Alter Ego
0 megosztás

A nők lázadása

A feminista tábor Varga István szavai kapcsán nem csak demonstrációt, hanem egyenesen “nőlázadást” szervez. Fontos, hogy mindenki értse, hogy miről szól ez az ügy, és a vita résztvevői milyen szakmai felkészültséggel fogalmazzák meg álláspontjukat és  hogy kik állnak a napokban kibontakozott hisztériakeltés hátterében.

Bár a családon belüli erőszak külön törvényi tényállásként büntethetőségét állítólag kizárólag szakmai szempontokat figyelembe véve szorgalmazzák a nőpolitikusok, de elég egyetlen pillantást vetnünk az ügy leghangosabb szószólóinak életrajzi adataira, és máris világossá válik számunkra, hogy felkészültségük, végzettségük alapján semmilyen jogalapjuk nincs arra, hogy szakmai alapon terjesszék elő követelésüket. Mert kérdezem én, hogy Halász Pálma, akinek igazságügyi orvosszakértő által kiállított papírja van arról, hogy ő egy agresszív és neurotikus személyiség (forrás: Magyar Nemzet Június 23, Farkas Adrienne cikke)  talán hiteles szakértőnek tűnik? Mert kérdezem én, hogy Szabó Timea (Lmp) “kommunikációs szakember” vagy Ertsey Katalin (Lmp) “magyar-művészettudomány szakos tanár” mit érthetnek ezekhez az összetett pszichológiai és jogalkotási kérdésekhez? Milyen alapon veszik egyáltalán a bátorságot, hogy vitába szálljanak a Kúria Büntetőkollégiumának vezetőjének szakvéleményével, amely kimondta, hogy a BTK-ban korábban tervezett változtatások teljesen szakszerűtlenek és társadalmilag veszélyesek? Milyen alapon veszik egyáltalán a bátorságot, hogy vitába szálljanak Dr. Varga Istvánnal (Fidesz), aki a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett egyetemi doktori címet vagy Dr. Bárándy Gergelyel (Mszp), aki a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán doktorált? Nem mintha azt akarnám sugallni, hogy bölcs gondolat csak doktori főből származhat, de mégis; ha az embernek egy komplikált jogi problémája támad, akkor mégsem egy magyartanárnőtől kér tanácsot. Ennyi szót mindenképpen szükséges ejtenünk a követelés előterjesztőinek kompetenciájáról.

Tévedés azt gondolni, hogy az online nő-partizánkodás és utcai demonstráció szervezés hátterében csak a fentiekben említett képzetlen nőpolitikusok állnak. Az ügy mögött egy más összetételű társaság is megjelenik: Megélhetési feministák, akiknek létérdeke a “gender studies” és “woman studies” nevű feminista tanok hivatásszerű gyakorlása. Feminista demagógiáknak elkötelezett női szennylapok újságírói, akik erős lelki rokonságot ápolnak ennek az ügynek a többi feltűnési viszketeg szereplőjével. Nem véletlen, hogy a megmozdulás szervezői között ott találjuk például azt az Antoni Ritát, aki a radikális feminista eszmék terjesztésére létrehozott, és hírhedten férfigyűlölő hangulatú nokert.hu fórum egyik alapítója és szerzője. Bár nem régen napvilágot látott az Emberi Erőforrások Minisztériumának szándéknyilatkozata, mely külön munkacsoport létrehozását javasolja a népi kezdeményezés  megvitatása céljából, de ettől függetlenül a feminista csődület nem tett le utcai demonstrációs szándékáról, ami jól mutatja, hogy nekik nem a kérdés érdemi tárgyalása, hanem a feminista hangulatkeltés a céljuk. Demonstrációjukat a “Nők lázadása”, beszédes nevű Facebook oldalon szervezik. Tevékenységüket egy olyan a magyarságtól idegen szimbólum alatt jelenítik meg (Rosie the riveter), amely az amerikai, társadalomellenes gender-feminizmus jelképe. Egy olyan szimbólum alatt, amelyhez a hagyományos nemi szerepek, az anyaság és a férfiak lejáratását, valamint  az amerikai társadalom szétzüllesztését kapcsolhatjuk. Csakhogy ne legyen kétséges, hogy ők milyen jövőt szánnának Magyarországnak… Már ha annyira tudatosak lennének. Mert ha mindenben nem is, de abban a tekintetben biztosan fején találta Dr. Varga István a szöget, hogy ezek a nők “nem tudják, hogy milyen kezdeményezés élére álltak”. Lényegében egy kiábrándult, társadalom hibáztató, folytonosan új célpontokat kereső, fanatikus nőtömeg “rohamozza meg” holnap a Parlamentet. Tehát nagyot tévednek vagy éppen nem mondanak igazat azok, akik úgy mentegetik ezt az ügyet, hogy nem emancipációs figyelemfelkeltésről, feminista feltűnősködésről, hanem egy “megoldatlan jogi problémáról” van szó.

Ma délután Halász Pálmát, Szabó Tímeát és a Fidesz női tagozatának képviselőit megbeszélésre hívta az Emberi Erőforrások Minisztériuma, ahol egy olyan munkacsoport felállításáról egyeztettek, amely azt lenne hivatott vizsgálni, hogy a Büntető Törvénykönyv szabályozása elegendő-e  a kapcsolati erőszak büntetésére, valamint azt, hogy milyen egyéb eszközökkel lehet fellépni ezekben az esetekben, beleértve a megelőzést, a nevelést és a felvilágosítást. Amint ebből látszik, a szakma is azon az állásponton van, amit itt a Férfihang.hu hasábjain mi is többször kifejtettünk: A családon belüli problémákat nem egyre elvadultabb, valóságtól elrugaszkodott törvényekkel, hanem megelőzéssel, az abban érintett családok  felvilágosításával, pszichológiai kezelésével és szociális hálózatokon keresztüli segítésével kell megoldani. A valódi ütközési pont az együtt élők közötti lelki bántalmazás kérdése. Azt hiszem nem értem félre a helyzetet ha azt mondom, hogy úgy, ahogyan a feministák elképzelik a dolgot, továbbra sem akarja senki sem törvénybe foglalni. Bár a Kúria, Magyarország legfőbb bírósági szerve és a pártok jogi szakértői is megállapították szakmai állásfoglalásukban, hogy ez a törvényi tényállás nem csak kezelhetetlen, hanem társadalmilag veszélyes is, a feministákat semmilyen értelmes érvvel, szép szóval nem lehet felvilágosítani. Nyilvánvalóan nem lehetett meggyőző számukra az Emberi Erőforrások Minisztériumával folytatott egyeztetés sem, mivel estére újra fellángolt a szervezkedés a rebellis-nő-weblapon. Közzé tették a szónokok listáját, akik között ott szerepel Halász Pálma neve is.  Mint a kézimunkaszakkör kisdiákjai már gyártják színes papírokból és fakanalakból készült transzparenseiket, mert látták külföldi nőlázadó videókban, hogy az milyen jó, és már bizonyára kántálják is magukban a rigmusokat. Önnön vélt hatalmuktól megrészegülve már tüzelik egymást, hogy az ő mozgalmuknak senki sem szabhat határokat; majd ők megmondják, hogy kivel, mikor, milyen feltételekkel tárgyalnak.

Sajnos nekünk pedig tudomásul kell vennünk, hogy létezik egy ilyen problémákkal küzdő női szubkultúra, akiken már nem segíthet senki és semmi, már csak az teszi őket boldoggá, ha belekiabálhatják a megafonba a követeléseiket, a soha meg nem gyógyítható világfájdalmukat. Felkötheti a kormány azt a bizonyos férfi-alsót; hiába van kéznél a “pávatánc” sokat próbált tárgyalástechnikája, hiszen egy szigorú tekintetű, acélos kézfogású IMF bankkárral egyszerűbb szót érteni, mint egy tűsarkokon tipegő, fakanállal hadonászó, agresszív neurotikus feministával.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


55
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
17 Egyéni hozzászólás
38 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
17 Hozzászólások szerzői
ReactorDavetibi22dani92Pash Cutter Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Belleville
Újságíró

na már jönnek is azonnal a követelések a feminista szervezkedés fb profilján:

‘A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség – az Európai Női Lobbi magyar tagja – nyilatkozata

A 2012. szeptember 16-ai Nők Lázadása tüntetés alkalmából a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség nyilatkozattal támogatja a szervezők célját.
A magyar nőszervezetek és a témával foglalkozó szakemberek másfél évtizede küzdenek a nők elleni párkapcsolati, családon belüli erőszak visszaszorítására alkalmas jogi szabályozás megalkotása érdekében. Az egymással minden más téren versengő pártok kormányra kerülve egytől egyig elvetik, félresöprik javaslatainkat, mondvacsinált, szakmaiatlan érvekkel igyekeznek súlytalanítani a problémát, elhárítani a politikai, kormányzati felelősséget. A nők elleni erőszak emberi jogi probléma. De nem csak az: a szabadon garázdálkodó elkövetők, a védelem és ellátás nélkül hagyott áldozatok óriási társadalmi költséget jelentenek, amelyet az adófizetők – azok is, akiknek semmi közük az erőszakhoz – fizetnek meg.
Mély megütközéssel kell megállapítanunk, hogy a politika irányítói tétlenül tűrik, sőt, kommunikációjukkal, magatartásukkal sokszor egyenesen bátorítják a magán- és a közéletben egyaránt jelentkező nők elleni erőszakot.
A nők elleni családon belüli erőszak mintegy kétszázezer magyar nőt érint nap mint nap, gyermekeikkel, szüleikkel, szeretteikkel, munkaadóikkal együtt ennél is sokkal több embert. Bár a válságról esik a legtöbb szó, mégis a nők elleni erőszak ma a legnagyobb tömeget érő és fenyegető társadalmi probléma Magyarországon. Az az állam, amely ezzel a jelenséggel nem néz szembe, amely ezt a jelenséget nem veszi komolyan, az cserbenhagyja, elárulja állampolgárait, választóit.
Követeljük a párkapcsolati és a családon belüli erőszak büntetőtörvényi tényállásának megalkotását civil szakmai kontroll mellett. Követeljük az elkövetők felkutatását, megfékezését.
Követeljük, hogy az állam vállaljon felelősséget az áldozatokért, és közpénzből működtessen elegendő számú, megfelelő színvonalú és felszereltségű menedékotthont bántalmazott nőknek, és az ország minden pontjáról elérhető támogató és rehabilitációs szolgáltatásokat az áldozatok – gyermekek és felnőttek – számára.
Követeljük, hogy az állam vállaljon felelősséget a köztudat formálásáért, és közpénzből rendeljen rendszeres kutatásokat és adatgyűjtést a nőket érő erőszakra vonatkozóan, az eredményeket pedig rendszeresen hozzák nyilvánosságra. Követeljük a párkapcsolati és családon belüli erőszakra vonatkozó széles körű nemzetközi tudományos eredmények alkalmazását a felsőoktatásban, ennek nyomán egyenlőségen és szabadságon alapuló szexuális kapcsolatra, illetve párkapcsolatra nevelést az óvodától kezdve a közoktatásban.’

Animebj
Olvasó
Animebj

A Fideszt nem kell félteni, eddig se hallgatott a civilekre, most se fog. Erkölcsöt ő már nem tanúsíthat, az azeri gyilkos kiadatásával ennek a szónak a kiejtését is kerülnie kell, folyamatosan csökkenő szavazótáborának pedig biztosan vannak olyan szegmensei, amelyek vevők a egykeresetes családmodellben, pedig tudniuk kell, abból bizony már nemigen lehet megélni.

Belleville
Újságíró

csak már lassan az a baj, hogy boszorkányüldözésbe kezdtek a fidesz ellen, már mint a luke skywalker eset is, most komolyan? Ebből hogy tudtak politikát csinálni? Meg ez a rengeteg tüntetés is kezd viszályos lenni. És ehhez még fideszesnek sem kell lenni, hogy az ember ezt sulykolásnak érezze.

Animebj
Olvasó
Animebj

Nem Brüsszel vagy Washington építette le a magyar demokrácia egyes elemeit, hanem Orbán Viktor. Nem azért csesztetik az országot, mert vezetése jobboldali euszkeptikus, hanem mert kétharmados hatalmát arra használta fel, hogy saját haveri körének befolyását a rendszerváltás óta eltelt húsz évhez viszonyítva a legkeményebben megszilárdítsa (lásd: egypárti Médiatanács, mindent elnyerő Közgép), pedig nem hinném, hogy szavazó többsége ezt kérte volna. Gazdasági-, bel- és külpolitikai dilettantizmusa MAGASAN aláveri az MSZP teljes nyolc évét, “matolcsyzmusával” sikerült a gazdasági válság miatt alapból rossz életszínvonalat még mélyebbre süllyeszteni ahelyett, hogy alapvető szerkezeti változásokkal hosszú távon megpróbálta volna javítani az ország helyzetét, hazugságai és kettős beszéde pedig senki se tud kiigazodni rajtuk, húznak is el az országból illetve messziről kerüli mindenki, akinek van esze.

Jah igen, Gyurcsány idején a tandíj, a vizitdíj és a napidíj idején vagy a legendás balatonöszödi beszéd nyomán fellángolt tiltakozások rendben voltak, de ez a síri csend, ahogy a nép teljes egészében birkaként tűri a rosszabb kormányzást, felháborító, alázatosan hódoljon be végleg, mint ahogy egy diktatúrában elvárná azt a Vezér.

Na ennyit a Te politikai realitásodról…

Belleville
Újságíró

jó a boszorkányüldözés túlzás volt tőlem kifejezésnek. Én csak arra céloztam, hogy jó lenne súlyozni (luke Skywalker eset) meg az idétlen mémekkel is tele a ***. Egyik haverom mesélte, h külföldön dolgozó ismerőse már nem mondja, hogy magyar, ha nem kell, mert olyankor mindenki azzal jön, hogy jaj szegény lány, abban a diktatúrában élnek a szülei, és remélik nincsen az életük veszélyben (SICC). Afrikai diktatúrához sem kell hasonlítani hazánkat, az azeri ügy miatt (az kábé olyan, mint hogy a nők is angol transzparensekkel is tüntetnek, meg Londonba is szerveznek: nem megyek a szomszédhoz panaszkodni eltúlzott szavakkal, az úgyis látja, hogy jogtalanság történt). Ki tudja mi áll mögötte, az oroszok szerint Amerika keze is benne volt. Még ha meglehet, h tényleg a mi torkosságunk vezetett odáig, nem tudom, de más haszonélvezője is volt az ügynek. Mondjuk tény, hogy mi szívjuk a legnagyobbat miatta. Hasonló módon érthetetlen a választási módosítás. De a mód, ahogy kifejezik a nem tetszésüket, számomra nem szimpatikus.

Deansdale
Admin

Egy fontos kérdés amiről nem sok szó esik: ha urambocsá’ minden egyes követelésüket teljesítik, akkor megköszönik és hazamennek?

Már csak azért kérdem, mert ugye nyilvánvaló, hogy a CSBE a feministák követeléseitől nem fog megszűnni, valószínűleg csökkenni sem. Mit számít egy bántalmazó embernek, ha ezután nem a 612., hanem a 726. cikkely bünteti azt amit csinál? Mit számít, ha nem testi sértésnek hívják, hanem CSBE-nek? Semmit.

És ha továbbra is lesznek bántalmazott nők akkor tovább is kell lobbizni, igaz? Még szigorúbb törvények kellenek, még durvább kampányok, még nagyobb férfiellenesség. Ha most a fidesz odanyújtja a kisujját, azzal nem ér el semmit, csak felbátorítja a radikálisokat.

Belleville
Újságíró

híradóban a, csak bevennék egyesek a férfiakat és az öregeket is az erőszak elszenvedők közé, bár így se sok változik:

http://tinyurl.hu/0CQg/

Kodo
Újságíró
Kodo

Ha idönként kényszeredetten megemlítik a férfiakat is, a törvény szellemiségén az mit sem változtat.

Tegnap Szabó Tímea is megtette, fanyalogva odabiggyesztve a férfiakat.
Emígyen:

” Szabó Tímea, az LMP országgyűlési képviselője azt mondta, örülnek, hogy a kormány is felismerte: a családon belüli erőszak össztársadalmi probléma, olyan probléma, amely több mint egymillió embert – nőt, gyermeket, időst, fogyatékkal élőt és férfit – egyaránt érint. ”

Itt:
Már az idén önálló kategória lesz a családon belüli erőszak
http://index.hu/belfold/2012/09/15/mar_az_iden_onallo_kategoria_lesz_a_csaladon_beluli_eroszak

Belleville
Újságíró

igen, és még a lázadó tömeg között is hány olyan nő lehet, aki keveri a szezont a f*szommal (már elnézést a kifejezésért). Meg hát az oldalukon tervezett angol nyelvű transzparensek készítése sem éppen azt jelzi, hogy a tüntetésnek Varga István és a parlament lenne az igazi megszólítottja.

the hermit
Olvasó

Akárhonnan nézem, nem lesz ennek jó vége.

Belleville
Újságíró

feminista “vaslogika” a nők lázadásán:

http://www.kepfeltoltes.hu/120916/401431495kep_www.kepfeltoltes.hu_.png

a legszebb, hogy alább írja, hogy tanít.

 

hgyi
Szerkesztő

Ebbe akadtam bele ma reggel.

Az egyik kommentre egy olvtárs hívta fel a figyelmemet – a femitopikban:
“Tomycat 2012.09.15. 23:29:48
Felneveltem a 4 gyereket. Egyiket sem utottem meg, fel sem merult az igeny. Ami meg a parlamentben elhangzott nem a fenti ferfi vedelmeben volt – undorito csusztatas megint. Mondhatnam ugy is a cikk iroja meg egy eroszakot tett a bantalmazott gyereken. Nem sokban kulonb a pasinal mert hogy a celjat elerje, virtualisan de megeroszakolta a gyerekek multjat, hogy sarozza Vargat. Varga t.i. nem errol beszelt, mas problemat vetett fel, es erre a cikk iroja mit tesz? Szeretetet (feltest) hazudik hogy aztan a Varga altal felvetett probleman siman atlepjen (elkenje) saroz. Ez bizony nem sokban kulonbozik az emlitett ordog (mostoha apa) viselkedesetol, mert az ki tudja milyen okbol de szinten hazudva (szeretetet) veri csaladjat.

Nem ertek en egyet Varga urral sem, legalabb is ahogyan rendezne a sajat maga altal felemlitett problemat. Valoban elfogy a nemzet, ha a nok mai problemajara nem talalunk megoldast, de a megoldas nem lehet elnyomas mint volt eddig. De az sem megoldas, hogy az emancipacionak nevezett amitas tomboljon, mert amit ma emancipacionak nevezunk szarazon csak annyit jelent, a no viselkedjen es eljen mint egy ferfi, es akkor neki is ugyan az a joga lesz. DE KEREM MI LEGYEN AZZAL A NOVEL AKI TENYLEGESEN NO MARAD? 2, 3, 4 vagy 5 gyerekes anya? O nem akar, de talan nem is tud kozben meg vallalat igazgato lenni! Az a par kivetel, aki embertelen munkaval megis kepes erre nem oldja meg a nok helyzetet altalanosan. Amikor a tobb gyerekes anyaknak nincs tarsadalmi megbecsulesuk, milyen alapon varja el barki, hogy a nok az anyasagot es ne az egzisztenciat (aminek bezzeg van megbecsulese) helyezze elonyben? Varga ur a parlamentben, a cikk iroja meg itt probaljon tenyleges problemat megoldani.”

 

Belleville
Újságíró

Varga csak felveti ugyanezt a problémát és elmaszatolja. Amúgy tényleg ezt a kérdést kellene megoldani jól látod. Csak (nem foglalok állást), de sokan úgy érzik, hogy van egy kisebbségünk, akik visszaélnek a gyermekvállalással. Nyilvánvalóan nem lehet, és nem szabad őket másképp kezelni, hiszen a személyi igazolványukban ott áll feketén-fehéren, hogy magyarok.

Nem kell karrieristának lenni, én férfiként nem vágyok már olyan nagy karrierre, ha azért fel kell adnom egy emberi életet és kapcsolatokat (noha vannak ambícióim, elsősorban folytatnám a tudományos munkámat, amit még az egyetemi szakdolgozatom során elkezdtem).

Belleville
Újságíró

srácok ha a feministák transzparenseket csinálnak ti is csinálhatnátok egy posztot néhány ötletes transzparensssel, akár az olvasok is küldhetnének be. Én megkezdem a sort:

http://www.kepfeltoltes.hu/120916/902432501kep_www.kepfeltoltes.hu_.png

 

Belleville
Újságíró

500-an nyomulnak kint.

milyen szépen belecsempésznek feminista fenn hangokat ebbe a CSBE ügybe:

http://www.youtube.com/watch?v=qLodwyxeShA&feature=player_embedded#!

 

hgyi
Szerkesztő

Az index 2-300 tüntetőről ír.

Belleville
Újságíró

a hvg pedig számon kéri a kormány párttól, hogy miért nem mentek ki a tüntetésre. De már csak ha belegondolunk a címe is egy vicc Nők lázadása (szóvá is tették, akik még ki akartak menni a rendezvényre férfiak is, h ez félre érthető). Az angol nyelvű transzparensekkel meg úgy festett az egész, mint valami külföldnek szóló felvonulás. Mondjuk volt ott minden, versmondás :) Meg egy harminchét éves gyermektelen nő, aki arról beszélt, hogy az általa nem képviselt gyermekvállaló nőket milyen jogok illessék meg, utána gyorsan át is nyargalt a lényegre és a nők parlamenti kvótájáról beszélt (mondjuk csak nem törvénybe foglalt szabályozásra gondolt, mert az sérti a választhatóság alkotmányos jogát). Franc tudja, én végig néztem volt egy ‘stand up’-os srác is, akinek a kínos dinoszauruszos poénján jót röhögtek, bár azért nem érte volna meg kimenni.

hgyi
Szerkesztő

Ma már azt olvasom, hogy 2000-en voltak. :o)) Szépen szaporodnak. Ha így haladunk, a jövő héten már 200.000.000-ról fognak szólni a beszámolók.

Azt nem kéri számon a hvg, hogy miért nem volt ott több nő?  Mert szerintem ez lényegesebb kérdés. Jahh. Valószínűleg nem engedték el őket a hímsoviniszta elnyomók.

Belleville
Újságíró

tegnap még a nők lázadása honlapon is csak 1000 embert emlegettek. Gondolom azokat is beleszámították a végleges létszám meghatározásba, akik lélekben voltak jelen :) Az egész annyira gáz.

‘Lázadó barátaim! Folytatjuk!!!!! Én a fotókból összenézve gondolom lehettünk kb 2000.-en. És napról napra többen leszünk! Ne feledjétek.Magyarország lakosságának több mint fele Nő…’

 

Kodo
Újságíró
Kodo

Ez jó!
“És napról napra többen leszünk”
AHA – ezek szerint rátaláltak a lomok között a szorzótáblára :)

“Magyarország lakosságának több mint fele Nő…”
Így igaz! Pontosan ezért ettől én inkább félnék a helyükben.
Mi lesz, ha egyszer megelégelik a femiket és felemelik a szavukat. Netán a következő tüntetésen egymillióan lesznek a nők? Ez a létszám már nem lesz dicsekvésre méltó, nem őket fogja igazolni.

Belleville
Újságíró

hát igen ez az idézet a kedves résztvevőtől tipikus példa a nagy szavak egy kis embertől felállásra :)

daphne
Olvasó
daphne

Na ez is: http://index.hu/belfold/2012/09/17/liberalis_kurva_tiplizzel/

“Erre megint elhangzott, hogy liberális kurva, lehet tiplizni. Azt mondtam neki, hogy a legszívesebben megpofoznám, mert azt érdemli, de hozzá se akarok érni, amire megint lekurvázott. Meglöktem a poharát, az ital a ruhájára fröccsent. Erre lekevert egy pofont.”

kontra

“Az említett hölgy tolakodott, miközben rám ömlött a nála lévő italból. Ezt szóvá tettem, amin ő megsértődött és leöntött az italával. Ezután szóváltásba keveredtünk, azt azonban a leghatározottabban visszautasítom – és ezt tanúk sora is megerősíti – hogy bármi tettlegesség történt volna közte és köztem, vagy a hölgy által említett becsmérlő kifejezést használtam volna.”

Annyira tipikus. Pont ennyire lehet eldönteni egy családon belül esetnél is, hogy kinek van igaza. (Ha nincs fizikai nyom.)

Deansdale
Admin

“Meglöktem a poharát, az ital a ruhájára fröccsent.”

Ez itt egy érdekes mozzanat. Tök jó így passzív módban írni róla, hogy “a ruhájára fröccsent”, mintha köze sem lenne a dologhoz a kéznek ami a poharat lökte. Ha csak azt nézzük, amit a csajszi írt, és feltételezzük, hogy minden szava igaz, akkor is azt látjuk, hogy az első “fizikai cselekvést” ő követte el.

“Azt mondtam neki, hogy a legszívesebben megpofoznám”

Ez is megérne egy misét, el lehet merengeni, hogy mi történt volna ha mindketten pasik.

Ha az igazság – szokás szerint – félúton van a két fél által előadott sztorik között, akkor az történt, hogy két tapló összeszólalkozott mikor a tömegben az egyik meglökte a másik poharát. Naponta megesik az ilyen, csak mivel most az egyik speciel nő volt, aki igényli és érdemli a speciális bánásmódot, ezért országos méretű hiszti lett a dologból. Ami egyébként totál nevetséges, egy ilyen pitiáner semmitmondó “sztori” hogy a fenébe jut el az országos médiáig? Hol tartunk, vazze…?!

Raon
Olvasó

Remekül rátapintottál a lényegre – ezek azok a részletek, amelyeken az átlagember szeme manapság már simán átsiklik.  Én sem tudom, mi történhetett, de a csaj verziója egy fél beismerő vallomás, bárhogy is próbálja akár ő, akár az index ennek az ellenkezőjét állítani. A sikeres manipulációhoz ész is kellene, ami ezesetben kirívóan hiánycikknek látszik – és hát mi tagadás, van némi diszkrét bája annak is, amikor a védelmező szólamok buktatják le a méltatlanul meghurcolt áldozatokat.

Egyébként hogy miért lett ebből sztori, az az index ideológiai tevékenységét nézve szerintem elég egyértelmű. Van egy ártatlan nő, meg egy agresszív, pofozkodó férfi, aki kapcsán lehet egy kicsit ütlegelni az “antiszemita Prohászkát”, és finoman megpendíteni, hogy itt jobbikos kötődésről lehet szó. Ha ezek egyike sem áll fenn, ez még a blogszéfárban is csak egy gyenge agyfingás lehetne, az fix. :)

Kodo
Újságíró
Kodo

Egy kis adalék a feminista statisztikák és számadatok megbízhatóságához.

Egy hét is eltelt már az Országgyűlés ominózus 216. ülésnapja (2012.09.10.) óta. A feministák mégis és még mindig kitartóan az ügy hajnali időpontban történt tárgyalását hangsúlyozzák.
A hatásvadász adathamisításhoz még egy ilyen nyilvánvaló esetben sem szégyellnek ragaszkodni, amikor könnyen ellenőrizhető az igazság.

El (vagy el sem) lehet képzelni, mennyire lehetnek hitelesek, mi közük lehet a valósághoz a nehezebben ellenőrizhető, a saját céjaikhoz igazított egyéb adataik, a tudományosan megalapozottként beállított, de valójában saját maguk által gyártott statisztikáik.

Az erőszak elítélése nem “férfigyűlölet” – Antoni Rita beszéde a szept. 16-i Nők Lázadása demonstráción
2012.09.16-án megjelent cikk a nokert.hu-n.
Itt olvasható a tüntetésen is elhangzott, valótlan állítás:

“…egybehangzó igényét, ám ezt a kötelező feladatot éjfél utánra időzítette, ezzel kifejezve, mennyire tartja fontosnak a magyar nők megbecsülését…”

Itt pedig az ülés hivatalos jegyzőkönyve, mely szerint az első felszólalás 21:34-kor kezdődött.

vita lefolytatása
H/7685 “Az Országgyűlés tűzze napirendjére azt, hogy legyen önálló büntetőjogi törvényi tényállása a családon belüli erőszaknak Magyarországon” (országos népi kezdeményezés)
Felszólalás Felszólaló Felszólalás típusa Kormány/Bizottság Felszólalás kezdete Videó/Felsz. idő
 273 Jakab István (Fidesz) a vita megkezdése   1:50
 274 Dr. Vas Imre (Fidesz) ismerteti a bizottság véleményét Alkotmányügyi bizottság 21:34:00 2:05

 

Már csak az a tény is bárki számára feltűnő lehet, hogy ha az ülést valóban éjfél után tartották volna, a keltezése sem 10-e, hanem 11-e lenne. Az ülés dátumaként még a femik is 10-t emlegetik, tehát saját maguk is cáfolva ezzel hamis állításukat.

Kodo
Újságíró
Kodo

Nem semmi ez a duma.

A nokert.hu nevezetű vicclapon találtam.
Maga a cikk se semmi (Miért nem elég a tüntetés?), de ez az első hozzászólás egy igazi gyöngyszem.
Mondhatnám egészen fantasztikus szellemi teljesítmény :)

” Régóta írom mindenhol, hogy a nőknek valójában esélyük a védelemre, csak akkor van ha a döntéshozásban a nemüknek megfelelő arányban lesznek. Ehhez az kell, hogy legyen a feministáknak ahhoz bátorsága, ne csak nekem, kijelenteni,hogy minden törvény amit hoznak a férfitöbbségű parlamentek érvénytelen. Hiszen a férfiak a pártokban a jelölésekkel eleve választási csalást követnek el, mikor a nők nem jelölésével a nők választójogát megsértették. Tehát eleve a választási eredményt befolyásolták. “

Arra gondoltam, legyen ez elég és no comment.
Mégsem tudom megállni, hogy megkérdezzem – és mi van azokkal a választókkal, férfiakkal és igen, NŐKKEL, akik felhatalmazták őket? Az ő választójogaikkal? Ja, vagy már még a nők többségének választójoga se érdekes?
Mi ez ha nem a hataloméhség mérhetetlen agresszivitása?
Márpedig én mindennemű agresszivitást elítélek, nem válogatok kedvem szerint, mint egyesek!
Ez igen! Ez aztán a nők melletti kiállás… tisztán látszik, kik is azok valójában, akik semmibe vennék még a nők jogait is, saját személyes előretuszkoltatásuk érdekében!

A kvótanők vajon milyen alapon, kinek a felhatalmazására támaszkodva rendelkeznének mások sorsa, jogai felett? Saját maguk hatalmaznák fel saját magukat a választók szűrőjének mindenképpeni elkerülésének lehetőségével?
Az ebben a választók jogait megtipró nagy helyzet, hogy pont még azoknak sem lehetne beleszólásuk az odakerülésükbe, akiknek az érdekeire hivatkozva beterpeszkedni szeretnének.
Minek nézik a feministák a nőket? Eszköznek?

Nekem már a pártlisták létezése sem tetszik, nemhogy még nemi alapon is be lehessen kerülni a megmérettetés megkerülésével.

hgyi
Szerkesztő

Hát igen. A Mi forintocskánk… :oDDDDDDDDDDDDDDDD
A blogján legutóbb egy teljes bejegyzést szentelt nekem. :o))))))))))))))))
Tulajdonképpen jó, hogy ő több helyen ír ilyeneket. Épeszű ember csak röhög rajta és mivel a feministákkal azonosítja, így jócskán le tudja nyomni a feministákról alkotott véleményt.

Belleville
Újságíró

belinkeled azt a blogot, szívesen elolvasnám :D

hgyi
Szerkesztő

De ne röhögj rajta túl hangosan! :o)))

Belleville
Újságíró

bár csak összefüggően tudna beszélni, akkor érteném is őt :) én azt kívánom bárcsak olyan világban élnénk, ahol az ilyeneknek is lenne munkája, férje, normális családja, mint neki, és nem érezné akkor ezt a közléskényszert :)

hgyi
Szerkesztő
Suum cuique
Újságíró
don Fefinho
Újságíró
Korsilov
Olvasó
Korsilov

Borosta 18:23-as hozzászólásában a linkelt videón a genderbogárka nehezményezi, hogy a Geréb Ágnes ügyében ítélkező bíró férfi volt. Azt azonban elfelejtette megemlíteni, hogy első fokon az ügyész viszont nő volt. (történetesen a sógornőm)

Most pedig visszavonulok és lótuszüléses csendes magányomban elmélkedve, rászánom az egész hétvégém a Geréb és Varga ügy logikai kapcsolatának fellelésére.

Belleville
Újságíró

hát már ott nehéz logikát keresni, hogy egy gyermektelen, a geréb által elkövetett felelőtlenség miatt a tragédiát nem átélő nő hangoztatja a szabadságot Gerébnek.

Pash Cutter
Újságíró

Tovább folyik a Nőstényzendülés:

Balta Fruzsina:

http://nokert.hu/index.php/nk-lazadasa/nk-lazadasa/1199-qazert-joettem-hogy-leszamoljak-a-partpolitikai-keresztenyseg-legendajavalq-balta-fruzsina-beszede

Langer Ármin:

http://nokert.hu/index.php/nk-lazadasa/nk-lazadasa/1198-qa-szexizmus-tarsadalmi-betegsegq-langer-armin-beszede

Ők csak jót akarnak! :D

A beszédek rémszarok. (A felszólaló egyetemisták értelmi intelligenciáját már fel sem merem hozni, eme szövegeket olvasva.) Csak azért linkelem be, mert immár a legitimációs alap Isten és a kereszténység. Úgy néz ki, már az Úr is áldását adta ehhez a férfiak ellen indított gender hadjárathoz.

Bazinga
Újságíró

MInden elismerésem a zendülő feministáknak. Nagy teljesítményre vall, hogy találjanak olyan “hívőt”,amelyik magának vallja a torz ideológiájukat.

Pash Cutter
Újságíró

Balta Fruzsinával találkoztam egyszer facebook-on. Tipikus alter arc, unalmas és közhelyes gondolatokkal.

Langer Ármin pedig egy reformer judaista, aki még a melegházasságot is legitimálná a zsidó vallás segedelmével.

A legrosszabb bennük a diploma és a butaság kettőse. Ostoba emberek papírral a kezükben. Tipikus értelmiségiek – olyan akadémikus agyhalottak, melyek a legmegfelelőbbek gyalognak a nagyhatalmak politikai sakkjátszmájában.

http://www.ferfihang.hu/2012/10/28/el-az-utunkbol-ertelmiseg-vagyunk/

http://www.ferfihang.hu/2013/04/09/uj-szemlelet-es-motivacio/

El kéne gondolkodni, valójában milyen embereknek is adunk diplomát!

Dave
Olvasó
Dave

Bocs, hogy ide írom. De most pont találó ez.

AR írt egy cikket a nokertre:
http://nokert.hu/index.php/nk-lazadasa/nk-lazadasa/1200-qaz-isztambuli-egyezmeny-alairasa-minden-aldozatnak-a-javara-valnaq-antoni-rita-beszede

A kedvenc mondatom benne: “az Isztambuli Egyezmény, annak ellenére, hogy az áldozatok női többségéről beszél, külön kitér az áldozatok minden csoportjára, és rögtön az első oldalon ismeri el, hogy a családon belüli és párkapcsolati erőszak áldozatai férfiak is lehetnek.”

De mit is tekintünk férfi oldalról áldozatnak? Ajánlok egy érdekes videót, én itt értettem meg az igazi problémát. (én is láttam valakitől)

Érdekesek a válaszok az emberektől. Főképp a rendőr mondja meg az igazat.
http://www.youtube.com/watch?v=LlFAd4YdQks

Pash Cutter
Újságíró

Lehet, hogy A. Rita próbál egyre korrektebben fogalmazni a családon belüli erőszak témakörében, nem rekesztve ki a férfi áldozatokat sem (hiszen számtalan kritika érte emiatt), de még mindig az ideológiájának veti alá nagyrészt a kérdést. Amikor éppen elvonatkoztatni kéne tőle.

A lavírozása érthető. Amíg a családon belüli erőszak női áldozatairól beszél, megmaradhat a feminista diskurzusban. Viszont ha a férfi áldozatoknak is a védelmére kell, ott már a feministát felváltja az emberjogi nézőpont, és akkor nem maradhat meg feministának. Ő viszont meg akar maradni feministának. Ezért folytat szellemboxot, ezért vív szélmalomharcot a patriarchális családmodell ellen, melyet

1, nem képes árnyalt módon vizsgálat alá vetni

2, nem képes magát a fogalmat definiálni sem.

(Egy és oszthatatlan patriarchális családmodell nem is létezik. Több típusa létezik, de ezekről szó sem esik nála.)

Szerinte a családon belüli erőszak eredője a patriarchális családmodell. És mi van azokkal a matriarchális családokkal, ahol a nő az erőszaktevő, ahol a nő a legdurvább erőszakkal tartja össze a családot?

A. Rita alárendeli a családon belüli erőszak témáját az ideológiának, miközben a téma olyan komplex és bonyolult, hogy nem szabadna teret engedni semmilyen ideológiai vakságnak.

Suum cuique
Újságíró

A hardcore feministák gyakorlatilag azt vallják, hogy a férjgyilkos asszonyok is áldozatok, hiszen egy ártatlan szívű nő sosem tenne ilyet “csak úgy”, és azt hangsúlyozzák, hogy itt az az általános, hogy több évtizedes megaláztatás és kizsigerelés áll a háttérben, stb. Amit mondjuk el is hiszek, hogy jellemzően így van, csak akkor ennyi erővel mért ne lehetne azt is elfogadni, hogy az “asszonyverő” férfiak közt is vannak olyanok, akik se nem alkoholista tahók, se nem a nőket direkt sanyargatni és elnyomni akaró szadista patriarchák, hanem amúgy tök nyugodt és normális emberek, akiknél egyszer elszakadt a cérna, és hosszú idők zsörtölődése, ordítozása, baszogatása után betelt a pohár…

Pash Cutter
Újságíró

A genderfeminizmus semmit nem reagál arra a jelenségre, amit úgy hívnak, elidegenedés. Az elidegenedés a tőkés rendszer velejárója; ez az, ami szüli a feszültséget ember és ember közt. Az, hogy férfiak és nők esnek egymás torkának, ugyancsak eme jelenség velejárója. Számomra az elidegenedés megnyilvánulása a pedofilizmus, a családon belüli erőszak, a prostitúció, a pornográfia; mindezek forrása az érzelmi kielégülés hiánya. Egy egészséges társadalomban nem léteznének ezek a jelenségek (konzervatív utópia, hmm?), vagy ha igen, elenyésző számban, halvány erővel.

A genderfeministák rendpárti eszközökkel akarják kezelni az elidegenedést (pl. prostitúció és pornográfia felszámolása, a stricik és erőszaktevők börtönbüntetése, a kliensek pénzbüntetése, kvóták, törvényjavaslatok, perek tucatjai). A bűnbak természetesen a férfi (férfibűnözés felszámolása?).

Csakhogy rendpárti eszközökkel nem lehet felszámolni az elidegenedést. Legfeljebb gátolni egy kicsit. A rendszeren kéne változtatni, de nemcsak az anyag, hanem a szellem síkján is.

Tibi
Olvasó

“A beszédek rémszarok.” – egyetértek.
Szerintem nem szerencsés egy feministának a Bibliából, Zsoltárok könyvéből idézni azok után, hogy a testvérszervezete (FEMEN) bíborosokat, Keresztény Templomokat aláz meg, fakereszteket vág ki láncfűrésszel. Az pedig, hogy szó szerint értelmezi a legszentebb keresztény írásokat, félmondatokat ragad ki, és elmagyarázza (23 évesen) kinek hol a helye a világban, háááát… fogalmazzunk úgy nem szerénytelen.
Az a bajom, hogy én ezt már százszor hallottam kevésbé dekoratív feministáktól, és ha még százszor hallom, lehet el fogom hinni. Ugyanis van az a periodikusság, (kutatók úgy emlékszem 4-500-ban határozták meg a számát) ami után a legnagyobb butaságot is elhiszi az ember. Emiatt van az is, ha valaki túl sokszor hall egy bugyuta zenét, akaratlanul a fülébe mászik a gagyi dallam, és egy idő után azon veszi észre magát hogy öntudatlanul dúdolja…
Én konkrétan ezzel a számmal vagyok így: http://www.youtube.com/watch?v=roatXzp5yWE

Pash Cutter
Újságíró

Kb. én ezért vagyok eleve gyanakvó a keresztény feminizmussal szemben. Ezért is.

Reactor
Újságíró

Kicsit vicces, és egyben fonák, hogy a nők csupa-csupa olyan dolog segítségével akarnak “lázadni”, amit férfiaknak köszönhetnek :D szépen segget csinálnak a szájukból.