Borisz
0 megosztás

Fiktív beszélgetés egy feminitával (2. rész)

Az előző rész tartalmából: megtudtuk, mi az a feminita vallás, és hogy igazából nincs is. Egyik nemlétező képviselője arról cseveg a szerzővel, hogy a nők minden bizonnyal aktívan részt vettek volna a világ felépítésében, ha végre kiengedik őket a konyhából, és hogy amint kiengedték, rögtön el is kezdtek jobban vezetni céget meg autót. Szuperképességeiket tekintve ez nem is csoda. Az epizód végén Borisz arra jut, hogy például a szép és a csúnya emberek között a hétköznapi ember is diszkriminál. Innen folytatjuk.<

Ott tartottunk, hogy kihasználjátok a nőket! Pénzt akartok csinálni abból, hogy szépek vagyunk.

Ti is. Például a modellek, a sztriptíztáncosnők, az énekesnők, de még az MLM ügynökök is kifejezetten használják a szépséget, ha van nekik. Én egyébként a reklámokról beszéltem, ahol a szép nővel eladunk egy terméket – valójában ilyenkor is a nőnek fizetünk a puszta tényért, hogy ő szép, és ahhoz, hogy ebből nekünk is pénz származzon, még egy csomó mindent tenni kell. Például felépíteni az egész kampányt, elkészíteni a reklámanyagokat, leszervezni a megjelenítéseket, kiviteleztetni, ellenőrizni. Ez sok-sok munka, és akkor még csak felkeltettük a figyelmet – ott van még az az apróság, hogy legyen is termék, amit eladunk. Az megint munka. Az így szerzett bevételt aligha lehet elvitatni a cégtől. Ehhez képest ott van a nő, aki csak a külsejét tette oda – neki nem volt vele munkája. Akkor ki keresett pénzt az ő szépségéből?

Micsoda? Nem volt vele munkája? Tudod te, mennyit dolgozik egy modell, hogy olyan szép legyen?

Azért, hogy szép legyen, szinte semmit. A sminkes és a stylist munkája nem az ő érdeme. Ha az életmódra, edzésre, ilyesmire gondolsz, akkor igen, van, aki sokat dolgozik az alakjáért – ugyanakkor egy átlagos nő hiába dolgozik ugyanannyit, nem lesz tőle olyan szép, tehát a munka nem minden. Ha két nő mindent megtesz a külsejéért, akkor az nyer, akinek jobbak az adottságai. Testalkat, arcszerkezet, szemek, satöbbi. Ezek az adottságok hozzák a pénzt, ettől kapja a munkát ő, és nem valaki más.

És akkor a csúnya nő az nem is nő?

Dehogynem, csak nem lesz belőle modell.

Az oké, de a hétköznapi életben sem kezelitek úgy, mint a szépeket!

Hát, ez így van. Nem fogunk vele úgy kivételezni, mint egy szép nővel, ezért ő például nehezebben fogja elvenni a pénzünket pusztán azzal, hogy ránk mosolyog. De ha belegondolsz, ez a normális, és innen kerülhet feljebb az, akinek vonzó a külseje, nem pedig fordítva, hogy az ajnározás mindenkinek jár, és mi megvonjuk egyesektől.  Mi nem vonunk meg senkitől semmit. Csak van, akinek annyira formás a feneke vagy a melle, hogy ingyen adjuk neki azt is, ami nem jár.

Aha, köszi. Van fogalmatok róla, hogy hány nőt tesztek anorexiássá?

Ránk hárítod a felelősségét valaminek, amiről nem tehetünk. Mi nem csináljuk a testsúllyal kapcsolatos érzéseinket, hanem azok vannak. Egy férfi nem tudja rávenni magát, hogy szeresse mondjuk a kövér vagy a túl sovány nőket. Van egy tartomány, amin belül vonzónak tart, azon túl pedig semlegesnek vagy taszítónak. Ez ilyen. Ha te mondjuk tetszeni akarsz nekem, és ezért fogyókúrázni kezdesz, az a te döntésed – ha pedig nem döntés, hanem kényszer, az a te problémád, és akkor azt érdemes kezeltetned. De rám tolni a felelősségét, hogy miattam vagy beteg, az gusztustalan és igazságtalan dolog. Ráadásul kamu, mert nem is tudod, mi okozza a betegséget, csak tippelsz. Az anorexiára nincs ráírva, hogy mi az oka. Ehhez képest úgy csinálsz, mintha én tehetnék róla, mintha én betegíteném meg direkt. Vagy meggyógyíthatnám, de úri passzióból nem tenném. Ez nagyon-nagyon igazságtalan.

De hát bele is halhat!

Akkor találjatok fel rá egy gyógyszert. Ha ennyi nő élete forog kockán, nem értem, miért vagy itt, hogy velem vitatkozz. Hát ennyire nem érdekel a sok haldokló nő? Nem is törődsz velük? Szereted te őket egyáltalán? :) Figyelj, nagyon ritkán halnak bele a csajok ilyesmibe, pláne abba a fajta tetszeni akarásba, aminek a kikényszerítésével te vádolsz minket. Viszont mivel nem mi vagyunk betegek, hanem az, aki anorexiás, szeretnénk, ha ő gyógyulna meg, és nem nekünk kellene hozzábetegedni.

Nem kell hozzábetegedni, csak ne támasszatok irreális elvárásokat! Az egész a divatvilág miatt van, az torzítja el az ízléseteket!

Nem torzítja el, nem is tudná – csak kiszolgálja. Tetszést akar aratni. Ugyanis mi nem a kifutón látható modellek miatt szeretjük a jó alakú nőket, hanem fordítva: a divatvilág indul ki abból, hogy a férfinak milyen női test tetszik. Ők időnként tévednek, de mi ettől nem változunk. És ha jól értem, ti annak hisztek, aki téved.

Jó, de azt azért te is elismered, hogy ha mindenki teltebb nőket látna a kifutón, akkor az lenne az elfogadott!

Épp ezt mondom, hogy nem. Amint látod, hiába jöttek mindenféle szappangyárak olyan kampányokkal, ahol kövér nőket próbáltak szexisnek eladni: a férfiakban ettől csak ellenérzés ébredt. Ez egy rossz stratégia, megint azt kezelitek, akinek semmi baja! Fordítsuk meg a dolgot: ugye köztudott, hogy a férfiak horkolnak. Mi a megoldás? Játsszunk hangos zajokat minden rádióadón, hogy megszokjátok? Szakítsuk meg a zenét horkolással, hátha megszeretitek? Okoskodjunk úgy, hogy “hiszen a slágereket is azért dúdoljátok állandóan, mert a csapból is az folyik”? Hülyézzük le azt, aki “még ott tart”, hogy a horkolás nem szexi, és vállaljuk büszkén? NEM. Nyilván az a helyes, ha a férfi orvoshoz megy, a nőt pedig ne kezeljük, mert nem vele van baj.

De annak idején a ducik voltak a szexbálványok!

Nem, ők valószínűleg sosem voltak. Az egészségesség mindig is feltétele volt mindenféle emberideálnak. Találtam neked egy linket, hadd idézzek belőle kettő azaz 2 db részmondatot: “Az ókorban a karcsú termet testesítette meg a szépségideált Egyiptomtól Krétán át Görögországig, Rómáig […]”, illetőleg “A korabeli festmények tanúsága szerint a középkori nőideál vékonyka termettel és kerek mellekkel rendelkezik.”  Nem vágtam meg úgy a kontextust, hogy mást jelentsen. Bocsánatot kérek a túlsúlyos nőktől, de úgy tűnik, nem ma kérjük először, hogy fogyjanak le.

Szerinted én például túlsúlyos vagyok?

Nem.

De most komolyan. Nyilván nekem sem ideális a testalkatom!

Egyrészt, erre nem lehet jó választ adni, mert hiúk vagytok, és nem szeretitek az őszinteséget. Pontosabban szeretitek, de csak nyolcas mértékben, a hiúságotok pedig tíz, úgyhogy mindig az a fontosabb. Másrészt, a férfiaknál ez nem így van, hogy egy db ideális pont van, és tőle jobbra-balra minden más fogyatékos. Nálunk, mint már említettem, van egy tartomány, ebben te bőven benne vagy, és ami benne van, az jó. Azon belül szinte bárhol vagy, pontosan ugyanannyira vagy jó. Ha kívül vagy, akkor nem jó. Ez olyan, mint egy medence: ha belül vagy, mindig pont ugyanannyira leszel vizes. Nem számít, hogy hol úszol, a szélén vagy a közepén, az még “bent” van. Mi mindig el tudjuk dönteni, hogy bent vagy-e, vagy kint.

És akkor aki pont a szélén áll?

Azt belökjük :) De az olvasó integet, hogy megint tartsunk egy szünetet. Úgyhogy folytassuk megint picit később, és akkor majd valami okosabbat kérdezz, jó?

Jó. Mondjuk arról, hogy a cégen belül miért és hogyan zaklatják a nőt a férfi munkatársak?

:) Tökéletes. Egyoldalú, sunyi, provokatív kérdés, indulatokat ébreszt mindkét félben! Jöhet a kávé!

Post Author: Borisz

Borisz
Informatikus, amatőr újságíró, lélekbúvár, párkapcsolati tanácsadó. Szabadidejében kifejezetten szeret utazni, ezért évek óta ki se mozdul a városból, és nézi, hogy mikor lesz szabadideje. Megrögzött ateista. Nőtlen, de nagyon szereti a nőket, minden látszat ellenére.
f Facebook
0 megosztás


17
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
8 Egyéni hozzászólás
9 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
7 Hozzászólások szerzői
don FefinhoMiriaDeansdaleAnimebjKodo Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Deansdale
Admin

Tyű, ez gyors volt :)

Na és hát igen, a feminista vád, hogy kihasználják a nőket akár a modelliparban, akár a szexiparban… Azzal, hogy fizetnek nekik egy rahedli pénzt. Jó kérdés a “ki használ ki kit?”, csak nehéz rá értelmes választ kapni.

(Te, figyuzz már, rakhatnál más fotót a külön epizódokhoz mert így kicsit összemosódnak a dolgok…)

Vasgerinc
Újságíró

Én általában akkor szólalok meg, ha valamivel nem értek egyet, és ebben a cikkben is találkoztam egy ilyennel:

“Azon belül szinte bárhol vagy, pontosan ugyanannyira vagy jó. Ha kívül vagy, akkor nem jó.”

Véleményem szerint belül és kívül is vannak fokozatok.. A tartományom belül lévők között is vannak jobbak és kevésbé jobbak, és ezt befolyásolja az egyéni ízlés is. Illetve ezen a tartományon kívül is vannak olyanok, akiket egy kis italozás után az ember még bevállal, de olyan is van, akihez nincs elég pia a Földön.

Deansdale
Admin

Pszt, ne buktasd le! :D

Kodo
Újságíró
Kodo

Mindenkit üdvözlök és örülök, hogy itt lehetek!
Annak persze mégjobban, ha nem és ha nem is létezne ez az oldal.
Remélem (nem félre) értitek :)

Miféle kihasználás lehet a modellkedéssel kapcsolatban?
Hogy vállalja-e valaki, a szabad akarstával önmaga dönt. a saját karrier vágya és pénzéhsége szerint.
Ö talán nem saját maga is pénzt akar csinálni a szépségéböl?
Akkor én viszont mondhatom azt, hogy ö meg kihasználja a férfiakat az ízlésvilágukon keresztül, ebböl akar megélni, de lehetöleg meg is gazdagodni rajtuk.

Hogy én kit és miért tartok szépnek és kívánatosnak, had döntsem el saját magam.
A tetszés kikövetelése valami olyasmi, ami rokonságban állhat a nemi eröszakkal. Persze, hogy kicsit eltúloztam, de hogy felnagyítva láthatóbb legyen a dolog természete.
Agresszív és önzö minta.

Deansdale
Admin

Isten hozott :)

Kodo
Újságíró
Kodo

Csak egy kis magyarázat még, az elözömhöz.

Egyáltalán miért akarhatja elöírni valaki az ízlésemet, tetszésemet. Mi lehet ezzel a célja? Talán csak nem az, hogy eredeti szándékom, akaratom ellenére mégiscsak ba… akarom mondani húzzam meg?
Ez mi?
Ebben még komolyan bízik is, hogy sikerülhet? :)

Animebj
Olvasó
Animebj

Őszintén szólva ez az egyszemélyes riportsorozat nem igazán tetszik. A stílusa gyakran lekezelő, amit még egy igazi hülye feminista némberrel szemben is rossz lenne használni. Jobb lenne a száraz tényeket leírni, annak objektív megfogalmazásával az olvasóra hagyni a megfelelő következtetések levonását.

Deansdale
Admin

“Jobb lenne a száraz tényeket leírni”

A többségnek meg a száraz tények túl szárazak. Ez van. Semmi nem tetszhet mindenkinek.

Kodo
Újságíró
Kodo

A valóság talaján állô fantázia, afféle érzékeltetés a cikk.
Nem muszáj folyton adatokat és számokat listázni.
Idönként elég csak szabadon eljátszani a gondolatokkal
Máshol, más írásokban ott vannak a konkrét adatok is.
Ez a cikksorozat viszont elösegítheti azok megértését.

Kodo
Újságíró
Kodo

A cikksorozatoknál jó lenne egymáshoz linkelni a részeket. Ha valaki bármelyikre ráakad, könnyebben hozzáférjen a többi részhez is

Ami még talán nem csak nekem hiányzik az oldalon, a kulcsszavakal való rákeresési lehetōség a cikkekre. Esetleg a hozzászólásokból is adhatna találatokat.

Miria
Olvasó
Miria

“Nem fogunk vele úgy kivételezni, mint egy szép nővel, ezért ő például nehezebben fogja elvenni a pénzünket pusztán azzal, hogy ránk mosolyog.”

Magyarul minden nőnek csak a pénz kell, csúnyának, szépnek egyaránt?

Remélem egyszer találkozol egy kedves, őszinte lánnyal, aki majd bebizonyítja, hogy tévedsz.

A cikk pedig igaz. A nőnek, akinek a szépségét felhasználják a reklámhoz, a legjobb. Könnyen pénzt szerezhet. De én még nem is hallottam róla, hogy valaki ebből csinálja a problémát, hogy “kishasználják az ő szépségét”

Egyébként meg a feminita vallás nem is olyan valószínűtlen… Aki betegesen feminista, az már biztosan gyertyát gyújtogatva ugrándozik a lakásában, átkokat szórva a férfiakra…

Sőt, ismerek is olyan vallást, aminek tagjai csak nők lehetnek, boszorkányok, és nőnemű istent imádnak. Tán már ez is lehet a feminita vallás egy “rejtett” ága.

don Fefinho
Újságíró

Az általad említett átkozódó, betegesen fanatikus feministák irományai képezik a mainstream feminizmus gerincét. Mondják, hogy jaj, hát azok a radikálisok, semmi közünk hozzájuk – csak hát a radikális meg a mainstream hangadók rendre ugyanazok a személyek.

Kodo
Újságíró
Kodo

“Magyarul minden nőnek csak a pénz kell, csúnyának, szépnek egyaránt?”

Nem, nem, egyáltalán nem!
A cikk csak egy bizonyos fajta nöi gondolkodással, hozzáállással foglalkozik. Már a cikk címe is jelzi, hogy nem általában a nökröl van benne szó.
” Fiktív beszélgetés egy feminitával”
Tehát nyilvánvaló, hogy nem általában a nökre vonatkozik. Csakhogy létezik ilyen típus és jelenség is, mindenképpen foglalkozni kell vele, mert negatív hatása egyáltalán nem elhanyagolható világunkra. Férfiakra és igen, sok-sok nöre nézve is.

Deansdale
Admin

“Magyarul minden nőnek csak a pénz kell, csúnyának, szépnek egyaránt? Remélem egyszer találkozol egy kedves, őszinte lánnyal, aki majd bebizonyítja, hogy tévedsz.”

Amíg ezt a kérdést ilyen erkölcsi szemöldökráncolós oldalról közelíti meg valaki, addig nincs értelme a vitának. Ez az egész nem arról szól, hogy a nők “jók” vagy “rosszak”. Tény, hogy a nők alapvetően számítanak és építenek arra, hogy a férfi gondoskodik róluk. (Evolúciós pszichológia…) Csúnyák és szépek egyaránt. És ennek semmi köze a kedvességhez vagy az őszinteséghez. Viszont az ösztön nem egyenlő mértékben mutatkozik meg a nőkben, ezért van aki szarik az anyagiakra, van aki megpróbál önálló lenni (a feministáknak ez kedvenc szlogenje, de az esetek 99%-ában illúzió), megint mások viszont egyenesen “aranyásók“, vagyis kifejezetten a pénzes pasikra hajtanak.

Általánosságban elmondható, hogy a férfiak többsége azért gyűjt vagyont, hogy azzal eltarthasson egy nőt, míg a nők többsége igenis hangsúlyt helyez a párválasztásnál arra, hogy a férfi jó anyagi helyzetben legyen.

“De én még nem is hallottam róla, hogy valaki ebből csinálja a problémát, hogy “kishasználják az ő szépségét””

Na igen, sokat elmond a femcsik erőlködéséről, hogy az általuk megvédeni óhajtott “áldozatok” köszönik szépen, de semmi bajuk, és inkább hagyják őket békén. Így vannak ezzel a szépség- és a szex-iparban is. Feministáink legtöbbször olyan nőket akarnak “megvédeni a gonosz férfiaktól”, akik abszolút nem szorulnak rá erre.