Alter Ego
25 megosztás

Nemzetközi Kasztrációs Nap

A "The New Era of Feminism - Femitheism" blog valódi értelmet ad a "femináci" és a "heregyilkos feminista" szóösszetételeknek. Ezt követően aligha lesz szükséges körbemagyaráznunk, hogy miért nevezzük a feminizmust az egyre jobban elburjánzó férfigyűlölet melegágyának.

Teljes meggyőződéssel kijelenthetem, hogy az antifeminista mozgalomnak soha nem volt és mély meggyőződésem szerint soha nem is lesz olyan ága, amely akárcsak a legkisebb mértékben is összevethető lehetne a radikális feminizmus emberellenességével. Még a legkifogásolhatóbb hímsoviniszta férfibeszéd sem kelhet versenyre azzal, amit a radikális feminista írók egyre durvább hangnemben, mégis a média és a közélet szintjén eltűrt formában, mindenféle retorzió nélkül művelhetnek.

Lényegében visszasírhatjuk azokat az időket, amikor Andrea Dworkin írónő még csak azzal gyalázta a férfiakat, hogy „A házasság intézménye a nemi erőszak gyakorlatából fejlődött ki. A patriarchátusban minden nő fia egy potenciális áruló, egy másik nőnek a megerőszakolója és kizsákmányolója.” Bár már Mary Daly professzor asszonyt is közveszélyes elmeháborodottnak gondolhattuk, aki hajlamos volt komolyan fontolóra venni, hogy a férfiak népességét 10 százalékára kellene csökkenteni: „Ahhoz, hogy az élet fennmaradjon ezen a bolygón, egy fertőtlenítésre van szükség a Földön. Úgy gondolom, hogy ezt egy olyan fejlődési folyamat fogja kísérni, ami a férfi népesség drasztikus lecsökkenését eredményezi.”

Viszont most elérkezett az idő, amikor meg kell értenünk, hogy az ő örökségüknek komoly megtermékenyítő ereje volt, és olyan “szép és követendő példát” mutattak fel az utókornak, amelynek talaján újabb “bölcs” férfiellenes gondolatok “virágozhatnak ki”. A “The New Era of Feminism” blog szerzője egy olyan írást tett közzé, amelyhez fogható mocskot még életemben nem olvastam az interneten. Biztosan sokan emlékeznek rá, hogy milyen feminista hadjárat indult a Facebook ellen amiatt a gyermeteg oldal miatt, amelyett viccelődő tinédzserek hoztak létre, és ahol a feminista szervezetek nemi erőszak ellenes grafikáit gyüjtötték egybe vagy figurázták ki. A feminista szervezetek addig intrikáltak minden józan észnek fittyet hányva, amíg sikerült elérniük, hogy a Facebook üzemeltetője saját elveinek is ellentmondva végül cenzúrázta az oldalt. (cikk: Facebook -Cenzúrázva!) Ez a fertő viszont hónapok óta éli virulens életét a Google Blogspot szolgáltatása alatt; radikális feminista eszmék mentén új feminista mozgalmat szervez, a férfiak szükségtelenségéről papol és a “férfierőszak” elleni megoldásként a férfiak kasztrálásának szükségességét hirdeti. (Sic!) A blog által létrehozott YouTube csatornát szerencsére már megszüntették a gyűlöletkeltő tartalom tilalmának megsértése miatt, de a portál zavartalanul üzemel. Internet szerte weboldalak ezrein beszélnek a blogról és különösen egyik írásáról. Emellett a YouTube-on videó válaszokban is igyekeznek a férfiak a kedves szerzőt és a feministákat elküldeni a jó büdös picsába.

Mielőtt még bárki felhívná a figyelmem, hogy ne alacsonyítsam le magam azzal, hogy elmeháborodottakat veszek komolyan, leszögezem, hogy tisztában vagyok vele, hogy Simone de Beauvoir “pedofil papnő”, Valerie Solanas “gyilkosnő”, Andrea Dworkin “disznónő” és Mary Daly “fasizmus professzornő” mellett egy újabb beteg agyú, torz lelkű, ember-állat vívta ki a helyét a feminista ostobaság förtelmes panoptikumában. Igen, talán foglalkozni sem lenne érdemes vele, de azért álljunk meg egy pillanatra, és gondolkodjunk el: Nem különös dolog, hogy a fent felsorolt pszichiátriai betegeknek kivétel nélkül jutott legalább egy Wikipédia fejezetnyi dicsőség? Szeretnék bízni benne, hogy “Femitheist” viszont tényleg nyom és minden hátrahagyott emlék nélkül tűnik majd el a feledés koromfekete sötétjében.

Lefordítottam és az alábbiakban okulásul közreadom a blog “különdíjas” írását, hogy mindenki megérthesse, hogy milyen szélsőségekig vezethet el, ha szó nélkül, minden gát nélkül tűrjük a feminista férfigyalázást:

 

Minden férfit kasztrálni kellene? – Nemzetközi “Kasztrációs Nap”

Néhány feminista megfontolta már ezt a lehetőséget. Eléggé ellentmondásos.

Engedd meg, hogy bemutatkozzam…

A nevem “Femitheist”. Nő vagyok és feminista, valaki, aki elszántan hisz a valódi egyenlőségben.

Elöljáróban néhány szó, a könnyebb megértés kedvéért:

A nőknek egyenlőnek kell lenniük és egyenlőek is lesznek! A VALÓDI egyenlőséghez egyetlen út vezet.

A férfiak heréje, mely a tesztoszteron jelentős részét termeli, az elsődleges oka az erőszakos viselkedésüknek. A férfiak által tapasztalt egészségügyi problémák közül szintén sokat tulajdonítanak a herének, így a prosztatarák és természetesen a hererák forrása.

– A megoldás… a Nemzetközi Kasztrációs Nap –

Hiszek benne (és tényszerű kutatásaim is alátámasztják), hogy minden férfit kasztrálni lenne szükséges. Nem csak a saját biztonságuk érdekében, hanem minden ártatlan nő és gyermek biztonságáért.

Ennek a megvalósításához…

a világnak szüksége van egy nemzetközi ünnepnapra, a “Kasztrációs Napra”.

A különböző korú férfiakat meztelenül kiállítják majd a városok főterére, hogy várakozzanak a kasztrálásukra. A “Kasztrátort” pedig a nők közül választják majd, ahogyan egy bírósági esküdtet.

A különféle korú lányok pedig kiállnak majd az utcákra, hogy megtapsolják és éljenezzék a hímeket, ahogyan csatlakoznak a civilizált társadalomhoz.

Ez fizetett ünnep lesz minden dolgozó nőnek, a fiatal iskolás lányoknak pedig iskolaszüneti nap, hogy ők is részt vehessenek ezen a dicsőséges szertartáson.

A férfiaknak egy órájuk lesz, hogy megtudják, hogy ki a “Kasztrátoruk”. A hímek “jegyese” pedig szabadon dönthet, hogy szeretné e megfejni a hímet, hogy megtarthassa a spermamintáját.

Azokról a hímekről, akik túl fiatalok egy “jegyeshez”, az anyjuk vagy a legközelibb női rokonuk fog dönteni.

Ezután a férfiaknak érzéstelenítőket adnak majd. Felfektetik őket egy asztalra, a “Kasztrátoruk” pedig felvágja a zacskójukat, és kivágja a heréiket, végül összevarrja és letakarítja őket.

Az eljárás után harminc percet kapnak majd a pihenésre.

Miután az összes férfit kiherélték, újra egy csoportba terelik őket, hogy egy utolsó pillantást vethessen rájuk mindenki, mielőtt meztelenül hazamehetnek az otthonaikba.

A nők pedig visszatérnek a munkájukhoz, az iskolákba és megünneplik a sikeres szertartást.

Minden férfit, aki megpróbálja elkerülni a “Kasztrációs Napot”, bárhol is találtassanak meg, meg kell ölni (bűnözőként lesznek kezelve, a megjelenés elmulasztása miatt). Vagy erőszakkal kell előállítani őket. Korra való tekintet nélkül.

Bármely nőt, aki ellenszegül, terápiára kell kötelezni, hogy megszabadítsák őt nőgyűlölő hitétől.

Ez az ünnepnap azt a napot fogja leváltani, amelyet jelenleg úgy ismerünk, hogy “Apák Napja”.

Ha ezt az eljárást világszerte elfogadják, akkor minden bűn, háború és erőszak véget fog érni.

Ennek az igaz utópiának meg kell valósulnia, hogy eljöjjön a béke, ahol a férfiak csak azért léteznek, hogy…

tennyésszük őket,

dolgozzanak,

SZOLGÁLJANAK,

meghaljanak.

A hormonális változások miatt kevésbé lesznek agresszívek és így kevesebb nemi erőszakkal kell számolnunk. Továbbá ez jobb egészséget biztosít nekik egész életükön keresztül, hiszen a herék a férfiaknál úgyis az egészségügyi problémák jelentős forrásai a koruk előrehaladtával.

Mindenki hasznot fog húzni ebből…

Hiszem, hogy ez a nap elérkezik hamarosan.

Köszönöm!

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
25 megosztás


109
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
22 Egyéni hozzászólás
87 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
27 Hozzászólások szerzői
tomgalReszet ElekBarneyWerner ReinerHuffnagel Pista Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
don Fefinho
Újságíró

Most így erről ez: http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/ThousandYardStare

Hm, hm, és vajon van-e ennek reciproka?

Animebj
Olvasó
Animebj

Kicsit elmebeteg, de igazi orvosi lova a nyugati feminizmusnak, amely már nem képes semmit se elérni, ezért “kreativitását” ugyanazzal a mérges gyűlölettel kénytelen kiélni (…)

[Az aktuálpolitikát hagyjuk, ha kérhetném. Ez az oldal nem ad helyet a mindenhová beférkőző pártháborúnak. – D]

don Fefinho
Újságíró

Most hogy így végiggondoltam minden eshetőséget, szerintem ez a lány eredetileg egy nagyon naív, nagyon ragaszkodó típusú, és egyébként viszonylag kiszámítható lelkivilágú lányka lehetett, akit aztán egyszercsak valaki nagyon csúnyán átbaszott és kihasznált, és ha szétnézünk még kicsit a blogon, láthatóan meg is ejtett és mikor ez kiderült gondolom lelépett. Most pedig ebből fakadó frusztrációját, sértettségét és gyűlöletét vetíti ki kollektívan az egész férfinemre. Ez kb. azoknak a tizenéves csitriknek a mentalitása, akik először szembesülnek vele, hogy a világ nem rózsaszín. És mellesleg fiúknál is ilyen esetekből születnek a mélyebb érzelmekre vagy hűségre képtelen felszínes nőfalók. Csak náluk ez nem jár zsigeri gyűlölettel.

the hermit
Olvasó

Állítólag nemrég öngyilkos lett

the hermit
Olvasó

Gondolhatod, hogy én is ott olvastam

don Fefinho
Újságíró

Nyugalom, Hölgyek és Urak!
Ez a nő valószínűleg nem gondolta végig, hogyan is úszhatna meg egy ilyen kísérletet, ha netán valami morbid csavar révén valahol törvényerőre jutna ez a rémálom. Ezek az agyalágyultak (mert máris vannak szimpatizánsai) nem élnék túl az első ilyen próbálkozást sem, de ami még lényegesebb, a spontán feltörő megtorló vérontás után a feministák örökös patriarcha-nőelnyomó szélmalma hirtelen rideg és kérlelhetetlen valósággá válna. Az aztán hú de jó lenne nőjogilag, tényleg.

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

A Biblia egész Amerikában (az Ellesmere szigettől a Horn fokig) A szentírás elég sok egyértelmű parancsot ír elő a nők számára. A Korán (majd annyi embernek A szentírás) még keményebb előírásokat tartalmaz.

Ha ezek a HP-ák le akarják rombolni a civilizációnkat -ami kétség kívül nem minden lehető világok legjobbika, csak eddig még minden más kísérlet rosszabbnak bizonyult- akkor ami helyette jön azt elsősorban a nők fogják keservesen megszívni.

Erre kéne a HP-ák figyelmét felhívni.

rabida
Vendég
rabida

édes istenem:((((

ez nettó közösség elleni izgatás…

Deansdale
Admin

Mármint melyik, és miért?

Balubacsi
Olvasó
Balubacsi

55 Ft-ot szánnék erre a csajra.

(Azért ennyit, mert kb. ennyibe kerül 1 db megfelelő kaliberű lőszer. Tesztoszteron fűtötte gyilkológép vagyok… ja nem, csak rohadt ideges.)

hgyi
Szerkesztő

Nagymamámtól sokszor hallottam: Egy fecske nem csinál nyarat.
Az idegességedet megértem. Az 55 Ft-ost nem. Még ha ideges vagy sem.

Deansdale
Admin

A férfiak már csak olyanok, hogy ha valaki a kasztrálásukról és a megölésükről beszél, akkor hajlamosak hasonlóképp válaszolni. Ez valami jellemhiba-féleség nálunk. Persze civilizáljuk magunkat annyira, hogy nem tör a felszínre – a kérdés az, hogy újabban egyes nők miért nem civilizálják magukat ennyire?

Pontosan ez az a probléma, ami miatt Alter megírta a cikket – hogy ha egy férfi azt mondja: kityrákotty, arra mindenki azonnal ugrik. Ha egy nő tömeggyilkosságról és csonkításokról beszél, azzal semmi gond. Utálok konfrontálódni, de itt nem Balu a mumus, talán ne őt próbáld “megbékíteni”.

hgyi
Szerkesztő

Nem akarom megbékíteni. Mint írtam, megértem az idegességét.

De így – ismét nagymamámra hivatkozom, aki hasonló esetekben azt mondta: Te sem vagy jobb a Deákné vásznánál.

Raon
Olvasó

Sok igazságod vagyon, de ha a dolgok mögé nézünk, ennek is megvan a logikus háttere. Ami itt megnyilvánult, az a yang erők egyértelmű negatív oldala. Igen, lehet ezt egoizmusnak is hívni – nem véletlen, hogy ennek igazán feneketlen mélységeihez a férfiak “jobban értenek”.
A yang erők természetéből adódik, hogy bármilyen konfliktushelyzet csak a mi emberi, morális szempontjaink szerint gond, yang szemszögből ellenben remek lehetőség a kiteljesedésre, bizonyításra. Ez az anyagi világban általában úgy jelentkezik, hogy ha valaki bekóstol egy férfit, akkor nagyon könnyen azt a reakciót kaphatja, hogy “oké, akkor rendezzük le most azonnal”. A vicces az, hogy az esetek többségében bármelyik férfiban ez lehet az első reakció, csak mondjuk jobb esetben az Én bizonyos (morális, erkölcsi, önuralmi) indíttatásból felülbírálja ezt a belső késztetést.

Ez az, amit jin oldalról sokan félre szoktak érteni – hogy ilyen kérdésekben a yang erők birtokosa (áldozata?) voltaképpen sosem blöfföl. Csak mondjuk képes arra is, hogy ha úgy látja jónak, a háttérbe szorítsa ezt a dolgot.

A végeredményben persze igazad adok neked, ezért is írtam, hogy a yang erők negatív oldaláról van szó.

Ugyanakkor ez a cikk szerintem rendkívül tipikus példa a jin negatív oldalára is. A tartalom számomra is felháborító, de éppen ezért elgondolkodtató is – merthogy a femicica szerintem eleve ilyen szándékkal írta ezt az egészet. Hogy hatást gyakoroljon, és ezáltal hatalmat (vagy legalább annak az érzetét) szerezzen: ez itt a fő üzenet, nem a férfiakat illető nyilvánvaló baromság.

A morbid az, hogy ennek érdekében még egy efféle blöfföt is bevállalt (ez lenne a jin tipikus negatív természete, manipulálás, tényleges tartalom nélkül) – mert az ugye senki nem gondolhatja komolyan, hogy a csajt mondjuk szembesítenék a vágyai következményeivel, akkor ne tűnne el visítva az első adandó alkalommal.

hgyi
Szerkesztő

Szerintem nagyon beteg ez a lány.
Ne érts félre, nem sajnálkozom.

Az egyebekhez csak annyit tennék hozzá – egyébként egyetértek veled -, hogy ok., de kontrollálni kell, mert ha nem, akkor nem vagyunk különbek…

Balubacsi
Olvasó
Balubacsi

Képzeletbeli tömeges csonkításokra válaszul képzeletbeli tarkólövés szerintem teljesen védhető. :-)

Komolyra fordítva: beteg emberek voltak, vannak, és valószínűleg lesznek is. Ez a lyánygyermek nyilvánvalóan súlyosan elmeháborodott. Ha nem, akkor a cikket (és talán az egész blogját) azért írta illetve írja, hogy megbotránkoztasson vele, és az ezzel okozott felháborodáson élvezkedik. Ez is felvet azért pár mentálhigiénés kérdést. Ami a felháborodásomat elsődlegesen okozza, az két dolog: ad 1.) hogy ilyet le lehet írni következmények nélkül, ad 2.) hogy vannak szép számmal, akik ezekkel a gondolatokkal azonosulni tudnak.

Fzsuzsanna
Olvasó
Fzsuzsanna

Igen. Ez igen súlyos probléma: “hogy ilyet le lehet írni következmények nélkül”. A pedofil oldalak szerzőit és látogatóit nem kezelik ilyen szőrmentén. Beteg – elfogadom, de azt nem, hogy terjesztheti borzalmas írását.

Mr. Jones
Olvasó
Mr. Jones

Nem jobb akkor lenne, ha minden nővel kapcsolatban hasonló lenne a véleménye.
De azért ezt egyetlenegy, 55 ruppós skulóval nehéz lenne megvalósítani.

Érzed ugye, hogy mi a különbség az összes férfi kasztrálása és az ilyen ötlet egyetlen felvetőjének a kilövése közt?

the hermit
Olvasó

Pszichiátriai kezelés kellene neki, zárt osztályon.

Fzsuzsanna
Olvasó
Fzsuzsanna

Ez a feminista szöveg erőszakra való felhívás. A szerzőjét bíróság elé kellene állítani és lecsukni! És finom vagyok…

Dremel
Olvasó
Dremel

Ezt a cikket elmentem, köszönet, hogy felhívtátok rá a figyelmet. Először bosszankodtam, de aztán az alábbi kommenten halálra röhögtem magam :)

 

Elo said…
I’m a male and I am absolutely all for (most of) your proposal. It would really help men out to be free from the animal-like tendencies that make us obsess about women, mate with them, and spend the rest of our lives paying them to mate with other men.Without our testicles we’d be free from this bondage toward women. No more would our personal activities be interrupted or put on hold to meet a woman’s unrealistic and emotional demands. No more would half or more of our paychecks go to hair care, spa days, clothing, shoes, cosmetic nails, makeup and feminine care products.

Now some men will be horrified by this I know. They think, “But I LOVE sex! How crappy life would be without it!”. Don’t fear my brothers. Our sexual desires stem from our testicles and testosterone. There is simply no logical reason to deal with all the misery associated with women for 30-40 minutes of pleasure every other night. The same exhileration and fulfillment can be had through racing motorcycles, rock climbing, sky diving, paint balling, white water rafting, and many, many more activities that we’d get to do if not on the sexual leash of a woman.

The part I disagree with is the public spectacle and embarassment aspect. For that part you bring shame to all feminists and lose any respect you could have possibly had… at all… especially in a women’s equality and feminism context. My mother and sister are feminists, my boss is a feminist, I respect them and their views greatly. Yours are the sad ramblings of a little girl, likely hurt by some man, maybe many. You rant online about extremist feminism because you lack the capability of standing up for yourself in your real life relationships.

Despite how pathetic you are as a person (I wouldn’t disrespect the other feminists by recognizing you with that title), I still actually like your idea. I’m a stronger advocate of required sterilization (vasectomies etc.) of all males once they reach puberty, but this might be an acceptable compromise. Sterilization just frees the male from obligations toward children (and the almost certain child support) whereas your suggestion not only addresses this issue but also that of alimony and time wasted trying to attract and continue to satisfy a mate.

Friday, April 20, 2012 9:15:00 AM
Sun of a beach
Olvasó
Sun of a beach

Sziasztok!

Eddig is nagy lelkesedéssel olvastalak titeket, de most már a regisztráció mellett döntöttem. Nagyon örülök neki, hogy nyíltan szembeszálltok a férfigyűlölő  ‘nokert.hu’ idióta fröcsögésével.

Ezzel a cikkel kapcsolatban felmerült bennem: Biztosan sokszor olvastátok Ti is a nőkerten a kamu mellébeszélést, hogy ők bezzeg nem férfigyűlölők! (Talán egyik-másik nem is az, talán a Rita nevű szerkesztőjük mérsékeltebb, és csak a nők szabad döntéshozataláért küzd. De például régebben ‘Katica’, mostanában ‘rd’ nicknevű elmebetegeikből olyan mértékben ömlik a gyomorforgató férfiellenesség, hogy mértékére nehéz jelzőket találni.) Most ennek a cikknek a kapcsán itt lenne a lehetőségük nekik is, és a többi (magát nem férfiellenesnek, csak nőkért küzdőnek) nevező oldalnak, hogy ELHATÁROLÓDJANAK ettől a rémséges blogtól és ettől a horrorcikktől. Érdemes megfigyelni: NEM TESZIK MEG!

Mivel először vagyok itt, külön köszönetet szeretnék mondani minden szerkesztőnek, kiemelten Deansdale-nek, aki mintha mindannyiunk gondolatát olvasná, profi módon szavakba önt mindent, amit mi csak magunkban gondolunk, csendben bosszankodva. Te mondtad ki a bevezető cikkben, hogy nekünk nincs érdekvédelmünk, és divat minket mocskolni. (Saját nézőpontom, hogy a mai, liberális világban rengeteg irányból megneveznek hátrányos csoportokat, és azokat olyan mértékig diszkriminálják pozitívan, hogy a szerintük semmilyen módon nem hátrányos csoport-értsd:magyar származású, hetero fehér férfiak, akik még azt is meg merték tenni, hogy egészségesek is és nincsenek védett korban-jelenleg a legnagyobb kirekesztéssel néz szembe ez a csoport. Fogjuk be a szánkat, adózzunk, és tűrjük a mocskolódást, vádaskodást. Senkire ne merészeljünk visszamutogatni se..) Te voltál Dean, aki nyíltan kimondtad egy hozzászólásodban azt, amit én is megfogalmaztam, csak eddig nem írtam le ilyen nyíltan: A súlyosan diszkriminatív “férfierőszak” kifejezés teljesen azonos jellegű, mint a “cigánybűnözés” szóösszetétel. Ha utóbbi ellen ennyire erős a politikai fellépés, akkor komolyan kérdezlek titeket: Szerintetek a “férfibűnözés”, “férfierőszak” szavak ellen nem lehet olyan mértékben fellépni, hogy ne gyalázzanak minket ilyennel büntetlenül? (Torz statisztikákra hivatkozva teszik ezt, ezt mind tudjuk. Én sem ismerek senkit a környezetemben, aki nem szeretettel bánna a nőkkel. Mármint az igaziakkal, nem ezekkel a gyűlölködőkkel.. Ott is tökéletes volt Dean érvelése: Mutogatnak a felső 1% férfira vagyoni szempontból, és mutogatnak az alsó 1%-ra erőszakos bűnök terén)

A CSBE kapcsán meg is írtam nekik ezt a véleményt. Túl sok a megfogalmazásaikban a “FÉRFIZÁS” A választ azóta is küldik.

Külön gratulálok annak a cikk írójának, aki a férfiak gyermeki viselkedéséről írt, azaz a feminista mocskolódást megfordítva kiemelte, hogy az ilyesmi egy csendes lázadás, a jelenlegi kirekesztettségünk erkölcsi elutasítása.

Ez a cikk meg..hát, gyerekek! Az a vicces, hogy még csak igaza sincs a vélt következményekkel kapcsolatban. Hiszen az eunuchokat is nagyon korán csonkították meg, hogy hormonálisan aszexuálissá fejlődjenek. Későbbi ilyen beavatkozás csak az író vágyának ellentétét okozná: Az így csonkított férfiak a folyamatos hormontúltengéstől agresszívak, frusztráltak (és bosszúállók) lennének. Ha békés férfiakat akar, azt pontosan a nekünk való kedvezéssel érhetné el. Barátnőm is szereti mindig “akció” utánra időzíteni a komolyabb megbeszélnivalókat. Szerintem ezt a taktikát minden normális nő alkalmazza. Hiszen olyankor vagyunk mindannyian nyugodtak. :)

Még egy aktuális észrevétel: Sajnálatos, hogy a nyílt férfiellenesség a médiában is teret nyerhet, és senki nem tesz ellene semmit. Horváth Mariann az egyik olimpiai elődöntő közvetítésekor csillantotta meg ilyen érzéseit, és még eddig semmiféle bocsánatkérést, vagy a magyar köztévé elhatárolódását nem tapasztaltam. (Az eset az volt, hogy 2 női versenyző várta egy vitás eset eldöntését, amelyen a fináléba jutás is múlt. A sors úgy hozta, hogy 6-7 férfi bíró egyeztetett, erre Mariann beböfögi a tévébe, hogy “Tipikus kép. 7 férfi dönt 2 nő sorsa felől”…Nem feltétlenül szó szerint mondta ezt, de 100% ez volt a mondat tartalma.) Nagyon ránk férne egy komoly férfivédő szervezet megalapítása, hogy léphessünk ilyen esetekben mi is.

Sorry, hogy kissé bő lére eresztettem, de szívből örülök Nektek!

don Fefinho
Újságíró

Igen, még a Rita tűnik a legnormálisabbnak, pont a minap vitáztam velük egy sort kíváncsiságból. De nem tudom igaziból mire számíthattam volna, már bőven az első hozzászólásom fölött ment a férfiak így, férfiak úgy, piszok szemét az összes – típusú fröcsögés. És természetesen ahogy szépen fogytak az észérveik – mint ahogy számtalan helyen le is van írva ez az elkerülhetetlen kimenetel -, úgy a sértegetés és személyeskedés végére valamelyik kibökte, hogy jó, hát itt igaziból nem a bérekről, meg a jogi egyenlőségről van szó, meg elhiszi, hogy én nem vagyok elnyomó, nade hogy a rendszer az viszont rejtetten, nem kézzelfoghatóan (!) – hanem? – nagyon is az, és sajnál, hogy én ezt nem veszem észre. Volt még valami kasztrált öleb is, aki ilyen szövegeket írkált, hogy én frusztrált vagyok az igazság olvasatán, és a középosztálybeli fehér férfiak (akik a Jobbik gerincét is adják – emelte ki külön) nincsenek hozzászokva, hogy lelkiismeretfurdalásuk legyen, inkább mellébeszélnek. (sic!)
Pedig nem személyeskedtem senkivel, és nem is tettem degradáló kijelentéseket a női nemre – velük szemben. Igyekeztem kompromisszumra jutni ahol csak lehetett, anélkül, hogy az elveimet feladnám, de velük egyszerűen képtelenség egy józan véleményütköztetést lefolytatni. Bigott csőlátás, fanatizmus, mint akiknek átmosta az agyát egy szekta.

Sun of a beach
Olvasó
Sun of a beach

Bizony, teljesen reménytelen velük érdemben vitát folytatni. Egyszer regisztráltam (persze nem saját néven), amikor annak a “váccpávörös” nőnek (személyes véleményem szerint férfiellenes élharcosnak) a védelmére keltek (persze még nem a nyílt, hazug férfiellenesség ügyében, ami most volna időszerű a Bándy Kata ügyben való produkcója kapcsán, mely során szokás szerint megy a “férfibűnözősözés”, ha nem is így kimondva, de elég egyértelműen), hanem akkor még csak a váccpávörös szövegelése volt terítéken.

Nos, onnan egy hozzászólásom sem maradt. Jobb is itt kitárgyalni az újabb és újabb férfizásaikat, mert ott nem marad nyoma, ha ellenérzést fejezel ki.

Az meg hihetetlen, hogy miért keverik oda a politikát. Kit érdekel, hogy kit támogatnak a középosztálybeli fehér férfiak? Ezzel akarják elterelni a figyelmet arról, hogy befolyásolható nőket tömnek gyalázatos ostobaságokkal, ferdítésekkel?

Szerencsére a nők nagy része azért épeszű, és helyén kezeli őket. Valahányszor itthon szidalmazom azt az ‘rd’, meg ‘Katica’-féle őrültekházát, barátnőm mindig megnyugtat, és kiemeli: “A gazdaság élén álló embereknek érdekében áll, hogy a nép ne legyen boldog és kiegyensúlyozott, mert akik nem boldogok, többet fogyasztanak. Így politikai vezető érdek a férfiak és nők egymás ellen hangolása. Erre pedig kapóra jön, hogy van néhány ilyen szűk látókörű szégyene a női nemnek, akik produkálják magukat. A hatalom meg hagyja, és mosolyog hozzá a háttérben.” Ha a hozzám legközelebb álló nő így tudja látni a dolgokat, akkor nincs miért idegeskednem. Szerencsére nem kell a nők ellen lennünk, csak néhány elmebajos feminista ellen, és így szebb a kép. :)

Rita nevű alapítójuk meg csak ott rontotta el a dolgot, hogy bolondokkal vette körül magát, pedig neki lehetne egy olyan nőiérdek-védő oldala, ami mentes a gyalázkodástól, és pozitív hangvételű lehetne. Figyelemre méltó, hogy a híres-neves nőkert nem szeret írni a pozitív dolgokról. Pl: Női magyar bronz az olimpián.. Bár ezt itt is kifejtették a szerkesztők, hogy nem a boldog nőkre van ezeknek szüksége. Bizony. És nem is a pozitív dolgokra.

the hermit
Olvasó

Antoni Rita se olyan mérsékelt, mint amilyennek látszik, amolyan báránybőrbe bújt farkas…

Sun of a beach
Olvasó
Sun of a beach

Igen, ahogy éppen most villantotta meg a “férfiuralom” nevű hazugságot a (k)ender-konferenciájukkal kapcsolatban, hát az én véleményem is módosult. Inkább csak arról van szó, hogy a többi annyira gyalázatos, hogy néha egy kis pihenőt jelent a felháborodott tudatnak egy enyhébb cikk tőle. De mint látható, ő is megéri a pénzét..

Deansdale
Admin
hgyi
Szerkesztő

Légy üdvözölve! :o)

A férfivédő szervezet szerintem amiatt nem lenne jó, hogy benne van a ‘védő’. Tudom, hogy már nagy baj van, és ellenlépések is kellenek, de még mindig reménykedek, hogy férfiak és nők együtt védhetik ki a férfiakat és nőket egyaránt érő támadásokat. Egy kizárólag férfiakat védő szervezet pont olyan lenne, mint a nővédő – csak pepitában. Szerintem nem lenne jó, ha ugyanolyanok lennénk, mint a feministák. Én az együttműködésben hiszek, hiszen a férfiaknak szükségük van a nőkre és a nőknek a férfiakra. (Hogy szükségük van egymásra, elsősorban a már sokat emlegetett yin-yang párban értem, de természetesen hétköznapi értelemben is.)

Sun of a beach
Olvasó
Sun of a beach

Ez nagyon jó megközelítés. Valóban nagyon tetszik, mert olyan igazságot tartalmaz, amit manapság hajlamosak elfelejteni a különböző jogvédők. Mégpedig, hogy az egyenlőségért folytatott küzdelmük csak úgy lehet igazságos (és nem átcsúszás a pozitív diszkriminálásba), ha egyszerre védi az összes felet a helyett, hogy csak a hátrányos helyzetűnek véltet támogatja.

Ezért utálom az olyan kiemeléseket, hogy “nők elleni erőszak elleni fellépés”, mert azt az érzést kelti, hogy férfiak ellen erőszak nem minősíthető ugyanolyan mértékig elítélendőnek.

Viszont félek, hogy az általad megemlített “együtt védő szervezet” akkor működhet jól, ha előbb felszámolásra kerülnek a diszkrimináló “védőszervezetek”. Ahogy írtad: “Egy kizárólag férfiakat védő szervezet pont olyan lenne, mint a nővédő”.. Csakhogy utóbbi már van, és már jó ideje hazudoznak. Szerinted nem kellene ellensúly nekik? Mondjuk, ha az ‘együtt védős’ rögtön egy nagyon erős szervezet lenne, és azonnal elismert lehetne az elsődleges pozíciója, úgy persze működhet “libikókázás” nélkül is.

hgyi
Szerkesztő

Nem. Szerintem egy férfivédő nem ellensúly lenne. Ellensúly egy pl. családon belüli erőszak elleni lenne. Megmutatná, hogy mindkét nemre szükség van, hogy a férfiak és nők egyaránt sebezhetők, hogy a férfiaknak és a nőknek egyaránt szüksége lehet segítségre, hogy a férfiak is és a nők is előidézői lehetnek problémáknak, stb.

Szerintem nagyon kevés az olyan válás, vagy családon belüli erőszak, ahol ne lenne benne mindkét fél vastagon. Sokszor azt halljuk, hogy mert szegény asszony nem tett semmi rosszat. És ez sokszor igaz is. Csakhogy az ilyen szegény asszony azzal járult hozzá pl. a váláshoz, hogy semmit sem tett a saját érdekében. Mert ha kezdetektől elviseli a férjét olyannak, amilyen, és nem fejezi ki a saját igényeit, vagy nemtetszését, és az első verésnél nem kér segítséget, vagy nem hagyja ott a pasit, akkor épp ezzel járult hozzá a házasság megromlásához.
A folyamat végén könnyű ítélkezni a másik fölött. Egy férfivédő szervezet esetében azt látom veszélyesnek, hogy átesünk a ló másik oldalára és automatikusan egy nőgyűlölő férfivédelem jön létre. Ennek pedig semmi értelmét nem látom, sőt felettébb károsnak tartom.

Sun of a beach
Olvasó
Sun of a beach

Nagyon tiszta gondolatok! A túloldalon az ehhez hasonló korrektséget csak 1-2 hozzászólásban látom olyan nőktől, akiket utána le is hurrognak a hangadók. De ha nem jársz át oda, nem is fárasztalak ezzel.

(Érdeklődőknek azért írom: Az utolsó ilyen eset, ami ott a kettős mérce igazi fellegvára volt azzal a témával kapcsolatban, hogy a biztosítók törölni fogják a nők pozitív megkülönböztetését a “kötelező” ügyében. Annál a cikknél sem élhetett meg az az egyetlen tiszta tudatú érvelés a hozzászólások között, ami kimondta, hogy a kettős mércét olyan irányban sem szereti, amikor az a nőket segíti.)

don Fefinho
Újságíró

@HGYI
Pontosan. Nagyon sok mindent megtehetne az a szerencsétlen asszony is magáért. De a másik részéről se feledkezzünk meg, azért nem minden esetben olyan ártatlan kis bárányka ám az az asszony. Nem akarok külön lovagolni ezen, de csak Amerikát meg a svédeket tudom felhozni, ott gyakorlatilag bemondásra vágnak sittre nemierőszakért, semmi nyomozás, semmi orvosi vizsgálat, csak hipp-hopp, olvasod magadról az újságban a ‘MARITAL RAPE’ fejléces cikket, meg hirtelen úszik a fejed fölül a ház, te meg mész a sittre. Amiről azt kell tudni, hogy a nemierőszakolók vannak a börtönhierarchia legalján a pedofilokkal, akiket aztán az amúgy sem rózsás börtönviszonyokhoz képest is halálba szopatnak. Néha kifejezetten literálisan. Asszonyka meg kint pezsgőzik a szeretőjével a házadban.

hgyi
Szerkesztő

Persze, hogy nem minden esetben olyan ártatlan bárányka. De én most csak azokról tettem említést, akik tényleg birkák. Mert ezt a részét nem tartja senki olyan dolognak, problémának, amely hozzájárulna a kapcsolat megromlásához.

Toplak Zoltán
Újságíró

Vazze hgyi! Tök okos gondolataid vannak. (Fő hajtás)

rabida
Vendég
rabida

az USA-ban, talán több államban is nemrég módosították a nemi erőszak bűntettet úgy, hogy nincs megjelölve benne, hogy nő ellen irányul…

Deansdale
Admin

Fogadni mernék rá, hogy nem feminista kezdeményezésre :)

Deansdale
Admin

Isten hozott, és köszi az elismerést :) De óvatosan a dícsérő szavakkal, mostanában én vagyok itt a fekete bárány :D

the hermit
Olvasó

Azé üldözési mániád ne legyen :P

Deansdale
Admin

Jóvanna, hibásan működik a kísérleti jelleggel beültetett női intuícióm :D

don Fefinho
Újságíró

Annyi apró korrekcióval élnék a hozzászólásoddal kapcsolatban, hogy a felnőttkorú férfiaknál sem okozna hormontúltengést a kasztrálás, hiszen pont hogy a herék és a mellékherék termelik a férfihormonok javát, így ha nincsenek herék, nincsenek hormonok sem. Egyébként vitatott a tesztoszteron és az agresszivitás közötti összefüggés is. Egy nőben pl. gyakorlatilag kimutathatatlan mennyiségű tesztoszteron van, mégis kb. már ötödannyiért pofoz, karmol vagy hozzádvágja a Zsolnayt, mint amiért te egyáltalán felemelnéd a hangod vagy csúnyán néznél. Szóval ki az agresszív?

rabida
Vendég
rabida

“semmilyen módon nem hátrányos csoport-értsd:magyar származású, hetero fehér férfiak”

Erre Kanadában már rápörögtek jó húsz évvel ezelőtt. Ez a csoport gyakorlatilag jogfosztott kisebbséggé lépett elő…

Sun of a beach
Olvasó
Sun of a beach

Még egy utolsó gondolat erejéig:

Kellett nekem itt mérsékelt véleményt megfogalmaznom Rita nevű szerkesztőjükkel kapcsolatban. Hát erre meg most posztolt ki rövid ideje egy (k)enderkonferenciás baromságot, ahol a “férfiuralom” kifejezést használja. Csak tudnám, hogy a női főnökömnek, vagy neki a női főnökének, vagy a régi munkahelyemen levő női főnökömnek beszéljek a férfiuralomról, vagy nézzünk körül bármelyik multicég középvezetői szintjén az arányokat keresve.. Megint megy a Dean által megemlített “felső 1%-ra mutogatás” azzal a igénnyel, hogy minden nőnek járna az a szint.

hgyi
Szerkesztő

Én nem járok oda. :o) Épp elég, amit innen-onnan hall róluk az ember.

don Fefinho
Újságíró

De mondom, még akár el is lehet jutni viszonylag vérontás nélkül addig, amikor elfogynak az érvek. Véletlenül sem a felhozott érveiddel foglalkoznak, pl. hogy közszférában bértábla, magánszférában teljesítmény (fix órabérrel ledolgozott órák száma, vagy kötetlen idő mellett az elvégzett munka mennyisége) alapon fizetik az embereket; nem, akkor jön a sértegetés, jobb esetben csak néma csend, no meg a LÁTHATATLAN ELNYOMÁS. Meg te ezt úgyse érted. Meg te is benne vagy. Vagy csak meg vagy vezetve. Aha.
Ez teljesen így van, ahogy Deansdale megfogalmazta. Ha a gonoszságot és a bűnelkövetéseket kell kihangsúlyozni, akkor az alsó, ha az életszínvonalat, akkor a felső 1% kerül piedesztálra, de úgy csinálnak, mintha ez a két százalék képezné a maradék 98-at, és gyönyörűen egybe is mossák. Leírtam nekik ezt is, hogy akiket ők ennyire gyűlölnek akár okkal, meg akik ellen azok a gazságaikat elkövetik, együttesen sem teszik ki sem a saját nemük, sem az összlakosság egy százalékát sem (minden ötödiket, mi?). Egyik fülükön be, másikon ki.

Sun of a beach
Olvasó
Sun of a beach

Ó, igen! A “minden ötödik”- lemez. Bár csak eljárást lehetne indítani azon nőkertesek ellen, akik ilyen hazugságokat írnak! Konkrétan gyűlöletkeltés miatt.

bandeirante
Olvasó
bandeirante

Olvastam egy elemzést, ami azt igyekszik bizonygatni – szerintem meggyőző módon – hogy ez az egész kasztrációs dolog egy “sissy boy” típusú férfi mazochista fantáziája. Tehet nem is nő írta.

Deansdale
Admin

A neten bármi megeshet, de szerintem akkor a feminista vonalat kihagyta volna. Attól, hogy valaki szexuálisan eltér az átlagtól, még nem feltétlenül retardált, mint a feministák :)

don Fefinho
Újságíró

Ó hogyne, persze. A Mein Kampfot meg öngyűlölő zsidók írták, nem?

bandeirante
Olvasó
bandeirante

Ne keverjük össze a dolgokat. Vannak olyan férfiak (sissy boys) akiknek ezek a fajta dolgok jelentik a szexuális ábrándozást. A szövegben – ahol olvastam – részletesen indokolják, hogy miért egy férfi műve az egész. Ezt nem másolom ide, de vagy 10 helyen vannak erre utaló jelek.

Egyébként ez a femitheist akári részletesen kidolgozta, hogy tulajdonképpen a férfiakat el kell tüntetni a Föld színéről. Először csak 10% lenne az arányuk, aztán már csak 1% – de az is biztonsági okokból csupán. Elég vicces, hogy valaki nyilvánosan előterjeszt egy tervet az emberiség felének a kiirtására.

don Fefinho
Újságíró

Ó, nehogy azt hidd, az a 10% már nagyon régi elképzelés, és egy létező keményvonalas feministától (Sally Miller Gearhart) származik. Simán vannak olyan elborult emancipuncinácik, akikből ki lehet nézni az ilyet.
Másrészt az még valahol oké, hogy nagy női közönség előtti pucérkodásról, vagy a szigorú negyvenes tancinéni (rrrr) általi büntiről álmodozik valaki; nade a saját kasztrációjáról… az azért már patológiai eset, nem sissy boys téma. Gondolom én.

Deansdale
Admin

Az én véleményem még mindig az, hogy ha csak egy kasztrációról álmodozó srác lenne, akkor szarna a keményvonalas feminista témára. Aki titkon arra gondolva veri a blattot, hogy egy bőrrucis szöszke lenyisszant neki valamit alul, az attól még nem fog férfiredukciós femináci terveket szövögetni. A két dolog nem egy síkon mozog.

Annyit tudok elképzelni, hogy ez egy tudatos átverés; valaki direkt le akarja járatni a feministákat egy ilyen kamu lappal. F. Bardamu kolléga biztatott is erre, amikor még élt a lapja.

Persze legalább ugyanekkora a valószínűsége annak, hogy ez tényleg egy retardált csaj, akit csak azért akarnak “átanalizálni” férfinak, mert sokakban működik a nők megmentésének ösztöne, és ilyen formában jön ki rajtuk. Ha egy nő hülye, akkor be kell bizonyítani hogy inkább pasi.

bandeirante
Olvasó
bandeirante

Az egész történetben leginkább az az érdekes, hogy miért van az, hogy általánosságban a “gyűlöletbeszéd” elítélendőnek számít, ha a zsidók, a homók, a cigányok vagy a négerek ellen irányul, de egyből elfogadható lesz, de legalábbis nem különösebben üldözendő akkor, ha az emberiség felét kitevő férfiak ellen irányul (akik közt értelemszerűen ugyanúgy ott vannak a zsidó, cigány, langyi, stb. férfiak is). Mert ez nem véletlen, hanem tudatos döntés eredménye.

Deansdale
Admin

Ez tisztán látszott a Bándy-gyilkosság kapcsán, amikor arról beszéltek egyesek, hogy a többség hogyan merészeli a cigányokra “általánosítani” ezt a bűnt… Az előítélet meg gyűlölködés! A valódi bűnösök a férfiak!

Pf.

don Fefinho
Újságíró

Varró Szilviára gondolsz?

Deansdale
Admin

Többek között. Mások is előálltak ilyen szöveggel.

Apophis
Újságíró

Egy kicsit megkésve szólok hozzá ehhez a cikkhez, mert csak mostanra szántam rá magam a regisztrációra. Viszont van pár általános észrevételem, amit mindenféleképpen megszeretnék említeni, és úgy gondoltam, hogy talán ez alatt a cikk alatt lesz a legjobb helye.
1. Szép törekvés az antifeminizmus, de mint minden anti- szócskával kezdődö dolog, nem igazi ideológia, így átütő sikert nem érhet el. A feminizmus sajnos olyan szinten beleivódott már a társadalom minden egyes alkotóelemébe, hogy csak egy hasonlóan mindenre kiterjedő törekvés lehet az ellenfele.
2. Az első ponthoz hasonló a második: nem a feminizmus az egyetlen, amely a normális családmodellt és általában az emberi kapcsolatokat rombolja – így az antifeminizmus valójában csak egy jóval nagyobb “háború” egyik frontja lehet. Ez persze nem veszi el a létjogosultságát, csak egy kicsit hasonlít napjaink specializáltságához, amelyben mindenki csak egy valamihez ért, a többiről pedig fogalma sincs. Ezért juthatott idáig a feminizmus is – az emberek megfelelő általános képzettség nélkül egyszerűen nem értették meg, minek mi lesz majd egykor a következménye, mint ahogy a többség ma sem érti. Ez a jelenség a modern világ óriási tudásanyagának a hozadéka – nem véletlen, hogy a feminizmus sikertörténete is egy idős a modern világgal (gondolok itt elsősorban a francia forradalomra)
3. Történészhallgatóként nem mehetek el szó nélkül a “femináci” kifejezés mellett, amely az oldalon oly gyakran előfordul. Evvel több gond is akad. A legfőbb az, hogy az elmúlt kétszáz évben a keresztény politikai ideológiákon kívül egyedül a nemzetiszocialista-fasiszta jellegű eszmék nem pártolták a feminizmust. A liberálisok, a konzervatívok (akik valójában csak régimódi liberálisok) és a különféle balos szocialisták igen. Ezek után elég fura pont feminácizni. Ebből is következik az önmagában is kézenfekvő második érv a kifejezés ellen: a marxizmusban és a liberalizmusban sokkal több a nivelláló tendencia, a kötelékek lerombolására irányuló törekvés, mint a nemzetiszocializmusban. Mivel a femiliberalizmus a liberalizmus szó (sajnos) viszonylag pozitív megítélése miatt nem lenne megfelelő, alkalmazni lehetne a femimarxizmus kifejezést – ez annál is inkább helytálló lenne, mert a legtöbb közelmúltbéli feminista a kulturális marxizmus híve, ráadásul a kulturális marxizmusnak jelentős szerepe volt a szexuális forradalomban, illetve általában minden a hagyományos társadalom nemanyagi értékeit érintő támadásban. VAgy akár hanyagolni is lehetne az ilyen jellegű kifejezéseket; aki ismeri és érti a feminizmust, az úgy is vagy a híve lesz, vagy undorodik tőle. A kölcsönös nácizáson egyik fél sem toborzott magának híveket, de elég nevetséges benyomást kelt.

Elnézést, ha egy csöppet hosszúra sikeredett.

Deansdale
Admin

Üdv! Mindig szívesen látunk értelmes embereket.

1. Ha minden jól megy, semmi szükség semmiféle “törekvésre”. Viszont ha valaki rosszat művel, a kezére kell csapni. A feministák igencsak csúnya dolgokat művelnek, mi itt és most erre koncentrálunk. Persze, hogy jobb lenne állítani valamit tagadás helyett, de “sajnos” az antifeminizmust nehezen lehetne máshogy definiálni vagy nevezni, mert ez a mozgalom kizárólag addig él, amíg a feminizmus. Mi – már amennyiben beszélhetek a kollégák nevében – nem akarjuk megváltoztatni a társadalmat, nem akarjuk megváltani a világot, nem akarunk sem politikai, sem bármiféle világi hatalmat. Annyit akarunk, hogy a feministák szálljanak ki ezekből.

2. Nagyon nehéz már csak a feminizmussal is szembeszegülni, szélesebb frontot nyitni öngól lenne. Vannak akik szerint az antifeministák már önmagukban valamiféle összeesküvéselmélet-hívő gyülekezet – hát még ha egyéb dolgokkal is foglalkoznánk :) És ahogy mondod, ezek megértéséhez szélesebb ismeretek szükségesek. Amíg ezek nincsenek meg az emberekben, addig nehéz felnyitni előttük a horizontokat. Mindettől függetlenül persze igazad van, a feminizmus csak egy eszköz a sok közül, amivel terelnek minket a megtervezett jövőnk felé.

3. A “femináci” szó egy mentalitásbéli rokonságot, hasonlóságot jelent, nem politikai összefüggést. A femcsik pont úgy viselkednek, mint a nácik, csak nem a zsidókat hibáztatják és üldözik, hanem a férfiakat. És persze hál’istennek még nincs annyi hatalom a kezükben, hogy nyílt háborút indítsanak. De amikor egyes képviselőik arról beszélnek, hogy a férfiak létszámát 10% alá kell levinni, az azért jelent valamit. A “femimarxista” kifejezés politikailag  pontosabb, de egyrészt nem hordozza a kellő élt (az emberek 95%-ának fogalma sincs mi az a marxizmus és miért rossz), másrészt redundáns. Olyan, mintha azt mondanánk: “marxomarxista”.
És persze hanyagolhatnánk a csúnya jelzőket, de van amikor az ember nem tehet mást, mint nevén nevezi amit lát. Andrea Dvorkin, Valerie Solanas, és jelenkori utódaik, pl. Amanda Marcotte nácik. Nem a szó politikai értelmében, hanem a lelkükben, a mentalitásukban. Haláltáborba küldenének mindenkit, akinek nem tetszik a pofája – ha megtehetnék. Lehet velük kapcsolatban polkorrekten vagy visszafogottan fogalmazni, de ettől ők megmaradnak nácinak.

Szóval tulajdonképpen minden pontban egyetértek veled, de mégis más a véleményem :) Dehát ez itt nem egy egyéni kezdeményezés, hanem egy közösség munkája, sőt, még közösségnek sem igazán mondanám; leginkább együttműködő egyének vagyunk. Ha gondolod te is hozzáteheted a hangod a közöshöz, épp szükség lenne egy tájékozott és értelmes, ámde korrekt és mérsékelt hangra :) Ha úgy érzed van mit kifogásolni a feminizmus (vagy akár tágabb értelemben a neoliberalizmus) “eredményein”, szívesen hallgatjuk a mondandódat.

the hermit
Olvasó

A femináci kifejezés a totalitáriánus hozzáállásra vonatkozik, ami ismerős valahonnan.

Apophis
Újságíró

Elöre is bocs az ékezetekèrt, de mobilròl irok…
A Jobbik külön téma, jobboldalisàguk is vitathatò, éppùgy, mint az antifeminizmusuk.
Ami a totalitarizmust illeti, minden ideològia totalitàrius. A feminizmus nem màs mint a rousseau-i totalitarizmus egyik elszabadult szàrmazéka, ezért is rokonìthatò a marxizmussal; no meg azért mert mindkettö egy kvàzi-elnyomott rèteg ‘felszabadìtàsàért’ küzdött, és csak ùgy mellesleg minden tàrsadalmi hagyomàny elpusztìtàsàért. Persze a bolsevikok nyìltak voltak, a feministàk pedig alattomosak.
Aki hasonlòsàgot fedez fel a nàcik és a feministàk között, az valamelyik csoportot vagy mindkettöt elég felületesen ismeri.
A feminàci kifejezés létjogosultsàgàt az adnà meg, ha a két ideològia közös tulajdonsàga egyben a legjellemzöbb (és nem a legismertebb!) tulajdonsàga is lenne mindkettönek.Ez lenne ugye a kegyetlenség és a pusztitàsra valò hajlam. A feminizmus létalapja a destrukciò, ez tagadhatatlan – különbség csak abban jelentkezik, hogy ki meddig menne el. A nemzetiszocializmus ellenben ellenforradalmi, arisztokratikus és rendelkezik konstruktìv programmal – Alfred Rosenberg pedig nem a zsidòk amùgy is megvàgott nemesebb testrészeinek tovàbbi csonkolàsàn elmélkedett a Völkischer Beobachterben, hanem az eltàvolìtàsukon. A nàciknak nincs szükségük a zsidòkra, mehetnek amerre làtnak, csak menjenek. A nöknek kellenek a fèrfiak, mert ök kèpezik beteges és természetellenes uralkodàsi vàgyuk tàrgyàt.Ezért az 1-10% – kiegyenlìtik az eröfölényüket, hogy jàtszhassanak velünk.
Amùgy szìvesen lennék az a tàjékozott és mèrsékelt hang :)

Deansdale
Admin

Ahogy korábban is jeleztem, politikai értelemben teljesen igazad van: a feministák és a nemzetiszocialisták között kevés a hasonlóság. Épp ezért jeleztem azt is, hogy a kifejezés rájuk való alkalmazása nem politikai, hanem emberi megfontolások eredménye. A többségnek a “náci” egy a saját felsőbbrendűségében hívő és mások eltaposásán fáradozó, lelki rothadásban tobzódó embert/csoportot jelent. Ez a kép tökéletesen ráillik a radikális feministákra. Ahogy az sem véletlen, hogy Clintonnét olykor “Hitlery”-nek nevezik. Nem azért, mintha osztrák lenne és bajuszos :)

Az elnyomásról még annyit, hogy szerény véleményem szerint a nők sosem voltak elnyomva, legalábbis úgy biztosan nem, ahogyan azok a csoportok akikre általában “elnyomottak”-ként hivatkoznak. A rabszolgák, azok el voltak nyomva. A nők nem. Úgyhogy amikor a marx-i szegény-gazdag osztályharcot lefordították férfi-nő osztályharcra, akkor egy viszonylag elfogadható elméletből csináltak egy egyértelmű hazugságot.

the hermit
Olvasó

A feminàci kifejezés létjogosultsàgàt az adnà meg, ha a két ideològia közös tulajdonsàga egyben a legjellemzöbb (és nem a legismertebb!) tulajdonsàga is lenne mindkettönek

 

Nem feltétlenül. Pusztán arra utal a kifejezés, hogy vannak szignifikáns hasonlóságok.

Apophis
Újságíró

Akkor hàt ne polemizàljunk ezen a tovàbbiakban.Mindenesetre én tovàbbra is òvaintenék mindenkit ettöl a kifejezéstöl, hiszen a nàcifòbia szìtàsa is csak egy trükk a valòs veszélyek, pl. a feministàk elrejtésére.
Ami pedig az osztàlyharcot illeti, az mindenesetben csak az alacsonyabbrendüt akarja a magasabb fölé helyezni: anyagot a szellem fölé, tömeget az egyéni tehetség fölé, feminista esetben pedig lelketlen, önzö, polkorrekt parazitàkat a többi nö és az összes férfi fölé. Nem a munkàsokért, vagy a nökért van a marxizmus vagy a feminizmus, hanem az emberi és emberfeletti értékek elpusztìtàsàért – az egyenlöség ugyanis csak ùgy valòsìthatò meg, ha a tehetségesebbet, okosabbat, erösebbet leràngatjuk magunk mellé. Erre törekednek a feministàk is. Sajàt ‘alacsonyabbrendüségük’-et akarjàk uralkodòvà tenni.
Bocs, de ezt még muszàj hozzà tennem: ez a logika pont ellentétes a nàcikkal. Egészen màs a kiindulòpont (a nàciknàl a hagyomànyos konzervativizmus àtörökìtése miatt az uralkodòk szemszöge – a feministàké az elnyomottaké), ràadàsul a történelmi vàlasztòvonal két különbözö oldalàn àllnak, gondolok itt a francia forradalomra.
1789 tagadàsa nélkül pedig a feminizmus ellen küzdeni olyan, mint amikor a hülye drogosokat vegzàljàk a terjesztök helyett – kell is, hasznos is, csak hosszù tàvon nem old meg semmit.

Deansdale
Admin

Megint tökéletesen igazad van :)

don Fefinho
Újságíró

Micsoda szélsőjobboldalista gyűlöletbeszéd ez! Fasizmus! Segítség fasizmus!
:D

don Fefinho
Újságíró

A kvóták jelzik egyébként a legjobban a feminizmus marxista csökevénységét.
Mindenki képességei szerint, mindenkinek szükségletei szerint.
Ez volt a kommer tétel, ami ugye már önmagában elhibázott, mert a kettő között eleve tagadja az összefüggést, másrészt mert a képességek kiaknázatlanságához és az igények elburjánzásához vezet. Miért dolgozzak havi százért, ha otthon ülve (képesség) eltehetek százötvenet (szükséglet)? Miért dolgozzon egy nő ugyanazért a pénzért ugyanúgy és ugyanannyit, ha bekerülhet kvótával is, és a bérkülönbségekre hivatkozva kilobbizhat magának 17%-os női bérkompenzációt? Vagyis az egyenlő fizetés úgy jön csak ki valamiért, hogy majd a száz elültetett palántáért nem száz pengőt kap, mint a férfi, hanem száztizenhetet, mert nő.
Többnyire femcsiék tagadják a szélsőbaloldaliságot, ők liberálisok szocdemek stb. de jobbos feministával én még nem találkoztam. Pedig hát, akárhogy is nézzük, ez nettó marxizmus, akár tudnak róla, akár nem.

Apophis
Újságíró

Nyugalom, don Fefinho! :)
Ha alàveted magad a kasztràlàsnak, a feministàkkal összehozhatsz egy jò kis antifa egysègfrontot :)
Komolyra fordìtva a szòt, a feministàk mindent vadul tàmadnak, ami valòban jobboldali (pl. làsd a FEMEN és a Pussy Riot keresztényellenes akciòit).

Raon
Olvasó

Aphopis: őszinte gratuláció az ide írtakért! Engem meggyőztek az érveid, így én a jövőben többet nem fogom használni a femináci kifejezést. A femimarxizmus meg kellően ügyes ahhoz, hogy eltűnődjek rajta… femimarxi… van ebben valami bájosan gyomorba bokszolós többlettartalom, lehet hogy megérné alkalmazni. :)

Adolf Weininger
Újságíró

A péniszirigységről tudnak a klasszikusok, de itt új dolog van: hereirigység…

Látni kell a pozitívumot: érzéstelenítést javasol a levágásnál, ami azért humanista gesztus…

Apophis kommentjei a femináci kifejezés politikatörténeti inkorrektségéről szólnak, ezért helyette a nácici kifejezést javaslom…

Huffnagel Pista
Újságíró

Alter Ego testvérem. Rettenet módon pörög nálam egy cikk, ezért arra gondoltam, hogy megturbózom. Átvettem tőled ezt a szöveget, utólagos engedelmeddel! :D

Történet a nőről, aki business class-on jár tüntizni és abortálja gyermekét, mert az fiú #feminizmus #abortusz http://klou.tt/3b6k5ffifuu1 

Werner Reiner
Olvasó

Ennek a barom picsának pedig a csiklóját kellene kivágni !

Barney
Olvasó
Barney
Reszet Elek
Újságíró

Mondtam hogy állatok. Ha Európába jönnek akkor itt más arányt produkálnának? Mert megmondanák nekik hogy ez rossz?

Barney
Olvasó
Barney

Számomra inkább ez a rész érdekes:

“Bár nincsenek a nemi erőszakra vonatkozó hivatalos statisztikai adatok Nigériában, az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) 2015-ös jelentése szerint az afrikai országban átlagosan minden negyedik lány és minden tizedik fiú szenved el szexuális erőszakot 18 éves kora előtt.”

Ugyan azt a narratívát adják elő, mint európában/amerikában, hogy a “minden negyedik nő szexuális zaklatás áldozata” holott le is írják, hogy NINCS statisztikai adat. Akkor honnan, a kisujjukból szívták ki? Mondjuk nagy különbség, hogy hihetőbb az ottani átlag körülményeket figyelembe véve.

Reszet Elek
Újságíró

Az hogy ilyen drasztikus törvényeket hoznak, annak a jele, hogy valóban komoly probléma lehet arrafelé.
Az általad kiemelt részen átsiklottam, jogos a megjegyzés.

tomgal
Olvasó
tomgal

” Bár nincsenek a nemi erőszakra vonatkozó hivatalos statisztikai adatok Nigériában,”

Ez azt jelenti ,hogy hivatalos nigériai felmérés, statisztika nincs. Ez nem jelenti azt , hogy nemzetközi felmérés , ” sincs, amikor a gyerekek, kislányok,kisfiúk stb egy csoportjában nem vizsgálódnak.

https://reliefweb.int/report/nigeria/sexual-violence-why-rise

https://www.researchgate.net/publication/266029665_Sexual_assault_in_Lagos_Nigeria_A_five_year_retrospective_review

Egyébként a többi országhoz képest, itt a női elkövetők száma is egész magas ,az egész ország egy hányadék.

Barney
Olvasó
Barney

Mea culpa. Úgy értelmeztem a mondatot, hogy egyáltalán nincs, csak hasra ütöttek

tomgal
Olvasó
tomgal

Félreérthetően van amúgy fogalmazva,megvallom elsőre nekem is ez ugrott be…