Férfihang.hu
0 megosztás

Járulékmentesség gyes után a nőknek?

Meg kell tartani a gyermeket vállaló nők munkahelyeit – ezt mondta a Vállalkozások Országos Szövetségének főtitkára a Tv2 Mokka című műsorában. Dávid Ferenc azután beszélt erről, hogy a kormány olyan munkahelyvédelmi akciótervet jelentett be, amely a kismamákat is érinti. A 10 pontos csomag szerint a gyesről és gyedről visszatérők két évig járulékmentesek lesznek, a harmadik évben pedig a munkáltatóknak a jelenlegi teher felét kell majd fizetniük. A Mokkában Nagy Zsóka, az Egyszülős Családokért Alapítvány elnöke és Major Lívia, a Jól-Lét Alapítvány tanácsadója a kisgyermekes anyák munkavállalásáról beszélt.

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
0 megosztás


14
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
6 Egyéni hozzászólás
8 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
7 Hozzászólások szerzői
don FefinhoCefreAnimebjrabidaAlter Ego Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Deansdale
Admin

A rohadt patriarchális nőelnyomás újabb jele…

Egyébként nem tartom lehetetlennek, hogy lesznek feministák akik pontosan ezt fogják mondani. Elvégre ha a nők alacsonyabb nyugdíjkorhatárára rá lehetett fogni, hogy “nőellenes”, akkor bármi lehetséges.

Kodo
Újságíró
Kodo

Ha már van ilyen ötlet, az én fö bajom ezzel az, hogy azonos élethelyzetü férfiak miért nem kaphatják meg az azonos bánásmódot?
Mert ha kevesebben is, de vannak ugyanilyen helyzetben férfiak is. Személyesen is ismerek gyermekgondozásról visszatérö apát.
Egyedülálló, kisgyerekét nevelö apa sem számít?

Ajánlom 05:10 idöponttól a videót, mit is mond az Egyszülös Családokért Alapítvány nevében Nagy Zsóka. Mindenki eldöntheti, valóban az egyszülösöket képviseli-e, vagy csakis a nöket?
Ezzel még az apjukkal élö gyerekeket is képesek inkább büntetni, csak nehogy egyenlö legyen a bánásmód?
Feltételezem ezeket ismét az esélyegyenlöség és egyenjogúság jegyében teszik.

Aztán majd mutogathatnak, mennyivel rosszabb körülmények, lehetöségek között van az apjánál a gyerek.
Rémeket látok, ha azt gondolom, akár ez is ott lehet a céljaik között?

Alter Ego
Szerkesztő

Szerintem rémeket. Inkább arról lehet szó, hogy a gyermekeiket egyedül nevelő apákkal érvelni nem olyan sikeres populizmus.

 

Kodo
Újságíró
Kodo

Nem semmi paranoid világ, ahol egyenesen szalonképtelen a férfiakat egyenjogúan kezelni.
A nök szavazatait már többszörösen is megvették, nem nagyon van ott további tartalék és mi van ha a másik oldalon a vártnál nagyobb lesz a veszteség.
Jó, tudom, volt is már rá próbálkozás, hogy az anyák szavazata duplát érjen, gyermekek ürügyén.

Kodo
Újságíró
Kodo

Az elöbbim lehet, hogy túl sarkos és leegyszerüsített.
Viszont azt sose lehet tudni, kinél mikor és mitöl szakad el a cérna. Olyankor pedig a legkevésbé sem racionális a választó. Beszükül az egyéb tágabb szempontjaira, érdekeire való rálátása is és olyankor még az sem feltétlenūl érdekli, ha csöbörböl vödörbe, vagy még lejjebbre is kerülhet.

rabida
Vendég
rabida

szerintem meg sem fordul a fejükben, nem tudok másra gondolni. És ez nagyobb baj, mintha direktben akarnák ezt csinálni.

Szerintem ezt az ombudsman-nál lehetne egy kicsit megpiszkálni.

Írtam már valahol, hogy egyes USA tagállamokban már kivették a nemi erőszak elleni törvényből, hogy nők ellen elkövetett bűntett. Igazából ez is ugyanaz a kategória és talán ez egy viszonylag egyszerűen orvosolható dolog lenne.

Alter Ego
Szerkesztő

Pedig ez a kezdeményezés aztán minden ízében megfelel a feminista alapelveknek; a nőket mindenáron a munkába erőltetni, minden személyes frusztrációjuk ellenére, és a gazdaság ellenére is. Bármennyire nem tetszik ez a feministáknak, de sajnos tény, hogy a kisgyermekes anyák nem jó munkaerők és ezt a “lélektani helyzetük” is mutatja. Nem sok értelme lenne hosszan beszélgetni a nők keresői tevékenységére alapozott családmodell kudarcáról… És nyilván az “egyszülős családok” problémáját is a feminista családrombolás, a férfiak családi szerepének lejáratása, mi több, ellehetetlenítése szülte meg. Ez a tervezet ismét csak egy tüneti kezelés, ami szerintem nem fogja beváltani a hozzáfűzött reményeket, mert a tényeken nem lehet erőszakot tenni; az anyák munkahelyei termelékenysége nem fog ettől megnőni, és attól tartok, a járulék elengedése sem fogja tudni kompenzálni azt a hátrányt, amit a kisgyermekes nők foglalkoztatása ró a munkaadóra. Viszont félő, hogy olyan spirálba hajszolja az ellátó rendszert, amely újabb és újabb értelmetlen intézkedésekkel próbálja megőrizni az egyensúlyát. Szerintem nem sok realitása van annak, hogy adakozó jóléti államot mímeljünk. Nem is több ez egy merő politikai populizmusnál?

rabida
Vendég
rabida

szerintem ha nem az egyedülálló nőkre, hanem az egyedülálló szülőkre lenne kihegyezve, akkor van értelme, legalább is átmenetileg, tűzoltásnak, ha a probléma okát is elkezdik orvosolni. Kevesebbe kerül egy ilyen szülőt munkában tartani, mint hosszútávon számolni azzal, hogy a gyerekeik az utcára kerülhetnek. Minden esetre ez nem végleges megoldás.

Animebj
Olvasó
Animebj

Vajon ha egy férfi több hónapig a kórházba kénytelen lenni, akkor is ilyen megengedő lenne a munkáltató, vagy csak a kiszámíthatatlan, hosszú távú gyermeknevelés számít? Mekkora áldozatot kell hoznia annak a munkáltatónak ebben az elhúzódó válságban és rossz kormányzati hátszélben, akinek úgy kell “foglalkoztatnia”, hogy cserébe a kivételezett csak saját magával és babájával törődik ahelyett, hogy válaszút megtételére lenne kötelezve, helyette egy teljes munkabírású embert vennének fel (=alapból férfit). Gondolom, ha nem lennének ilyen hülyék és önzőek a feministák, rájönnének, hogy semmit se érhetnek el a munka világában az esélyegyenlőség rombolása nélkül, csak a törvénybe iktatott munkahely-védelem és női kvóta tudja rákényszeríteni a logikusan működő gazdaságot, aminek árát mindenki megbánná, hiszen nem a legalkalmasabb kerülne feljebb a munkahelyi ranglétrán, hanem a nő, végezve az akármilyen (m)értékű munkát is.

És mint sokan írták már itt, a feministák természetesen CSAK a megterheléstől mentes irodai körömlakkozást szeretnék kisajátítani, nem érdekli őket az, hogy az ország nem egy apró falvában s kisvárosában a feleség férjével együtt szinte bármit hajlandó elvégezni, hogy ne éhezzenek otthon a gyerekek. A szegénységet kéne először csökkenteni, hogy egyáltalán legyen hol dolgozni, és csak azután dumálni mindenféle külön jogokról.

Alter Ego
Szerkesztő

A “vérfeminista” államokban már régen tapasztalják, hogy akárhány feminista törvényt hoznak, akármit csinálnak, a munkaerő piacon nem képesek erőszakot tenni. A nagyobb értéket előállító férfimunkát még mindig sokkal jobban fizetik, stb… Ezért aztán néhol a törvénykezés kudarcával arányosan radikalizálódnak a feminista hangok és egyre inkább herélést követelnek utolsó eszközként… Kár is ilyesmibe belekezdeni, elég lehetne a rossz példákat szemügyre venni…

Cefre
Olvasó
Cefre

Mivel már a férfi is mehet gyesre, ránk vajon vonatkozik / vonatkozni fog? Ez nagyon érdekelne… Mert ha nem…

 

don Fefinho
Újságíró

Biztosan, na de próbálja csak meg egy férfi kivenni… ^^P

Kodo
Újságíró
Kodo

Ha megnézed a videót, elolvasod az erről(is) szóló zOrbán levelet amit elvileg minden nagykorú állampolgár postai levélben megkapott, találsz-e bárhol is férfiakra, apákra, akár csak gyemekeiket egyedül nevelő apákra utaló említést a kedvezményeknek ebben a tárgyában?

Mint pl. ahogyan az Egyszülős Családokért Alapítvány nevében, a videóban 05:10-től megszólaló Nagy Zsóka felsorolja ugyan az egyedülálló apákra is azonosan érvényes körülményeket és érveket, a kedvezményt mégis csakis nőkre tartja alkalmazandónak.

Ha nem olvastad a zOrbán levelet, szó szerint ide idézem az erről a témáról szóló pontját:

“KISGYERMEKES ANYÁKNAK
Munkahelyvédelmi támogatást kapnak a kisgyermekes édesanyák is. Egy hároméves támogatási rendszer keretén belül bruttó 100 ezer forintig az első két évben 28,5 százalékos, a harmadik évben pedig 14,5 százalékos munkahelyvédelmi támogatás jár a kisgyermekes édesanyákat foglalkoztató munkaadó számára”

Férfiakról, apákról a leghalványabb említést sem találom sem ezekben, de egyetlen más fórumon, megnyilatkozásokban sem.
Márpedig igenis léteznek az ilyen helyzetben lévő nőkkel azonos életkörülmények között élő férfiak és apák is.

Kodo
Újságíró
Kodo

Személyesen ismerek olyan srácot aki kivette, mert így döntöttek, mert a felesége nagyságrendekkel többet keresett nála. Ráadásul éppen munkahelyi gondjai is voltak a srácnak.

Ezen kívül az is elég lehet, ha “csak” egy válás, haláleset, bármi miatt egyedül marad az apa a kisgyerekével.
Máris azonos helyzetű egy kisgyerekét egyedül nevelő anyával, aki viszont jogosultnak számít.

Azon az elven, mert hogy ritkább az ilyen eset, vagy pusztán csak azért mert hogy férfi, nem lehet indoka a hátrányba soroló kirekesztésnek.