0 megosztás

Agglegénytippek: Takarítás

Takarítani csakis a legszükségesebb mértékben! A gondos agglegény költség és energia takarékosan, környezetét és önmagát is kímélve végzi a takarítási feladatokat. Leesett ételmaradékra például ott a kutya. Konyhában a padlóról kifogástalanul eltünteti a kajamaradékot, hogy utána úgy csillog a padló, mint a tücsök picsája. Tehát a szükségtelenül agresszív vegyszerekkel végzett felmosás hosszú távon megspórolható.

Az előszobából a lehullott leveleket, kutyaszőrt az erős huzat is kifújja, ha megfelelő széljárásnál nyitsz ajtót. Pókhálózással vétek lenne foglalkozni; a pók rendkívül hasznos háziállat, pusztítja az egyéb kártékony rovarokat. Ráadásul ez is tökéletesen vegyszer mentes, bio megoldás. A gondos háziasszonyok régen ismerik Murphy időjárási törvényét, miszerint a legnagyobb esőzés közvetlenül az ablaktisztítás után érkezik, így téve tönkre a gondos munkát. Tehát ilyen értelmetlen, hiábavaló tevékenységgel egy megfontolt agglegény semmiképp sem foglalkozik.

A sörös és boros üvegeket a hónap végén fáradságot sem kímélve kénytelen az ember visszaváltani, viszont colás, sörös és cigis dobozokból még akár fél köbméter is kényelmesen elfér az íróasztal mellett. Természetesen szemetes zsákból a lehető legnagyobbat érdemes vásárolni, hogy az optimális méretűre növekedett kupacokat egyetlen munkamenetben távolíthassuk el.

Valamivel nagyobb problémát a hamutartó szokott okozni; ha megtelni látszik, akkor mellé teszek egy újabbat, ha az is, akkor jöhet a harmadik… A gond akkor kezdődik, amikor már-már megtelve – egyébként nincs az a hamutartó, amibe MÉG EGY csikket ne lehetne belenyomni – elkezdenek egye nagyobb, alaktalan halmokká terjeszkedni. Végül egy rosszul elnyomott csikkel felgyújtom az egészet. Elég körülményes dolog az izzó tűzfészket úgy kivinni, hogy eközben mást ne gyújts fel vele, továbbá kurva büdös füsttel ég. Tehát sajnos a hamutartót egy idő után már nem lehet tovább hanyagolni. Mindezek ellenére a hamutál felgyújtásának rendszeres rítusa is jár némi haszonnal; az amúgy céltalan dolognak tekinthető szellőztetést is letudhatja ilyenkor az ember “egy füst alatt”. Nehogy szó érje a ház elejét…

A negyedévenkénti porszívózást célszerű úgy megoldani, hogy randi után, reggel, felajánlod a leányzónak, hogy beviszed melóba/haza, csak gyorsan lezuhanyozol és felporszívózol. Ha ezután picit elhúzod a zuhanyzást, akkor nagy valószínűséggel készen lesz a porszívózással, mire kijössz a fürdőből.

Post Author: ejszarny

Költő, zeneszerző. Több verseskötet, zenemű és internetes énblog, élményblog szerzője. A Férfihang.hu lapjain az apasággal és a párkapcsolatokkal foglalkozó, valamint az agglegényélet humoros momentumait megjelenítő írás szerzőjeként találkozhat vele az olvasó.
f Facebook
0 megosztás


2
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
2 Egyéni hozzászólás
0 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
2 Hozzászólások szerzői
the hermitantagonisztikevics Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

Nagyon fontos!

Kizárólag azonos színű és mintájú zoknikat vegyél, így sohase találkozol a nőket végletekig frusztráló “hol a francba van a párja?” népi felelgetőssel.

(kiegészítés: pár nap szellőzés után a zokni akárhányadszorra is felhúzható ergo fölösleges mosni)

the hermit
Olvasó

Öcsém ezt úgy oldotta meg (lakótelepi lakásban), hogy vett egy robotporszívót.

Mikor legutóbb nála jártam, őszintén megcsodáltam….