Alter Ego
0 megosztás

Megúszta a börtönt a “nyelvtanárnő”

Kristle Vandever az oregoni angoltanárnő sokak megdöbbenésére mégsem kerül börtönbe. A nő munkája során nemcsak többszörösen és súlyosan megszegte a tanári hivatás szabályait, hanem cselekményeivel büntetőjogi kategóriákat is kimerített, ezért többen példás büntetést vártak. A 44 éves nő ellen még 2010-ben indult vizsgálat, mivel bizonyítékok merültek fel arra nézve, hogy több ízben kínálta alkohollal kiskorú diákjait és több fiúval szexuális kapcsolatot folytatott. Az iskolában kézről kézre jártak azok a mobiltelefonnal készített videofelvételek, amelyeket a kiskorú fiúk készítettek a tanárnővel eltöltött “pásztor-órák” során.

A nő a védekezésben a következőképp érvelt a bíróságon:  “Azt mondta, hogy ő már nagykorú, de hazudott nekem. Nem tehetek róla, én csak megkívántam ezeket a fiatal, forró fiúkat… ők pedig engem akartak. És én úgy gondoltam, hogy nincs jogom összetörni egy fiatalember fantáziáját.” 

A bíróság döntése sokakból hatalmas felháborodást váltott ki, hiszen a vizsgálat kétséget kizáróan bizonyította, hogy Kristle Vandever diákokat kínált alkohollal, szexuális viszonyt kezdeményezett velük, továbbá legalább egy esetben bizonyítható, hogy orális szexuális aktust folytatott egyikükkel, ennek ellenére nem szabtak ki büntetést a nőre. A bírói indoklásban az szerepelt, hogy hogy a bizonyítékok nem tekinthetőek elégségesnek, mivel nem deríthető ki, hogy pontosan hány és milyen korú diákkal létesített szexuális kapcsolatot a pedagógus. Sokaknak tűnhet úgy, hogy nemi alapon diszkriminálnak a bíróságok, hiszen a hasonló bűncselekmények férfi elkövetőit a törvény teljes szigorával szokták büntetni, míg a női elkövetők az elmúlt években több esetben is büntetlenül távozhattak a bíróságokról.

Forrás: A Huffington Post híre

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


2
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
2 Egyéni hozzászólás
0 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
2 Hozzászólások szerzői
georg1945szemcsi Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
szemcsi
Újságíró

A ringyót le kéne csukni többrendbeli nemi erőszak, kiskorú megrontása, szeméremsértés, fiatalkorú veszélyeztetése miatt. Hasonló helyzetben egy férfi tanárt már meghurcolt volna a média, a rendőrök megverik (“a rendőri intézkedés során 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szerzett”), a bíróság 10-20 évre börtönbe zárja.

georg1945
Olvasó
georg1945

Ó, hogy nekem nem voltak ilyen vagy legalább is egy ilyen tanárnőm !
Ez a tanárnő arra tanította a fiúkat, ami majd a legfontosabb feladatuk lesz az életben.
Kellemes edukatív különórák lehettek !
Míg egy nőt meg lehet erőszakolni, addig egy férfit soha.
Vagy, ha mégis, akkor abba az erőszakba a férfi nagyon is beleegyezett.