0 megosztás

Subba, subbárum

Egyre több helyen figyelnek fel ránk, ami persze nagyon jó dolog, mivel minden ilyen alkalommal bővül az olvasótáborunk egy-két értelmes emberrel. Legutóbb (eme cikk írásához képest tegnap) a Subba linkelt ránk, ami persze eléggé kétes dicsőség – de arra tökéletesen jó, hogy megfigyeljünk egy jelenséget.

Vannak, akiknek nem tetszik amit csinálunk. Oké, ezzel nem mondtam újat, de a lényeg most jön: ezeknek nincs semmilyen mondanivalójuk.

A Magyar Nemzet, a Mandíner, a Subba mind zúdított ránk több-kevesebb rosszallást, hol a cikkek, hol a kommentek sűrűjében. Amit viszont sehol nem láttam, az az érvelés. Sehol nem bírtak összehozni egyetlen épkézláb kritikát sem, egyetlen értelmes mondatot arra vonatkozólag, hogy mi is a baj velünk. A szokásos köröket persze lefutották: a trollbingónkon kipipálhattuk a “macsó”-t és a “buzik”-at, a “nőgyűlölők” és a “nem tudnak nőt szerezni” mezőt, és még pár nívótlan beszólást, de ezen felül semmi. Egy hatalmas, üres, sötétségtől áthatott nagy semmi.

Hogy mi a baj az antifeminizmussal? Ha hibásak az érveink, akkor hol és miért? Ha rosszul látjuk a dolgokat, akkor hogyan kellene helyesen?

Ha arra várnék, hogy ezekre választ kapjak, sokáig kellene a tücsökzenét hallgatnom.

A Subba például olyan “elegánsan” intézte el a kritikáját, hogy “Tessék fiúk, kezdőlapnak!”. Ennyi. Végülis tökéletesen érthető: egy ilyen körvonalazatlan élcelődéssel el lehet érni ugyanazt a hatást, amit egy órányi komoly érveléssel és vitával. Csakhát így egyszerűbb – főleg, ha érvelni vagy vitázni nem megy, mert nincsenek érvek. Még a feministák bicskája is rendre belénk törik – akkor mit is kezdjenek azok, akik jóformán semmit nem tudnak erről az egész témáról, csak annyit, amit egy NANE poszteren láttak, vagy amit a kertévében mondott valami jól bejáratott riporter egy esti műsor valamelyik szegmensében? Ha nincs mondanivaló, kapóra jön a gúny.

Manapság marhára elkoptatták a gúnyolódást. Vészmegoldásból alapfegyverré lépett elő, és használói már egyáltalán nem szégyenkeznek eszköztelenségük miatt. Persze az “átlagos” netes közönség mellett ezen nincs is mit csodálni. Már nem csak a kommentelők trollok, olykor maguk az írók is. Mégis, ez valahol elkeserítő. Hát már egyetlen legény sincs a gáton? Nincs egyetlen ember a neten, aki képes lenne érvelésre velünk szemben? Én biztosan nagyon szomorú leszek, ha hátralevő életemben ilyen színvonalú ellenfelekkel kell beérnem.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


19
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
7 Egyéni hozzászólás
12 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
12 Hozzászólások szerzői
MargóPash CutterAlter EgoCigarettazoDietrichdon Fefinho Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
nme
Olvasó
nme

Ne törődjetek semmivel, csak folytassátok :)

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

Egyszerűen küldj válaszul egy “banana.jpg” képet, kommentár nélkül.

Borisz
Újságíró

Most már csak az a kérdés, hogy mit tegyünk. Speciel én mindenben egyetértek, amit eddig az oldalon olvastam, nagyon örülök neki, hogy VAN ilyen oldal, és nem arról kell terveket szőnöm, hogy honnan lesz végre egy ilyen :) A saját blogom úgyis kissé nőbarátabb – bár jó szívvel tudnám ajánlani -, de a helyzet tényleg kritikus, és szeretném, ha kinőne egy összeszedett erő a feministákkal szemben, mert napi szinten köpnek bele a munkámba.

Mit tudok segíteni?

Szívesen írok nektek cikkeket, például.

Animebj
Olvasó
Animebj

A cikkben megemlített “Subba” weboldalon csak kezdőlapnak ajánlják a Férfihangot, semmi több. Ezt én nem tekinteném még trollkodásnak, és emiatt nem is érdemes törődni vele, különben is ha elég elterjedt lesz a honlap, hamarosan igazi “nagyágyú” feministák is rávetik magukat, hátha úgy élhetik ki itt magukat, mint a Szombat zsidó oldal fórumán a nácik. Ajánlom is, hogy legyen itt is fórum, hagyj menjen az anyázás :P

 

Balubacsi
Olvasó
Balubacsi

Fórum? Hogy lesüllyeszthessék az oldalt a saját szintjükre, ahol aztán megvernek a rutinjukkal? ((C) Woody Allen) Az nem lenne szerencsés. :-)

Vasgerinc
Újságíró

Szerintem az ilyen vitatechnikák terjedése annak köszönhető, hogy egyre többen nőnek fel úgy, hogy valamit beléjük neveltek a médián, vagy közoktatáson keresztül, így egy meggyőződéssel hagyják hátuk mögött a gyerekkort/fiatalkort, amely mögött viszont valós tudás nincsen. Sőt merem állítani, hogy ez a helyzet tovább fog romlani. Egyre nagyobb arányban lesznek azok, akik a beléjük nevelt eszméket ilyen zsenge módszerekkel akarják majd megvédeni, viszont sajnos ezek a módszerek, az ilyen agymosottak terjedése miatt egyre nagyobb közönséget fognak meggyőzni..

CigarettazoDietrich
Olvasó
CigarettazoDietrich

Komolyan annak a Subbának a véleményére adunk akinek a fő foglalatossága a ”mindennapi mocsok”? Nem mondom, hogy ha negyedévente kapok egy linket nem klikkelek rá, de színvonalban sehol sincsenek. Minden pozitívum, amit el lehet mondani róluk, hogy esetenként (de sajnos nagyon sokszor nem), tényleg szar mainstream dolgokat oltanak..

Pash Cutter
Újságíró

http://konzervatorium.blog.hu/2012/10/03/a_patriarchalis_csalad_vedelmeben?fullcommentlist=1#comments

Szilvay Gergely (dobray), a konzervatorium.hu egyik szerkesztője és szerzője szerint (2. komment) “a férfihang.hu elég idióta oldal“.

Megmondaná nekem valaki, hogy mitől “elég idióta oldal”?

(Mondjuk gyanítom és sejtem, miért ez a rosszalló vélemény, de kíváncsi vagyok a tiétekre is.)

Margó
Olvasó
Margó

Megnéztem a kommenteket, ketten is minősíteni akarnak minket. A mondandójuk teljessége annyi, hogy fikázzák egymást és mindenki mást is. Azt hiszem ez mindent elmond róluk, amit tudni érdemes.

Azért lehetetlen manapság a közéletben bármilyen témát érdemben tárgyalni, mert az emberek többsége érzelmi alapon vagdalkozik, a mondandójában pedig nincs semmiféle tartalom.

Mindenki más idióta! Miért? Hát, mert más a véleménye mint nekem. De konkrétan miben téved? No comment.

Lásd ezt a cikket ami alatt kommentelünk.

Pash Cutter
Újságíró

Szilvay, mikor megvetően “elég idióta oldal“-nak nyilvánítja a Férfihangot, akkor nyilvánvalóan a konzervatorium.hu szerkesztősége nevében beszél. Vagyis Szilvay véleménye az egész konzervatorium.hu véleménye.

Manapság olyan hírek szállingóznak, hogy a Konzervatorium nem olyan népszerű blog, mint régen. Néhány évvel ezelőtt, asszem, az első lett egy versenyen, ahol blogok mérkőztek meg a népszerűségért. A Konzervatorium volt a legnépszerűbb blog. Viszont, amióta egy FIDESZ-KDNP-vonal érződik a szerkesztőségben, kezd visszaesni a rajongói szám. Eleinte a Konzervatorium megpróbálkozott egy “harmadik utas” politikával (legfőképpen az alkotmány ügyében), ami azt jelentette, hogy kritizálták a kormányt is, az ellenzéket is. Csak aztán egyre több lett az olyan cikk, amely kiállt a kormány politikája mellett. Ez sokakat irritált (leginkább, hogy a FIDESZ nem ígérkezett olyan konzervatívnak, mint először látszott) – és egy kormánypárti blog már nem lett olyan népszerű.

Ellenben a Férfihang – a híresztelések szerint – már maga mögé utasítja olvasottságban a Konzit. (Ezt talán az oldal szerkesztői tudják megmondani jól.). Vagyis a fő ok – talán – a sárga irigység!