0 megosztás

Két rövidhír a nagyvilágból

Az USA igazságügyi minisztériuma pert indított egy texasi város rendőrsége ellen, mert az a felvételei teszteken fizikai felméréseket végeztetett a jelentkezőkkel. Igen, ez nem vicc: a rendőrség nem végeztethet állóképességi vagy erőnléti teszteket, hiszen az “a férfiaknak kedvez” a nőkkel szemben, tehát diszkriminatív.

Az igazságügyi minisztérium azt javasolja, hogy vegyenek fel utólag nőket a fizikai teszteken megbukottak közül, akik kapjanak visszamenőlegesen fizetést és előléptetéseket.

R. Barnard igen komoly huligán. 23 évesen máris 51 bírósági ítélet született ellene agresszív viselkedése és közösségellenes magatartása miatt. Legutóbbi esetének éppen most fejeződött be a tárgyalása: hajnali háromkor, erősen részegen egy nightclubban azt hitte, hogy két fickó rajta nevet, ezért egy pezsgős üveget széttört az egyik fején, majd a csonkot a másik felkarjába vágta. Az előbbi illető azonnal elájult, és életre szóló sebekkel büszkélkedhet, az utóbbi azóta nem mer szórakozni járni – a problémáját nevezhetjük traumának.

Barnard mégis nyugodtan sétálhatott ki a bíróságról, semmiféle letöltendő büntetést nem kapott, ugyanis az R. Rebecca-t takar, és a bíró azt mondta: úgy tudja nagyon jó anyja a 3 kicsi gyerekének, és ezért csúnya dolog lenne tőlük elszakítani. Persze a normális emberben felmerül a kérdés, hogy miféle “jó anya” az aki hajnali háromkor síkrészegen más emberek fejét töri be egy nightclubban, dehát a patriarchális nőelnyomó bíróságokon ilyesmivel nem foglalkoznak.

Rebecca 18 éves kora óta tartja rettegésben a környéket női bandájával, dehát ennek csupán 51 bírósági ügy viseli a nyomát – meg persze a szomszédság idegrendszere -, ő törvényen felül áll, hiszen fütyi nélkül született. El lehet gondolkodni, hogy mi lenne most, ha történetesen azzal születik… És persze el lehet gondolkodni, hogy hogyan jutott idáig a világ.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


2
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
2 Egyéni hozzászólás
0 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
2 Hozzászólások szerzői
MaestroBalu1st Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Balu1st
Olvasó
Balu1st

Elmebetegek ezek az amerikaiak, dehát ezt eddig is tudtuk. Még szerencse, hogy az ilyen precedensek ott sem országos érvényűek, és talán más bíróságok másként döntenek. A második esetben említett bíró egyszerűen alkalmatlan a feladatára.

Maestro
Szerkesztő

Már megint az a sajátos egyenlőség-értelmezés látszik elősompolyogni a homályból, miszerint addig kell a nők versenyfeltételein könnyíteni, amíg egyenlő arányban nem jutnak be a férfiakkal.