0 megosztás

Minden ötödik

Elindult a vita azon, hogy most akkor mennyi nőt is vernek, hol és hányan. Mi is belegabalyodtunk a feminista mellébeszélésbe, ami persze nem volt nehéz, tekintve hogy ezeket a “statisztikákat” minden feminista máshogy idézi. Az egyszerűség kedvéért elugrottam a legnagyobb állami pénzeket zsebretevő férfigyűlölő szervezet honlapjára, és ollóztam amit találtam:

“magyar adatok szerint minden ötödik nőt rendszeresen ver a férje vagy partnere”

Hogy a tévedést kizárhassuk, egy másik oldalon megismétlik:

“Minden ötödik nőt rendszeresen bántalmaz partnere.”

Egyszóval a NANE szerint minden ötödik nőt rendszeresen ver a párja. Most lehet, hogy szőrszálhasogatónak fogok tűnni, de egyszer végre tisztázni kell ezt a kérdést, úgyhogy most megnézzük mit is jelent a “verés” és a “rendszeres”.

A verésre nem egyszerű definíciót találni (legyünk szakszerűek…), de ez pl. elfogadhatónak tűnik: “másik személyt fegyelmezés céljából, illetve büntetésből vagy durvaságból hosszabb ideig vagy szokásszerűen, rendszeresen üt”. Ebből ugye adódik, hogy CSBE és CSBE között van különbség, pl. egy karmegszorítás vagy egy veszekedés közbeni ellökés nem “verés”. Sőt, egy nyakleves sem verés. Erőszaknak erőszak, ezért hivatkozhatnak rá mint CSBE, de akkor sem verés.

A “rendszeres” is egy érdekes fogalom, CSBE esetén még inkább. Hová lehetne tenni a határt? Szerintem a félévente kábé ami még “rendszeres”, ami annál ritkább az inkább “alkalomszerű”.

Tehát a NANE azt állítja, hogy minden 5. nőt legalább félévente egyszer módszeresen, sok ütéssel, kitartóan és durván bántalmaz a párja (egy férfi). Ez totálisan abszurd. Még akkor is, ha abba nem is akarok belekötni, hogy a nőknek egy viszonylag nagy része nem él párkapcsolatban, leszbikus, stb.

Megközelíthetjük máshogy is a kérdést: ha tényleg “verésről” beszélünk, annak általában nyoma van. Azt hiszem abban megegyezhetünk, hogy nem lehet úgy valakit rendszeresen verni, hogy annak legalább néha valami nyoma ne maradna. Ha minden 5. nőt rendszeresen vernek, akkor minden 5. nőnek legalább évente kétszer bedagadt arccal, vagy karján, lábán lila foltokkal kellene mászkálnia. Hadd kérdezzem meg a nagyérdeműt, mikor láttak utoljára megvert nőt? Nem a híradóban, hanem élőben… Ha most kimész az utcára, minden hanyadik nőn látod verés nyomát? Persze, takargatják, nem mennek utcára – dehát dolgozni lila szemgödörrel is be kell menni, boltba is kell járni, ésatöbbi. Nem lehet teljesen elbújni a világ elől, főleg hogy ~1 millió magyar nőről beszélünk. Ezt jelenti a nők 20%-a, és ha kivonjuk belőlük a fiatalkorúakat, akkor is marad még legalább 6-700 ezer. Lát valaki hatszázezer megvert nőt valahol?

Sőt, megint máshogy is megközelíthetjük a kérdést, vannak ugyanis statisztikák. Úgy értem valódiak, ugyanis “érdekes módon” a NANE sehol nem mutatja meg a forrásait, csak dobálózik a számokkal. Rendőrségi adatokra nem hivatkozhatnak, az ugyanis messze alulmúlja a “becsléseiket”. Egy valódi statisztika mondjuk úgy néz ki, mint az amcsi egészségügyi hivatal éves fölmérése:

CDC_DVNyilván nem mindenki tud angolul, de annyira nem bonyolult a dolog, hogy némi segítséggel ne lehetne megérteni. A reprezentatív felmérésben 11,370 fiatal felnőtt vett részt (18-28 között, és ha valakik agresszívek, akkor ők azok). Úgy találták, hogy a kapcsolatok 23,9%-ában fordult elő bármiféle erőszak; ezen belül az esetek fele reciprokális volt, vagyis adok-kapok ment. Amikor csak az egyik fél bántalmazta a másikat, akkor az elkövetők 70%-a volt nő, és csak 30%-a férfi.

Tudom, tudom, ez teljességgel hihetetlen és elképzelhetetlen. De miért, ha egyszer egy hivatalos kormányszerv által készített hivatalos felmérés hivatalos eredményeit nézzük?

A válasz nem egyszerű, de azért annyira nem is bonyolult. Azért, mert úgy nőttünk fel, az rögzült bennünk, hogy amit nő csinál, az nem erőszak. Ha a féltékeny menyecske pofonvágja a legényt, az nem “családon belüli erőszak”, hanem egy féltékenységi jelenet (másvalakiknek szórakozás, humor). Persze ha a féltékeny pasi oszt ki egy pofont, akkor ő brutális nőverő, akinek börtönben a helye. Ez az a szűrő, amin keresztül a párkapcsolatokat nézzük, és ez az ami egyeseket elbizonytalanít. A brutális férfi és a gyönge nő sztereotípiái, amire a feministák erősen rájátszanak. (Ami egyébként meglehetősen különös a részükről, hiszen papíron az a céljuk, hogy megszüntessék a nemi előítéleteket…)

A valóság az, hogy relatíve sok nő kezdeményez családon belüli erőszakot. Egy részük azért, mert ő is ember, és pont ugyanannyira fel tud idegesedni, mint a férfiak. Mások azért, mert tudják, hogy a pasi nem üt vissza. Csakhát mivel ez általában az otthonok ajtaja mögött zajlik, a többség nem tud róla.

Kivéve amikor éppen valóságshowt forgatnak, mint mondjuk az MTV “tini anyák” sorozata. Sokatmondó, ahogy a videó előtt a bemondó kommentálja az eseményt: hitetlenkedik, az “erőszak” szónál mimikájával jelzi, hogy itt valami egészen különös dologról van szó. Mégis, a képsorok magukért beszélnek.

A feministák szerint ilyesmi nem létezik. Valahol belül mindenki más sejti és tudja, hogy igen. Csakhát nem szép látvány, az ember inkább nem nézi, nem is beszél róla.

Vajon a srácnak mekkora erőfeszítésébe kerülne legyűrni a csajt? És vajon miért nem teszi?

És mennyibe fogadjunk, hogy ha csak megvédené magát, már hívnák is ki rá a rendőrséget? Börtönben rohadna hosszú évtizedekig, hiszen mindenki látja rajta, hogy mekkora darab legény, nyilván hazudik mikor önvédelemről beszél. Nevetséges is lenne, ekkora srácnak “önvédelem”?! Ha-ha-ha.

Még mielőtt valaki közbeszólna, hogy “ez csak show”, közlöm: a nőt hivatalosan is feljelentették, jelenleg 5 éves börtönbüntetését tölti.

Nade akkor nézzünk valami igazán furcsát, valami olyasmit amire aztán végképp nem számítana az ember. Ha igaza lenne a NANE-nak, és a CSBE 95%-át férfiak követnék el, akkor a meleg pasik kapcsolatai pokoljárással érnének fel, míg a leszbikusokra áradna a mennyei béke, nemde? Ennek az ellenkezője igaz. Míg a meleg kapcsolatokban a heteróknál alacsonyabb a CSBE szintje, addig a leszbikus kapcsolatokban jelentősen magasabb. És ezt nem hasraütésre találom ki, hanem egyetemi és állami kutatások igazolják.

A Dél-Karolinai Orvosi Egyetem összeállítása szerint egyes felmérésekben a leszbikusok 47%-a számolt be kapcsolaton belüli fizikai erőszakról, 50%-a szexuális abúzusról, és akár 90%-a lelki erőszakról.

Claire M. Renzetti és Charles Harvey Miley “Erőszak meleg és leszbikus kapcsolatokban” c. könyvükben ezt írják: “Az előfelmérések szerint a leszbikusok 22-46%-a tapasztalt fizikai erőszakot partnerétől, míg ez a szám meleg férfiak esetén 17%.”

A kérdés persze nagyon kényes, és ezért a feministák kettőzött erővel ködösítenek. Ha van olyan téma, amiben nehéz konkrét adatot találni, akkor ez az. A régebbi kereséseim eredményei nem mind találhatóak meg még ma is – eltűnnek azok az anyagok amikben valami “kompromittálót” lelhetnénk. Leszbikus woman’s studies és gender studies (magyarul feminista) professzornők hirdetik, hogy valójában “nincs itt semmi látnivaló”, vagy ha mégis, akkor az a férfiak hibája. Feminista szervezetek kutatást végeznek LMBT CSBE körében, és sokoldalas felmérésükben érdekes módon pont a leglényegesebb adat nem szerepel: hogy mennyi a leszbikus és mennyi a meleg CSBE. Homályosan annyit mondanak, hogy az LMBT erőszak mértéke hasonló a heteró kapcsolatokban tapasztaltakhoz, de azt már nem teszik hozzá, hogy ez az átlagolás miatt van, ugyanis a melegeké alacsonyabb, a leszbikusoké magasabb, és így “kiegyenlítik egymást”.

Most van az igazán nagy szemöldökráncolás, mert valami nem stimmel. Ez lenne a feminista utópia, a csodálatos férfimentes világ, amiben a nők 90%-a lelki terrorban él? És ha ez mind így van, akkor hogyan lehet továbbra is fenntartani a látszatot, hogy itt minden a férfiak hibája?

A NANE hazudik. Nem lehet, és nem is kell ezt cifrázni, végülis ez az igazság. Addig kapják az állami támogatást, amíg be tudják bizonyítani hogy van létjogosultságuk – tehát nem azon fognak dolgozni, hogy az áldozatokat segítsék, hanem azon, hogy önmaguk fontosságát kidomborítsák. Mit is mondhatna egy radikális férfigyűlölő feminista szervezet, amikor állami pénzért tartja a markát? Segítsetek nekünk, mert minden férfi rohadt feleségverő! Hogy a rendőrségi, vagy a hivatalos kutatási adatok ezt nem támasztják alá, az nem gond. A rendőrség és a kutatók rosszul vezetik az adatokat! Semmi más nem hiteles, csak az, amit az anyagilag érdekelt és ideológiailag elkötelezett gyűlöletszervezetük kifundál – amire semmi forrás, semmi bizonyíték.

A NANE hazudik, és erre nincs mentség. Lehet tovább maszatolni, lehet tovább tűrni hogy mérgezzék a közéletet a férfiellenes maszlagukkal, de nincs értelme. Sőt, nyilvánvalóan társadalomromboló hatása van.

Ha CSBE tekintetében tisztán akarunk látni, akkor félre kell dobni a túlegyszerűsített, sztereotipizált és félrevezető aranyköpéseket. Vagy rendes statisztikákból dolgozunk, vagy sehogy, mert az efféle “minden ötödik” hazugságok nem vezetnek semmi jóra.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


127
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
26 Egyéni hozzászólás
101 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
28 Hozzászólások szerzői
Angelo01DeansdaleReina NicolasaGiordano BrunoSlasher Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
finomfozelek
Olvasó
finomfozelek

Főleg a Soros pénze: http://nane.hu/tamogatas/tamogatok.html Ha jól látom, 43 milliót kalapoztak össze tavaly: http://nane.hu/egyesulet/kozhasznusagi2011.pdf (PDF)

A pár állami donort érdemes lenne megkeresni közérdekű adatigényléssel, kíváncsi vagyok, hogy tételesen mennyit kapnak tőlük:

Nemzeti Civil Alapprogram, Informatikai és Hírközlési Minisztérium, Belügyminisztérium, Szociális és Munkaügyi Minisztérium, Esélyegyenlőségi Kormányhivatal

http://kimittud.atlatszo.hu/ (Lehet álnéven is adatigénylést benyújtani.)

Alter Ego
Szerkesztő

Lényegében szükségtelen az egyes állami tételeket külön-külön firtatni, hiszen a Beszámoló eredménylevezetéséből is láthatjuk, hogy bevételük több mint a felét a “közhasznú célú  működésre kapott támogatás” teszi ki. Csak az elmúlt évben Összesen közel 26 millió forint.

Tehát nem főleg a Soros pénze, hanem főleg a mi pénzünk! Minden adófizető férfitársunk pénze is.

Már az egyesület arculatát és tevékenységét elemző cikkemben is igyekeztem lehelet finoman célozgatni rá, hogy a közhasznúság enyhén szólva aggályos egy olyan egyesület esetében, amely nemi alapú diszkriminációval kizárja mind a tagjai sorából, mind az egyesület által nyújtott szolgáltatások jelentős részéből a férfiakat.

Balu1st
Olvasó
Balu1st

Náci szervezetek egyébként sem nagyon kaphatnának állami támogatást…

Alter Ego
Szerkesztő

A “rendszeres” is egy érdekes fogalom, CSBE esetén még inkább. Hová lehetne tenni a határt? Szerintem a félévente kábé ami még “rendszeres”, ami annál ritkább az inkább “alkalomszerű”.

Ha én azt mondom, hogy rendszeresen olvasok újságot, majd közlöm, hogy “félévente”, akkor még mindig ugyanezt tekinthetjük a rendszeresség fogalmának? Szerintem a rendszeresen azt jelenti, hogy napi, heti rutinként folytatunk valamilyen tevékenységet.

Nos, igen… Most az történik, hogy te hajlandó vagy belemenni egy olyan játékba, hogy az adatokat, az egzakt megállapításokat nélkülöző szakszerűtlen propagandát megpróbálod értelemmel felruházni. Arra mindenesetre ez jó, hogy azonnal rámutat, hogy az ilyen szövegek már ránézésre sem állják ki a logika próbáját. Szakmai közlésnek pedig semmiképp sem tekinthetőek. Az ilyen szöveg nem más mint propaganda; manipuláció ködös fogalmakkal és tömény népbutítás.

mdmselle
Újságíró

Nah, képzeljétek, jól bestatisztikáztak engem máma áldozatnak! Ezt a cikit!

A héten vérvételre kellett mennem, és egy ügyetlen kis kezdő nővérkére bíztak, aki sűrű bocsánatkérések közepette úgy összeszurkálta mindkét karomat és mindkét kézfejemet, hogy mindenhol kábé egy tenyérnyi helyen bevérzett és mostanra már harsogó lila-zöld foltokban játszik mindkét karom és kézfejem, és szó se róla, rövidujjú pólóban úgy nézek ki, mint akit agyba-főbe vertek, pedig még csak nem is fáj. Na aztán ma reggel elmentem a boltba, ahol fűtöttek mint az eszelősök, és kénytelen voltam levenni a kabátomat, és mikor kimentem a boltból odajött egy nő hozzám, hogy látott bent, és meg akarja kérdezni hogy jól vagyok-e és adott nekem egy papírt rajta a bántalmazott nők segélyvonalának telefonszámával, merthogy ő ott dolgozik, és hívjam fel ha úgy érzem, hogy segítségre van szükségem. Én mondtam neki, hogy ha a foltjaimra gondol, akkor az semmi, csak vérvétel helye, nézze meg még a tűszúrások is látszanak a közepükön, de ő csak bólogatott, hogy persze-persze, egyáltalán nem hitt nekem, csak azt hajtogatta, hogy hívjam fel, ha szükségét érzem. Én meg végig csak arra gondoltam, hogy vajon miféle ronda dolgokat gondolhat ez most magában az én drága férjecskémről, aki pedig sohase bántana… :-( Tuti, hogy beleszámolt engem a statisztikájába, tuti!

Maestro
Szerkesztő

A nőellenes harc fokozódik, kedves elvtársnők, immár minden negyedik nőt verik!!!

Súlyos számok: minden negyedik magyar nő szenved az erőszaktól
http://www.youtube.com/watch?v=0iw43BtZuMU

hgyi
Szerkesztő

Igen, már egy ideje…
De még mindig nem tisztázott, hogy hivatalosan hogy hangzik.

  • Minden 4. nőt rendszeresen …
  • Minden 4. nőt életében már …

És milyen erőszak? Mert ugye van verbális, lelki, fizikai, szexuális (házastársi is!). No meg az is erőszak, ha apu nem ad pénzt. Így minden nőt ért már erőszak élete során. És minden férfit is.

 

Maestro
Szerkesztő

Nem is érdekük tisztázni, de a tét mindig emelkedik, ha egy hazugság nem elég sokkoló, mindig rátesznek még egy lapáttal. Majd szóljatok, ha már minden második nőnél tartanak, mert előre látható, hogy egyszer oda is eljutunk. Vagy mit kertelünk ennyit, ismerjük be, hogy kivétel nélkül minden nőt bántalmaznak azok a gonosz patriarkálisok :-)

Maestro
Szerkesztő

Ahogy mondtam, ismét emelték a  tétet. Itt már minden negyedik nő szenved az erőszaktól:

http://www.youtube.com/watch?v=0iw43BtZuMU

Legutóbb pedig már azt kellett megtudnom, hogy minden harmadik nőt bántalmaznak.

http://www.youtube.com/watch?v=xYjRNkTieZQ

Szánalmas…

hgyi
Szerkesztő

Jövő ilyenkor már minden második nő lesz bántalmazott. Bár nem ez a szervezet fogja ezt mondani, mert akkor át kellene írni a nevüket, meg a nótát… (Lassan eljutunk a 100%-ig, mely szerintem teljesen korrekt – mint már korábban kifejtettem.)

Egyébként ki ez a kis barna szőkeség, aki igazából csak egy hete ismerte ezt a problémát, de igazából teljes mellszélességgel támogatja?

Igazából elképzeltem, hogy összegyűlnek pl. a borsodi falvak lányai, asszonyai és hallgatják a hadba szólító hymnuszt – csak nem értenek belőle egy kukkot sem. Bár igazából azt gondolom, hogy Borsodi Amazon lefordítja nekik. Úgyhogy nem szóltam semmit.

Igazából kiszámolta bármelyikük is, hogy hány billiön férfit bántalmaznak? És igazából miért kell megosztani ilyesmivel a társadalmakat, ahelyett, hogy úgy általánosan küzdenének az erőszak ellen? És igazából végiggondolta bármelyikük is, hogy hogyan fognak küzdeni az erőszak ellen? Igen, hallottam, hogy hatni akarnak a politikusokra, hogy olyan törvényeket hozzanak, amelyek jók a nőknek. (Nem tárgyiasítják így a politikus embereket – többnyire férfiakat, mert a gazok szinte mindenhol a világban többen vannak a törvényhozásban -, hogy eszköznek használják őket céljaik eléréséhez? És ha már esetleg elérték, hogy több nő legyen a törvényhozásban, akkor őket is eszközként akarják használni – főleg, ha nem feministák azok a törvényhozó nők?)
És ezen kívül?

daphne
Olvasó
daphne

Nagyon félek tőle, hogy egyszer eljön az a pillanat, amikor minden egyes nőt bántalmaznak, mert abba már én is bele fogok esni. A minden negyedikből meg minden harmadikból még szerencsére kimaradtam. Illetve, lehet, hogy már most is bántalmaznak? Ezt végig kell gondolnom.  Ja igen, a kisfiam belekönyökölt tegnap a hasamba. Ő is patriarcha, nem? Csak még kicsi.

hgyi
Szerkesztő

A kis erőszakoskodó is erőszakoskodó.
És gondolj csak bele jobban nyomorú életedbe! Biztosan sértett már meg férfi. Vagy kiabált rád valaki. Vagy netán húzták a hajadat a suliban, esetleg fütyültek utánad az utcán, netán megjegyezték néhányan, hogy jó a teveszőr pólód, És hasonlók.
Ja! És sosem játszottál piros pacsit? Szerintem a húsvéti locsolkodás is erőszak! Csakszólok!

daphne
Olvasó
daphne

Egy rémálom az életem.

hgyi
Szerkesztő

Naugye. Ők megmondták! Úgyhogy szépen számold csak bele magad az egy billiönbe! :o)) Ilyen alapon én is oda tartozom. :o) (Velem apukám kiabált is gyerekkoromban. És a nagymamám néha fakanállal fenyegetett! Anyu meg el is verte a seggemet vagy kétszer. És piszkáltak fiúk a suliban, sőt az egyik a szerelmével is üldözött, meg persze tettek megjegyzéseket a külsőmre az utcán, és volt egy srác agresszor, aki fogadott a haverjával, hogy ha csak úgy odajön hozzám, beszélgetek-e vele. És még sorolhatnám hányatott életem retteneteit.)

mdmselle
Újságíró

Engem meg általánosban egyszer elgáncsolt egy erőszakos patriarcha, aki imígyen akart szerelmet vallani, de túl jól sikerült az esés, azóta is van egy marha nagy sebhely a térdemen (pedig vastag farmer volt rajtam, ami cafatokra szakadt), viszont a többi fiú jól megverte a gáncsolót (bár ő amúgy is jobban sírt mint én), ez a két erőszakos cselekedet vajon kioltja egymást, vagy én is számoljam magam a billiönbe?

hgyi
Szerkesztő

mdmselle… hát őszintén sajnállak és üdvözöllek a hatalmas körben. (Mindjárt kiderül ám, hogy – legalábbis itt – minden nő bántalmazotti státuszban van. Éééés akkor szerintem ki is jelenthetnénk, hogy minden nőt bántalmaztak már élete során.)

Fiúúúúk! Ti is meséljetek, hogy ti bántalmazottak vagytok-e?!

 

Inaara
Olvasó
Inaara

“Szomorúan” látom, sorstársak vagyunk – ezennel belépek a klubba… :)

Hol is kezdjem? Hgyi, amiket írtál, azok mind megvoltak. :) Már az oviban kezdődött a szokásos hajhúzogatással, némi gáncsolással (igaz, többnyire megmaradt a kísérlet szintjén, de akkor is… ne enyhítsük a bántalmazást, a szándék a fontos!). Többször elvették/kikapták a játékot a kezemből,  bezártak a sötét mosdóba, stb.

Helyszín: játszótér, nyári este, tücsökciripelés, csak ketten vagyunk jelen, H. T. és én, mindketten 8 évesek. H.T. direkt a legmagasabb mászóka tetejére csalt fel maga mellé, hogy veszélyben legyek, mikor halálosan komoly arccal megkéri a kezem… :)

Később belöktek a medencébe, betettek pár szem érett, puha meggyet a hófehér rövidnadrágom farzsebébe, aztán ráütöttek… Fondorlatosan, egymás között előre megbeszélve el akart lökni egy patriarcha a szakadó hóban, hogy majd egy másik (a megbízó) elkaphasson –  nekifutásból akarta végrehajtani a műveletet, de megcsúszott, én pedig egy frissen hullott tiszta, hatalmas hókupac tetejére csüccsentem (érdekes, ilyen hókupacos eset még egyszer előfordult nemrégiben)…

A szexista, hímsoviniszta megjegyzéseket már nem is említem (utcán, vagy  telefonon a hangomra, stb.) – azt hiszem, a  fentiekből is napnál világosabban látszik, hogy  súlyos, folyamatos bántalmazást szenvedek el… :)

hgyi
Szerkesztő

Hát ha így haladunk, tényleg igazam lesz. :o))
(Hókupacos élményem nekem is volt. Csak én fejjel fúródtam az oldalába. Lábamon síléc, én kis dombocskán tanulgattam épp a hóekét. Aztán egyszercsak valahogy hasra estem és belecsúsztam a domb aljánál lévő hóbuckába. Félig a hóban, hason, lábamon ott a léc… kereszben, csúcsával a hóban áll, mint a cövek. Valahogy mozdulni sem tudtam. Nem csak ettől az eXtrém pozíciótól, hanem a röhögéstől sem. Kisebb álmélkodó tömeg gyűlt körém. Ekkor megérkeztek a barátaim – akik tanítgattak, és miközben én szorgosan gyakoroltam, ők siklottak -, és kissé megijedve kiszabadítottak. Én még egy darabid fetrengtem a hóban a röhögéstől. Szerencsére ettől ők is megkönnyebbültek és ők is felderültek.) :o)

Inaara
Olvasó
Inaara

hgyi, a te hókupacos eseted nem érvényes, mert azt saját magad idézted elő (ha nem is szándékosan), és nem patriarchák zaklatásának, bántalmazásának az eredménye. :)

hgyi
Szerkesztő

Inaara… De nem sgítettek felkászálódni! :o)))
És különbenis! Én nem akartam síelni tanulni, hanem csak patriacháis elnyomás hatására egyeztem bele! Na! :o))

Inaara
Olvasó
Inaara

Oh, így mindjárt egészen más! A fenti nagyon fontos információkat nem említetted az előbb. Fizikai és lelki nyomás alatt is álltál. :)

don Fefinho
Újságíró

Ezúton én is szeretnék meggyónni családon belüli erőszak témájában. Van egy kishúgom, aki ugyan csak féltestvérem, de imádjuk egymást.
Amikor kisebb volt, mindig amikor megcsikiztem, akkor határozottan mondta, hogy ne csikizzem, meg hogy hagyjam abba (kacaj-könnyek között), de én aljas galád módon ügyet se vetettem rá.
Ez egyértelműen a nők elnyomásának és semmibevételének a jele. Ráadásul családon belüli erőszak is, mert a nem az nem, és ő azt mondta, én meg mégis továbbcsikiztem.

hgyi
Szerkesztő

Fefe! Eszembe juttattad, hogy én is áldozatául estem ilyennek! Engem az unokabátyám inzultál ilyen módon.

Balu1st
Olvasó
Balu1st

Nem is tudtam, hogy ez a Jaksity Kata is ekkora marha.

Ukrin
Olvasó
Ukrin

Találkoztam már olyan hölggyel, aki a kapcsolatunk lezárása után a puszta létem is erőszaknak fogta fel. Nem tudott túllépni és ezt ilyen módon tolta rám, ha esetleg véletlenül meglátott. Akkor kezdtem felfogni, hogy bosszúból simán meghurcoltathatna akár, többek között a NANE áldásos tevékenységének köszönhetően.

don Fefinho
Újságíró

És tudnád hány házasság fullad ugyanebbe az állásba szétválás nélkül is…

Ez lapul egyébként a feminizmus legmélyén is: a férfiak puszta léte maga az erőszak. Ezért legyen mindenki vagy nő, vagy nőies eunuch, esetleg homokos…

Kodo
Újságíró
Kodo

Ha jobban megnézzük akkor inkább ez maga az igazi erőszak – nem tűrni meg, kiiktatni a másikat, törekedve valamiféle végső megoldásra.
Zűrzavaros ellentmodásos ez az egész feminizmus. Miközben erőszakra panaszkodnak, az ő agresszivitásuk viszont majdnem határtalan, de ezt viszont saját alapvető joguknak érzik. Miközben mindenki egyformaságát hirdetik, mégis éles határvonalat húznak nemi mégkülönböztetés alapján.
És még sorolhatnám mi mindenben vislekednek ellentétesen azzal, mint amit a jelszavaikban őszintétlenül hirdetnek.

Ukrin
Olvasó
Ukrin

Az egész szerintem valahol a saját felelősség el nem ismeréséről szól. Létezel ? Te vagy érte a hibás. Hát, egy nagy lóf*szt, királylányok !

Bazinga
Újságíró

Ha a világon minden harmadik nőt ver a párja, akkor ez  a valóságban azt jelentené,hogy az összes nőből kikéne vonni kb az 1/3-át,akik nem élnek párkapcsolatban és a nyugdíjas,idős réteget kb 1/3-ad,náluk elég valószínűtlen, hogy az öreg veri az asszonyt (most ezek nyilván nem pontos adatok, de annyira nem járhatok messze a valóságtól). Tehát ha mindezeket kivonjuk az egészből,akkor az azt jelenti, hogy minden párkapcsolatban élő hölgyet vernek. Szép mi? Kb ugyanez jönne ki, ha a magyar nőkre vetítjük le és a minden 4. vagy 5. nőt veszünk alapul. Kivonjuk az öregeket, a szingliket,özvegyeket stb és kijön, hogy a valóságban a párkapcsolatban élő nők 80 százalékát verik.  Egyszer már nem is tudom melyik fórumon leírtam ezt és törölték is a regisztrációmat. Hogy merek én számolgatni és gondolkodni….ugyan már helyettem már a feministák kiszámolták.

Kodo
Újságíró
Kodo

Az érdekesség kedvéért.
Cikk az Indexen:
Négy nő megerőszakolt egy 19 éves fiút
Felajánlották, hogy hazaviszik kocsival a buliból Torontóban, de egy parkolóházban rátámadtak

Maestro
Szerkesztő

Hát igen, manapság már a “minden harmadik” bántalmazott nőnél tartunk. Ha egy hazugság nem jön be, emelni kell a tétet: http://orlaiprodukcio.hu/eloadas/minden-otodik-oraban/

hgyi
Szerkesztő

A “minden harmadik” még tartja magát. A június 21. pénteki metropol újságban ismét megjelent a téma az mti-től átvett rövid hírecskében.
Margaret Chan WHO főigazgató friss tanulmányában már globális járványhoz hasonlítja a nőkkel szembeni erőszakot. 35%-ra teszi azon nők számát a világban, akiket fizikai vagy szexuális erőszak ért.

A lelki és be nem vallott bántalmazásról, valamint az olyan szexuális erőszakról, amelyet a nők nagy része nem tekint erőszaknak, nem is ír, nem számol vele. Pedig…

 

Bazinga
Újságíró

Még a fórumban írtam le, hogy ha cigányok vernek,ölnek nőt,akkor semmi banzájt nem rendeznek a femik, lásd Péntek László és Nyerges Zoltán esetét, de ha egy fehér férfi bántalmaz egy nőt,akkor beindul a feminista propagandagépezet és másnapra már hű de rossz lett a nők helyzete, menjünk gyorsan tüntetni…….http://nokert.hu/index.php/nk-lazadasa/nk-lazadasa/1183-komondor-seta-majus-1-beszamolo   Szánalom a köbön. Egyébként ha valaki a cikkbe bele is olvas,akkor észreveheti az általánosítás feminista verzióját,ami természetesen nem bűn,lévén, hogy ők csinálják (utalgatnak arra, hogy biztos más képvisekők is vernek nőket, meg talán ezért nem alkotnak olyan törvényeket,amelyek megvédenék a nőket….)

Más. Minden ötödik nőt ver a párja. Ebből nekem az következik, hogy minden ötödik férfi veri a párját. Burkoltan, de ez következik az állításból. Vagyis nemhogy majdnem 1 millió nőt áldozatként kezelnek, hanem ugyanennyi férfit aljas,erőszaktevő állatként tüntetnek fel. El nem tudom képzelni vajon hol vannak ezek a nők és férfiak?

A másik téma a Nőkért.hu. Kicsit olvasgattam arrafele, hát elég érdekes dolgokra bukkantam, de idéznék akkor: Antoni Ritától-“A dobosok adták az alaphangot; felváltva skandáltuk a következőket: „Az erőszakra nincs mentség!”, „A nem az nem!”, „A hallgatás is erőszak!” Vittük a sziluetteket, kiabáltunk, és ez megrázó, egyben valahol felszabadító élmény volt. Igen, űztük a feminizmusnak azt a formáját, amit gyakorta megvetnek a nők egyenlőségével elvben egyetértő nők és férfiak is: nagy tömegben kivonultunk az utcára, és kiabáltunk. Mindig is ezt akartam. “…….”Hallattuk a hangunkat, mert nem hiszünk abban, hogy a dühét, felháborodását kifejező, a véleményének markánsan hangot adó nő nem nőies. Ha meg tényleg nem nőies, leszarjuk   KIemeltem a lényeget, többek között megtudtuk, hogy ha ők ordítoznak az pusztán markáns véleménynyílvánítás,mert dühösek.  Bár nem értem, a Nane szerint “félelmet keltő viselkedés (dühödt nézés, üvöltés)” már a nők elleni erőszak egy formája, az egyenjogúság szerint nem lenne ez ugyanúgy erőszakos,félelmet keltő cselekmény a feministák részéről? Ja és akkor a nézésről még nem is beszéltünk :) És persze a hallgatás is erőszak :)

 

Tibi
Olvasó

Szerintem Dani, ez nem más mintegy nagyon finomra hangolt forgatókönyv, amit a hetero
férfiak ellen írtak. A multikulturalizmust elősegítő törekvések mindig a feminizmus felett fognak állni, függetlenül attól, hogy a célja ugyanaz; a fehér férfi megregulázása, jogfosztása. Ezzel garantálják azt, hogy az idegen kultúrával rendelkező, sokszor barbár viselkedést gyakorló(nem őslakos) férfiak már-már korlátlannak tűnő jogai ne csorbuljanak. Ha ma egy roma férfi megerőszakol/megöl egy magyar Nőt, semmi esetre sem merülhet fel az elkövető származása, kizárólag magyar férfiként szabad aposztrofálni, amivel ezután a magyar férfiakon lehet a port “megérdemelten” elverni. Ezek után “jogosan” lehet férfierőszakról, csbe-ről, elnyomásról beszélni…
Amikor adózni, segíteni, dolgozni kell, ezek a férfiak nem érzik magukat magyarnak; sőt ki is kérik: – Nem vagyunk mi parasztok!
De mikor pénzosztás van…
Szerintem ezt a színházat már az nők sem eszik meg, szerintem ez már nekik is sok.
Ugyanez a helyzet északon is, ha arab férfiak erőszakoskodnak európai nőkkel, azt
nagyon óvatosan, csendben kezelik (már ha kezelik), feljelentés sok esetben nem
születik, hiszen rontaná az “idilli képet”, ha mégis, az később a honi férfiak statisztikáját torzítja.

Maestro
Szerkesztő

“Vittük a sziluetteket, kiabáltunk, és ez megrázó, egyben valahol felszabadító élmény volt.”

Ne sajnáld tőle ezt az élményt, végre ő is valakinek érezhette magát. Na persze, pár hazugság itt is elhangzott, mint pl. hogy a kormány szakértői szerint a párkapcsolati erőszakban a nő veri a férfit. Szerencsétlenek valószínűleg csak azt merték megemlíteni, amit minden független kutatás is alátámaszt, hogy a nők IS ugyanúgy bántalmaznak. Öröm hallani a feministák berzenkedését, hogy az ő nanés ‘szakértőiket’ nem tekintették tárgyalópartnernek. Nagyon helyesen egyébként.

Kodo
Újságíró
Kodo

NANE…
Mégis miféle szakértésnek tekinthető az, ha férfiak bejelntéseit eleve nem is fogadják?
Hogyan is lehetnének így megbízhatóak az adataik?
A nőkre vonatkozó adataikat is a pillanatnyi hangulatuk szerint, hasraütősen módosítgatják.

Bazinga
Újságíró

Az meg a másik, hogy nemi alapon gyűjtögethetik az egyébként valótlan adataikat, de mondjuk etnikai,faji alapon ugyanez már bűncselekmény és egyben sértő,rasszista. MIndenki tudja, hogy a cigányoknak jóval nagyobb az aránya bizonyos bűncselekményfajtáknál, még sem lehet kimondani ezt. Azt már ki lehet mondani, hogy van “férfiarőszak, stop a férfierőszakra” meg hogy “95 százalékban férfi”.  Vagy nemrég olvasom tőlük, hogy a férfierőszaknak az agresszió az oka, ugyanakkor a romák bűnözésére már az előítéleteket,az iskolázottságot, a szegénységet hozzák fel érvként.

Bazinga
Újságíró

Itt van a jegyzőkönyv a bizottság üléséről. Nagyon ajánlott az elolvasása, főleg dr. Vizi János miatt. Nem olyan sok,csak annak tűnik :)  http://www.parlament.hu/biz39/bizjkv39/EMB/A417/1304161.pdf

Érdekes csúsztatásokat lehet észrevenni a nőkért.hu-s cikkben pl. ott azt írják, hogy “egyenesen mint szülő veszélyezteti a másik (5 év körüli) gyermekét azzal, hogy nem küldi ki az ülésről.”  Miközben a valóságban az hangzott el, hogy “Eddig is mondtam olyanokat, de most pláne olyanokat fogok mondani, ami
megítélésem szerint kisgyerek fülének nem való, ezért arra kérem a kisgyerek édesanyját,
gondolja meg, akarja-e, hogy a gyermeke hallja azt, amit mondani fogok vagy sem. (Spronz
Júlia: Mondja nyugodtan!) Nekem erről pszichiáterként erős ellenvéleményem van, de nem
tudok ebbe beleszólni.”  (amúgy tényleg érdekes , hogy a gyerekeit behozza,mikor ilyen témáról beszélgetnek,verés,bántalmazás a szülő részéről…és miközben állítólag az agresszív pc játékok óriási kárt tesznek a gyerekek lelki életében, ez nem)

“A férfi elkövetői arány kizárólag a férfi-női párkapcsolaton belül magas, de ha lejjebb megyünk és megvizsgálunk más sértetti köröket is, például a
krónikus betegeket, a fogyatékkal élőket, a gyerekeket, akkor azt látjuk, hogy nagyjából felefele
az elkövetői arány, sőt vannak bizonyos kitüntetett sértetti körök, ahol a női arány
lényegesen magasabb, és ezt nem szeretném, hogy hallja a kisgyerek. Például az egy éven
aluli gyermekek sérelmére elkövetett emberölések és súlyos testi sértések az anya és
mostohaanya dominanciáját mutatják.”   Ez gondolom kiverte náluk a biztosítékot.

Maestro
Szerkesztő

A hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát :-))) Mert ugye:
Antoni Rita ezt hazudta a nézők képébe: “Mindez egy olyan párt soraiban történik meg, ahol a családon belüli erőszak törvényt tárgyaló albizottsági ülésre olyan szakértőket hívtak meg, akik szerint a családon belüli erőszak azt jelenti, hogy a nők verik a férfiakat.”

Ehhez képest Dr. Vizi János pszichiáter, jogász előadásában ez szerepelt:
“Azért mondtam, hogy ideologikusnak érzem az ezekkel a témákkal kapcsolatos vitát, mert gyakorlatilag az jön a médiából, amikor erről a kérdésről beszélgetnek, hogy a férfiak bántalmazzák a nőket és a gyerekeket. (…) A férfi elkövetői arány kizárólag a férfi-női párkapcsolaton belül magas, de ha lejjebb megyünk és megvizsgálunk más sértetti köröket is, például a krónikus betegeket, a fogyatékkal élőket, a gyerekeket, akkor azt látjuk, hogy nagyjából fele-fele az elkövetői arány, sőt vannak bizonyos kitüntetett sértetti körök, ahol a női arány lényegesen magasabb, és ezt nem szeretném, hogy hallja a kisgyerek. Például az egy éven aluli gyermekek sérelmére elkövetett emberölések és súlyos testi sértések az anya és mostohaanya dominanciáját mutatják. Igazak a mesék, hogy a mostohaanyák többen vannak, mint a vérszerinti anyák, és minél idősebb a gyerek, annál jobban egyenlítődik ki az arány, de csak a serdülőkori gyerekeknél igaz az, hogy a férfi és a női hozzátartozói arány kiegyenlítődik. Egészen addig a női elkövetők vannak többségben.”

Látszik tehát, hogy a feministák szövegértési puffer memóriája maximum 5 szó méretű :-)))

Vagy talán ezt értették félre?
“A másik, ami szintén nem szokott a hazai vitákból kiderülni, akárhogy is nézelődünk,
az előbb említett szexuális abúzust kivéve a sértettek többsége fiú, illetve férfi. Még a domestic violence-ben is. Az más kérdés, hogy a férfi sértettek nagy részénél az elkövető is férfi, de a férfiakat és a fiúkat ugyanúgy védeni kell a domestic violence-től, mint a nőket, sőt ha a számarányukat nézzük, akkor talán még egy picit jobban is, hiszen többen vannak.”

Na de nézzük a női szakértőt is, Dr. Tamási Erzsébet főmunkatárs:
“Újabb meg újabb reprezentatív kutatások látnak napvilágot. Én itt bejelöltem, akinek kedve van, nézze meg, a szimmetria és a kölcsönösség azt jelenti, hogy ezekben a kapcsolatokban a nők bántalmazási gyakorisága időnként meghaladja a férfiakét, de az eredmény alakulásába – hogy ki üt nagyobbat, pontosabbat, tehát hogy milyen fizikai erőszak az eredménye – nyilvánvalóan beleszámít az a férfi, aki fizikailag erősebb.
Más kérdés az ok. Magam is kutattam a férfi bántalmazottak magyarországi helyzetét és azt láttam, hogy az a traumatizálás, ami egy bántalmazó viszonynak a következménye, a férfiak és a nők esetében szó szerint ugyanaz. Pontosan ugyanazok a tünetek, ugyanazok a játszmák, ugyanúgy zajlik a dolog és pontosan ugyanaz a traumatikus eredmény. Ugyanazokat a tüneteket produkálják a női áldozatok, mint a férfi áldozatok.”

És mindezt Antoni Rita úgy foglalja össze, hogy “olyan szakértőket hívtak meg, akik szerint a családon belüli erőszak azt jelenti, hogy a nők verik a férfiakat.” LOL (lenne, ha nem ő lenne a magyarországi feministák egyik vezéregyénisége)

hgyi
Szerkesztő

Gyakorlatilag azt mondja, hogy ezek a szakértők hülyék.

Maestro
Szerkesztő

Illetve, nyilvánvaló hazugságot ad a szájukba, hogy ‘ellenpontozza’ a saját nyilvánvaló hazugságát.

Maestro
Szerkesztő

Láthatóan nagyon fáj neki, hogy a szakértők nem a feminista dogmát (‘CSBE = férfi ver nőt és gyereket’) erősítették meg. Ugyanezt előadta Betlen Anna is, mikor a blogján azon kesergett, hogy egy hasonló témájú tévébeszélgetésben fel merték vetni a női elkövetést és férfi áldozatokat is:
“Jó – folytatódik az előzetes egyeztetés -, akkor most megbeszéljük a kérdéseket, éppen a rövid időre tekintettel: kik lesznek áldozatok, miről ismerjük meg, ha elkezdődött a bántalmazás, és ugye nem csak nőket ér, beszéljünk a férfiakról is, őket is bántalmazzák persze.” Azt kérem, hogy a férfiáldozatokat most hagyjuk ki. Ha öt percünk van, akkor azt fordítsuk a lényegre: kell-e törvény, kik az áldozatok, miről ismerik meg a bántalmazót, hová fordulhatnak.”
A szakértők szerint több a férfi áldozat, de róluk most ne beszéljünk, hanem csak a lényegről, hogy kik az áldozatok… Jól látható a szándék, hogy ismét csak a nőket tüntette volna fel áldozatnak.

the hermit
Olvasó

Ti igazi mazok (vagy hősök- nézőpont kérdése) vagytok, hogy Nőkertet olvastok.

Maestro
Szerkesztő

Hát, ahogy egy bölcs állatkert-látogató mondotta vala: ‘ha a majmockák nem jönnek ide hozzám, nekem kell odamennem hozzájuk’…
Amúgy pedig egyáltalán nem szenvedés az, lásd: Miért olvasunk feminista írásokat?.

Pash Cutter
Újságíró

Ti annyit foglalkoztok ezzel az Antoni Ritával, hogy tartok tőle, még a végén ő lesz a nőidelálotok!  :D

Miközben elég suttyó a kis vámpírlány! :)

Maestro
Szerkesztő

Ez csak azért tűnhet így, mert most éppen ő hazudozik. Nem tudom, ismerted-e az Indexen a Feminista topikot, kielemeztük ott Betlen Annától Balázs Juliig az összes gendermagost.

Tibi
Olvasó

Dani! Ez első osztályú!
Mivel az ülésen résztvevők közel 80%-a nő, még az a rágalom sem merülhet fel, hogy a férfiak hazabeszéltek.
Hiába… ez a Spronz Júlia kissé megkopott, új vezérgépet kell találni a
flotta élére… hazugságainak már senki nem ül fel. Szerencséje, hogy ez eddig
következmény nélkül onthatta sajátos statisztikáit.
De ha véletlenül nem az ultraliberális Bajnai (made in Soros) fog benyergelni
fehér paripán zsebében a Szent Grállal a 2014 választások győzteseként, még lehet hogy számonkérésre is számíthat ezen harcias amazonok többsége.
Mondjuk az már túl szép lenne… egy szélsőséges feministát számon kérni?

danibusz
Olvasó

Lehet-e még rosszabb a helyzet? Igen! De jobb, ha idézek a nokert-rol:

“Közös kutyasétáltatás, találkozó 18 órakor az Oktogonon.

 Kutyával és kutya nélkül is részt lehet venni a sétán.
Távolítsák el a feleségverőket a közéletből, a családon belüli erőszak-törvényt tárgyaló női esélyegyenlőségi albizottság szakértői közé pedig férfiverő nőket vizionáló szakértők helyett (vagy legalább mellett) az áldozatokkal napi kapcsolatban levő szakértőket hívjanak a NANE és a PATENT részéről, és javaslataikat emeljék be a törvény szövegébe a hatékonyság érdekében.”

Szerintem ők nem is voltak ott a tárgyaláson….

Kodo
Újságíró
Kodo

“….szakértőket hívjanak a NANE és a PATENT részéről, és javaslataikat emeljék be a törvény szövegébe a hatékonyság érdekében.”

Mert ha nem, akkor csúnyán fognak nézni, félelmet keltően ordítani fognak az utcán és majd adnak ők a sodrófával :)

Kodo
Újságíró
Kodo

Nem tudom, hogy a feministák olvasnak-e újságot? Mert csak ordítanak és közben süketek a fejleményekre.
Ha esetleg itt kukkolnak, ezekből a cikkekből ők is tájékozódhatnak.
Egyelőre nem tudható még, hogy mi az igazság.
Ha tényleg verte, elítélem!

Balogh: A gyerekeim feljelentették az anyjukat
Balogh a volt feleségének arra a nyilatkozatára utalt, amelyben a nő arról beszélt a kereskedelmi tévének, hogy a politikus 25 évig verte őt. Balogh azt mondta: csak a gyerekei látták a műsort, neki nem volt ereje végignézni. Azt állítja, hogy a felesége valótlanságokat mondott, és már több mint két éve zsarolja azzal, hogy ha nem fizet neki, akkor tönkreteszi.”

Kilép a Fideszből az asszonyverő Balogh József

don Fefinho
Újságíró

Nagyon vártam már, mikor kerül terítékre ez az ügy. Eljutottam arra a szintre, hogy minden ilyen hírt erős fenntartásokkal fogadok, minden ilyen hír eleve bűzlik.
Ez a komondoros eset annyira nevetségesen valószínűtlenül hangzott, hogy épeszű ember nem talál ki ilyesmit – ergo vagy ennyire hülye, vagy tényleg ez történt.
Namost a gyerekek által tett feljelentés érdekes megvilágításba teszi a dolgokat. Arra lennék nagyon kíváncsi, hogy ha – tegyük fel, esetlegesen, a gondolatmenet kedvéért – kiderülne, hogy a Balogh igazat mondott, és az exneje tényleg tönkre akarta tenni, a nő tényleg átesett a komondoron, és tényleg hamisan vádolta meg a férfit, esetleg ezt még maga is bevallja, akkor annak ugyanilyen médiavisszhangja lenne-e?

Mindenesetre én a helyében akár verte, akár nem, már a kötelet fontolgatnám.

Maestro
Szerkesztő

“ha – tegyük fel, esetlegesen, a gondolatmenet kedvéért – kiderülne, hogy a Balogh igazat mondott, és az exneje tényleg tönkre akarta tenni, a nő tényleg átesett a komondoron, és tényleg hamisan vádolta meg a férfit, esetleg ezt még maga is bevallja, akkor annak ugyanilyen médiavisszhangja lenne-e?”

Természetesen. A feministák az egyenlőség hívei, kétségkívül ugyanúgy tüntetnének a férjüket hamisan bevádoló feleségek elleni tiltakozásul, és a média ugyanúgy leadná a sztorit és a helyszíni tudósításokat a tüntetésről. Vagy szerinted nem?

don Fefinho
Újságíró

Egyébként roppant egyszerű. Ha valakit úgy megütsz, hogy csontja törik, annak kimutatható nyoma marad az öklödön.

Maestro
Szerkesztő

“Azt állítja, hogy a felesége valótlanságokat mondott, és már több mint két éve zsarolja azzal, hogy ha nem fizet neki, akkor tönkreteszi.”

És a tönkre tétel egyik módja éppen a 25 éve tartó bántalmazással való vádolás… És a nő tényleg a komondoron esett át, csak aztán meglátta a törött arcában rejlő üzleti perspektívát.
De ugyanúgy elképzelhető az is, hogy a férje tényleg verte, aztán most megpróbálta ráfogni szegény blökire, és a gyerekek feljelentése csak a renomé mentésére szolgál.

Mondjuk, amíg a vizsgálat le nem zárul, addig megilletné éppenséggel az ártatlanság vélelme. Bár, láthatólag a feministák egyik nagy célja, hogy csbe esetekben megforduljon a bizonyítási kényszer…

Frolich Janos
Újságíró

Kicsit csalódott vagyok, hogy ez az oldal nem foglalkozott Balogh esetével. Igaz, tulajdonképpen titpikus, ahogy a média foglalkozott az üggyel, nem igazán lepődtem meg a dolgon, de azért mégis megérne egy cikket itt, két okból is: egyrészt, undorító, ahogy a média tálalta a dolgot: ugyebár attól kezdve, hogy a kórház feljelentést tett, bűnösnek mondták ki Baloghot. Az interjúkban tulajdonképpen bármit mondhatott volna, nem segít magán, mert már eleve úgy álltak hozzá, hogy “Na, vajon mivel fog mentegetőzni ez a nőverő faszkalap*?”. (Ez persze elég tipikus, nem meglepő, de azért mégis undorító!)

Másrészt a femcsik egyből lecsaptak az újabb remek lehetőségre, hogy a propagandájukat erőltessék, és ezt azért nem kellene válasz nélkül hagyni! (Persze nyilván egy ilyen válaszcikkben is leginkább ismételni lehet már korábban leírtakat, fölemlegetni az ártatlanság vélelmét, meg, hogy nem szép dolog valakinek a tragédiáját politikai haszonszerzésre fölhasználni – dehát a femcsik is csak ismétlik magukat, úgyhogy ez nem olyan nagy baj!)

Még megjegyezném, hogy tudok olyan esetről, amikor egy verésnek látszó sérülésre adott valószínűtlen és szerencsétlen mentegetőzésnek tűnő magyarázat igaz volt. Sérülések tudnak keletkezni rendkívül valószínűtlen módon, gondoljunk csak a Darwin-díjra! Egyébként a komondor egy nagytestű kutya, állítólag ez a példány 80 kilós, többek arra tenyésztették ki, hogy a betyárokat leráncigálja a lóról. Egy megtermett férfit is simán fellök, nemhogy egy átlagos testalkatú nőt!

*lásd fn24

Maestro
Szerkesztő

Szorul a hurok a feminista hazugság körül, már próbál maszatolni… Ugye, eredetileg még az volt a nóta, hogy a szakértők szerint csbe = nő ver férfit. Most már csak azt kétli, hogy a nők verik a férfiakat. Hamarosan majd kiderül, hogy ő csak azt akarta mondani, hogy fontosabb lenne a hangsúlyt a nők bántalmazására helyezni. De ne fáradj, kedves Rita, az internet mindent megőriz, és gyönyörűen látszanak a feminista hazugságok.

A NANE és a PATENT szakértői esetleg olvasgathatnának kicsit a klinikai és a reprezentatív minta közti különbségről, bár szerintem pontosan tudják, csak nem illik bele a képbe, ezért elsunnyogják.

danibusz
Olvasó

Ma reggel majdnem sírva estem le a székről! De jobb, ha olvassátok AR válaszát a nokerten:

Írta: Rita, május 03, 2013

Ó, nagyon szépen köszönöm, ez egy hasznos link. Ez nem hazudtolja meg egy cseppet sem, amit állítottunk a párkapcsolati erőszakról, a bántás és a bántalmazás közti különbségekről, és az okozott sérülések drasztikusan eltérő mértékéről, viszont nagyon sokat segítettél. smilies/smiley.gif Ezzel hivatalosan is dokumentálva van az a gyalázatosan egyoldalú albizottsági gyűlés.
Tőlem elfér ez a két szakértő is, de ott a helye mellettük Dr. Spronz Júliának, Dr. Wirth Juditnak és Tóth Györgyinek. Folytassanak a szakértők párbeszédet, mutassák be eredményeiket, kutatási módszereiket, tapasztalataikat, és akkor az albizottsági tagok és a megjelent képviselők teljes képet kaphatnak a jelenségről, és nem csak egy vélemény alapján ítélhetnek.

 

hgyi
Szerkesztő

Szerintem ez jó. Lenne.

Pash Cutter
Újságíró

Párbeszéd! Párbeszéd! Párbeszéd!

Párbeszéd az alapja mindennek!

Amúgy is, a családon belüli erőszak sokkal komolyabb téma annál, hogy ez legyen az egyik sakkbábú a Nőkert és a Férfihang közötti sakkjátszmában.

(Ha pedig tényleg Balogh József a tettes, csapódjon rá a börtönajtó.)

hgyi
Szerkesztő

(Nem lehetne, hogy legközelebb kevésbé patetikusan add elő a mondókádat? :o) Így kicsit komolytalannak hangzik.)
A párbeszédre utaltam az imént. De a szakértőket nem a Férfihang vagy a Nőkert vonja be a szakértésbe…
A Férfihang és a Nőkert nem sakkoznak egymással.
Ez a “sokkal komolyabb téma annál, hogy” úgy hangzik, mintha azt mondanád, ne foglalkozzon egyikünk sem ilyen komoly témákkal.
Persze, tudom, te úgy látod, hogy a felhasználjuk ezt a komoly témát arra, hogy a Nőkerteseket izélgessük. De erről szó sincs.

Ha tényleg Balogh a hunyó csapódjon rá. Ezzel senkinek semmi problémája nincs a Férfihangon. De ha Baloghné a hunyó akkor rá is csapódjon! És ez utóbbival a Nőkertnek van csak problémája.
Mi nem sakkozunk. Használni pedig nem mi használjuk sakkbábunak pl. a csbe-ot és nem mi akarunk mindent erőszaknak minősíttetni, s nem mi vagyunk azok, akik a másik nemet tartják kizárólagos bűnösnek.

Pash Cutter
Újságíró

OKÉ. Remélem, nem bántottam meg senkit.

Szerintem a Férfihangnak joga van tárgyalni a családon belüli erőszak témakörét. Csak kellő komolysággal.

Az, hogy Antoni Rita nem kellően áll a súlyos kérdéshez, vagyis maszturbációra használja a CSBE-tematikát, az őt minősíti (erősen lefelé).

Maestro
Szerkesztő

Most vagy ennyire nem érti, miről van szó (gy.k. hazudott a két szakértő véleményéről), vagy így próbálja a győzelem látszatát kelteni legalább a hívek előtt.

hgyi
Szerkesztő

Szerintem ez utóbbi.

Bazinga
Újságíró

Érdekes, hogy amint a másik oldal szakértői is megjelennek a vitában-ha minden kötél szakad és nincs több érv-bedobja azt a dumát, hogy legyen párbeszéd, mindkét oldalról hívjanak szakértőket, hogy teljes képet kaphassanak. Csak azt elfelejti mondani, hogy ők eleve nem is így akarták, ők eleve csak a saját “szakértőiket” akarták bevonni az egészbe. És egyébként sem szokás feminista körökben mások véleményét meghallgatni, nem hogy olyan szakértőket meghallgatni,meghívni akik a férfiak elleni női támadásokat is szóvá teszik. De sebaj, regisztráltam az oldalukra és feltettem nekik ezt a kérdést, hogy akkor ők eddig miért nem hívtak meg soha másokat,ha annyira fontos neki idézem “nem csak egy vélemény alapján ítélhetnek“. Szóval kíváncsian várom a válaszukat, de van egy olyan érzésem, hogy vagy törlik a hozzászólásomat (amiben semmi kötekedés nincs bárki megnézheti) vagy valami fondorlatos módon befogják “bizonyítani” hogy ők mindig kíváncsiak a másik oldal véleméynére.

don Fefinho
Újságíró

Nem. Feltesznek pár óvodás szintű, okoskodó álkérdést, majd letiltanak, hogy ne tudj rá válaszolni.

Bazinga
Újságíró

Na! Megérkezett Antoni Rita bámulatos érvelése! Azt mondja, hogy mivel a feminista szervezetek nem közpénzből,hanem támogatásokból ergo magánvagyonból gazdálkodnak ,ezért nem jogos az elvárásom. Ugyanis saját pénzből a saját eredményeiket és a saját véleményüket mutatják be. Tehát nem jogos az az elvárásom, hogy a másik oldalt is mutassák be. Ugyanakkor az állam,mivel egy bizottsági ülésről van szó és ezáltal közpénzből működik köteles mindkét felet meghallgatni……ekkora öngólt ritkán látni. Visszaírtam válaszként, hogy nem igaz amit ír,mert a Nane,Patent pl kap állami támogatást,központi költségvetésből, a Nanét az Eu,belügymnisztérium, esélyegyenlőségi hivatal is támogatja. Tehát jogos az elvárásom :) (azt már le se mertem írni, hogy hazudik mikor azt írta hogy nem kapnak segítséget az államtól, nem kapnak közpénzből semmit,nehogy a személyeskedés vádját megkapjam).  Nem is tudom, hogy sírjak vagy nevessek.

Maestro
Szerkesztő

Ha még nem töröltek ki onnan, esetleg megkérdezhetnéd tőle, hogy érti-e a klinikai és a reprezentatív minta közti eltéréseket? Mert a rendőrségi statisztikába csak az kerül be, amiről feljelentést tesznek, vagy amit hivatalból jelent a kórház ill. a hullaház. A férfiak pedig köztudottan nem nagyon szaladgálnak a rendőrségre ha bántalmazták őket, egyrészt mert a megvert férfi nevetséges, a többi bántalmazás (a tipikus női erőszak-praktikák) meg nem bűncselekmények. A NANE, ami egy kimondottan nőknek fenntartott, férfiellenes szervezet, a saját segélytelefonja alapján állítja, hogy 95%-ban nők az áldozatok. Megint nem reprezentatív a minta, persze. Inkább azon érdemes elgondolkodni, hogy milyen elkeseredett lehet az az 5% férfi, hogy betelefonál kínjában még a NANéhoz is… A reprezentatív mintán végzett kutatások mind azt mutatják, amit Vízi dr. is mondott, hogy kb. hasonló a csbe elkövetési arány, de nyilván mindig a gyengébbet verik, ezért egyes relációkban lehet férfi vagy női többség.

Pash Cutter
Újságíró

Azóta a grófnő trolloknak nyilvánította a vele egyet nem értő vitapartnereket:

“És most irányítom vissza a kedves trollcsapatot a saját játszóterükre, fogjátok a kislapátot és a többit tárgyaljátok ki a homokozóban.”

Én egy bizonyos szinten hálás vagyok Antoni Ritának. A primitív és arrogáns viselkedésével csak lejáratja az egész genderfeminizmust. ÉS EZ JÓ!

(Ahogy a grófnőt ismerem, azóta a letiltás is megtörtént!)

Maestro
Szerkesztő

Gyorsan el kell hallgattatni az ellenvéleményt, nehogy még a hittársnők elgondolkodjanak bizonyos dolgokon (bár én ezen túlságosan nem aggódnék :-)

don Fefinho
Újságíró

Grófnő. :D

Mennyire leírja egyébként. Sötét, keserű, férfiakkal ki nem jövő dekadens vámpírmániás minidiktátor.

Grófnő.

Bazinga
Újságíró

Sajnos az imént akartam reagálni a válaszára, de törölte a regisztrációmat. Milyen érdekes. Fel nem tudom fogni, hogy-hogy nem esik le az odajáróknak Antoni Rita természete és “érvelése”. Kijelenti, hogy ha közpénzekből is fentartott szervezetről van szó,akkor ennek kutya kötelessége mindkét oldalt bemutatni. Aztán szembesítem vele, hogy igenis kapnak állami támogatást, tehát elvárható lenne ez tőlük is(amúgy 2 perc alatt rájöttem erre, csak felmentem az oldalukra, de ő aki a napi szinten kapcsolatban van ezekkel a szervezettek nem tudta ezt az információt-vagy csak szándékosan hazudott,remélve,hogy nem néz utána senki)

Erre ő rátesz még egy lapáttal és az az “érve”, hogy “Még ha a forrásaik egy része az is, semmiképpen sem a döntő többsége

Tehát lényegében azt mondja, hogy ahol állami pénz van, ott a véleményeket ütköztetni kell, de mivel náluk ez az állami támogatás nem az egész működést fedezi,náluk ez nem várható el. Röhej. Majd ahogy Pash Cutter is megemlíti arrogánsan és személyeskedve elküld a jó büdös ….

 

 

don Fefinho
Újságíró

Törölt?! Jé…
Pedig már esküdni mertem volna, hogy leérvelt az asztal alá a kikezdhetetlen, borotvaéles dialektikájával.

Maestro
Szerkesztő

“Érdekes, hogy amint a másik oldal szakértői is megjelennek a vitában-ha minden kötél szakad és nincs több érv-bedobja azt a dumát, hogy legyen párbeszéd, mindkét oldalról hívjanak szakértőket, hogy teljes képet kaphassanak. Csak azt elfelejti mondani, hogy ők eleve nem is így akarták, ők eleve csak a saját “szakértőiket” akarták bevonni az egészbe.”

Elvtelenség a köbön. Ez annyira, de annyira tipikus: ha nekünk áll a zászló, akkor mindenki más kussoljon, de ha független szakértők beszélnek kínos igazságokat, akkor a ‘Hallgattassék meg a másik fél is’ elve lesz hirtelen népszerű, NHMV.

Bazinga
Újságíró

Nekem még hozzákell szoknom ezekhez a csúsztatásokhoz, viszonylag még új vagyok, hamar felmegy bennem a pumpa mikor ennyi hazugságot látok. Pl ezt írja Rita Az ülésen nagyon kevés parlamenti képviselő jelent meg, és közülük többen nem tartózkodtak bent elejétől a végéig, hanem “más ülésekre” hivatkozva ki-be járkáltak A civil megfigyelők száma többszörösen, látványosan, már-már zavarba ejtően meghaladta a képviselőkét.Na most meglehet nézni 8 képviselőnek kellett ottlennie, 8 volt ott,igaz 2 helyettesítő,de teljes volt a létszám. Plusz le van írva jegyzőkönyvbe, hogy még voltak ott egyéb képviselők is, a meghívottak(femik) magas száma meg talán jó hírnek kéne lennie nekik. A ki-be mászkálások pedig mindennaposak a bizottsági munkában, ezt úgy beállítani,mint ha direkt velük szemben lenne ez valamiféle sérelem, szinte már beteges.

Akkor hogy írhat ilyet, mit akar ebből kihozni? A női elkövetők kontextusában csecsemőgyilkosságokat említett (holott a meggyilkolt csecsemők sem a szentlélektől fogannakIgen a meggyilkolt csecsemőket az anyjuk szüli,egy nő, de ezt érvként hogy a fenébe akarja használni,mire akar kilyukadni,csak nem arra hogy a nő önrendelkezése még erre is kitejed,mert egyébként “nem a szentlélektől fogant”?

Maestro
Szerkesztő

“Akkor hogy írhat ilyet, mit akar ebből kihozni?”

Ha jól ismerem a feminista logikát gondolatmenetet hitelveket, akkor ezzel arra kívánt utalni, hogy a gyereknek apja is van, aki a láthatatlan patriarchális elnyomás révén szintén felelős az anya által elkövetett csecsemőgyilkosságért.

Toplak Zoltán
Újságíró

Örülök, Dean, hogy ezt az adatot is célba vetted. Jó cikket írtál. Adatok, források, statisztikák, és ügyes következtetések. Gratulálok.

Toplak Zoltán
Újságíró

Nem gondolkodtok azon, hogy az ilyen témájú cikkeket megpróbáljátok máshová is elküldeni? A CSBE – vel foglalkozott a Nők Lapja, pont ezt a statisztikai adatot lehozva címlapon, de talán érdekelheti a Hölgyvilágot, meglehet, harapna a dologra a Magyar Nemzet, és miért ne piszkálnátok meg a HVG-t is? Ha másra nem, figyelemfelhívásra jó lesz: Hahó, vagyunk, élünk, és mozgunk. Az x-dik akció után, biztos elkezdenek komolyan venni, esetleg meghívást kaphattok megbeszélésekre, kikérik idővel a véleményeteket, utalnak itteni anyagokra. Hm? És a tévé? Hír tévé, ami konzervatív beállítottságú, csak megérné nekik egy internyú Attilával, vagy bármely szerkesztőségi taggal? M1, M2, a rádiók világa. Márpedig az “Ige” hirdetése fontos kötelesség.

don Fefinho
Újságíró

Én a legnagyobb optimizmussal feltételezem, hogy a Demokrata vagy a Magyar Hírlap jó eséllyel venne át innen cikkeket, ha már Bayer meg Pozsonyi kendőzetlen szókimondása belefér.
Náluk szerintem mindenképpen érdemes lenne próbálkozni.

smirti
Olvasó
smirti

Minden lapot érdemes megcélozni.

Frolich Janos
Újságíró

Egyetértek smirtivel, minden lapot érdemes megcélozni. Márcsak azért is, mert ma Magyarországon gyakorlatilag nincs független újság (legföljebb az ilyen Gépnarancs-féle közösségi újságok lehetnek kivételek). És, ha csak az egyik oldal újságja(i) vesz(nek) át innen cikkeket, esetleg beskatulyázhatják ezt a magazint arra az oldalra.

Egyébként a Gépnaranccsal is lehetne próbálkozni, az egyszerű is volna, hiszen oda csak regisztrálni kell, aztán lehet feltölteni a cikkeket. Nincs akkora közönsége, mint a nagy napi- és hetilapoknak, de azért alighanem többen ismerik, mint ezt az oldalt.

Pash Cutter
Újságíró

don Fefinho:

Érdekes lenne egyszer kielemezni a “vámpirizmus”, a vámpírokhoz való vonzódás lelki gyökereit, mentális okait. Általában benne van egy jó adag világ- és öngyűlölet, elitizmus, elfojtott szexuális vágyak, erőszakhoz való vonzódás… és egyéb finomságok. Mellesleg Antoni Rita egyik példaképe Anna Rice, aki ugyancsak egy külön kategória. Anna Rice, meg az általa “magas színvonalon” képviselt “vámpirizmus” mellesleg a magyar feministák többségének ott van a szeren – ami elárulja, hogy többségük valójában beteges, erőszakos, mentálisan súlyosan sérült hölgyemény – amolyan vérszívó nősténydenevérek, melyeknek egyetlen életcélja a férfiak életerejének elszívása, vérének lecsapolása.

(“Én ha vámpírokkal találkozom, általában megfogom a karót, és átütöm a szívükön.” Csernus Imre)

Antoni Rita hozzászólásaiból csak úgy süt az arrogancia, a lenézés, az agresszivitás, a primitívség. A grófnő egy vitában nem akar közös nevezőre jutni a vitapartnerrel, hanem győzelmet akar aratni a vitapartner felett.

Milyen lehet Antoni Ritával egy párkapcsolat? (Most megborzongtam!) Nem hiszem, hogy egy ilyen nő egy a társak egyenlőségén alapuló kapcsolatot hoz létre. Ah! Tuti, hogy ő a domináns, az uralkodó egy ilyen kapcsolatban! Ilyen személyiségjegyekkel…

Mindenesetre ilyen emberrel én nem vagyok hajlandó olyan társadalmi jelenségekről beszélni, mint családon belüli erőszak. A Férfihang közössége megoldani akarja a problémát, a feministák pedig csak küzdeni a végtelenségig. A kettő nem ugyanaz!

Pash Cutter
Újságíró

Elborzasztás gyanánt:

“Az ATV Start vendége Antoni Rita, a Nőkért Egyesület elnöke”

http://atv.hu/videotar/20130503_felvonulas_a_parkapcsolati_eroszak_ellen

Suum cuique
Újságíró
Tibi
Olvasó

Idézet a cikkből, azaz az új BTK-ból:
személyi szabadság megsértése vagy kényszerítés miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel lenne büntethető az elkövető.” – az a baj ezzel, hogy annyira illékony, mint az ehhez kapcsolódó statisztikák, és nem derül ki milyen időtartamig kell ennek a kényszerhelyzetnek fenn állnia. Ha a férj véletlen rázárja az ajtót a feleségre (mert nem tudja hogy az otthon tartózkodik) amíg leugrik a boltba, már megvalósult a bűntett. Ha a gyerek tiszteletlen az anyjával, és ezért az apa szobafogságra ítéli;  ezzel bűnt követ el, ahogy azzal is ha csak annyit mond a fiának; tiszteld anyukádat, te hülye gyerek, vagy felpofozlak! Ha pedig ad neki egy nyakast….

Ha a házastársak közül az egyik tisztázni szeretne valamit a másikkal, de az nem akarja, épp ezért a kezdeményező elé áll, feltartja akár csak egy percig is, sőt netalán megfogja a kezét (fizikai erőszak), és közben csúnyán is néz (verbális erőszak), esetleg felemeli a szavát (zaklatás,), pejoratív kifejezést használ dühében(becsületsértés, rágalmazás)és még rácsap az asztalra is (garázdaság)akkor ezt  halmozottan tíz években mérik. Lehet itt halmozni az élvezeteket.
Nekem megjött a kedvem a házassághoz! Pofonegyszerű (témánál maradva) lesz a tekintélyemet, önbecsülésemet megőriznem, ahogy mindent  csendben le kell nyelnem. Nem kérdés számomra hogy ezen esetekben; a felperes és az alperes melyik nemből kerül majd ki. Nem lesz annyi hely a börtönökben, ahová ezt a sok bántalmazó patriarchát bezárhatják. —> aztán a börtönök üzemeltetését átveszik a Vállalatok, munkatáborokká alakítják (csak hogy gazdaságos is legyen). Gyönyörű Utópia.
De előtte még 1-2 éven belül hallgathatjuk az új statisztikákat miszerint; Magyarországon minden
nő állandó zaklatásnak, erőszaknak van kitéve.

 

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Majd akkor nem lesznek családok, prosihoz járnak a férfiak és/vagy pornót néznek. Gondolom akkor majd ezek betiltása lesz a feministák következő célja. A gyerekekre rátérve, van a Spektrumon az elvadult angol gyerekekről egy sorozat ahol külföldre küldik őket tehetetlen szüleik. Angliában már rég van ilyen törvény, eredményeként sok gyerek nem jár iskolába, rendszeresen részegeskedik/ drogozik. A tehetelen szülő pedig nem fegyelmezheti, nem zárhatja be, pénzt kell adnia a gyereknek, mert különben feljelenti a gyámügynél. Idevezet ami ellen harcolunk, a család szétverésén dolgozó kultúrmarxizmus, aminek egy része a feminizmus.

Belvedere
Vendég
Belvedere

Személyes benyomásom, hogy a nők között jóval több a szellemi és mentális problémával küzdő.

– Több lány amiatt panaszkodott, hogy nem kell a férfiaknak, majd következő órában azért nyöszörögtek hogy mindenki meg akarja dugni őket. (Érdekes kis kognitív disszonancia.)

– Egy társkereső oldalon megkerestem pár hónapja egy vadidegen nőt. Visszaírt, hogy valójában X. Y. vagyok – egész csinos összeesküvés-elméletet írt le, szerinte az ország másik végében lakó, 10 évvel idősebb férfi kamu adatlapja lettem volna -, és az ügyvédje keresni fog.

– És a legironikusabb, hogy az olyan nők tettek tanúbizonyságot férfigyűlöletről, akiknek minden megadatott az életben (gazdag szülők, olaszországi nyaralás évente, egészség, szakmai sikerek, diploma, sok udvarló, szép test, szexuális kielégültség.)

Maestro
Szerkesztő

Nem érted a mögöttes mozgatórugókat… :-)
Nem kell a férfiaknak = nem kell a kiszemelt jócsávónak,
Mindenki meg akarja dugni = neki nem kellők nyomulnak csak rá.
Teljesen logikus, ha az ő szemszögéből nézed.

Bazinga
Újságíró

Igen valahogy így. Mindkét állításból dől az önsajnálat, miközben a valós tényekkel ő is tisztában van. Viszont a valós tények túl ridegek, túl valóságosak,túl egyszerűek,ezért túl kell misztifikálni, hogy a mondandóját minél többen meghallják.

Maestro
Szerkesztő

Na jó, de ezzel nem csak a nők vannak így, férfiként te is szomorkodsz, ha nem figyel rád a kiszemelt nő, és bújkálsz a bulikon a rád hajtó lelkizős lányok elől. Legfeljebb te nem fogalmazod meg ezt a két érzésedet ilyen, egymásnak látványosan ellent mondó mondatokban…

Bazinga
Újságíró

Igen, legfeljebb nem így fogalmazom meg :)

Tibi
Olvasó

“gazdag szülők, olaszországi nyaralás évente, egészség, szakmai sikerek, diploma, magas egyetemi HÖK-tisztség, sok udvarló, szép test, szexuális kielégültség”
– azért tegyük a szívünkre a kezünket, ezek nem kimondottan női, hanem inkább emberi tulajdonságok.
A férfi sok esetben hasonlóan viselkedik ilyen háttérrel; nehéz megbecsülni, alázattal nyugtázni azt amiért nem ő szenvedett meg , ami olyan természetesnek hat számára. Ahogy azt is nagyon nehéz tisztelettel viselni amiért megdolgozott. (sok szerény tehetséges kisfiúból vált nagyképű ellenszenves focista… szorgos melósból pökhendi vállalkozó…) A férfi sem jobb, sokszor ilyen téren. Szerintem a kriptofeministát el kellett volna kapnod, (még ha ronda akkor is) a nemes ügy érdekében.

Bazinga
Újságíró

Romániában egy nő leharapta a férje fülét,mert az féltékenykedett. http://www.stop.hu/kulfold/csaladon-beluli-eroszak-leharapta-a-ferje-fulet/1147204/

Jellemző, hogy fordított helyzetben a nők maradandó sérüléseket okoznak szándékosan, nem egyszer olvasni olyat, hogy a péniszét vágja,harapja le. Lényeg, hogy szégyenkezzen a férfi.

Bazinga
Újságíró

Érdemes megnézni a megfogalmazást is : “Dühös volt a párjára ……. hűtlenséggel vádolta meg…..zaklatta nejét, hogy az megcsalja őt”

Valahogy ha nő féltékenykedik akkor sohasem hallok ilyet, akkor “vannak árulkodó jelek” . Egyes fórumokon pedig ilyenkor arra bíztatják egymást a nők , hogy kutassanak párjuk telefonjában,e-mailjeiben,olvassák el az sms-eiket,mert a nőnek joga van ehhez.

Maestro
Szerkesztő

Nyilván. Ha viszont a férfi tesz ilyet, az patriarchális kontrollra való törekvés, a nő tulajdonnak tekintése, satöbbi…

Tibi
Olvasó

Ki sem derült volna az egész, ha a gyerekek nem szaladnak át a szomszédba segítséget
kérni. A nő valószínűleg megússza egy ügyészi/bírói megrovással, vagy a legrosszabb
esetben is felfüggesztettel ha megígéri; többet ilyet nem tesz.
Emlékszem az esetre amikor a nő a forrásban levő vizet a férje ölébe öntötte, ezzel végérvényesen kasztrálta. Bár Amerikában ezt úgy látszik le kell nyelni, magyarázatot pedig nem kell rá adni.
http://velvet.hu/blogok/helyszinelo/2008/10/11/leforrazta_ferje_farkat_a_duhos_amerikai_nej/

Ez se semmi:
http://index.hu/bulvar/hirek/179023/

Belvedere
Vendég
Belvedere

Az a szerencsénk, hogy a nők között kevesebb a jó informatikus (vagy a patriarchák szorítják ki őket e nemes hivatásból), mindenesetre megnézném azt a lányt, aki feltöri az e-mailjeimet.

Az erőszaktémára visszatérve, mint a viccben:

A két méteres nő nemi erőszakkal vádolja a 150 cm magas férfit. Mire sor kerül a szembesítésre és tarthatatlanná válik a vád, a nő megszólal:

“Úgy történt, hogy kicsit lehajoltam…”

Suum cuique
Újságíró
hgyi
Szerkesztő

Már betettem a fórumba. :o)

balin1
Újságíró

de hova?

 

hgyi
Szerkesztő

Ide la! :o))

Inaara
Olvasó
Inaara

Ez a “la” de jó! :) Igazi palócos.

hgyi
Szerkesztő

Hm. Palóc. :o) Nem tudtam. :o)

 

Inaara
Olvasó
Inaara

Lehet, hogy más vidéken is használják, nem tudom, de a palóc biztos. Persze inkább csak falun, és csak az egészen idősek. Gyerekként nagyon viccesnek találtam, mint ahogy a hihetetlen ragadványneveket is. :)

hgyi
Szerkesztő

Én pesti gyerek vagyok. Nagymamáim is pestiek voltak. Majdnem, de kevés rokonnal és őket sem látogattuk sűrűn. Ráckevére emlékszem, meg Veresegyházára. Veresen csak egyszer voltam, de utáltam azt is.
Viszont gyerekkoromban minden nyáron eltöltöttünk egy hetet Parádsasváron. :o) Azóta is imádom a Mátrát. Felnőttként, gyerekekkel évente többször is mentünk a Mátrába – mindig Füred volt a főhadiszállás. :o)

 

hgyi
Szerkesztő

Jó a gitárod! ;o)

daphne
Olvasó
daphne

Engem a keretes írás ragadott meg, ahol azt olvashatjuk, hogy a NANE nem kap semmilyen állami támogatást. Nem kellene helyesbítésre kérni az indexet?

Balu1st
Olvasó
Balu1st

De.

Slasher
Vendég
Slasher
Giordano Bruno
Újságíró

A világ nem változik, lehet jó nagyokat mondani:

Magyarországon minden héten legalább egy nőt meggyilkol férje, volt férje, élettársa, volt élettársa, barátja vagy volt barátja – mutat rá a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség háttéranyaga………..

…egyre aggasztóbb az erőszak elterjedtsége – hangsúlyozzák a nőszervezetek. Statisztikák szerint 3-4-szer magasabb a partner vagy a volt partner által elkövetett emberölések száma, mint azokban az országokban, ahol történtek lépések a nők elleni erőszak megelőzésére, a jogi szabályozás, a jogalkalmazás kialakítására, felülvizsgálatára, nyomon követésére.

Úgy látják: a nők elleni erőszak megfékezésére továbbra sincs politikai akarat Magyarországon.

Forrás:

http://nol.hu/belfold/hetente_egy_not_meggyilkol_a_ferje#

hgyi
Szerkesztő

Az EU felmérte!
A nők egyharmada szenvedett el erőszakot
“Az Európai Unióban élő nők 33 százaléka szenvedett el fizikai vagy szexuális erőszakot 15 éves kora óta, ami 62 millió nőt jelent – mutatta ki a nők elleni erőszakról készült átfogó jelentésében az unió bécsi székhelyű Alapjogi Ügynöksége (FRA).

A Brüsszelben bemutatott tanulmány alapja 42 ezer nő megkérdezésével elvégzett reprezentatív felmérés volt. Az adatokból kiderül, hogy a nők elleni erőszakcselekmények nagyon elterjedtek, de nagyon kis arányban válnak ismertté, így az elkövetőket is csak ritkán büntetik, írja az MTI.

A felmérés szerint uniós összesítésben a nők 22 százaléka tapasztalt fizikai vagy szexuális erőszakot a partnere részéről, és szintén 22 százalék azok aránya, akik nem partnerüktől, hanem idegentől – vagy idegenektől is – elszenvedtek erőszakot. Tekintettel arra, hogy e két csoport részlegesen fedi egymást, összesen a nők egyharmada szenvedett el fizikai vagy szexuális erőszakot 15 éves kora után.”

Rossz a felmérés. A nők – és férfiak – legalább 90%-a szenvedett el valamilyen erőszakot 15 éves kora előtt és után is.
Mert mint már írtam néhányszor: Mindenkinek húzták a haját, rúgták bokán, kiabáltak vele, csaptak a kezére, kaptak tockost, vágták hátba, rúgták tökön (bocs, a lányokat nem), lökdösték, vonták meg a zsebpénzét, kapott valamilyen büntetést, hülyézték le, stb.

.
Olvasó

A NANE szerint az is bántalmazó kapcsolat, ha a párod tudni akarja mindig, hol vagy. Ezek szerint a férjemmel kölcsönösen szétterrorizáljuk egymást. De már eleve erőszakos a kommunikációnk, hiszen az erőszakos kommunikáció egyik tulajdonsága az “Erkölcsi ítélkezés („jó/rossz”, „normális/ beteges”, „helyes/helytelen”)”. Ezek szerint az ember mint erkölcsi lény, aki ítéletet mond dolgok felett, alapvetően erőszakos. Kivéve persze a feministákat.

hgyi
Szerkesztő

Ezért is mondom, hogy nem jók a számok. Egy gyerekről valaki mindig tudni akarja, hogy hol van. Szülő/nagyszülő, tanár, testvér, barát. Tehát már gyermekkorban megvalósul a szinte 100%-os bántalmazási arány.
Persze, tudjuk, hogy a feministák ezt valószínűleg úgy értik, hogy agresszívan számon kéri a másik fél, hogy hol vagyunk/voltunk, mit csináltunk, csak ez valahogy nem így jön át a kommunikációjukból. Azt sugalmazzák – a minél több áldozat begyűjtése érdekében -, hogy ha úgy érzed, neked sok az, hogy a másik tudni akarja, hol vagy, azt már tekintsd bántalmazásnak. A folytatás pedig, hogy gyere hozzánk, megvigasztalunk és megerősítjük benned, hogy bántalmazott vagy. Mert ha egyszer beszámoltat, akkor ott a lehetősége annak a lelki bántalmazásnak, hogy mindig számon fog kérni.

Ami számomra a legvisszataszítóbb, hogy nem azt mondják, hogy gyerTEK el, mi majd tanácsot adunk nekTEK, hanem a nő menjen hozzájuk és majd ők tanácsot adnak neki. Mintha nem is két emberről lenne szó egy párkapcsolatban.

Kodo
Újságíró
Kodo

Nem ismerem a kutatásban feltett kérdéseket, de gyanítom hogy a feminista elvek szerint fogalmazódtak.
A kérdések kérdése is majdnem mindegy. Tegyük fel hogy tényleg megkérdeztek bárki is, az eredmény mindenképpen gyönyörű. Még akkor is, ha a válaszoktól függetlenül jól bevált feminista módra az előre eltervezett, az előre elhatározott eredményeket írták be.
A feminista elvek szerint még egy csúnya nézés is bántalmazásnak számít, tehát ha a nők kétharmada még ilyesmit se tapasztalt egész eddigi életében, hát mit mondjak… akkor mégis mi az oka a szexista demagóg hisztéria keltésnek?
Tehát kétharmad nő, akikre még csak csúnyán se néztek egész életükben…
Érdekes lenne a bántalmazók nemek szerinti megoszlása is, de mivel erről nem szól a kimutatás, ez méginkább megerősít abban, hogy előre elhatározott eredmény kimutatására törekedtek, a válaszadók (ha gyáltalán voltak ilyenek) nyilatkozataitól függetlenül.

Bazinga
Újságíró

“Az EU felmérte!”

Egész pontosan egy olyan szervezete mérte fel, amelyik érdekelt a minél nagyobb riadalom keltésben, hiszen, hogy venné már ki, ha egy Alapjogi Ügynökség állapítaná meg a saját felesleges működését? Ha nincs veszély,tömeges jogsérelem  nincs értelme súlyos milliókat nővédelemre költeni, erre külön szervezeteket létrehozni és ott jogvédőknek álcázott semmittevőket fizetni.

A megkérdezéses felmérés meg önmagában egy vicc. Azon kívül, hogy mindenre rálehet fogni a nemi erőszakot (csúnya nézés, féltékenység ésatöbbi) a megkérdezéses felmérés a leggyengébb módszer egy jelenség hiteles felmérésére. A korrekt méréshez független szakértők és erősebb, hitelesebb mérési módszer szügségeltetik.

Egyébként tudományos tény, hogy a nők és idősek bűnözéstől (erőszaktól) való félelme irracionális, jobban félnek az áldozattá válástól, mint amennyire ezt a valós veszély indokolná. Ezt bármilyen kriminológiai könyvben meg lehet találni félelmi paradoxon néven. Így pedig már azt is könnyű megérteni miért torzíthat egy ilyen felmérés és miért olyan könnyű a feminista érvelés (bármelyik férfi megerőszakolhat) női befogadása: mert alaptermészetükből kifolyólag jobban félnek.

És persze az is tudományos tény, hogy a férfiak gyakrabban válnak erőszak áldozatává. Most akkor ennek fényében nézzük  csak meg az Alapjogi Ügynökség munkáját. Őket nem érdekli a jobban veszélyeztetett csoport (férfiak) sérelmei, inkább a kevesebb sérelmet elszenvedő csoporttal (nőkkel) foglalkoznak. Olyan ez, mint ha az intenzív osztályon a tüszős mandulagyulladásos beteget ellátnák, de a nyílt sípcsonttörést szenvedőt meg észre sem vennék.

Kodo
Újságíró
Kodo

Azt már rég megmondták világosan a feministák, a zaklatás az amit a zaklatott fél (persze csak ha nő az illető) úgy vél, úgy érez, úgy gondol és a zaklatónak ebbe nincs beleszólása se. Még annyi se hogy megmagyarázza, kimentse magát, a feministák szerint az ilyet ( persze csakis a nő bemondására és bizonyítékok nélkül is) automatikusan el kell ítélni.
Férfi áldozat? Na ne röhögtess, az feminista cél és dicsőség.

Angelo01
Újságíró

Statisztikával bármikor, bármit be lehet bizonyítani, majd annak az ellenkezőjét is. Baromság az egész felmérés.

Ha a jóképű, kigyúrt, BMW-s Józsi fütyöl egy nő után, akkor az a nő szerint elismerés, de ha a 120 kilós, szuzukis Pista fütyöl egy nő után, akkor az már szexuális zaklatás. Ha egy nő a hétvégi házibulin, beszélgetés közben a combomra teszi a kezét az micsoda? Ha tetszik nekem a nő, akkor egy örömteli visszajelzés, hogy jó lesz az este folytatása. Ha nem tetszik a nő, akkor taperolás! Szexuális zaklatás!

Két külön dolog létezik! Van a tényleges szexuális zaklatás/erőszak. És van amit a nő gondol szexuális zaklatásnak/erőszaknak. Nagyon nem kellene összekeverni a kettőt!

hgyi
Szerkesztő
Maestro
Szerkesztő

Most látom, hogy megelőztél :-)

Maestro
Szerkesztő

Az index ismét kritika nélkül lehozta a szokásos hazugsággyűjteményt:

http://index.hu/video/2014/11/22/az_utcan_mennek_el_mellettunk_az_aldozatok/

:-(((

hgyi
Szerkesztő

Nemsokára a magyar nőmentők is felzárkóznak, nehogymár valaki lepipálja őket!
http://index.hu/kulfold/2014/11/27/minden_2._kinai_lany_szexualis_zaklatasnak_van_kiteve/

Minden 2. kínai lány szexuális zaklatásnak van kitéve
INDEX
“Az egyetemista lányok több mint fele szexuális zaklatás áldozata Kínában – írja az Összkínai Nőszövetség friss felmérésére hivatkozva az MTI. A nőszövetség 15 véletlenszerűen kiválasztott egyetem több mint háromezer hallgatóját kérdezte meg a témáról. …
A szervezet kutatását megelőzően a kínai sajtóban egy másik felmérés is a probléma elharapódzására mutatott rá. Ennek során szociológusok az egyetemeken 1200 diáklányt faggattak ki a témában, és kiderült, hogy 45 százalékuk szenvedett már el szexuális zaklatást, ráadásul egyharmaduk több mint egy alkalommal. Az áldozatok ötöde fogalmazott úgy, hogy az őt ért atrocitás “nagyon komoly” volt, általánosságban pedig 60 százalékuk vélte azt, hogy maga a probléma is “súlyos” ma a kelet-ázsiai országban. A Kínai Társadalomtudományi Akadémia egy korábbi jelentése arra mutatott rá, hogy a dolgozó nők 40 százalékát is éri valamilyen atrocitás. …
A Nők Jogaiért nevű civil szervezet egy jelentése szerint például a megtörtént eseteknek mindössze egyötöde kerül nyilvánosságra. A helyzet kezeléséhez hiányoznak a megfelelő jogi keretek is. Kínában ugyan 2005-ben megszületett a törvény a szexuális zaklatások ügyének jogi útra tereléséhez, s az 2007-ben hatályba is lépett, ám a vádak bizonyítása a mai napig az áldozatokra hárul.”