0 megosztás

Déjà vu a Torontó-Borsod tengelyen

Hamarosan valami ilyesmi fog felbukkanni Borsodban...

Úgy látszik a mai a kihagyhatatlan témák napja, mert jobb belátásom ellenére sem tudom megállni, hogy egy harmadik cikket is meg ne írjak.

Valamely jótétlélek felhívta a figyelmem a bunmegelozes.eu weblapra, amely valójában a “BAZ megyei bűnmegelőzési alapítvány” gondozásában védelmezi a köznépet az áldozattá válástól. Legutóbbi hírlevelük – amely kifejezetten a nőknek szól – a linken elérhető, elolvasható. Szinte szóról szóra a torontói rendőr szavait tartalmazza, amelyek (mint tudjuk) kirobbantották a világszerte tapasztalható ribiséta-járványt. Kíváncsi vagyok, a feministákhoz eljut-e ez a bűnmegelőzési segédlet, és ha igen, mennyi időnek kell eltelnie, hogy elvörösödött fejjel ordibálják: “áldozathibáztatás!!!!! slutwalk!!!!”

A kiadvány ilyen, és ehhez hasonló tanácsokkal látja el a nőket:

  • Mindig legyen valaki, aki hazakíséri, vagy induljon útnak taxival.
  • Barátainak,  hozzátartozóinak  mindig  mondja  el,  hová  indult,  várhatóan  meddig  lesz  távol,  hol  és hogyan érhetik el.
  • Lehetőség  szerint  ne  hivalkodjon  értékeivel,  mert  a  látható  érték  (pl.  ékszer)  célponttá  teheti, ugyanakkor a kihívó öltözet, vagy viselkedés is.

Normális emberek számára ezek normális tanácsok – csak a feministák szája kezd habzani tőlük. Mindenesetre meglehetősen bátor dolog ezekkel előállni azután, hogy az egész világon utcai felvonulásokat rendeznek pontosan ezen szavak ellen. Nem tudom kiket takar pontosan a BAZ megyei bűnmegelőzési alapítvány, de fogadják őszinte elismerésem! :)

(…eltekintve attól, hogy a hírlevelük helyesírása és nyelvhelyessége pocsék.)

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


3
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
0 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
3 Hozzászólások szerzői
KodoCigarettazoDietrichdon Fefinho Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
don Fefinho
Újságíró

Azon se lennék meglepődve, ha a transzparenseken és vásznakon kívül nem lenne rajtuk semmi.

CigarettazoDietrich
Olvasó
CigarettazoDietrich

Durva. Nem igazán mondhatok mást, az emberi hülyeség újabb és újabb mélypontokat hódít meg. Úgy tűnik, hogy a gondolkodásuk tengeralattjárója elvész a józanész tengerében.

 

Kodo
Újságíró
Kodo

Úgy látszik én ma linkelősdit játszom :)

Egy régebbi, a témát szépen körüljáró cikk, mindenképpen érdemes elolvasni a hozzátartoszólásokkal együtt  – Ribiséta 2012