0 megosztás

Hírválogatás

Olyan sztorikat gyűjtöttem ki ide, amik most kerültek az orrom elé. A többségük friss, de nem biztos hogy mindegyik. Ez nem “hírháború”, ahol a feministákkal versenyeznénk, hogy ki tud több szörnyűséget összegyűjteni; nem akarok ezekkel “üzenni” semmi különöset, nincs speciális jelentőségük sem külön-külön, sem együtt. Mindössze azért adom tovább őket, mert mindegyiket érdekesnek, különösnek, vagy aggasztónak találtam a maga módján.


Mr. Brown felesége 2 évnyi házasság után félrelép, majd válni szeretne. A pasit kiköltözteti a lakásból, ahol ő marad a gyerekekkel, míg amaz a szüleihez költözik vissza és a padlón alszik. De aztán a férfit behívják az “áll az alku” angol verziójába, aholis 50.000 angol fontot (18M Ft) nyer. Sejti, hogy a – gyakorlatilag már ex – asszony megpróbálja majd rátenni a kezét a nyereményre, és nem téved. A nő bíróságra megy, követeli a részét, és a bíróság zárolja is a férfi számláit – csakhogy addigra ő már elköltötte az egészet. (5,5M forintot a közös adósságaik rendezésére költött, a maradék nagy részét a gyerekekre és egy villanyszerelő tanfolyamra, hogy pályát változtathasson.)

9-szer elvált asszony tizedik férje a házasodás után negyed évvel rájön, hogy a nő csalja. Válni készül, mire a nőnek jobb ötlete támad: 4-szer fejbelövi, a holttestet a kocsijába löki és felgyújtja. Aztán mikor kiderül, hogy nem sikerült elleplezni a gyilkosságot, a fiára keni az egészet. Az életbiztosítás összegére hajtott, sejthető, hogy nem fogja megkapni. [Ki az az idióta, aki elvesz egy 9-szer vált nőt???]

Kölök a játszótéren megsérül, fellép némi vérzés. A szülei nincsenek jelen, de egy “parkfelügyelő” nő igen. Kihívják a mentőket, azok megvizsgálják a szitut, vinni kell a gyereket kórházba összevarrni. A nő erősködik, hogy a mentővel kell tartania, mire közlik vele, hogy lehetetlen: nem hozzátartozó, orvosi titoktartás, és még számtalan egyéb ok miatt. A gyermek apja telefonon közli, hogy minél előbb vigyék a gyereket kórházba, ő is inkább egyenesen odamegy, hogy ne kelljen feleslegesen húzni az időt. A parkfelügyelő nő viszont egyre jobban fröcsög, akadályozza a mentő elindítását – mire a végén kiderül, az a baja, hogy mindkét ápoló férfi, és mint tudjuk, a férfiak mind potenciális pedofilok. Az ápoló elmondása szerint ez már a negyedik ugyanilyen eset az utóbbi 2 hónapban.

CPS scandals16 éves lányt és öccsét nagyi neveli, mikor a lány egy veszekedés miatt lelép otthonról. Ügybuzgó “gyermekvédelmisek” mindkét gyereket gondozásba veszik a nagyszülők akarata ellenére, azoknak csak szigorúan korlátozott és ellenőrzött körülmények között lehet találkozni az unokákkal. (Suttogni tilos; egy-egy rövid ölelés engedélyezett a találkozó elején és végén, ha a gyerek kezdeményezi; tilos szóbahozni a gondozó szülőket, stb.) A 11 éves fiúnak tisztázatlan körülmények között eltörik az álkapcsa és az orra; a gyermekvédelmisek jószívűen engedélyeznek egy “extra” találkozót, de a nagyinak megtiltják, hogy a sérülések keletkezéséről kérdezzen.
Nem kapcsolódó, de hasonló esetben 10 éves lány panaszkodik valódi szüleinek, hogy a nevelőcsaládnál szexuális abúzus éri; a szociális munkások megszakítják a találkozót és a szülők soha nem látják többet a gyermeküket.

Egy észak-ír taxicég kamerákat szereltet minden kocsijába. Előfordulnak rablások, verekedések – de a taxisofőrök nyilatkozata szerint attól tartanak a leginkább, hogy hamisan vádolják őket nemi erőszakkal. Nem a levegőbe beszélnek: egy másik hasonló ügyről készült videón a hírcsatorna bemondói egy olyan esetet tárgyalnak, amikor 4 nő vádolt meg egy taxisofőrt nemi erőszakkal, mert nem volt kedvük kifizetni a 13 dolláros (nem egészen 3.000 Ft) fuvardíjat. Ha a férfinak nincs kamerája a kocsiban, mostanra lehet hogy börtönben ülne… Háromezer rongyos forint miatt. [És ismerjük a feminista prüszkölést, hogy nők sosem hazudnának nemi erőszakról…]

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


8
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
5 Válasz hozzászólás
4 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
6 Hozzászólások szerzői
T.MRaonUlquiorraKodoDeansdale Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Alter Ego
Szerkesztő

“Aki sokat markol, az keveset fog.” – Mindegyik megért volna egy külön bulvárcikket. Csak kapkodja az ember a fejét…
És még azt mondod, hogy nincs “speciális jelentőségük”? Szerintem a hétköznapi “kis” történetek olykor sokkal többet elmondanak a társadalomról, mint egy-egy nagyobb politikai vitáról szóló tudósítás. Azok a sztorik, amiket csokorba gyűjtöttél vészterhes társadalmi folyamatokat körvonalaznak.

Kodo
Újságíró
Kodo

Na legyen már egy kis vicc is, és ezt tényleg csak annak szánom.

Autópálya-pihenőnél felejtette kislányát
http://index.hu/kulfold/2012/09/03/autopalya-pihenonel_felejtette_kislanyat/

A cikk utolsó mondatára a válasz:
Hát már hogyne tōrtént volna?
A férfit le kell csukni, tuti pedofil volt.
Hajnalban benzinkútnál kislányokat megszólítgatni…

Ulquiorra
Szerkesztő

nem is tudom melyik szánalmasabb…az hogy anyuci nem néz zsigerből hátra elinduláskor, hogy megvan-é a kölök, vagy az, hogy Budaörstől Bécsig egy k szót nem vált vele.

lényeg az, hogy a nyaralás megvolt

Raon
Olvasó

Ez nagyon durva, az agyam eldobom, komolyan.

T.M
Olvasó
T.M

Kedves Deansdale!

Megfogadtam, hogy nem fogok regisztrálni, de most elolvastam mindhárom Hírválogatós cikkedet, ezért meggondoltam magam. Arra kérlek, hogy írj még ilyen történeteket. Nyilván te is elfoglalt ember vagy, de könyörgök legalább egy sorozatot indíts, ami legalább heti rendszerességgel lehozza a témát. Ehhez tényleg nagyon értesz, és szeretném, ha nem maradna folytatás nélkül az ilyen esetek, és következményeik ismertetése.

Légyszíves, rendszeresen frissítsétek! :)))