0 megosztás

Íme az ellenfeleink

"Semmisítsük meg a férfiakat" - férfigyűlölet a 21. században

Túlvagyok a heti rendes pofaviziten a nőkertben, ami mint tudjuk a hazai feminizmus fellegvára, gyakorlatilag az egyetlen nyilvános fórum ahol feministák feministulnak. Nevezhetjük afféle gócpontnak vagy gyűjtőhelynek is, ahol találkát ad egymásnak a feminista társadalom színe-java.

Úgyhogy egyáltalán nem lepődtem meg, mikor a legfrissebb cikkükben egy pszichiátriai betegségben szenvedő nő apa- és férfigyűlölő versét tették közzé. Nem kenyerem az ilyen szemét terjesztése, mert úgy érzem az ennyire beteg emberek mintha magukhoz akarnák rántani a normálisakat is, ezért csak pár sort idéznék az elejéből:

Kinőttelek, kinőttelek:
Fekete cipő, visellek
Harminc éve, mint egy láb,
Féregfehéren, s lélegzeni,
Tüszkölni alig merek.
Apu, meg kellett hogy öljelek.
De még előtte meghaltál

(…)

És még mielőtt valaki azt hinné, hogy ez igazán rossz, elárulom, ez csak a bevezető – innentől még rosszabb. Sokkal.

Ez tehát a feminizmus, ez az a nőegylet ami állandóan az ellen védekezik, hogy beteg férfigyűlölő leszbikusok szedett-vedett bandája lenne százhúsz kilométeres politikai hátszéllel. A probléma az, hogy minden saját megnyilvánulásukból az derül ki, hogy mégiscsak ez az igazság. Mert senki nem kényszeríti őket, hogy ilyeneket tegyenek közzé a saját weboldalukon. Ők ezt szeretik, ebben tobzódnak. Mélyen együtt tudnak érezni a “költő” apagyűlöletével, hiszen ők maguk is ugyanabban a (fekete?) cipőben járnak.

Ne értse félre senki, nem azzal van “baj”, hogy egyesek rossz családi körből érkeztek, és hogy nehéz gyerekkorukért egy személyt okolnak. A baj azzal van, amikor ebből politikai mozgalmat csinálnak, és a személyes, gyűlölködő indíttatást elhazudva arról beszélnek, hogy őket csak az egyenlőség érdekli. Feltehetném a kérdést, hogy ez a vers vajon úgy hangzik-e, mintha egy egészséges lélek valami általános társadalmi problémát akarna megjavítani konstruktív empátiával, de annyira blőd lenne ez a kérdés, hogy az már-már demagóg. A feministák valódi indíttatása olyan erősen átüt a saját megnyilvánulásaikon, hogy teljességgel lehetetlen akár félre-, akár kimagyarazáni.

Ezek férfigyűlölők, pont.

Ha nem lennének azok, nem adnának közzé ilyen verseket, a kommentelők morbid helyeslésével.

És ha valaki kinyitja a szemét és szétnéz nálunk, akkor fel kell hogy tűnjön neki a hasonló gyűlölködés teljes hiánya. Itt nem adunk közre nő- vagy anyaellenes verseket, nem írunk arról hogy a nők miféle szemét népség, nekünk nincsenek nemi komplexusaink, irracionális félelmeink. Mi egy politikai mozgalom térnyerése ellen küzdünk – egy olyan politikai mozgalom ellen, ami egyértelműen, zsigerből gyűlöli a férfiakat. Annyit szeretnénk elérni, hogy kikerüljenek a törvényhozás közeléből, mert az ottlétük biztosan csak életellenes eredményeket hozhat.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


13
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
9 Egyéni hozzászólás
4 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
10 Hozzászólások szerzői
smirtiAurelius RespectusFzsuzsannaBalu1stAlter Ego Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
the hermit
Olvasó

Sylvia Plath feminista költőnő-gigász, nem tudtad?

Azért nem kezelik méltó helyén a költészet dicsőség-csarnokában, mert a magadfajta hímsovének lefitymálják :-P

Vasgerinc
Újságíró

Elolvastam nem semmi. A két komment se semmi, kíváncsi vagyok milyenek érkeznek még.

mdmselle
Újságíró

bájos… :-/

Sylvia Plath írt négy gyerekkönyvet is, aztán a fejét gázsütőbe téve öngyilkos lett, miközben a gyerekei a szomszéd szobában aludtak.

Maestro
Szerkesztő

Terem más efféle virág is abban a nőkertben, konkrétan pl. Erdős Virág verseit is érdemes elolvasni. Nem ennyire gyűlölködő, inkább csak keserű hangvételű és néhol kicsit döcögős. És még nem értik, miért nem része a tananyagnak… Én bezzeg értem. Azért, mert az alábbi verset meg sem közelíti: http://www.ferfihang.hu/2011/10/24/vers-mindegy-kinek/

mdmselle
Újságíró

Egyébként a sztorihoz hozzátartozik, hogy az írónő nem is utálta az apját, sőt igazából imádta, 8 éves volt amikor az apja meghalt, és nagyon megrázta a halála.

mdmselle
Újságíró

igen, mert a feministák csak annyit értenek belőle, hogy “blablabla egy szemét apa bántotta blablabla” :-)

Alter Ego
Szerkesztő

Pár napja jött szóba egy itteni vita hevében a műértelmezés folyamata; hogy a művészeti alkotás befogadója miként értelmezi újra és alkotja meg a mű önmaga számára érvényes változatát. Az a lehetőség viszont soha fel sem merült még bennem, hogy ez a folyamat akkor válik igazán érdekessé, ha a művet egy pszichiátria beteg alkotja és végül egy másik beteg pszichéjű ember értelmezi.

Summázat: Ha már az input is beteges káosz, akkor mi lesz az output? Feminizmus!  :D

Vasgerinc
Újságíró

Na de aki jobban elolvassa, az is azt látja, hogy a férfiakat a nácikkal azonosítja, miközben a nőket és a gyerekeket a szegény elnyomottakkal. És konkrétan minden férfit.

Balu1st
Olvasó
Balu1st

E vers létezése is bizonyítja (az ottani kommentek meg még inkább), hogy a feminácizmus létező jelenség, még ha szerencsére nem is tömeges.

Fzsuzsanna
Olvasó
Fzsuzsanna

Elég pocsék vers!  Az undorító gyűlölködés csak tetézi.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Mondjuk számomra az is érdekes kérdés, mi vesz rá egy férfit hogy támogassa a feminizmust. Amikor a szövegeik folyamatosan általánosítva minden férfit hibáztatnak. Érdekesek az ilyen Stockholm szindrómás személyiségek.

smirti
Olvasó
smirti

Még csak nem is érdekesek. Többek között ez a bajom velük. :)