0 megosztás

A diplomácia hiánya

Időről időre eszembe jut, hogy vajon mi lehet Julian Assange-al, a wikileaks legismertebb alapító tagjával, akit még 2010 őszén vádolt meg 2 svéd nő szexuális erőszakkal, és akit ezt követően Angliában tartóztattak le, hogy aztán hosszas vitát kezdeményezzenek a kiadatásáról. Jó ideje nem lehetett hallani felőle semmit, és már kezdtem azt gyanítani, hogy a politikai vonal miatt suttyomban elhallgattatták, amikor sikerült új hírre bukkannom:

Assange a londoni Ecuador-i nagykövetségre ment és politikai menedékjogot kért. Ilyen értelemben ő az első a világon, aki a radikális feminizmusra hivatkozva kér menedékjogot. Ezt is megértük…

Az ecuadoriak kijelentették, hogy kellően mérlegelik a döntést, amihez időre van szükségük, de a helyzet itt szürreális fordulatot vett. Az angol kormány kijelentette, hogy akár rendőri/katonai erővel is megszállja a nagykövetséget, ha nem adják ki Assange-t. Azt hiszem ilyenre a modern nyugat történetében még nem volt példa – talán háborúk idején, de az nyilván más tészta. Érdekes kérdés, hogy miért olyan fontos Angliának Assange kiadatása Svédországnak, hogy akár nemzetközi diplomáciai botrányt is hajlandóak kockáztatni érte. Márpedig nem is akármilyen botrányt, mert egy nagykövetség katonai lerohanása nem valami kis mondvacsinált média-ügyecske.

Ecuador sem hagyta annyiban a dolgot, külügyminiszterük kijelentette: “Nem vagyunk Brit gyarmat.”

Namármost az nyilvánvaló, hogy az egész ügy erősen politizált, vagyis nem kizárólag a svéd nemi erőszak-per miatt van ez az óriási felhajtás. De az ember óhatatlanul is elgondolkodik két dolgon:

1. Mennyi ebben a hajcihőben a feminizmus szerepe? Idáig jutottunk, hogy a feministák kedvéért (parancsára?) Nagy-Britannia eleddig példátlan nemzetközi botrányba sodorja magát? Ha így haladunk, meddig lesz még egyáltalán olyan szeglete a világnak, ahová nem ér el a radikális férfigyűlölő szervezetek keze?

2. Miért akarják annyira kiadni Assange-t? Lehet hogy összeesküvés-elmélet, de az embernek az az érzése, már megvolt a terv Assange félreállítására, amibe erősen beleköpött ez a nagykövetségi kitérő, és ezért dühöngve akarják visszaterelni a dolgokat a tervezett mederbe. Vagy svéd börtönben kellene már rohadnia, vagy ott akarták “kiiktatni”, de mindenesetre látszik hogy foggal-körömmel erőltetik a svédországba deportálását.

A HVG híre egyébként tartalmaz néhány tévedést, példának okáért ez egyértelműen nem igaz: “A svéd hatóságok a férfit két egykori munkatársának feljelentése alapján gyanúsítják szexuális bűncselekményekkel.” Assange a svéd “turnéja” során szedett fel két nőt, akik önként szexeltek vele, csak utólag “gondolták meg magukat”. Annak idején igen jól dokumentálták az ügyet, utána lehet járni, hogy micsoda nevetséges vádaskodás az egész.

“Assange tagadja ezen állítólagos bűncselekmények elkövetését, és meggyanúsítását politikai indíttatásúnak tartja. Attól tart, hogy Svédország átadja az Egyesült Államoknak, amelynek hatóságai valószínűleg halálbüntetést maga után vonó bűncselekményekkel vádolnák meg.”

[UPDATE]

Elolvastam a hírt az index portálján is, és kezdem komolyan furcsállni, hogy a HVG-vel egybecsengően hazudnak. Annak idején szorosan figyelemmel követtem az eseményeket, nem hiszem hogy “véletlenül” írnak most teljesen mást a lapok, mint annak idején. Mi a…?!

“Assange ellen két volt munkatársa tett feljelentést még tavaly. Mindkét nő azt állítja, hogy Assange akaratuk ellenére közösült velük.”

(Az MTI-hez regisztrálva vagyok de ott nem láttam ilyen hírt.)

[UPDATE 2.]

Megkapta a menedékjogot. Az angolok kijelentették, nem engedik ki az országból.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


9
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
7 Egyéni hozzászólás
2 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
7 Hozzászólások szerzői
DeansdaleAnimebjdon Fefinhoszemcsithe hermit Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Vasgerinc
Újságíró

Hát igen, ha valótlanságokat állított volna, akkor sokkal egyszerűbben le lehetett volna szerelni, mégpedig az igazsággal. Miután viszont ilyen módon akarják eltenni láb alól, elég valószínű, hogy az igazságot tette közszemlére, és van még mit takargatniuk a kormányoknak.

Balubacsi
Olvasó
Balubacsi

Ebben a sztoriban a feminizmusnak annyi szerepe van, hogy a nemi erőszak vádja nagyszerű fegyver lényegében akárki bemocskolására és félreállítására, és azt a jogi helyzetet, hogy ez így legyen, a feminizmus vívta ki. Assange szálka iszonyatosan sok befolyásos ember szemében, és nem lehet egyszerűen félreállítani, mert ha szimplán tarkón lövik egy sötét sikátorban, vagy ne adj’ Isten belekeveredik az ételébe, italába egy kis ez-az, akkor szinte automatikusan “hősi halott” lesz, és kvázi igazolódik mindaz, amit kiszivárogtatott. Kell tehát egyfelől egy kis lejáratás, hogy a szavahihetőségét relativizálják, és persze egy ürügy, amivel börtönbe lehet majd csukni. Ott meg már ugye könnyen érheti baleset, “öngyilkos” is lehet… A nemi erőszak vádja egészen kiváló eszköz tehát, én azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy a két svéd bige brit, amerikai, izraeli vagy akármilyen titkosügynök, akiknek direkt ez volt a szerepük.

EDIT: Aztán persze még az is elképzelhető – bár ez már tényleg nagyon konteó – hogy az Assange által kiszivárogtatott dokumentumok legnagyobb része dezinformáció, vagyis a háttérhatalom szándékosan juttatta el hozzá (vagy engedte hozzájutni) ezeket a jórészt hamis vagy elferdített információkat tartalmazó papírokat. Brilliáns terv lenne, az egész világ azt hinné (ahogyan lényegében most van), hogy na, most aztán lebukott mindenki, kitudódik ki kivel mit kavar és miért, közben pedig egy előre legyártott, kitalált anyag lenne beadva a jónépnek. És hogy kiket dezinformálnának ezzel? A közvéleményt, az olyan országokat mint Irán vagy éppen Ecuador, ahol még nem vetette meg a lábát a nyugati “demokrácia”, stb. vagyis lényegében mindenkit, aki nincs beavatva. Aztán erre még lehet tenni egy lapáttal, hogy esetleg Assange is csak egy ügynök, aki mindezt eljátssza, és ezért úszhatta meg mostanáig, de nem folytatom…. :-)))

Animebj
Olvasó
Animebj

Szerintem túlragozod Assange körüli esetleges összeesküvést. Se én, se te, se senki se tudja, hogy pontosan mit forgat a fejébe a brit kormány és titkosszolgálat, miért akarja mindenáron elfogni ezt a nagyképű Amerika-gyűlölő hackert. De abban igazat kell adnom a cikknek, hogy ha a jenkik megszerzik, rögtön halálbüntetést szabnak ki rá. Pedig a jó hírén kívül semmit se rombolt igazán le, nem érkeztek arról információk, hogy a kiadott titkos dokumentumok miatt bárkinek is baja esett volna Afganisztánban vagy Irakban, csak annyi történt, hogy Amerika még jobban lejáratódott, pedig az iraki háború hazug indoka után nehéz lehetett még mélyebbre süllyednie.

the hermit
Olvasó

Mennyi ebben a hajcihőben a feminizmus szerepe? Idáig jutottunk, hogy a feministák kedvéért (parancsára?) Nagy-Britannia eleddig példátlan nemzetközi botrányba sodorja magát? Ha így haladunk, meddig lesz még egyáltalán olyan szeglete a világnak, ahová nem ér el a radikális férfigyűlölő szervezetek keze?

Túlbecsülöd őket. a feminizmusnak itt annyi a szerepe, amit előttem Balu már leírt. A svédek ebben a történetben mellékszereplők

szemcsi
Újságíró

Ez iszonyatos ügy, beköszöntött a szép új világ. A nemzetközi nagypolitika a legveszélyesebb fegyverhez nyúlt: a feminizmushoz.

don Fefinho
Újságíró

Bennem megfogalmazódott már rég, hogy manapság nem kell katonasághoz nyúlni, ha egy országot és a népét tönkre akarod vágni. Csak aggódj hangosan a lehető legtöbb ottani devianciának a jogaiért, támogasd az ottani liberálisokat, feministákat és hasonló marxizmus-csökevényeket, míg az ország gerincét alkotó férfiak és nők életmódját járasd le minél jobban, lehetőleg előbbiek vélt sérelmeit az utóbbiak számlájára írva. Aztán csak annyi a dolgod, hogy hátradőlsz a popcornnal.

szemcsi
Újságíró

Hát persze, de ehhez kell a háttértámogatás, több tízezer tank, nuki robbanófej, roketta parádé stb. hogy az “aggódó hang” számára nyomatékot adjon. A diplomáciában mindeki tudja, hogy “aggódva figyeljük a nők jogait” valójában nyomásgyakorlás, burkolt fenyegetés. Ha mi mondanánk a Nagy Testvérnek, hogy aggódunk a spanyolok, afrók, menekültek, nők jogaiért, dőlnének a röhögéstől.