szemcsi
0 megosztás

Gender kvóta a Deutsche Telekomnál

A New York Times 2011. október 2-ai cikkének a címe: A Deutsche Telekom nem tudja teljesíteni a gender kvótát.

René Obermann, az óriáscég férfi vezetőjének elgurult a gyógyszere, és 2010 márciusában, a tavaszi vitaminhiány által lecsökkent agytevékenységével kitalálta, hogy a Deutsche Telekom vezetőségének 2015-re 30%-a nő legyen.

A célkitűzést ezidáig nem sikerült teljesíteni, mindössze annyit értek el, hogy 12.5%-ról 13%-ra „javult” a helyzet. A 8 tagú igazgatótanácsba azóta két nőt hívott be. Ez is rengeteg vitát és belső viszályt hívott életre, a távközlési vállalat hírnevét tette kockára.

A cikk szerzője megemlíti, hogy a terv társadalmi közfelháborodást váltott ki. Meglepő, hogy a gyenge nők támogatását nem támogatja a társadalom, hiszen mi ebben a rossz.

A cég esélyegyenlőségi megbízottja, Mechtilde Maier ezt az arányt rémálomnak nevezi. A férfiakat hibáztatja azért, hogy férfiak a gyerekes anyák feladatának elsősorban a gyereknevelést erőltetik a karrier rovására. Miközben ő maga külön programot indított a női vezetők részmunkaidős foglalkoztatásának elősegítésére. Tehát önellentmondásba keveredik, a patriarchátus elleni gyűlölködés közben nem veszi észre, hogy ő maga is patriarchátus családbarát elveit követi. Megint az a logika jön elő, hogy mindenért hibáztassuk a férfiakat, még azért is, amit a feministák csinálnak.

Azt nem árulta el, hogy eddig mennyi topmenedzsernőt sikerült meggyőzni róla, hogy dolgozzon részmunkaidőben. Valószínűleg egyet sem! Hát nem nevetséges és szánalmas, hogy a gender ideológusok jönnek a világmegváltó terveikkel, egyszer azt találják ki, hogy a nők dolgozzanak többet, mert az lesz jó nekik, aztán dolgozzanak kevesebbet, mert meggondolták magukat, inkább az lesz a jobb. Valahogy a menedzsernők nem akarják azt a hatalmas jót, amit a gender tisztségviselő le akar nyomni a torkukon. A feminista őszinteségnek kiváló példája, hogy a számukra kellemetlen adatokat egyszerűen elhallgatják.

Amikor a cég egyik férfivezetője kérte, hogy heti négy napot dolgozhasson a gyerekei érdekében, a vezetője ezen megdöbbent. Érdekes! Tehát ha a nő kéri ugyanezt, akkor semmi akadálya, sőt még „anyaságra erőltetést” sejtenek a háttérben a feministák. Férfi hogy merészel kizárólag nőket megillető jogokat követelni?

Az egyébként kissé unalmas cikk írója, Nicola Clark azon kesereg, hogy a női vezetők aránya a német gazdaságban mindössze 2%. Büszkén írja azonban, hogy a Telekom új alkalmazottainak 53%-a nő. Ez aztán az egyenlőség női logika szerint, 53%! Az én disznó patriarchális férfi logikám azt mondaná, hogy 50%-50% az egyenlő. A cikk szerzőjének fel sem tűnik, hogy átcsúsztunk a ló túloldalára, őt nem zavarja, hogy most ugyanúgy egyenlőtlenség van, csak épp a férfiak rovására.

A cél természetesen az, hogy nemcsak a vezetőséget, hanem a teljes céget genderesítsék. Valószínű, hogy addig nem állnak meg, ameddig csak egy férfi szerelő is dolgozik majd a cégnél, az esélyegyenlőségi megbízott patriarchátust kiáltva őt is lecseréli majd nőre, nehogy az a disznó elkezdje zaklatni a nőket.

A cég vezetője, René Obermann képességeit jól mutatja, hogy a céget később soha nem látott vesztegetési és adatlopási botrányba keverte.

Post Author: szemcsi

szemcsi
"Megszólítanak, mert ők én vagyok már; gyenge létemre így vagyok erős, ki emlékszem, hogy több vagyok a soknál, mert az őssejtig vagyok minden ős - az Ős vagyok, mely sokasodni foszlik: apám- s anyámmá válok boldogon, s apám, anyám maga is ketté oszlik s én lelkes Eggyé így szaporodom!" József Attila - A Dunánál A múlt és a természet megismerése a célom, nincs különbség állat és ember közt, egyedül a Nap jóságának és fényes kegyességének köszönhető, hogy létezünk. A világ értelmetlen és csodálatos, boldog vagyok hogy egy ideig élhetek. Nincs értelme semminek, a csillagok úgyis kialszanak, élvezzük az életet.
f Facebook
0 megosztás


4
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
0 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
4 Hozzászólások szerzői
DremelantagonisztikevicsDeansdaleCigarettazoDietrich Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
CigarettazoDietrich
Olvasó
CigarettazoDietrich

Valószínüleg agyi kapacitásom gyenge mivolta miatt nem értem, hogy a gyomnövények amelyek azon a szellemi  sírhanton nőnek, amely alatt ezek a ”modern” és ”egyenlőséget elősegítő” eszmék nyugszanak miért nem borítják virágba a gondolkodás temetőjét, DE valaki elmagyarázza nekem, hogy egy nagy cég miért alkalmaz vezető pozíciókba oda nem illő embereket?

Természetesen üdvözítőnek találom a gondolatot, hogy a 21. század hajnalán eljutottunk oda, hogy a korrektség(?) a profit elé álljon a rangsorban, de törvényszerű hogy egy ilyen kezdeményezés önmaga paródiájává váljék?

Deansdale
Admin

A polkorrektség bizonyos értelemben eleve a saját paródiájának született, hiszen a tolerancia nevében tarol le minden ellenvéleményt. Nem véletlen, hogy a feministák egyik kedvenc fegyvere. Amíg ezt felülről erőltetik addig a hülyeség mindig győzedelmeskedni fog a józan ész fölött. És ennek persze mindig meg is lesz az eredménye: pusztulás, süllyedés, szétesés.

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

Szívesen megnéznék egy egyenes közvetítést 2-3 évvel a nők elnyomásának véget vető (>51% nő) igazgatótanács kijelölése után, ahol a részvényesek kátrányba és tollba hempergetik, majd a (közben negatív értéktartományba csúszott) részvényeikből rakott máglyákon élve megsütik az igazgatótanácsot,

Persze nem a MÁR MA IS használhatatlan Magyar Telekom kábel-v. IP-tv-n.

Dremel
Olvasó
Dremel

Érdekes, ha a kvótarendszert a nőknek/kisebbségeknek vezetjük be, az üdvözítő, haladó szellemű gondolkodásra vall, a normalitás biztosítása érdekében bevezetettet meg Numerus Claususnak, ami -természetesen- fújmaradinácifasisztabeszántanisóvalbehintenibörtönbeveleduplagondol.