Alter Ego
0 megosztás

Börtönbüntetést a kényszerházasságért!

Skóciában az elmúlt év novemberében született törvénymódosítás börtönbüntetéssel rendeli büntetni a „házasság kikényszerítését”. A BBC News beszámolója szerint ennek a törvénynek a mintájára Anglia és Wales területén szintén törvénymódosításokat kívánnak bevezetni, hogy a kikényszerített házasságok ellen ne csak polgári bíróságon kereshessenek jogorvoslatot az érintett fiatalok.

A jogszabály szükségessége mellett érvelők szerint hozzávetőleg 8000 nőt kényszerítenek férjhez szüleik Anglia és Wales területén évente. A törvénytervezet különbséget kíván tenni az előre elrendezett és a kényszerházasságok között, tekintettel arra, hogy a jogalkotók véleménye szerint az előbbit az különbözteti meg az utóbbitól, hogy a házasulandók ebben az esetben hozzájárulásukat adhatják a frigy megkötéséhez, azonban az utóbbi esetben módjuk sincs rá, hogy ellenálljanak. A cselekmény büntetőjogi szankciójaként 2 év szabadságvesztést tartanak helyénvalónak a tervezet kidolgozói.

Az ügyben kampányoló Freedom jótékonysági szervezet szerint az államnak egyértelművé kell tennie, hogy az emberi jogok ilyen súlyos megsértése nem tolerálható. David Cameron miniszterelnök, egy nyilatkozatában kijelentette, hogy a kényszerházasság „nem sokkal jobb a rabszolgaságnál!  Ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy a törvény elsődleges célja az érintettek védelme. Az elképzelések szerint elsősorban a sértettnek nyújtanának segítséget a hatóságok, és lehetőség szerint elkerülnék az elkövető büntetőjogi felelősségre vonását. A javaslat ellenzői viszont attól tartanak, hogy a „kényszerházasság” kriminalizálása miatt az érintettek nem mernek majd segítséget kérni, hiszen attól tarthatnak, hogy panaszuk miatt közeli hozzátartozóik börtönbe kerülhetnek.

Ilyen híreket hallva szükségszerűen meg kell állnunk egy pillanatra és elgondolkodnunk; vajon az emberi jogok, női jogok védelme tekintetében állítólag évtizedekkel előttünk járó nagy múltú államban ennyire primitív, középkori emberjogi viszonyok uralkodnának? Évente nők ezreit kényszerítik házasságba, David Cameron szavaival élve már-már rabszolgaságba? Bár már többször hallhattuk feminista érvelésekben, hogy hazánkkal kapcsolatban az ENSZ, és az emberi jogvédő szervezetek is kritikákat szoktak megfogalmazni, mégis nagy patrióta büszkeség áradhat most szét kebelünkben, hiszen íme fényévekkel járunk a „mintaértékűen” feminista irányelveket követő Anglia előtt. Mert ugye, nem csak én gondolom úgy, hogy „kényszerházasságról” mi bizony csak a történelemkönyvekben vagy holmi középkort idéző rémmesékben hallhattunk? Esetleg várhatóan hamarosan előpattan hazai feministáink fejéből az ötlet, hogy ha Angliában ilyen mértékű a nőket házasságba kényszerítő patriarchális rémuralom, akkor milyen lehet kicsiny „elmaradott” hazánkban a helyzet, ahol csak kullogunk a civilizált világ után, és a feminista törvények tizedét sem sikerült még a jogrendbe erőltetni? Már hallom is a feminista szólamokat: Csak azért nem ismerjük ezeket az eseteket, mivel a patriarchális társadalom házi-terrorral rejtegeti az undorító rabszolgatartó bűneit.

Forrás: Informed.hu

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


8
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
4 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
8 Hozzászólások szerzői
righeiraReszet ElekAnimebjhgyiantagonisztikevics Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Vasgerinc
Újságíró

Azt hiszem a cikked vége a legfontosabb. Tudjuk nagyon jól, hogy a feminista mantrák nagy része hazugság nincs, nem létezik, nem is volt. Ilyen a középkori nőelnyomás, amelybe a héten rúgott bele Dean a cikkével, a nagy matriarchális civilizáció, stb. Így aztán egyáltalán nem lenne meglepő, ha pár év múlva ez a kikényszerített házasság szöveg is egy közhely lenne már Magyarországon valami “rendkívül hiteles” felméréssel alátámasztva. Sőt ez így már kifejezetten várható.

Balubacsi
Olvasó
Balubacsi

Érdekes, még csak a cikk címénél tartottam, de nekem a kényszerházasságról rögtön az jutott eszembe, amikor a nő a férfi akarata ellenére teherbe ejteti magát (hazudik a fogamzásgátlásról), és a férfi kénytelen elvenni…

Anaconda
Olvasó
Anaconda

A cikk azt felejti el megemlíteni, hogy milyen etnikai-vallási hátterű brit állampolgároknál fordul elő ez az évi 8000 eset. Lefogadom, hogy az esetek 99%-a iszlám hátterű bevándorlóknál (pakisztániaknál, araboknál, afrikaiaknál) történik. Angol vagy walesi nemzetiségű családokban ez ritka lehet, mint a fehér holló.

Ez hasonló a becsületgyilkosság-esetekhez. Abból is történik néhány évente Nagy-Britanniában, de kizárólag a muzulmán vallású családokban. Ha viszont nem készül külön statisztika róla, az félrevezető következtetések levonásához vezethet.

hgyi
Szerkesztő

Ugyanez a helyzet a németeknél is. De amiket olvastam a “német” kényszerházasságokról, mindben megemlítik, hogy bevándorlókról van szó.

Animebj
Olvasó
Animebj

Pontosan. Nem a keresztény (vagy szinte már inkább vallás nélküli) őslakók, hanem a muzulmán bevándorlók a felelősek a kényszerházasságért, továbbá nem attól retteg a szerencsétlen nő, hogy börtönbe zárják családtagjait vagy rokonait, mert azok rávették a házasságra, hanem attól, hogy egyszerűen megölik őt, amiért ellenáll ennek a primitív középkori hagyománynak.

Ami még megdöbbentőbb, hogy a feministák még ki is állnak ezért a “kisebbségért”, semmit se tesznek, hogy a nyugati értékrendre kényszerítsék a bevándorlókat, helyette továbbra is saját őslakó férfijaikkal hadakoznak, rajtuk verik el a port, pedig legalább száz éve sokkal egyenlőbbek, mint a iszlám világban valaha is voltak a nők.

Reszet Elek
Újságíró

Pont tegnap vitáztam erről és persze megkaptam hogy fasiszta és rasszista vagyok amikor kijelentettem hogy nem kellene ez a nagy keveredés mivel manapság a technikai vívmányoknak és az egyént mindenek felett tisztelő társadalmaknak köszönhetően nincsen asszimiláció, megmaradnak a kulturális zárványok no meg a fél világot sem lehet belezsúfolni Európába ergo az embereket a szülőhelyükön kellene boldoggá tenni.. Mondjuk félóra múlva egy másik eszmefuttatásom után már őskommunista voltam.

righeira
Olvasó
righeira

A kisebb ellenállás lehet a magyarázat. Sokkal kevésbé kimerítő és veszélyes az “őslakos” férfiakkal hadakozni, mellettünk az állammal és egy adag megtévesztet (ostoba) férfival.

 

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

http://ikwro.org.uk/2011/12/03/nearly-3000-cases-of-honour-violence-every-year-in-the-uk/

Érdekes, ezeknek a nőknek nem az a legfőbb problémájuk, hogy 70 % munkáért nem kapnak 100 % férfibért, fele teljesítménnyel nem kapnak azonnal vezérigazgatói posztot és mindenféle sovén kandisznó azt meri mondani nekik, hogy kurvának öltözve, részegen ne másszanak be gyanús sikátorokba.

Valószínűleg ezért szarnak a fejükre az igaz feministák.