0 megosztás

Girl Gone Wild

Debbie Schlussel egy amerikai nő, aki kiakadt egy másik amerikai nő, nevezetesen Ann Romney szexista kampányán. Annyira kiakadt, hogy végül ő is átment szexistába, mikor pálcát tört a férfiak felett, amiért azok nem álltak ki magukért. Én viszont úgy gondoltam, ha már őszintén szívén viseli a sorsom, beadom a derekam.

Tessék végigolvasni először Ann Romney „horrifying” beszédét, aztán Debbie Schlussel szolidáris blogbejegyzését. Ann Romney nem kevesebbet jelent ki, mint hogy a nők a férfiaknál többet munkálkodnak, valójában az özvegy, házas és szingli (!) anyák tartják össze az országot, a nők Amerika legjobbjai, Amerika reményei, Amerika nem lenne nélkülük. A férfiak meg? Ugyan már. Ők nem értik ezt. A buták. Már megint nem. Esszencia a kortesből:

„And if you listen carefully, you’ll hear the women sighing a little bit more than the men.

It’s the moms who always have to work a little harder, to make everything right.

It’s the moms of this nation — single, married, widowed — who really hold this country together.

You’re the ones who always have to do a little more.

You are the best of America. You are the hope of America. There would not be an America without you.

I’m not sure if men really understand this.”

Arra jutottam, hogy itthon ki kéne próbálni, hogy egy neves közszereplő kiáll a pódiumra széles nyilvánosság elé, és elmondja a Romney-dumát ellenkező előjellel. A tippem, hogy kirohanna sipítozni a megszámlálhatatlan nőjogi gittegyletünk, ellenzékünk meg csatlakozna. Micsoda hisztériát rendeztek már akkor, amikor Gyurcsány jóhiszeműen poénkodott egyet az öregecskedő feleségekkel. Érdemes eljátszani a gondolattal, hogy a miniszterelnök zeng a férfiakról valami szépet. Rögtön emblematikus hímsoviniszta lenne. Férfierőszakról meg férfibűnözésről meg női fensőbbségről bezzeg illik értekezni.

„You know what it’s like to work a little harder during the day to earn the respect you deserve at work and then come home to help with that book report which just has to be done. You know what those late night phone calls with an elderly parent are like and the long weekend drives just to see how they’re doing. You know the fastest route to the local emergency room and which doctors actually answer the phone when you call at night.”

A multimilliomos Mitt Romney neje tehát leszögezi, hogy a nők a férfiaknál keményebben dolgoznak, majd fölsorolja a nők által űzött, meglehetősen lightos tevékenységeket: telefonálgatás, autókázás, ápolás. Hát mitagadás, tátva marad a szánk és szégyenünkben rágjuk ökleink. Ezek mellett eltörpül a szénbánya, meg a reguláris hadsereg. Kérek elnézést a Kabulban elesett amerikai hazafiak nevében is.

Pedig már csak azért is valószínűtlen, hogy az amerikai nők az amerikai férfiaknál keményebben dolgoznak, mert Amerikában is több a női diplomás. Következésképpen a fizikai munkák többségét férfiak végzik.

Mellesleg millió amerikai dollárom van rá, hogy nem a nő írta saját, öntömjénező szövegét sem. A férfiellenes opuszokat bizony rendre férfiak alkotják, elég korunk népszerű női előadóit végigpörgetni Madonnától kezdve Beyoncéig, akik olyan zenei alapokra és dalszövegekben fennhéjáznak, melyeket férfiak toltak a seggük alá, ők meg belőlük élnek. Ám azért szidják őket, biztos, ami biztos. A büszkeség legalja.

Kilóg a lóláb: az amúgy frankó Republikánus Párt gyengéje, hogy hagyományosan elveti a buzi-, valamint az abortuszjogot. Ezen ellenvetéseitől nemigen tágít, ezért kitalált helyette mást, amivel kiengesztelné a nőket: nőket a férfiak elé helyező tirádát. Megvan a megoldás. Ártani nem árt, hisz csupán szócséplés. Tenni nem kell semmit, egyszerűbb, mint megkönnyíteni az abortuszt. Ezért volt szükség Ann Romney-ra.

Ann Romney idézésével leginkább arra a korszellemet jellemző jelenségre kívánom felhívni a figyelmet, hogy a közélet következetesen fölháborodik mindenen, ami nem feminista, míg az androfób – nősténysoviniszta – megnyilvánulásokat legfeljebb megmosolyogja. És ez az, amire a Romney házaspár épít: a férfiak úgyse veszik zokon, a nők meg erre gerjednek. De ez tényleg így van? Valóban ezzel lehet megnyerni szavazataikat? Muszáj sokadjára is elsütni nekik a „nők jobbak a férfiaknál” poént? Ennyire infantilisek? A férfiak lekezelése a női orgazmus titka?

Nem feltétlenül. Debbie Schlussel rövid mail-váltásunk alkalmával megerősítette, hogy ő igenis arra az álláspontra helyezkedik, hogy „her sexism was disgusting BS and pandering”. Tulajdonképpen egy-egy hozzá hasonló kósza madár tart vissza attól, hogy én is megfogalmazzak egy ütős kis szónoklatot.

Post Author: Fox

f Facebook
0 megosztás


6
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
2 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
3 Hozzászólások szerzői
BalubacsiKodoDeansdale Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Deansdale
Admin

Érdekes, hogy egyik oldal sem érti meg, hogy ha kb. egyenlően állnak, akkor nem csak a női szavazatokkal lehet nyerni, hanem a férfiakéval is. Na és persze ugyanannyira veszíteni is lehet ezekkel.

Viszont a republikánusoknak semmi esélye arra, hogy a női/feminista szavazatokat kicsavarják a demokraták kezéből. Talán hajthattak volna inkább a férfi oldalra.

Persze végső soron mindegy, mi lesz, ugyanabban a zsebben ülnek Obamával mindketten. Talán Ron Paul hozhatott volna változást az amcsi politikába – nem véletlen hogy nem engedik a tűz közelébe.

Kodo
Újságíró
Kodo

A nök könnyebben befolyásolhatóak. Ahogy a reklámok, úgy a politika által is. A nök “ügyéért” sokkal több férfi is odaáll, mint férfiak érdekében szólni.
Azt már megszokta a közvélemény, hogy a nöket kell tolni, az a “jó ügy”. A férfiak mellett szólni, kampányolni túl fáradságos lenne. Túl sokat kellene érvelni, magyarázni, bizonyítani a széllel szemben. Kockázatos. Ha kicsit is nem jól sikerül, biztos a népszerütlenség.
Újabb és újabb plusz nöi jogokat adni népszerübb mint elvenni, nöi elöjogokat megvonni az egyenrangúság szintjéig.
A lejtön könnyebb haladni, a politikus pedig általában is olyan fajta, aki a könnyebb utat választja akkor is, ha tudja hogy mi a valóság és mi van a lejtö alján.
Fontosabb a jelenben elérhetö gyors siker, a karrier, utána meg jöhet az özōnvíz.

Kodo
Újságíró
Kodo

A húsosfazék körüli tipródás közepette nincs rá elegendö idö és energia új ármlatokat, irányokat, stratégiákat kidolgozni, a közvélemény számára szokatlan hangokat elfogadtatni.
Egyszerübb a már meglévö sodrásban megpróbálni gyorsabban úszni.

Deansdale
Admin

Na oké, de a feminista retorikával már el van telítődve minden. A nők is véges számúak, ha már mindegyik segge ki van nyalva akkor őértük tovább marakodni fölösleges. Szerintem sokkal nagyobb sikereket érne el egy olyan jelölt, aki a női konc meghagyása mellett valamiféle homályos férfipozitív ígérteket is tenne.

Kodo
Újságíró
Kodo

Világos!
Igen ez teljesen logikus és használható és igazságosabb és és és… lenne.

Csakhogy megy még a szekér a mostani felállás szerint is.

A homályos férfipozitív igéret kevés, bár mindenesetre el lehetne indulni vele, el lehetne kezdeni valamit. Akár tesztelhetné is a közvéleményt, hol tartunk, milyenek az erőviszonyok és hogyan tovább.

A másfajta irányvonalat, hogy igazán hatékony legyen, előbb olyan megfelelően szilárd alapokra kellene építeni, kidolgozni, olyan helyzeteket és folyamatokat kellene szélesebb körben felismertetni és elismertetni, ami rengeteg időt és energiabefektetést igényel. Ehhez jelenleg nincs még elegendő és megfelelő erejű civil kezdeményezés, mozgalom, ismeretterjesztés, vitafórum, melyekre támaszkodva el merne indulni a politikus.
Át kellene tudni vészelni a kezdeti sikertelenséget, meg nem értettséget, eretnekségnek tekintettséget, a közvélemény teljesen másra már jól ráhangolódott, teljesen máshoz szokott és azt láthatóan szolgaian befogadott ellenséges közegében.

A szilárd alap helyett jelenleg csak gyenge, egymástól is elszigetelt apró csírák léteznek, belátó, józan politikusok sem mernek még ezekre támaszkodni.
A meg kell erősödni, dolgozni kell rajta, terjeszteni kell a gondolatokat, érveket, el kell érni a kritikus tömeget. Ebben nagy szerepét és pótolhatatlan segítségét látnám, ha a normális nők nagy tömege is mellénk állna. Sikerülne kizökkenteni őket a téma iránti érdektelenségből. Ehhez képest ma még ott tartunk, hogy egyelőre férfiak nagy tömegei sem ismerik fel a jelenlegi helyzet valódi természetét.

Balubacsi
Olvasó
Balubacsi

És persze az egész azért is nagyon szomorú, mert mindegy, hogy melyik párt elnökjelöltje kerül hatalomra, évtizedek óta az NWO dúsgazdag bankárklánjai pénzelik mindkét jelölt kampányát, így aztán az egész választási hercehurca csak figyelemelterelés, egy ugyanazon bábjátékos két keze által mozgatott bábok látványos “háborúja”.