0 megosztás

Hírválogatás 3.

Az amerikai elnökválasztási kampányban a demokraták gyűlésén ismét elhangzott az unalomig ismert – és cáfolt – feminista mítosz, miszerint a nők csak a férfiak keresetének 77%-át kapják (“77 cent egy férfi dollárért”). Azt elfelejtik hozzátenni, hogy ez a teljes népességre értendő teljes bértömeg, vagyis az összes női munkavállaló együtt valamivel kevesebbet keres, mint az összes férfi munkavállaló együtt. És ebbe természetesen az is beleértendő – amiről szintén mélyen hallgatnak -, hogy sokkal több nő dolgozik részmunkaidőben, sokkal többet vannak táppénzen de kevesebbet túlóráznak, stb. És ugye azt is tudjuk, hogy az azonos állásokban, azonos feltételekkel induló férfiak és nők esetén már 2010-ben is a nők kerestek többet, nagyjából 8%-al… Mégis, a női szavazatokért még manapság is ugyanúgy terelnek és hazudoznak, mint bármikor az utóbbi 50 évben.

Bírósági perben megállapították, hogy a börtönőrök mindigis “erőfölényben” vannak a rabokkal szemben, ezért a szexuális viszonyokban az őröknek mindig nagyobb a felelőssége. Ez a konkrét eset két dolog miatt érdemel említést: 1. az őr nő, a rab pedig férfi; 2. a bíróság kifejtette, hogy a női őr által véghezvitt markolászás nem számít szexuális zaklatásnak, mert akkoriban “még tartott a romantikus viszony” az őr és az elítélt között. (“A district court had ruled that two incidents in which the guard allegedly groped the prisoner were consensual in nature because the romantic relationship had not clearly ended.”) Namármost ezt igencsak furcsának találom, hiszen régóta tudjuk (hála a feministáknak), hogy még egy házasságon belül sem szabad feltételezni a partner automatikus beleegyezését, akkor miért lenne ez másképp a börtönben? Vagy inkább arról van szó, hogy a férfi beleegyezését mégiscsak lehet automatikusnak tekinteni, és a törvény csak a nőkre vonatkozik? Kíváncsi vagyok mikor fog elhangzani egy válóper tárgyalásán, hogy a férfi nem erőszakolhatta meg a feleségét, hiszen “még tartott a romantikus viszony”…

A nő bíróságra megy, hogy veterán katona exférje rokkantnyugdíjának egy részét elperelje nőtartás címén. Ez a bíróság szerencsére nem hülye.

Az “év tanárnőjét” letartóztatják, miután kiderül, hogy diákjával szexelt.

Tetőfedő szakmunkás egy óvoda mellett dolgozik a tetőn, mikor telefonon keresik. Átüvölt egy óvónéni, hogy van-e a telefonján kamera. Mikor kiderül, hogy igen, azonnal intézkednek, hogy ne tarthassa magánál munka közben, mert hát – lassan mondhatjuk kórusban – ugye tudjuk, minden férfi potenciális pedofil… A tetőfedő is biztosan az óvoda udvarán szaladgáló gyerekekről akart perverz fotókat csinálni.

A Montanai Egyetem szabályzata szerint a rábeszélés nemi erőszak. Vagyis ha nógatod a csajt, aki végülis önként beleegyezik, attól te még nemi erőszakoló vagy, és simán kirúghatnak az egyetemről. Az más kérdés, hogy a rendőrség “bizonyítási eljárása” még egy fokkal korrektebb, és ők felmentenek – de lehet hogy már nem sokáig. A jelek szerint a törvények egy jól meghatározható irányba változnak, lassan de biztosan.

És egy tegnapi véleménykülönbségre visszautalva: Egy férfi számszeríjjal agyonlőtte az apját, aki kiskorától bántalmazta őt. Életfogytiglanra ítélték. Lehet tippelni, mit kapott volna, ha történetesen leányként látja meg a napvilágot… Ami egy nőnek pár év felfüggesztett, plusz a nőszervezetek éljenzése és rajongása, az egy férfinak 30 év fegyház.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
  Feliratkozás  
Visszajelzés