskel
Vendég
kiniskel

“Ez csak egy téves általánosítás volt részemről, mivel jeleztétek, hogy a nőknél nem működik a válaszgomb. Pont olyan téves induktív következtetés volt, mint a nagymamád és a te példádból eljutni oda, hogy minden nő domináns. :D”

Nem csak ezek a példák voltak. :D

De ha gondolod, az 1600-as évekig vissza tudom vezetni a családfámat. ;)

mdmselle
Újságíró

“Én meg eléggé hiperszexuális vagyok, akkor érzem jól magam ha megvan a napi hat “menet”, annál többet meg a nők sem jellemző hogy igényelnének, szóval nekem semmi félnivalóm holmi “megcsalástól”…”

Na jó, mostmár egész biztos, hogy ez valami kapitális átverés :-DD

kiniskel
Vendég
kiniskel

Zoli:

Kicsit nyakatekert. De érthető. Két dolgot fűznék hozzá.

– Igen, ha valami visszatarthatja a nőket a félrelépéstől, az az akarat, az, hogy fontos neki a másik, érzelmi szálak is kötik hozzá. Hűséget fogadunk- nem vakságot. A nő sem monogám természetszerűleg (tudom- szerintetek “hipergám”, hagyjuk). Ez azt jelenti, hogy továbbra is tetszenek más dekoratív fiúk is. Még ha tökéletesen “funkcionál” is az aktuális. De- ha kialakul ez a pozitív érzelmi hozzáállás, akkor már mint embert is szeretjük a másikat- nem csak, mint férfit (vagy mint nőt!)

Tehát, nem az fogja visszatartani a nőt, hogy megcsalja a párját, ha a párja minél dominánsabb, és minél inkább irányítja. Hanem az- ha a nő belegondol, hogy hogy esne annak a másik embernek, aki fontos neki. Ilyenkor úgymond “lemond” a többiről, esetleg megnézegeti őket, maximum.

– Másik: a kiváló ágybeli teljesítmény, és “hiperaktivitás” szerény véleményem szerint nagyon is kiváltsága a nem-domináns fiúknak. Vehetitek akár személyes tapasztalatnak is. :D

 

mdmselle
Újságíró

Nahát, megvette neked az az áldott jó asszony? hát nagyon szerencsés kis férjecske vagy te ;-)

kiniskel
Vendég
kiniskel

Zoli: szép kis összefoglaló. :) De azért, ha engem valaki “buksikának” hívna, a popsijára csapnék kicsit. ;) De csak ha jól esne neki- másképp viccnek fognám fel inkább. :D

kiniskel
Vendég
kiniskel

Na, további jó beszélgetést. :) Én léptem, jön az este. ;)

Maestro
Szerkesztő

Sajnos, csak a domináns férfiaknak ad ilyen gombot az oldal. Sorry :-)

hgyi
Szerkesztő

Igen, tapasztaltam. :o)

Toplak Zoltán
Újságíró

Voa! Alfa lettem? Király! Van gombom!

mdmselle
Újságíró

“így aztán nem nehéz bizonyítani az állításomat: ”

Az ilyen jellegű ajánlataidat tartsd meg a feleségednek, én nem tartok rá igényt.

mdmselle
Újságíró

@violazoli: nem arra gondoltam, hogy az vicc, hogy te hatszor csinálod egy nap, felőlem, ha neked jólesik, akkor hajrá, durrbele, meg hajrá, meg minden. Az a vicc, hogy komolyan azt hiszed, azért nem csal meg valakit egy nő, mert ájultra szerelmezik, attól legfeljebb járni nem tud majd, de a szíve lehet még másé. De még ez sem vicc, inkább az a vicc, hogy látszólag komolyan állítod, hogy épp csak egy kicsit zavarna ha a feleséged mással is (sőt akár egyszerre sokakkal is!) ágyba bújna, és hogy ez a csekély zavarás is csak valami elcsökevényesedett hímsoviniszta birtoklásvágyból fakad, na ez a vicc. Kíváncsi lennék, hogy a feleséged is ilyen elnéző lenne-e a te félrelépéseddel kapcsolatban.

Toplak Zoltán
Újságíró

Hát amit leírtál az gyökeresen ellentmond a mi zsidó-keresztény európai kultúránknak. Bakker! Nem bűn a házasságtörés? Jézus ebben az esetben engedte meg  a válást egyedül! Jaj, te!