Férfihang.hu
0 megosztás

Nők a gazdasági növekedésért

Budapest, 2012. május 14., hétfő (OS) – Bad Boll, 2012. május 13.

A nők kulcsfontosságú tényezők a gazdasági és társadalmi folyamatokban, és ez különösen igaz napjainkban – legyen szó a fejlett nyugati országokról, vagy éppen a fejlődő világról  – mondta dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő a németországi nőjogi mozgalmak negyven éves történetéről rendezett konferencián vasárnap, a baden-württembergi Bad Bollban. Előadásában az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezetét (PES Women) vezető politikus számba vette az elmúlt évtizedek legnagyobb eredményeit, a megoldásra váró kihívásokat, s végül áttekintést adott a legújabb, uniós szintű esélyegyenlőségi kampányokról.

Előadásában Gurmai Zita elmondta: a kutatási eredmények is alátámasztják, hogy pozitív irányú összefüggés van egy vállalat sikeressége és a női vezetők aránya között. Ennek oka, hogy a nők új szempontokat alkalmaznak a vállalatirányításban, és sokkal körültekintőbben hoznak döntéseket.  Ha a Lehman Brotherst Lehman Sisternek hívták volna, most valószínűleg nem lenne a világgazdaság ilyen súlyos helyzetben  – jegyezte meg az EP-képviselő.  Gurmai Zita hangsúlyozta: a figyelemfelhívó célú esélyegyenlőségi kampányoknak a nők gazdasági növekedéshez és társadalmi igazságossághoz való hozzájárulását kell kiemelniük. A PES Women az elmúlt időszakban több olyan kezdeményezést támogatott, amely – a munka és a családi élet összeegyeztetésének elősegítésével – lehetőséget teremtene a nők számára, hogy olyan tevékenységet folytassanak, amellyel a leginkább hozzájárulhatnának a gazdaság és a társadalom fejlődéséhez.  Az európai nyugdíjrendszerek esélyegyenlőségi szemléletű reformjáért, az  egyenlő munkáért egyenlő bért  elvének érvényesítéséért, valamint a szexuális és reproduktív egészségügyi jogokért indított kampányok után, az idén a PES Women a fiatalok foglalkoztatási helyzetének javítását tűzte zászlajára. A  Te jövőd az én jövőm  címet viselő kampány célja az Európai Ifjúsági Garancia létrehozása, amely biztosítaná, hogy a fiatalok a tanulmányok befejezését vagy munkahely elvesztését követően, négy hónapon belül munka- vagy továbbképzési lehetőséghez jussanak.   Sokkal tartozunk az elődeinknek, akik kiharcolták, hogy a nők a férfiakkal azonos jogokat élvezhessenek. Most rajtunk a sor, hogy felszámoljuk a társadalmunkban még jelen lévő egyenlőtlenségeket, mert tartozunk ezzel a következő generációknak   – zárta előadását Gurmai Zita.

Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja

Forrás: MTI OS

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
0 megosztás


8
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
2 Egyéni hozzászólás
6 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
5 Hozzászólások szerzői
smirtiBoriszhgyiDeansdaleVasgerinc Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Vasgerinc
Újságíró

“kutatási eredmények is alátámasztják, hogy pozitív irányú összefüggés van egy vállalat sikeressége és a női vezetők aránya között”

Azt gondolom, hogy nagyon fontos, hogy ezt megvizsgáljuk, mert ha valóban így van, akkor elgondolkodtató, ha pedig nincs így, akkor csak egy újabb feminista hazugság.

Én kutakodtam, de nem találtam semmi hasonló kutatást. Valóban létezik valami hiteles kutatás/felmérés ez irányban, vagy esetleg csak valami “feminista kutatás” eredménye adta-e ezt?

Hozzáteszem, ha ez a valóság, akkor elgondolkodtató, de talán nem is úgy kell vizsgálni, hogy a női vezetők arányában hogyan teljesítettek a cégek, hanem hogy ezek a cégek a korábbi önmagukhoz képest hogyan teljesítettek. Ugyanis az nem mond semmit, ha a sikeres cégeknél van sok női vezető most, mert akkor ott ugyanaz a helyzet, mint a skandináv államokban, hogy a kiharcolt jó helyzetű országok tették meg az első lépést ez irányban. Többet mond az, hogy azok a vállalatok, ahol az utóbbi időben több nő került a vezetésbe, hogyan teljesít a korábbiakhoz és a többi céghez képest.

Deansdale
Admin

Egyértelmű hazugság, még ők maguk is elismerik máshol, csak nem nyíltan. Egy régebbi cikkben szó volt a norvég vállalati kvótáról, ott például írták, hogy a norvégok tudták hogy ezzel csökkeni fog a profit és a versenyképesség de hajlandóak voltak erre az áldozatra a feminácizmus oltárán.

(Talán nem szó szerint így fogalmaztak de ez volt a lényeg.)

Vasgerinc
Újságíró

De vajon milyen kutatásokra utalhat itt Gurmai? Gondolom, hogy egy ilyen nyilvánosság előtt csak alá akarja támasztani valamivel.

Deansdale
Admin

Pénzt merek tenni rá, hogy nem létezik ilyen kutatás, vagy ha mégis, az csak egy feminista szervezet szigorúan ténymentes brosúrája. Nem ez lenne az első alkalom, hogy egy feminista a hasára üt és mond valamit, amit a következő már úgy ad elő, hogy “kutatások kimutatták”.

hgyi
Szerkesztő

brittudósok… :o)

hajaz az alábbi kutatásra:

“Frizuránk túl gyakori fésülése hajhulláshoz vezet, állítja izraeli bőrgyógyászok tanulmánya.

A vizsgálat során 14 nő jegyezte fel fésülködési szokásait és azt, mennyi hajszáluk hullott ki aznap. A jeruzsálemi Héber Egyetem kutatói megállapították, hogy akik többet fésülködtek, több hajukat veszítették el. …”  (http://index.hu/tudomany/brittudosok/2009/08/10/kihullik_a_haj_a_fesulkodestol/)

Deansdale
Admin

Ezeket a hazugságokat sosem lehet lelőni, mert egyszerűen addig verik fejbe a szerencsétlen áldozatokat a hazugságok bunkójával amíg azok bele nem halnak.

A vállalatvezetésbe a nők új szempontokat hoznak és ez jó? Magyarázzák ezt a HP-nek és a Yahoo-nak akik alig bírtak a csőd szélén megszabadulni a női CEO-któl. Szégyen, ahogy a feministák mindenkinek a pofájába hazudnak, szemrebbenés nélkül.

Borisz
Újságíró

Az a baj, hogy az kevés, hogy szégyen. Valamit eltaláltak a világban ezzel, mert működik. Ez egy létező technika. Torokszorítóan primitív és igazságtalan, de egyszerűen a kutatásokra való hivatkozás mindenféle alap nélkül, majd ebből ad hoc következtetések levonása, ez sajnos azt eredményezi, hogy hamarosan mindenki tényként fogja emlegetni a dolgot. (Tipikus példa: a nők többfelé tudnak figyelni, a férfiak meg nem, mer a mamut mindig ugyanarra van. See this.)

Ennek szerintem két oka van, de most csak hirtelen tippelek: az egyik az, hogy a nőkre ráhagyta a világ az újságírást, az “ilyen férfi-nő témák” megírását, mert hát ebből úgysem lehet semmi – igen ám, de az összes nőhöz kizárólag ezek a cikkek jutnak el, mert ami ennél bonyolultabb, azt már nem szívesen olvassák. Következésképpen egy nagyszerű csatornát adtunk az önerősítő hazudozásra. (Mindezt a mocskos patriar… végigsemondombazmeg.)

A másik ok, hogy a legtöbb ember nem tudja, mit kell egy kutatásnál ellenőrizni, hogyan állapítható meg, hogy az most korrektül zajlott-e vagy sem. Szimplán elhiszik, mert okosabb emberek megmérték, és pont. Ekkor pedig ingyen van azt mondani, hogy ez meg ez lett az eredmény.

Elrettentő retorziókra lenne szükség a közvélemény félreinformálásáért. Ez egy nagyon súlyos bűn ugyanis, és valamiért szabad.

smirti
Olvasó
smirti

Sajnos rossz az átlagember memóriája, és olyan mennyiségű információt zúdítanak rá, hogy óhatatlanul a leegyszerűsítő magyarázatokat fogadja el. Sokkal egyszerűbb elhinni az ilyen hazugságokat, mint mögéjük nézni. A retorzióra való igénnyel önmagában egyetértek, csak ki fogja megállapítani a bűnösséget?