0 megosztás

Tom Cruise válásának forgatókönyve

Annyit előrebocsátanék, hogy tudom: nem mindenki szereti Tom Cruise-t. A történetét csak azért tartom elemzésre méltónak, mert tökéletesen bemutatja, hogy mivel szembesül a házas férfiak igen nagy hányada.

Mi is történt egészen pontosan? A nő hónapok óta szervezkedett titokban, a férfi háta mögött. Előre kitervelt mindent, a legapróbb részletekig, hogy hogyan fogja otthagyni a férfit, “ellopni” a közös gyereket, így persze biztosítva magának  a legnagyobb ütőkártyát. Aztán megvárta, míg a férfi elhagyja az országot, és nyakig merül egy fontos melóba, majd telefonon közölte vele, hogy válik. Ügyvédei már készen álltak a startvonalon, és nem is aprózta el a dolgot: eleve 3 amerikai államban bérelt fel ügyvédeket, hátha ott kerülne tárgyalásra az eset. Eközben Cruise mit sem sejtett az egészből – miután megkapta a hívást forgatás közben, a jelenlévők szerint egész nap sokkos állapotban volt.

Nem tudom megállni, hogy a történetnek ezen a pontján ne adjak egy fricskát a női felsőbbrendűségben hívők orrára, mert a híres női empátia most aztán kimutatta a foga fehérjét: az internetes sajtóban a nők fantasztikusan együtt tudtak érezni Holmes-al, aki lelépett a gyerekkel és a vagyon felével, de valahogy egyáltalán nem törődnek vele, hogy ez mit jelent az apának. A női empátia más nők felé fantasztikus, de férfiakra nem működik…

Holott férfiszemmel ez a történet egyáltalán nem az a tündérmese, ahogy a női közvélemény beszél róla. Ha Tom Cruise-al megeshet, akkor bármelyikünkkel megtörténhet, hogy “egyszercsak” felszívódik a család – reggel még puszit adtunk munkába menet, de hazatérve már csak a hűlt helyét találjuk. És a neten arról fognak beszélni, hogy “ez az, csajszi, megmutattad neki”, hurrá nők, hajrá exfeleségek. A kutya sem fog törődni vele, hogy mi szerettük az asszonyt és a gyerek(ek)et. Hogy minket méltatlanul és aljas módon kiforgattak a családunkból és a vagyonunk nagy részéből. Arról születik majd cikk, hogy exnejünk milyen ügyesen szőtte a hálót a hátunk mögött, de arról nem, hogy ez valójában micsoda árulás, a legszörnyűbb visszaélés a szeretteink bizalmával.

Még egy bekezdés erejéig visszatérve a konkrét esetre: persze, hogy Cruise sem az az ideális csodapasi, aminek sok nő a filmvászon alapján gondolja. A szcientológiai elkötelezettsége is biztosan többet rontott a helyzeten, mint javított. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg arról, hogy Holmes előre tisztában volt ezekkel, és ennek tudatában kötött házasságot. Senki nem mondhatja, hogy a feleséget váratlanul érte volna a férje szektatagsága vagy nagyzási mániája. Amikor 5 évvel ezelőtt aláírta a papírokat, akkor elméletileg felelősséget vállalt a saját döntéséért – amit most a válással elhárított magáról. Egy olyan kultúrában élünk, ahol a nő nem felelős a tetteiért. Összeházasodni jó volt, elválni még jobb, és Holmes-nak ez az egész csak egy nagy nyaralás Cruise költségén. Holtomiglan-holtodiglan? Ugyan már. Egy átlagos nyugati nőnek minden csak addig tart, amíg jól érzi magát benne, de a gondok első jelére jöhet a mentőcsónak.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


9
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
5 Egyéni hozzászólás
4 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
7 Hozzászólások szerzői
FranklynApa35evZoliKodoNorbi Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Animebj
Olvasó
Animebj

Amikor először hallottam róla, én is a nő mellett álltam ki hiszen egyáltalán nem szeretem a szcientológiát, férje legendás videója pedig elég meggyőző volt anno, hogy tényleg nem 100-as, de ez a cikk felnyitotta a szemem, mit is csinált valójában ez az élősködő némber. Egy másik honlapon is írtak arról, hogy mindenképp tudnia kellett volta Cruise fanatikus szektaimádatáról és önző hatalomgyakorlásáról, de ahogy Deansdale is írta, ez az egész válás egy összeesküvés volt vele szembe. Tudta, hogy csak nyerhet, ezért ment biztosra férje távolmaradásával és többszörös jogi hátországával, pár héten vagy hónapon belül szépen lelép majd több millió dollárral a zsebébe, hogy keressen magának egy újabb áldozatot. Igazán a kislányt sajnálom, hogy zsarolásának eszközévé vált, és aki később azt fogja megtanulni, hogy helyes dolog kihasználni a férfiakat céljaiért.

 

Norbi
Olvasó
Norbi

Én 2004 és 2011 között Németország területén dolgoztam, havonta 4 napra jártunk haza.Ennél a cégnél körülbelül 80 magyar férfi dolgozott,és 70%-a elvált ember lett…És a válásokat kivétel nélkül a nők kezdeményezték.Egy munkatársam hazament amikor az asszonyka elsírta magát, hogy szar egyedül,nem bír a gyerekekkel,sorolhatnám tovább…Rá 1 évre visszaküldte azzal az indokkal, hogy nagyon jó, hogy itthon van, de abból a pénzből amit ők itthon keresnek, nem lehet megélni.Szerencsétlen visszajött, majd 3 hónap múlva amikor pont kint volt felhívta, hogy válni akar.Volt, aki minden pénzt odaadott az asszonynak,majd 2 év után hazajött, mert elege lett a rabszolgaságból,erre a csaj lelépett a pénzzel(kiderült csinált egy számlát amihez csak ő férhet,és lelépett a pénzzel). Volt, aki meg akarta lepni szeretett feleségét,nem jelentette, be hogy hazautazik,de őt érte meglepetés mert a dublőr pont ott volt.Sorolhatnám a sztorikat a végtelenségig…

De ami ezekben az emberekben közös az az, hogy a szaros gatyájukon kívül más nem nagyon maradt nekik,ezzel ellentétben keményen dolgoztak embertelen körülmények között napi 12-15 órákat,általában szombat vasárnap is, hogy a családjának jó élete legyen!

 

Toplak Zoltán
Újságíró

Én nem is tudom. Annyira nem becsüli a mai társadalom a férfiak munkerő képességét. Persze, nem minden a pénz, ez is oké. Kell a gyerekkel játszani, meg ilyenek. Udvarolni, mert az normálisan a férfinekis jó. Vagy az ágy miatt, vagy mert jó látni, hogy sugárzóvá válik a nő szeme. A szeretett nő szeme.

Korunk rákfenéje, hogy “igazam van” ezért megtehetek erkölcstelen dolgokat.  De mi az erkölcsös? Amit a Biblia mond? Ócska, hüjje korlátokat tartalmazó unalmas porfogó. Amit a szüleim tanítottak? Azok csak “társadalmi konstrukciók”. Szemét.

A teljesség kedvéért: hallottam olyan nőről is, akit az exe még kéményhasználatért meg az ördög tudja miért nem is beperelt, és súlyos pénzeket húzott le róla, nem törődve vele, hogy a közös gyerekeiktől is elveszi azt a pénzt. Ugye a tipikus: szeress, add az energiád, anyagit, lelkit, mindent, de én nem játszom a szabályok szerint, nem teszek érte, hogy a dolog valóban, a maga belső törvényei szerint működjön.

 

Apa35ev
Olvasó

Velem is ugyanez történt, de már leírtam részletesen a honlapomon. Valójában senkit nem érdekel, de nemhogy nőket még férfiakat sem, mert azt gondolják ők mások és velük nem eshet meg. A gond mindig az, hogy a férfiak nem mernek fellépni verbálisan és nyilvánosan a szellemileg sérült, látszólag gyenge teremtmények ellen. Valószínűleg udvariasságból és szánalomból és gyávaságból. Persze tudjuk a magyarázatot, mindig a gyermek érdekét nézik és azt a személyt akinél van a gyermek, nem gyalázhatják meg, mert akkor a gyerek sínylené meg a nő bosszúját. Inkább azokat az apákat kéne támadni, akik valóban ártanak a gyermeküknek és hanyagolják őket, mert úgy gondolják a gyermeknek az anyánál a helye és nekik elég csak pénzelni őket, elég volt a magot elszórni, kikel az magától. A “kopasz”, nyámnyila és liberális emberekre gondolok itt, akik tolják el maguktól a felelősséget, mert egyszerűen gyávák kiállni saját maguk és gyermekük mellett. A nőket lehet szidni, de csak akkor ha valóban mindent megtettél a céljaidért és gátat szabnak benne. Anya, anyós, HR-es, bíró, de még a pénztáros is szivat ha nem megfelelően állsz hozzájuk. Amúgy az igazság mindig egyszerű, nem lehet róla sokat beszélni és ezért halljuk szinte csak a nőket, mert számos példány folyékonyan képes hazudni és ez egyeseknek szórakoztató és beszélni kell róla, vitatkozni ezáltal a társadalom képe torzul és nem csoda, hogy a legtöbben kiégnek és pesszimisták, alkoholisták lesznek a rossz útmutatástól.

Franklyn
Olvasó
Franklyn

A nők titka, hogy minden valós szándékukról hallgatnak, valós helyzetüket és személyüket elködösítik, és képesek elhitetni magukkal is, hogy szeretnek valakit, de belül mégse szeretik. A megtévesztés és a fajtán belüli összetartás révén ők a világ vezető hatalma. Persze ezt sose fogják beismerni, mert akkor nem maradhatnának titokban, s szemtől szemben nem akarják felvenni a versenyt a férfiakkal.