Belleville
0 megosztás

Magyarország is tiltakozik a Viviane Reding-féle kvóta ellen

Viviane Reding, az Európai Bizottság alapvető jogokért felelős tagja egy javaslatot terjesztett a bizottság elé, amelynek értelmében:  legalább 250 főt foglalkoztató, vagy több mint 50 millió euró bevételt produkáló cégeknek évente kéne jelentést készíteniük vezetőtestületeik nemi összetételéről. Azokkal a cégekkel szemben, amelyek nem teljesítik a 40%-os női kvótát, pénzbüntetés kiszabását, a közbeszerzési pályázatokból történő kizárást, a nemzeti és európai támogatásokhoz való hozzáférés korlátozását lehetne kilátásba helyezni.

Az indoklás pedig az, hogy Európa vezető cégeinek döntéshozó testületében 13,7 százalék a nők aránya (2010-ben 11,8 százalék volt). Ezzel a tempóval 40 év múlva érnék el az ‘egyensúlyt’.

Az érvelésben még felmerült, hogy gazdaságilag is előnyös lenne, ha a nők nagyobb vezető szerephez jutnának, mivel  Európában jelenleg több nő szerez diplomát, mint férfi (a diplomások 59 százaléka nő) és számukra nincs elég lehetőség. Rögtön a javaslat támogatására siettek olyan ‘kutatásokkal’, amelyek azt bizonyítják, hogy a nők fegyelmezettebbek a pénzügyek terén, jobban megfontolják a kockázatvállalást, s kevésbé korruptak.

De Reding állítólag a testületen belül sem élvez teljes körű támogatottságot az ügyben: a konzervatívabb, illetve a versenyorientált biztosok nem lelkesednek az indítványért. Az Egyesült Királyság még a konkrét intézkedéstervezet bejelentése előtt levélben tiltakozott a kötelező szabályozás ellen, amely mellé kilenc további állam sorakozott fel: Bulgária, Csehország, Dánia, Hollandia, Litvánia, Magyarország, Málta, Svédország és Szlovénia. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy svédek azért ellenzik a konkrét javaslatot, mert az csak a nők vezető szerepére koncentrál, s nem érinti tágabb értelemben a nők üzletben, munkahelyen betöltött szerepét. Viszont a svédekkel együtt a másik nyolc az önkényesség (már mint, hogy EU-s szinten lenyelessék a nemzetállamokkal a fenti szabályozást) ellen hangot emelő ország tiltakozása elegendőnek tűnik, hogy megvétózzák a tervezetet.

Post Author: Belleville

Belleville
Először is szeretnék mindenkit üdvözölni. Már nem új dolog nekem a blogolás, írás, mivel már évek óta űzöm az ipart. Eredetileg filmművészeti bloggal indítottam. Így valószínűleg itt is többször ebben a témában fogok írni, mivel csak arról akarok értekezni, amit tökéletesen átlátok.
f Facebook
0 megosztás


68
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
18 Egyéni hozzászólás
50 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
15 Hozzászólások szerzői
georg1945visuoaztamindenitMaestroSeewolf Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
the hermit
Olvasó

Ilyenkor mindig az jut az eszembe: csináljátok csak, aztán majd meglátjuk. Legfeljebb romba döntik az egész európai gazdaságot, nagy ügy….Itt is kibukik, mennyire álságos az érvelésük minden tekintetben; nem az a bajuk ugyanis, hogy a férfiak lemaradnak a felsőoktatásban (köszönhetően többek között nekik is). Nem, az természetes, esetleg kívánatos. Az a baj, hogy temérdek diplomás nő nem kap végzettségének megfelelő munkát….

Deansdale
Admin

Na igen, csak az a furcsa, hogy a közvélemény mennyire nem figyel föl erre az alapvető problémára…

Több férfi a felsőoktatásban -> növelni kell a nők számát az egyenjogúság nevében -> női kvóta a felsőoktatásban

Több nő a felsőoktatásban -> növelni kell a férfiak számát az egyenjogúság nevében a nőknek nincs elég munkahely -> női kvóta a munkahelyeken

Minden normális ember szemét ki kell hogy üsse ez a torz hozzáállás. A feminizmusnak semmi köze nincs a valódi egyenjogúsághoz, egyszerű játszma a hatalom magukhoz kaparintására.

the hermit
Olvasó

Annyira üvölt a hamisság az egész retorikájukról, hogy az borzasztó. Ez már a politika mocska.

Vasgerinc
Újságíró

Nagyon hasonlít az utunk a Római Birodalom végső időszakához. Ne legyen, de jó eséllyel a vége is az lesz. Remélem mi úgy jövünk ki belőle, mint a Kelet-római birodalom.

don Fefinho
Újságíró

Igen, ott is az egyik legnagyobb probléma az volt, hogy felborult a természetes egyensúly férfi és nő között (a másik meg az őskereszténység, ami szintén feminizált), mondhatni a nagy piedesztálra emeltség miatt ott is elszálltak maguktól kicsit a hölgyek. Nem egy hadvezér és császár nógatta a katonáit, hogy házasodjanak és vállaljanak gyereket, de azok valahogy az istennek se akartak. Nem volt ott sem gyermekutánpótlás, a gyarmatokról behozott népek meg ugye lázongtak folyton. Tisztára mint manapság a feminizmus meg az erőltetett bevándorlás kérdése. Mintha tudatosan akarnának minket bedönteti, bár végülis a Lukács-féléknek ez nem is titkolt szándékuk.

Vasgerinc
Újságíró

Ilyen szoros párhuzamot még nem is láttam. Én általánosságban beszéltem egy irányról, amely az akkorihoz nagyon hasonló, csakhogy sokkal gyorsabb. Nyilvánvaló, hogy amikor a jólét elér egy bizonyos szintet, akkor jobban kezdenek engedni az elsettebbeknek.

“feminism and future is an oxymoron”

Ez nagyon jó! Bár igazából van ilyen jövő is, csak nem túl hosszú.

A másik amire nagyon jól rátapint, hogy miközben a feministák a prostitúció felszámolásáért küzdenek (nyilván érdekük), valójában épen ők generálják azt.

Nem tudtam, hogy ez egyszer már lejátszódott, és állítólag a történelemnek az a lényege, hogy tanuljunk belőle. A nyugat nem tanul belőle, gyakorlatilag elkerülhetetlen a hasonló sors, bár a gyorsabb lefolyás ellenére, a teljes összeomlás még húzódhat egy ideig. Persze az összeomlás is a férfiaknak lesz köszönhető a nők szerint. Szóval ez valószínűleg elkerülhetetlen, ezért inkább arra kell törekednünk, hogy bizáncként jöjjünk ki belőle.

Kodo
Újságíró
Kodo

” Európában jelenleg több nő szerez diplomát, mint férfi (a diplomások 59 százaléka nő) és számukra nincs elég lehetőség. ”

Értem.
Ha nincs elég lehetőség, vegyük el törvénnyel, erőszakkal másoktól.
Aztán ha majd a másik oldalon lesz kevés a lehetőség, az nemhogy senkit se fog érdekelni, de majd az lesz ám csak a nagy diadal.
Előre hallom a csöcsdöngetést.
Mi sem bizonyítja jobban hogy ebben is a nők a rátermettebbek, mint a számarányuk örvendetesen jelentős növekedése… később túlsúlya… még később egyeduralkodása.
(köszönhetően persze az időről időre továbbfinomított esélyegyenlőségi törvényeknek)

Csak rá kell nézni az igazságügyi biztos asszonyságra.
Csak úgy süt róla a szelíd igazságérzet.
Az a bizonyos szétáradó béke és szeretet, amiről oly sokat hallottunk már.

hgyi
Szerkesztő

Nem is értem, hogy jön ide az 59%… Miért érv ez? Mire érv?

Kodo
Újságíró
Kodo

Bármire Hgyi! Még a föld visszafelé forgatására is.

hgyi
Szerkesztő

Éééértem! :o)))
(Pedig nem is, csak azt, hogy ez amolyan “feminista érvelés”. Jól hangzik. Adat. Százalék. – Csak semmit sem mond.)

 

Edgecrusher
Olvasó
Edgecrusher

Sziasztok!

Üdvözlök mindenkit, új srác az első bében. :)

Szerintem:

Ne az határozza már meg, hogy ki a vezető, hogy nő-e! Szerencsére a vállalatok többnyire nem a saját profitjuk ellenségei, ezért nyilván nem akarnak egy alkalmatlan vezetőt kulcspozícióba tenni, csak mert nő. Arról már nem is beszélve, hogy egyből a vezetőségbe, persze. Hova máshova…Innentől kezdve számomra ez már nem a női vezetők arányának javítására való törekvés (amit a személyes vezetői képességek kellenének, hogy meghatározzanak, nem pedig egy kvóta), hanem a feminista lobbi befolyásnyerésének kikényszerítésére történő próbálkozás a tőzsdén jegyzett cégek vezetésébe, ezáltal gazdasági folyamatok befolyásolásának szándéka. Ezért pedig hiteltelen is: ha valóban az lenne a cél, hogy a női vezetők arányát növeljék, mindegy lenne, hogy milyen cég, és jegyzik-e a tőzsdén. A természetet pedig ne erőszakoljuk meg: A nő tud csak szülni, a férfinak pedig nyilvánvalóan támogatnia kell, ez nem kérdés.  De egyik fél számára sem kell a ló túloldalára átesve külön jogosultságokat adni, pláne nem a másik rovására.

Érdekes dolog az is, hogy a férfiak “feminizálódásával” és a nők “dominálódásával” nő a női vezetők aránya, és nem feltétlenül azért, mert a nő jó vezető, hanem azért, mert jobb, mint a döntésképtelen, beszari, meghunyászkodó férfi kollégája.

hgyi
Szerkesztő

Szia új srác! :o))

Egyetértek. :o)

Edgecrusher
Olvasó
Edgecrusher

:)

Amúgy érdekes dolog ez a “divat langyosnak kinézni”-dolog. Nálam zéró perc alatt veri ki a biztosítékot: Pár éve, ha úgy nézett ki valaki, mint egy pár “férfi” ma, azt nem nagyon vették emberszámba. Aztán először divat lett “lúzernek” lenni, majd később full férfiatlannak, és itt főleg a viselkedésre értem, nem az öltözködésre, mert az egy dolog, h valaki rózsaszínt vesz fel, szíve joga, én never fucking ever. De az, hogy van olyan kollégám, aki szabályszerűen affektál, az már durva. Ez lett a sikk. Ez a viselkedés pedig éppen nem a felelős döntéshozó, a beosztottai által tisztelt és követett vezető ismérve.

don Fefinho
Újságíró

Mivel a házasságot már szétverték, és nincs az az épeszű férfi, aki nősüljön, hogy aztán eltarthasson valakit aki adott esetben válásnál eltiltja a gyerekeitől és kiforgatja a vagyonából; ezért most majd az állammal meg a cégekkel akarják magukat eltartatni. Mert ugye ebből nem azt vonjuk le, hogy az a tizenvalahány százalék nő a felsővezetésben tükrözi a felsővezetésre alkalmas nők arányát, nem. Hanem  nyomjuk fel még a duplájára, csak az a másik fele már alkalmatlan, ezért őket gyakorlatilag eltartják.

Kodo
Újságíró
Kodo

Szia Edgecrusher! Én kettőt is, de lehet hogy még többet… :)

Kodo
Újságíró
Kodo

Volt egy csaj az origon, elég rendesen kidűhöngte magát.
Repült ott a fakanáltól kezdve minden :)
Pl. ez se semmi:
” Ide be ne ültessen egyet ilyet se, mert kivágom!!! ”

Itt van:
Magyarország is tiltakozik a céges női kvóta ellen

hgyi
Szerkesztő

Ide csak regisztrálva lehet belépni?

Kodo
Újságíró
Kodo

Látszanak a kommentek belépés nélkül is. Hozzászólni regelve lehet, igen.
AHA! Kipróbáltam, működik a már régóta létező freemailes fiókom adataival.

hgyi
Szerkesztő

Nálam fél óráig villogott, aztán meguntam. Lehet, hogy csak türelmetlen vagyok ma?

 

Deansdale
Admin

Kiniskel erőlteti ott (asdfxxx néven) azt a hülyeséget, hogy a női vezetés jót tesz a cégeknek anyagilag – mindezt azért, mert valami idióta femcsik csináltak erre egy “statisztikát”. Gondolom az olyan cégekkel nem foglalkoztak, mint a Yahoo meg a HP, amik a női vezetés alatt a csőd szélére kerültek…

A nők kevesebb kockázatot vállalnak, és a femcsik erre alapozva hirdetik, hogy “jobb vezetők”. Ebből látszik, hogy halvány fogalmuk sincs az egészről, nem értik az üzleti világot, amiben szükség van bizonyos kockázatvállalásra, ugyanis a fejlődés, az újítás szükségszerűen kockázattal jár. Ha a nők olyan jó vezetők lennének, akkor a nők által alapított cégek piacvezetők lennének mindenben. Dehát a nők eleve nem annyira szeretnek céget alapítani, mint a férfiak – hiszen az kockázattal jár… Pf. Alapvetően egy nő egyet tehet egy céggel: konzerválja abban az állapotában, amiben megkapja, és ha a többiek közben bedöntik magukat, akkor ő sikeresen túlélhet. Ha a többi cég jókat húz, akkor a női vezető által irányított cég menthetetlenül lemarad. Gondoljunk bele mi lenne egy mobiltelókat gyártó céggel, ha nő vezetné azzal a szlogennel, hogy “ne újítsunk, mert az kockázatos, maradjunk meg annál ami bevált”…

hgyi
Szerkesztő

Szerintem szörnyen megalázó lehet kvótanőnek lenni.
Vagy baromi vastag bőrrel kell rendelkezni.

Kodo
Újságíró
Kodo

Én inkább azokra a nőkre gondolok, akik évtizedes erőbedobással és teljesítménnyel küzdötték fel nagukat.
Hát van bennem annyi empátia, hogy el se tudjam képzelni.
Talán még ki is rúghatják, mert nem tartozik a brancsba, a kiszemelt kvótanők közé.
Meg biztos ő is hímsoviniszta, másképp hogy is kerülhetett volna oda :)
Még hogy az a csúnya Cosa Nostra így meg úgy és erre meg arra…
Ugyan már!

don Fefinho
Újságíró

Viszont kifizetődő.
Hadd ne mondjam milyen lelkületű egyéneket termel ki ezekre a helyekre egy kvótarendszer.

Vasgerinc
Újságíró

Hát igen, elég gáz ez a kettős mérce, de azért én közben megjegyezném azt is, hogy bár a diplomás emberek azért valamit letettek az asztalra, az korántsem biztos, hogy ők és csak ők értenek a legjobban mindenhez. Én is diplomás vagyok, de őszintén bevallom, hogy a tudásomnak legfeljebb a 10%-át hoztam az egyetemről.

Animebj
Olvasó
Animebj

Szerencse vagy sajnos, de az EU-nak nagyobb baja is van annál, mintsem a női kvótával bajlódjon, örül, ha Görögország illetve a többi dél-európai EU-tagállam megmentésével, és a föderális Európa alapjainak megtételével sikerül elkerülni a teljes összeomlást. Utána majd foglalkozhatnak vele, reméljük olyan banális szintű ügybuzgalommal, mint az uborka görbeségével.

Amúgy meg maga a törvény előterjesztője a “kvótanősség” mintapéldája, hiszen ilyen sületlenségeket csak azok képesek kitalálni és lakk-körömszakadásig védelmezni, akiket valójában csak saját karrierjük fennmaradása számít, szembeszállva a realitások kegyetlen világával (Orbán Viktornak pont ilyen emberek kellenek, nem is értem, mit keres az EB-ben egy ilyen “zseni”). Nagyon érdekelne egy igazi(!) női vezető, mondjuk a német szövetségi kancellár asszony, Angela Merkel véleménye e témában.

Kodo
Újságíró
Kodo

Női kvóta kérdőjelekkel

” De maga Angela Merkel, Németország női kancellárja sem támogatna egy ilyen megoldást. Meglátása szerint úgynevezett “flexi-kvótára” lenne szükség, amelynél az egyes cégek maguk határozhatják majd, hogy vezetésükben mekkora lenne a szebbik nem aránya. A Der Spiegel értesülései szerint erről már meg is állapodott a kereszténydemokrata testvérpárt, a CSU elnökével, Horst Seehoferrel. “

Kodo
Újságíró
Kodo

Gurmai Zita nyílt levélben fordult Balog Zoltánhoz a női kvóta miatt

A szocialista EP képviselő megdöbbenését fejezte ki amiatt, mert Magyarország nem támogatja a női kvóta bevezetését a nagyvállalatok felügyelő bizottságaiban.
A képviselő szerint az Európai Bizottság éppen azért tervezi beterjeszteni az erről szóló javaslatot, mert – mint fogalmazott – “a célzott nemzeti intézkedések és a vállalati önszabályozás elégtelennek bizonyultak”.

A jelenlegi törvények szerint az út bárki előtt egyenlő esélyekkel nyitva áll.
Annál egyenlőbb esélyeket nem tudok elképzelni, mint amikor mindenkire, fajra, nemre, stb-re való tekintet nélkül megegyezőek a lehetőségek.
Ezt az állapotot bármiféle fondorlatos beavatkozással csak elrontani lehet.
A feministák folyton láthatatlan, még általuk is kimutathatatlan körülményekre hivatkoznak. Üvegplafon és egyéb összeesküvés elméletek. Ilyen indokokkal tartják igazságtalannak a helyzetet.
Mit szólnának ahhoz és vajon hogyan reagálnának, ha az előbb említett kimutathatalan akadályok helyett törvények kötelező érvénye korlátozná a lehetőségeiket?
Megjósolom – heves női lázadások szűnni nem akaró tüntéseivel.
Ebben az esetben meg is érteném őket.
Tegyük fel, még ha létezne is üvegplafon, ők maguk is nem inkább azt az akadályt választanák-e, a kézzelfoghatóan kötelező, törvény általi kitiltás helyett?

Deansdale
Admin

A szocialista EP képviselő megdöbbenését fejezte ki amiatt, mert Magyarország nem támogatja a női kvóta bevezetését a nagyvállalatok felügyelő bizottságaiban.

Magyarország – meg a hülye svédek, hollandok, németek, satöbbi. Megdöbbentő micsoda barbárság uralkodik majdnem egész európában, ugye?

Gondolom eszébe jutott Zitának, hogy a CSBE-fiaskó farvizét meg lehetne lovagolni… Hátha elég nagy az a botrány ahhoz, hogy ezt is átverje a fideszen.

Kodo
Újságíró
Kodo

Az a baj, most van az EU előtt a Benes-dekrétumok ügye is.
Csak nehogy megzsaroljanak vele bennünket én attól félek.

Edgecrusher
Olvasó
Edgecrusher

Sziasztok!

Elkezdtem egy vitát erről, ha valakit érdekel, itt:

http://job-allas.postr.hu/kell-e-noi-kvota-a-ceges-vilagban

Tracer nicken nyomom.

Deansdale, felhasználtam a blogodról az egyik sztorit, abból is a hivatkozást. Kösz!

Tanulságos törvények “Statutory Rape Laws” témakörben:

http://www.cga.ct.gov/2003/olrdata/jud/rpt/2003-r-0376.htm

Alter Ego
Szerkesztő

Látom kifogtál egy kellemes, feminista megközelítéssel rendelkező vitapartnert a témához. Én nem sokat tudnék hozzátenni azon kívül, amit már fejtegettem itt:

http://www.ferfihang.hu/2012/08/09/feminista-terror-a-versenyszferaban/

És itt:
http://www.ferfihang.hu/2012/09/08/tarsadalmi-nemi-megkulonboztetes-a-munkaeropiacon/

hgyi
Szerkesztő
Seewolf
Olvasó
Seewolf

Ha ez az agyrém (a kvóta) bevezetésre kerülne, azzal azt érnék el, hogy a cégek teremtenének egy csomó felesleges vezetői státuszt, kizárólag nők számára, tényleges hatáskör nélkül, a kvóta teljesítése érdekében. (Pl. vécépapírügyi igazgató, szellőztetési csúcsmenedzser stb.)

Kodo
Újságíró
Kodo

Berlin megfúrná Brüsszel tervezetét a vállalati női kvóták bevezetéséről.

http://kulugyer.blog.hu/2013/03/07/pont_merkel_a_noi_kvota_ellen

 

Maestro
Szerkesztő

Nagyon helyes! És valószínűleg tényleg nem véletlen, hogy pont Merkel van a női kvóta ellen. A kommentelők viszont minden fontos dolgot megemlítenek, amit ilyenkor szokás, talán még sincs veszve minden, az emberek nem hülyíthetők a végtelenségig.

Kodo
Újságíró
Kodo

Talán passzol ide valamennyire ez a cikk.

Miért jobb vezetők a nők, mint a férfiak?

“A szakemberek szerint a kornak jelentős szerepe van abban, hogy a nők hatékonyabbak, mint a férfiak. Azon egyszerű oknál fogva, hogy az idő múlásával a hatékonyság is nő. Amikor elkezdik a karrierépítést, mindkét nem nagyjából egyenlő hatékonysággal dolgozik. De a férfiak hamar elveszítik ezen képességüket, a nők pedig egyre jobban dolgoznak. Aztán az idő múlásával a különbség a két nem vezetői hatékonysága között egyre nagyobb lesz.
Mi okozza a különbséget?
A témában végzett kutatás azt mutatta, hogy a nőknek kétszer annyit kell dolgozniuk és teljesíteniük, nem szabad hibázniuk, és állandóan, a nap 24 órájában bizonyítaniuk kell ahhoz, hogy ugyanolyan elismerésben részesüljenek, mint férfi társaik. Vagyis: kétszer annyit kell teljesíteni, fele annyi sikerért.”

Deansdale
Admin

Jézusom

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

Előbb-utóbb azt is kiderítik, hogy a nők fizikailag is erősebbek. Persze csak akkor, amikor éppen nem hátrányos, bányászni azért továbbra is a férfiaknak kell majd.

hgyi
Szerkesztő

Akkor ezt ide állítom párnak: Ezért keresnek kevesebbet a nők – http://index.hu/gazdasag/allas/2014/02/10/megfizetnek_a_nok_a_rugalmatlansagert/

visuo
Olvasó
visuo

„a nap 24 órájában bizonyítaniuk kell ahhoz,”

az a kb. 8 órás alvás alatt sem szabad hibázniuk és bizonyítaniuk kell.

(istenem, világ barmai)

hgyi
Szerkesztő

Nézd. Biztosan vannak olyan nők, akik úgy érzik, a nap 24 órájában bizonyítaniuk kell. És biztosan vannak olyan férfiak is.
De ez a magánügyük. Szerintünk szar nekik, szerintük nem biztos. Lehet, hogy ez élteti őket. De az is lehet, hogy ez kell ahhoz, hogy mártírnak érezhessék magukat. Vagy áldozatnak.

visuo
Olvasó
visuo

egyetértek veled. ők valóban így gondolják.

én meg nem tudom komolyan venni őket. néha vállvonás, néha bosszankodás, nagyrészt kiröhögés.

de most komolyan, még egy egyszerű embernek sem tünik fel ez a 24 óra kifejezés ellentmondásossága?

hgyi
Szerkesztő

A 24 óra nyilván amolyan szinonimája lehet az állandónak, a szüntelennek, a folyamatosnak.
Ezért nem tűnik fel, mert legtöbben nem szó szerint értik. De azért még ha nem szó szerint érjük, akkor is túlzásnak tartom.
És természetesen fenntartom, hogy ha férfiról van szó, aki pozícióban akar maradni, annak szüntelenül bizonyítania kell.
Bizonyítaniuk kell a munkahelyen, a családban, az ágyban. És ez férfiakra és nőkre is igaz.

visuo
Olvasó
visuo

de most képlékeny érzelmekről, vagy tényekről irogatnak. döntsék el, nem mindegy.

visuo
Olvasó
visuo

a keresett fogalom a karrierhez az: elTÖKéltség.

: )

Kodo
Újságíró
Kodo

Amiért nem szeretem, ha nő a főnököm
2014.09.09. 13:26 :: Petra01

Alábbi női főnöktípusokkal volt szerencsétlenségem eddigi pályafutásom alatt együttműködni, és remélem soha többé nem nyílik alkalom arra, hogy a jövőben, alább részletezett hölgyekhez hasonló vezetők tegyék próbára egyre gyöngülő idegrendszeremet.

hgyi
Szerkesztő

Nekem szerencsém volt a női főnökeimmel (egy kivétellel). :o)
Az első egy akadémikus volt, zsezsegett, harcias volt, és nagyon korrekt. Igaz, nem sokat találkoztam vele, de amikor igen, akkor mindig pozitív élményeim voltak.
A mostanit nagyon szeretem, fantasztikus ember, remek üzletasszony, nagyon jó főnök – nem az órát nézi, hanem a kész munkát, lehet tőle kérdezni, nem fikázza a munkát, hanem segít, ha nem jó valami. Jófej, no.

Deansdale
Admin

Nem mondod, hogy férfiak és nők közt egyaránt vannak normálisak és idióták?! Szemérmetlen nőgyűlölet! :D

hgyi
Szerkesztő

Most szégyenkezem.

:o)))))

georg1945
Olvasó
georg1945

Viviannenak hiányzik naponta többször is egy vagy több jó nagy f”””.. Akkor majd másképpen nyilatkozna. Hisztériás.

georg1945
Olvasó
georg1945

Ha valahol úgy gondolták, hogy egy szervezetet, gyárat, egyebet meg kellene szüntetni, de hirtelen felháborodás lenne belőle, akkor bölcsen egy nőt helyeztek annak élére.
A illetékes szervezet rövid határidőn belül megszűnt.