0 megosztás

Feminista egyenjogúsági harc

A biztosítóknak át kell térniük az “uniszex” díjszabásra – tájékoztat a privátbankár.hu. Ez aztán az egyenjogúság, gondolhatná az ember. Végre nem kell többet fizetnünk csak azért, mert férfiak vagyunk. Az azonos feltételeknél mi lehetne egyenlőbb???

Nem úgy van a’ – pirítanak ránk a feministák. Ez egy ördögi nőellenes terv, ami az egyenjogúság álcája mögé rejtett patriarchális dzsembori. Mert igenis az az egyenjogú, ha a nők kevesebbet fizetnek!

“Az egyenlőség elvének leple alatt bevezetett újabb egyenlőtlenség kirí a szabályozás mögül.” – írja a nőkert szerzője. Orwell sokadjára foroghat a sírjában, mert valaki már megint megidézte a szellemét: a háború béke, a szabadság szolgaság, a tudatlanság erő – és az egyenlőség egyenlőtlenség.

De talán mégis van némi remény a dolgok jobbra fordulására, hiszen a saját kommentelőik között is akadt egy, akinek volt némi ellenvetése:

“Én ellenzek mindenféle nemi alapú diszkriminációt, akkor is, ha nekem kedvez (…) Lehet, hogy nagy átlagban a férfiak több balesetet okoznak, mint a nők, de például az apukám kocsiját nem “a férfiak” vezetik, hanem egyedül apukám, balesetmentesen már negyven éve. Diszkriminatív feltételezni, hogy valaki balesetet fog okozni csak mert férfi.”

Persze erre elég gyorsan jött a válasz:

“Az egyes, a tendenciának ellentmondó esetek nem írják felül a nagy tömegekben tapasztaltakat.
Tehát ha a biztosítóknak ez üzleti szempontból így érte meg, akkor az így is volt rendben, mert ők már csak tudják…”

Szóval ha a biztosítónak az éri meg, akkor miért ne? Másfelől ha a biztosító az igazgatótanácsába inkább férfiakat tenne, akkor az állam kötelessége kívülről rájuk erőltetni az “egyenjogúságot”. Vagyis visszajutottunk a starthoz: addig szép és jó az “egyenjog”, amíg a feministák kezében fegyver. De ha neadj’isten a férfiaknak kedvezne, akkor mindig van kibúvó.

Milyen felháborító, hogy az egyenjogúság a nőknek is lehet kedvezőtlen! Erről nem volt szó a brosúrában!!!

[szerkesztve:] Íme egy tökéletes példa arra, hogy a feministák nem állnak készen arra, hogy a követeléseiket szó szerint értelmezzék, és végigvigyék. Nemi egyenjogúságot akartak és “gendersemlegességet”, mégpedig állami erőszakkal – hát tessék, megkapják. Azt álmodni sem merték volna, hogy ez egy olyan folyamat, ami alkalomadtán kicsúszhat az ellenőrzésük alól, és a bürokrácia nem feltétlenül törődik a mozgalmárok elképzeléseivel. Ha az állam kezébe kerül a sorsunk, ha a törvényhozásra van bízva az emberek élete feletti uralom, akkor bizony a nők is pórul járhatnak. Amit a feministák elindítottak, az előbb-utóbb körbeér, és a férfiak bedarálása után a  nők seggébe is beleharap. Államilag forszírozott egyenjogúságot akartak? Íme, az így néz ki. Most lehet nagyokat nyelni.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


11
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
5 Egyéni hozzászólás
6 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
7 Hozzászólások szerzői
AdamhgyiantagonisztikevicsMiriathe hermit Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Vasgerinc
Újságíró

Az a helyzet, hogy ebben az esetben én a feministákkal értek egyet. Én sem támogatom, hogy ilyen módon belenyúlnak a piaci versenybe, ráadásul jó eséllyel mi férfiak ettől nem fogunk kevesebbet fizetni.

A gond az, hogy amikor a feministák felfedezik azt, hogy itt az egyenlőtlenség azért van, mert különbség van a nemek között, akkor illene felfedezni ezt a többi területen is, mint a képviselőség, a versenyszférás vezető pozíciók, stb. Nem túl meglepő módon viszont ismét teljesen következetlenek, hiszen amíg az egyik területen nem fogadják el a nemek közti különbség miatti különbségtételt, addig a másik területen megkövetelnék azt.

the hermit
Olvasó

Nagyon is következetesek ők: az az “egyenlőség” ami a nőknek kedvez :) És annál egyenlőbb, minél jobban kedvez.

Nem érted te ezt. Vannak egyenlők, és vannak egyenlőbbek.

Miria
Olvasó
Miria

Tyűha!

Nő vagyok, inkább mondjuk azt, hogy még lány. :) Először is, nem is tudtam, hogy a férfiaknak többet kell fizetni a biztosításért! Édesanyámnak van autója, de férfi családtag már régóta nincs. Egyetértek veletek abban, hogy fizessünk ugyanannyit a biztosításért, viszont hozzátenném azt, hogy akkor a fizetés is legyen egyenlő… Mert még mindig többet kerestek, mint mi sok helyen, ugyanazzal az állással…

Méghogy a férfiak több balesetet okoznak… :D:D Ezt ki találta ki?

Vasgerinc
Újságíró

Velem speciel nem értesz egyet, ugyanis én azt mondom, hogy ha egy biztosítónak a piaci érdeke azt diktálja, hogy különbséget tegyen, akkor ebbe nem szabad belenyúlni, ugyanakkor én más terülteken sem támogatnám ezt, például a versenyszférás állások kapcsán. A férfiak ugyanis valóban több balesetet okoznak, mert bátrabban, kockázatosabban vezetnek, a nők biztonságosabban vezetnek, így érthető a biztosítók árszabása. Viszont ugyanígy a vállalkozásoknak sem szabad megszabni, hogy milyen nemű alkalmazottakat választ, és hogy kinek mennyit fizet. Annak arányában fog fizetni, amennyit neki az adott dolgozó munkája ér. Lehet, hogy a nők átlagban kevesebbet keresnek ugyanabban az állásban, de ennek nem az az oka, hogy azért fizetnek kevesebbet, mert nő, hanem mert kevesebbet termel. Ez hímsoviniszta hozzáállásnak hangozhat, de rengetegen osztották már meg ilyen jellegű tapasztalatait, ráadásul Norvégiában bevezették a vállalkozások vezető pozícióinak nemi alapon történő szabályozását és belátták, hogy negatívan hatott a termelékenységre. Vannak területek, ahol a férfiak jobbak, és vannak ahol a nők, csak a feministák azirányba terelik a dolgokat, hogy minél több nőt erőltessenek be férfias állásokba. Olyan ez mintha egy egyértelműen humán beállítottságú diákot akarnánk rávenni, hogy márpedig menjen mérnöknek, mert ott neki jobb lesz, vagy hogy egy műszaki beállítottságút arra, hogy menjen jogásznak, mert neki ott jobb lesz.

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

Drága Mirike!

Itt:

http://www.kozszolga.hu/illetmenyalap

légy oly aranyos és mutass nekem olyan rubrikákat, hogy férfi – nő!

hgyi
Szerkesztő

http://divany.hu/tejbenvajban/2012/07/07/igy_jar_ha_vezetes_kozben_sminkel/

A legújabb felmérések szerint a természetes szépség még biztonságos is. Néhány évvel ezelőtt a Telegraph kimutatta, hogy Angliában közel 500 ezer közúti balesetet okoznak a nők azzal, hogy sminkelnek a volán mögött, ez a szám körülbelül minden ötödik női autósnak felel meg. A balesetet okozók 3 százaléka el is ismeri, hogy az ütközés során éppen a kozmetikai szerekkel bíbelődött. A közvéleménykutatás után Angliában szigorították a halált okozó gondatlan vezetés büntetését, így legfeljebb két év letöltendő börtönt kaphat, aki sminkel, eszik vagy térképet olvas vezetés közben.

A 17 és 21 év közötti fiatal lányok esetében találták a legvalószínűbbnek, hogy szépítik magukat a visszapillantó tükörben, a 18 évesek, vagy annál fiatalabbak 9 százaléka átlagosan háromszor okoz balesetet sminkelés miatt. Az 56 éves, vagy annál idősebb nők csupán hat százaléka ütközik mással szemfestés miatt, az ő korosztályuknál a legkevésbé valószínű, hogy balesetet okoznak. …”

Adam
Olvasó
Adam

Most találtam meg a cikket. De miért az autóvezetéssel jönnek? Pont az az a terület, ahol a nők több balesetet okoznak http://www.syracuse.com/news/index.ssf/2011/07/women_worse_drivers_more_crashes_than_men_less_driving.html