Alter Ego
0 megosztás

A Milla és Para-Kovács Imre szerint a feminizmus

Szembetűnő az az izzadt kormánybuktatási szándék, amellyel a Milla nekiment a magyar politikai életnek. Így szokott ez már csak történni, ha politikai ambíciói támadnak egyeseknek. Viszont szerény véleményem szerint semmi újszerűt nem sikerült bevezetniük a diskurzusba, csupán ugyanazt a kiüresedett, néphülyítésre építő hangvételt ismétlik meg, amit sajnos már régen láthatunk másoktól is. Senki ne értse félre a szándékaimat; nem politikai erők ellen vagy mellett kívánok állást foglalni, sokkal inkább politikai kultúráról és feminista demagógiáról szeretnék szót ejteni. Az igazán nagy baj akkor kezdődik a politikai közszereplés terén, amikor a dilettantizmus olyan méreteket ölt, mint amit Kováts Virágnak sikerült felmutatnia a családon belüli erőszak törvényi tényállásának kiköveteléséért indított “nőlázadás” egyik szónokaként. Ép úgy, ahogy az egész nőlázadásban, az ő beszédében is egy olyan vádaskodó, követelődző társadalmi folyamat ölt testet, amely például a svéd feminizmus esetében is elvezetett a beteges társadalmi állapotok kialakulásához. Ha már a “nőlázadás” eseményeiről tájékozódtam a millamedia.hu weboldalon, nem állhattam meg, hogy egy rövid provokáció formájában adjak hangot lapunk nevében nemtetszésünknek. Ez vezetett oda, hogy végül Para-Kovács Imre főszerkesztővel sikerült heves szóváltásba bonyolódnom. Ennek a beszélgetésnek a naplóját adom közre az alábbiakban. Az eredeti párbeszéd megtekinthető a következő címen: Millamédia

2012. 09. 18. – 14:42
Férfihang.hu szerint:

Mivel ezen a weblapon azt deklaráltátok, hogy “a Milla bocsánatot kér mindenkitől, aki erre igényt tart”, ezért azt javasoljuk, hogy kérjetek bocsánatot azoktól a nőktől és férfiaktól, akik a feminista nemi háború helyett egészséges nemi szerepekben, családi és társadalmi békében és kölcsönös megbecsülésben gondolkodnak. Kérjetek bocsánatot azért, mert feminista hisztéria keltéssel, a közélet züllesztésével emberek millióinak jóérzését sértettétek meg!

2012. 09. 18. – 17:22
Para-Kovács Imre szerint:

Nyomd meg a piros gombot, ha épp van szabad kezed az asszonyverés közben.

2012. 09. 19. – 03:17
Férfihang.hu szerint:    

Szállj magadba, tanulj tisztességet, ha jut rá időd, erkölcsi érzéked és szabad egy darab agysejted mások rágalmazása közben!

2012. 09. 19. – 10:17
Para-Kovács Imre szerint:    

Olvass többet:) Na jó, most komolyan, barátilag: vannak olyan dolgok az életben, amik egyértelműek a civilizált emberek számára egy ideje. Ilyen például, hogy kezet mosunk a budi használata után, nem köpködünk az utcán és nem vagyunk anti-feministák. Egyszerűen azért, mert vér ciki azt gondolni és hirdetni, hogy a nők nem érnek annyit, mint a férfiak, nem kaphatnak annyi bért, és meg kell mondani nekik, hogy mit kezdjenek az életükkel.

Ezt az oldalt civilizált emberek működtetik, és nincs idejük arra, hogy minden kedves érdeklődőnél pótolják az általános iskolában elmulasztott ismereteket.

Ezért aztán kénytelen leszel ennyivel beérni.

2012. 09. 19. – 22:37
Férfihang.hu szerint:  

Kedves Para-Kovács Imre!

Azt az oldalt, aminek a nevében hozzászóltam, szintén civilizált emberek működtetik, csak éppen alapos okkal mást gondolnak a nemi szerepekről, a “feminizmusról” és a tisztességes közéletről, mint Te! Igyekszem segíteni a szövegértelmezési problémádon: Részünkről senki nem vonta kétésgbe a nők  egyenlő jogait, csupán arról esett szó, hogy a nemek közötti feszültségek ok nélküli felszítása, mások (legyenek konzervatív értékeket képviselő politikusok vagy éppen átlagemberek) nőellenességgel való megvádolása nem tartozik a tisztességes közéleti magatartásformák közé! Én a helyedben leszállnék arról a magas lóról, amire szíveskedtél felülni, mert egy pillanat alatt tanúbizonyságát adtad annak, hogy azokról a bizonyos általános iskolai órákról te magad hiányoztál a legtöbbet. Mi másnak is lehetne azt betudni, hogy önhitt, zsigeri reakció nálad, hogy le asszonyverőzöl bárkit, aki a tiédtől eltérő véleményt képvisel. Bár ezen cseppet sem kellene meglepődni, hiszen tudjuk, hogy a vitakultúrád már régen ezen a színvonalon leledzik; pontosan így érveltél akkor is, amikor lefasisztáztad Tarlós Istvánt, mert merészelt kevésbé azonosulni a homoszexuálisokkal, mint Te!
(http://hvg.hu/velemeny/20090212_moszkvater_liberalis)

Jól látható, hogy a Te értelmezésedben a liberalizmus és a közélet tisztaságának igénye csak addig terjed, amíg mások is azokat a szólamokat hajlandóak fújni, amit magad helyénvalónak gondolsz. Ha nem így van, akkor jön a fasisztázás, feleségverőzés, a gyalázkodás…

Közélettel foglalkozó emberként, újságíróként neked is tudnod kellene, hogy az a fajta feminizmus, amit a Milla nevében Kováts Virág hirdetett, nem a nők széles tömegét képviseli, hanem legfeljebb szűk körök politikai, anyagi érdekeit. Mert ugye, azt te sem gondolod komolyan, hogy a női kvóta, amely megszünteti a tisztességes politikai versenyt és nemi kérdéssé silányítja a demokráciát minden magyar nőnek (és férfinak) az érdekében áll? Mert ugye, azt te sem gondolod komolyan, hogy a “munkahelyi szoptató szoba” olyan komoly problémája napjaink magyar társadalmának, hogy megér egy “nőlázadást”? Mert ugye, azt te sem gondolod komolyan, hogy egy szakmai mulasztások miatt jogerősen elítélt bűnelkövetőnek a szabadon bocsátását követelni egy minden nőt (és férfit) mélyen érintő probléma? Mert ugye, azt te sem gondolod komolyan, hogy olyan női jogokat követelve, amelyek már régen adottak hazánkban a nők számára, érdemes életre hívni a nemek háborúját egy utcai “lázadáson”? Mert ugye, azt te sem gondolod komolyan, hogy szakszerű és okos dolog egy törvényi változtatás igénye kapcsán gyalázkodni, vádaskodni és marhaságokat követelni?

Mert számomra nem kérdés, hogy ezeknek a követeléseknek egy része értelmetlenül felesleges, más része pedig tökéletesen illegitim. Márpedig ha ezt jelenti korunk feminizmusa, ha ez a fajta “feminizmus” ennyire nem a nőket (és a férfiakat) képviseli, akkor úgy hiszem, hogy mi a nőellenesség legkisebb gyanúja nélkül vállalhatjuk azt, hogy álláspontunk kimondottan és határozottan antifeminista! Hisszük, hogy álláspontunkkal mindazoknak a férfiaknak és nőknek a véleményét képviseljük, akik a férfiellenes, társadalomromboló svéd, amerikai feminizmus elrettentő példájától féltik a magyar társadalmat.

Alter Ego

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


49
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
15 Egyéni hozzászólás
34 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
12 Hozzászólások szerzői
CigarettazoDietrichBoriszAlter EgoZolidaphne Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Belleville
Újságíró

Utálom ezt a lekezelő vitakultúrát, amit Para-Kovács is folytat. Annyira tipikus, ahogy a vitázó személyét akarja ‘megsemmisíteni’ és látensen azzal vitázik, amit a másik mond. Nálam ez egy kényszert alakított ki (ennyi haszna volt), hogy folyamatosan olvassak, műveljem magam. Noha nekik valójában tök mindegy, mennyire vagy művelt, mert ha nem azt fújod, amit ők akarnak, akkor tök mindegy. Ők arról beszélnek, hogy el akarják hallgattatni őket, de ők meg sem hallanak másokat. Innentől nincs miről beszélniük.

Attól, hogy telerikácsolják az étert még nem feltétlen van igazuk. Ezért is jó, hogy itt ezen az oldalon létrejött egy fórum, amely színvonalasan képvisel egy másik véleményt, és lehetőséget ad egy közösség építésére.

Norbi
Olvasó
Norbi

“Egyszerűen azért, mert vér ciki azt gondolni és hirdetni, hogy a nők nem érnek annyit, mint a férfiak, nem kaphatnak annyi bért, és meg kell mondani nekik, hogy mit kezdjenek az életükkel”

Látszik derék írónkon, hogy nem fáradozott a férfihang.hu egyetlen cikkét se elolvasni, bár az ilyen típusú embereknek (újságíróknak) az informálódás nem célja, csak a vele nem egyetértőek mocskolása, és az olvasók  félrevezetése!

Para-Kovács úr pedig eddigi cikkeiben már bebizonyította, hogy nem kell nagy műveltséggel rendelkezni ahhoz, hogy valaki újságcikkeket írjon…

Norbi
Olvasó
Norbi

Most lépjetek fel a milla honlapjára(millamédia a cikkben van)!Egy hölgy írt oda egy kommentet névvel érdemes elolvasni!

Ha esetleg törölnék azért bemásolom:

Szalkai Ágnesszerint:

Lesülhetne a bőr a képedről, Imre, hogy játszod az eszed, holott annakidején nem ritkán eljárt a kezed. Legalább másokat ne oktass ki ilyen múlttal.

Kodo
Újságíró
Kodo

Szerencsétlen ostoba fajankó.
Nem lehet könnyű az élete, akinek csak ennyi esze van. Nem is csodálkozom, ha baja van a világgal.
Ne provokáljon akinek sz@ros a szennyese! Hallgasson! Még mielőtt a világ is felfigyel és baja lesz ővele.

Belleville
Újságíró

lehet egyik másik milla plakáthoz Imike verte össze a csajokat, hogy élethűbb legyen.

the hermit
Olvasó

Istenem, mekkora seggfej.

Kodo
Újságíró
Kodo

Tipikus…
Nem csak, de főleg a közéletben, a politikában elterjedt és azt hiszem világjelenség ez a fajta vita és politikai “kúltúra”. A primitív és alapból agresszív hozzáállás.
Mindjárt az első lépés a vitapartner kompetenciájának kétségbe vonása, arrogáns letámadása. A szájába adni olyan kijelentéseket, amiket sohasem mondott, felruházni olyan nézetekkel, melyeket sohasem vallott, sőt inkább ellenzi azokat. Nem értem mit remélnek ettől és miből gondolják, hogy ezzel pont nem éppen saját magukat járatják le, mint ebben a konkrét esetben is.

Feldob egy tökre primitív labdát, majd csodálkozik ha az a fejére esik.
“Olvass többet :)” – majd bebizonyítja magáról, hogy éppen ő az aki a minimálisnál is kevesebbet olvasott és tájékozódott. Röhögnöm kell, máris komolytalanná tette magát. Ezután már majdnem teljesen mindegy mit mond a későbbi, 0,1 %-al érdemibb vitában. A legnagyobb jóindalatommal sem tudom többé kompetensnek tekinteni azután, hogy nyílegyenesen bevallotta, gőze sincs a dologról és alkalmatlan a kultúrált nézetütköztetésre.
Ahelyett hogy hagyná, derüljön ki inkább a vitából ha a másik nem ért hozzá, vagy nincs igaza. Álljon ki! Még mindig kisebb lehet a veszteség egy pusztán csak normál hangvételű vitában, mint a nyilvánvaló bunkósággal.
Arra tudok jutni, azért teszi és számomra azt vallja be, hogy fél, hogy nem biztos a saját dolgában és igazában. Fél a lepel lehullásától.
A fanatikus hívei és rajongói meg hát persze hogy megtapsolják és ettől igazolva, okosnak, ügyesnek és népszerűnek érzi magát. Szerencsétlen módon ezzel éppen ők akadályozzák a konszolidálódásban, az elfogadhatóbbá válásban. Már ha ez az igény egyáltalán felmerül.

Egy demokráciában a politika leegyszerűsítetten arról szól, hogy különféle nézetű erők a közvélemény megnyerésének eszközével igyekeznek hatalomra jutni.

A közvélemény időnként kirostálja a hatalomból a neki nem tetszőket.
Furcsa számomra hogy ilyenkor – persze az alapelveiket, nézeteiket és irányultságukat megtartva – általában nem az önvizsgálat következik.
Felveszik a sértettség alapállását, bűnbakokat keresnek, kifelé mutogatnak a saját sikertelenségük magyarázatára. Nem ritka ilyenkor még a közvélemény lehülyézése, hibáztatása sem és természetes ott munkálkodik a bosszúvágy és a gyűlölködés is.
Erőltetett menetbe kapcsolnak ugyanabba az irányba, aminek következménye már korábban is a kirostálás volt. E közben azt tapasztalják, hogy a már meglévő eltántoríthatatlan, elijeszthetetlen híveik egyre hevesebben éljeneznek és tapsolnak. Ebből arra a téves következtetésre jutnak, hogy lám lám, emelkedik a népszerűségük. Egy idő után ezektől a vélt sikereiktől megvakultan, kompetens össztársadalmi megmondóknak, igazságosztóknak képzelik magukat.
Így aztán arra bátorodnak ha valaki leszól nekik a közvélemény szintjéről, hogy megszólítottként igencsak sértve érzve magukat – előveszik az arroganciájukat és…
…és csodálkoznak ha nem áll melléjük a közvélemény.

Ezt (is) látom okának, ha egy országban a választások sorozatosan és jellemzőbben a valakik és a valamik elleni tiltakozás mentén zajlanak – a támogató jelleg helyett.

Norbi
Olvasó
Norbi

Mivel új vagyok,nem tudom be lehet-e linkelni ezt,ha nem majd kitörlitek:

http://ex-homar.blogspot.hu/2007/10/para-kovacs-imre.html

Deansdale
Admin

Hogyne lehetne, sőt, köszi :)

don Fefinho
Újságíró

Írtam ugyan az éjjel a NaNE-ről is egy parafrázist, de amint nézem ide az azért nagyon erős volt. De tulajdonképpen nem csináltam mást, mint amit a nyugati férfiak is folyton emlegetnek, hogyha egy feminista brosurában a nő és férfi szavakat kicseréled németre és zsidóra, abból csuda dolgok sülnek ki.

Valaki valahol egyszer mentegette őket, hogy dehát ők normális feministák, nem radikálisok. Mire jött is a válasz, hogy még szerencse, mert ha radikálisok lennének, akkor ez vajon hogyan nézne ki:
http://www.nane.hu/eroszak/vaw/tenyektevhitek.html

Kodo
Újságíró
Kodo

Ugye van olyan, hogy STOP! Férfierőszak nevezetű civilszervezet.
Alakíthatnék-e vajon én is hasonlóan fasisztoid elnevezéssel civilszervezetet, mint pl. STOP! Zsidóerőszak?
Vagy talán már az ötletemért is lecsuknának?
Márpedig biztos létezik zsidók között is aki erőszakos, nyilvánvalóan mégsem megengedhető egy ilyen eszement általánosítás.
Nagyon is helyes, hogy nem szabad!
A vonatkozó törvények vajon nem valahogy úgy szólnak-e, hogy fajra, nemre, felekezetre, népcsoportra stb?
Akkor hát miért engedélyezett az egyik, míg fővesztéssel járhat a másik eset?

Belleville
Újságíró

egy bal liberális ismerősömmel vitázok most egy mondattal kapcsolatban, ami még a kvótánál került elő. hogy annak az ötletét ilyesmivel támogatnák:

Én: Ami ezután következik az indoklásban az már vicc kategóriába tartozik: ‘kutatások’ azt bizonyítják, hogy a nők fegyelmezettebbek a pénzügyek terén, jobban megfontolják a kockázatvállalást, s kevésbé korruptak. Szóval a férfi ‘faj’ lényéből adódóan kevésbé alkalmas a gazdasági pályára, amelyet ‘fajelméleti kutatásokkal’ alátámasztottak. Szóval tételezzük fel, hogy a nők fegyelmezettebbek a pénzügyek terén, jobban megfontolják a kockázatvállalást, s kevésbé korruptak. Akkor viszont minden cégnek érdeke nőt alkalmazni. Hol itt a baj? A korrupt férfiak nem akarják, hogy tisztességes nőket alkalmazzanak? Ennél az indoklásnál az üveg plafon is jobban elfogadható, mert az nem hajaz Vonnegut-féle ‘meseország’ létezésére.

Ő: Azt pedig, hogy a nők fegyelmezettebbek-e a pénzügyekben, kevésbé korruptak-e stb., persze nem tudom. Mindenesetre lehet azzal érvelni, hogy hány nő volt/van a Lehmann Brothers, a Goldman Sachs, a csődbe jutott nagy angol bankok vagy mondjuk, a K&H vezetői között.

Én: Azzal lehet érvelni, de felesleges, hogy hány nő volt/van a Lehmann Brothers, a Goldman Sachs, a csődbe jutott nagy angol bankok vagy mondjuk, a K&H vezetői között. Attól, hogy nőkkel töltenék fel őket, nem válnának karitatív szervezetté, amíg a bevételük nagy részét a ‘semmiből’ kell előteremteniük. Arról nem is beszélve, hogy vannak olyan cégek (mint a Yahoo), amit a női vezetés sodort csődközelbe. Meg vagy hülye, vagy rasszista, aki az egész férfi nemre ráhúzz egy nem reprezentatív kutatás eredményét.

Kodo
Újságíró
Kodo

A NANE!
Sokszor eszembe jut, hogy amivel a NANE a létjogosultságát igyekszik bizonyítani, nem éppen pont a sikertelenségét, hozzá nem értését, a feladatra való alkalmatlanságát bizonyítja-e inkább?

Állítólag vehemensen és vadul küzdenek a családon belüli.. – na jó, legyek pontos és tárgyilagos – a csakis nők elleni erőszak ellen.
Hol marad ennek az eredménye? Mit tudnak felmutatni?
Mint ahogy azt a feministák állításaiból tudhatjuk, az erőszak egyre csak nő és szaporodik. Antoni Rita szerint ott tartunk, hogy hazánkban már 5 milliót, tehát minden nőt vernek a csecsemőktől a legöregebbekig.

FIGYELEM!
ANTONI RITA SZERINT SE HITELESEK A NANE STATISZTIKÁI!

A NANE azzal takarózik és ácsingózik a pénzügyi támogatásokra, hogy ők mennyire nagyon szakszerűen és eredményesen dolgoznak.
Akkor hát lássuk, hol van ennek a kézzelfoghatóan tényszerű eredményei?

Jó, hát persze hogy tudom!
Azok a gaz hímsoviniszták óránként teszik keresztbe a vaskos betongerendákat és a hímek agresszivitása logaritmikusan erősödik.
Na de hát azért mégis…?

Hol vannak a hatóságok? A tényszerű vizsgálatok és elszámoltatások?
Hogy hogy nem vizsgálja senki a köztudottan saját maguk által, köztudottan önös értdekeik, céljaik érdekében keresztben és hosszában az önellentmondásig meghamisított adasoraikat?
Hogy hogy soha senki nem veti össze valódi, független szakértők véleményével, vagy legalább rendőrségi kimutatásokkal a NANE állításait?
Hogy vehetik őket komolyan a felelős döntéshozók, ilyen ellenőrizetlen módon?
Csak úgy elhiszik mindezt? Csak úgy, bemondásos alapon?
Ha ez így van ahogyan a látottak és a történések alapján megmutatkozni látszik, hát qrva nagy bajok vannak itt kishazánkban!

Kodo
Újságíró
Kodo

Nem is kell ahhoz vizsgálat se hogy szemet szúrjon a NANE szakértelmének hiánya. Elég egy gyors rápillantás a NANE honlapjára. Itt van.

Legyen itt most csak egy rövid bekezdésnyi példa:

” Tévhitek a családon belüli erőszakról, bántalmazásról

Tévhit: A nők is verik a férjüket.
Tény: A partnerkapcsolati testi erőszakkal kapcsolatos esetek 95%-ában a férfi az agresszív fél, és nőt bántalmaz. A fennmaradó 5%-ot a férfit bántalmazó nők, illetve leszbikus és homoszexuális partnerüket bántalmazó melegek alkotják.

Na most akkor veri vagy nem veri?
Ezt legalább egy bekezdésen belül illett volna tisztázni, egységesen és ellentmondás mentesen.

Az elkötelezettségükről, az áldozatos munkájukról és a pénzéhségükről meg ennyit:
Halász Pálma: Kivágják a maguk szeletét a győzelem tortájából

“ Kik voltak a segítői az édesanyján kívül a 106 ezer aláírás összegyűjtésében?

Civilek. Az erre a problémára szakosodott szervezetek, amelyek már hosszú évek óta foglalkoznak a családon belüli erőszakkal, ők nem. Most mindenütt nyilatkoznak, kivágják a maguk szeletét a győzelem tortájából. Tisztelet a kivételnek, de kérdezem, mit értek el azokból a milliókból, amit erre az unióból és az államtól felvettek. Sokakkal szemben nekem nem éltetni volt érdekem a problémát, hanem megoldani.

hgyi
Szerkesztő
Deansdale
Admin

Tulajdonképpen az a szerencsénk, hogy a manapság liberálisnak csúfolt életidegen banda köszönő viszonyban sincs a valósággal. Csodálkoznak, hogy erősödik a “szélsőjobb”, holott ők maguk öntik az olajat a tűzre a baromságaikkal.

OFF / Erről a feminista-ateisták és az MRA-k aktuális “háborúja” jutott az eszembe, aholis Para-Kovács szellemi rokonai a fél netet felforgatták, amikor Skepchick-et egy pasi leszólította egy szállodában egy kávéra (micsoda félelmetes helyzet, nemi erőszak meg minden), ugyanakkor Vancouver-ben linóleumvágó késsel hadonászva tépkedték az antifeminista posztereket és fenyegették a plakátolót – de az teljesen rendben van. Készült erről egy érdekes videó is, persze angol nyelvű. Szóval liberáliséknál egy nőt megszólítani borzalmas bűncselekmény – késsel hadonászva fenyegetőzni viszont totál rendben van, ha ők csinálják. Üdv a szép új világban.

don Fefinho
Újságíró

Para-Kovács önmagában egy vicc. Ő az, aki versenytmagyarozik az Amerikai Népszavánál Bartussal meg néha Kertész Imrével. Ez most pont tök jól kapórajött nekik, mert a magyarok nem csak nyilasok és fasiszták, de mostmár az is kiderült, hogy verik az asszonyt.

Belleville
Újságíró

este végén a CSBE téma kicsit, ha érdekel valakit:

http://videotar.mtv.hu/Videok/2012/09/18/22/Az_Este_2012_szeptember_18_.aspx

Belleville
Újságíró
daphne
Olvasó
daphne

Én ezt esküszöm nem tudom értelmezni.

Belleville
Újságíró

‘Nekem hosszú közös múltam van a családon belüli erőszakkal és a feminizmussal, és ez gyakran kényelmetlen, magányos és elszigetelő folyamatnak bizonyult.’ 

ezt sem fejti ki. most ő volt egy nőverő? vagy milyen múltra gondol :) meg megint összemossa azt, hogy aki nem lelkesedik a feminizmusért az csak nőverő lehet.

‘Szeretném párbeszédre és közös gondolkozásra hívni a női egyenlőséget támogató férfitársaimat, és ehhez leírok most néhány gondolatot.’

Ebből csak jó sülhet ki…

‘Úgy hiszem, a legalapvetőbb társadalmi ellentét a hatalom mentén, az elnyomók és az elnyomottak között húzódik.’

Ezzel nem sok újat mondott, már Karl Marx is megfogalmazta.

‘Ugyanakkor sértett, elnyomott, bántalmazott nőktől elvárni, hogy legyenek már méltányosak, legalábbis álszent dolog. Én ugyan nem szoktam visszafogottan bánni elnyomókkal, és másokat sem bíztatnék erre, mert az elnyomottak dühe jogos érzelem, a kérdéses elnyomás maga pedig sajnos nemi alapon történt, történik. ‘

Próbálja legitimizálni a feministák gyűlölködését. hogy mi nyomtuk el őket.

‘ Sokszor negatív érzelmeket, frusztrációt, önértékelési problémát, defenzív beállítottságot figyelek meg magamon, és ez fontos, nem söprendő az asztal alá.’

Felfedezi magában, hogy ha szemét sz*rnak nevezik az fáj, de ezt az önvédelmet kell kiiktatni magunkban.

‘ Ez egyszerűen egy másik feladat, és úgy tapasztalom, hogy nem végezzük el megfelelően a nagy kollektív feladat ránk eső részét. Senki sem fogja majd helyettünk megalakítani vagy megszervezni az emancipált férfiakat.’

Tejesítsük az ötéves feminista tervet, és lépjünk be a téeszbe.

‘Eddig a férfiszolidaritást nőellenes magatartásként voltunk kénytelenek ismerni. Ez logikusan elidegeníti a férfiszerepétől a profeminista férfit. Én ugyan nem fogom hagyni, hogy pár évszázadnyi macsóskodás farvizén ne tudhassam magam normális közösségi tagnak, mert nem tolerálom a nemi alapú elnyomást.’

Elvtársak tartsunk felolvasó esteket, ahol a nagy tanítónk, a nép barátja könyvéból olvasgatunk fel egymásnak, és utána aprósütemény és tea kíséretében megtárgyaljuk.

‘poezis@gmail.com’

A kis érdeklődés miatt összevonjuk az irodalmi szakkörrel.

 

don Fefinho
Újságíró

Persze, a feminizmus a kulturális marxizmus egyik válfaja. Apropo, lógok még a fordításokkal, nem felejtettem ám el!

Belleville
Újságíró

igen, már én is várom őket. mondjuk nekem is kell már valamit találnom angolul, hogy gyakoroljak.

daphne
Olvasó
daphne

Szóval elszégyellte magát a propaganda hatására és magában keresi a hibát, ugyanakkor jó lenne bandázni a többi férfival, de az sajnos nagyon macsó dolog?

Belleville
Újságíró

igazából van benne minden. szeretne hasonló sérült lelkű férfiakkal összeállni, hogy összegyűljenek, és ápolják a bűntudatukat. normális, önértékeléssel rendelkező férfiak messzire elkerülik.

Deansdale
Admin

És arról még nem is tud, hogy a neten vannak fent olyan cikkek (például itt), hogy a feminista nők miért utálják a feminista férfiakat… Szinte sajnálom szerencsétlent. Micsoda “priviliégiumai” lehetnek…

Belleville
Újságíró

‘feminism is against the basic nature of men’

ennyi ez a rövid gondolat mindent tökéletesen megfogalmaz. ezt Daninak is meg kéne érteni.

Kodo
Újságíró
Kodo

Én tényleg megsajnáltam, jó lelkű gyerek lehet, de hát eltévedt.
Hogy nagyon nem találja a helyét, az biztos. Akárhová áll, csak megtűrik a margón. Kaphatott már elég kigúnyolást, bántást, meg nem értést. A férfiak is elsősorban a jó értelemben vett férfias férfiakkal barátkoznak szívesen. Nehezen fogadják be őt. Szóba állnak vele, de nem partner, lekezelik. Én ugyan nem hinném, nem gondolom, de lehetnek sokan akik még buzinak is nézik és úgy kezelik.
Azt hiszem, már eleve sérült lehetett és erre még csak rakódnak dolgok. Olyanok, amiket simán elkerülhetett volna. El tudom képzelni hogy állnak hozzá a bántalmazott nők is ha találkozik olyanokkal. Tuti bizalmatlanok vele szemben. Miket hallhat a femiktől is. Ha nem rá mondják is, de magára veszi.
Jobban járt volna, ha maradt volna a seggén. Normális, igazi nők közé be lehetne állni segíteni férfiasan is, na de a femik közé…
Egy jó szakember segíthetne neki – talán.

Deansdale
Admin

Elsősorban azt kellene megértenie, hogy illúziókra építette a világnézetét. A nők el vannak nyomva? A férfiaknak privilégiumai vannak? Jogos férfiellenesség? Ugyan már… Ez csak üres politikai handabanda.

Az igazság szabaddá tesz…

Kodo
Újságíró
Kodo

Dobd meg kenyérrel és megköveznek!

Először is eltévesztette a srác a házszámot.
Ha segíteni akar a valóban elesett és rászoruló nőkön, mi keresnivalója van a feministáknál? Miért pont azokhoz áll be, akik a családok szétverésén dolgoznak a meg nem értést, a gyülölködést, az eröszakokat gerjesztve? A feminista hozzáállás szimpla képmutatás. Nem éppen segítés ha egy bántalmazott nőt csak tovább hergelnek és uszítanak, csak méginkább szenvedtetik a feminista célok érdekében. A nagy megmentés helyett nem hagyják begyógyulni a lelkét sem. Nekik minden bántalmazott nő csak egy újabb strigula, egy újabb pénzszagú haszonforrás.

Sajnálom a srácot.
Szegény, feltételezem jóhiszeműen odament és…
Megtűrik, biztos jól jön ott mikor cipekedni kell, lehet rá mutogatni is – lám még férfiak is…
Nem azt látom, hogy egyenragú munkatársként kezelnék.

” Feminista férfiként gyakran szembesülhetünk az elnyomottak nyílt dühével, amiben nem tudunk teljes értékűen osztozni, és aminek többé-kevésbé mi is célpontjának érezhetjük magunkat, ezt pedig önmagában rossz viselni. Sokszor negatív érzelmeket, frusztrációt, önértékelési problémát, defenzív beállítottságot figyelek meg magamon, és ez fontos, nem söprendő az asztal alá. “

” Külön kell választani, és gondozni, ahelyett, hogy negatív ellenerőként hassunk az emancipációs folyamatban, vagy elfojtuk, vagy az én esetemben például nyavajgok. Ugyan milyen átalakulási folyamatnak lenne produktív része ez a nyavajgás? Erre próbálok rájönni. “

Segítő létére őt is bántják és hibáztatják.
Érthetően, mert hiszen ő is a gyűlölt bűnös faj testi jegyeit hordozza. Ezeket ma nem a kampós orr, vagy barna szemek mutatják, ehhez ma már elég az Y kromoszóma megléte is.
Hitlert jaj dehogy védem, de odáig még ő sem ment el, hogy még egy fajon belül is osztályozva hirdessen felsőbbrendűséget.
Nem csoda ha a srácnak komoly lelki zavarai vannak. Jól érzem-e ki az elmondásából, hogy a megsérült önértékelésével és bűntudatával nem is igen tud mit kezdeni.
Teljesen jogosan ő maga is bántalmazottnak érezheti magát.

Belleville
Újságíró

‘Azon mosolygok, hogy férfiak nem nagyon merték bevállalni a lájkot – van mit fejlődni, “épülni”,, igaza van Daninak :) – , viszont a cikk látogatottsága az egekben van :D – AR)’

kicsit azt sugallja, hogy a nagy látogatottság mögött olyan férfiak vannak, akik nem merik bevállalni, h feministák. De hülyeség, mert ő csak azt látja, hogy látogatják, nem tudhatja a látogató nemét. Arról nem is beszélve, hogy én is elolvastam néhányszor, hogy röhöghessek és szörnyülködhessek rajta.

Kodo
Újságíró
Kodo

Még az is lehert, hogy csak mi járkáltunk oda szétnézegetni. :)

hgyi
Szerkesztő

Többször nem kattintok rá! :o)))))))

Belleville
Újságíró

vigyázzatok, mert felhasznál minket a rendszer :)

Kodo
Újságíró
Kodo

Benne leszünk a statisztikában, az meg majd a TV-ben :):):) Kitalálják majd, hogy biztos csak bántalmazott nők nézik, és eladnak úgy bennünket is.

(nagyon hülye vagyok?)

hgyi
Szerkesztő

Kodo… Nagyon! ;o)))))
Mi az eladott, bántalmazott nők… :o)))))))))

Kodo
Újságíró
Kodo

Köszönöm a megerősítést Hgyi!
Ezek szerint nem tévedtem, tehát igazam van :)

A nőkert lassan már megköszönhetné nekünk a nézettségét, annyi link mutat már innen oda. Tehát csak ne bízzák el magukat olyan nagyon. A magasabb nézettség nem feltétlenül egyenlő a sikerrel. Legalábbis korántsem biztos, hogy az ő sikerességükkel.

Belleville
Újságíró

bevállalok már én is majd egy fordítást.

Toplak Zoltán
Újságíró

Köszi, hogy ezt lehoztad, Alter! Okos érvelés, és örülök, hogy nem hagytad annyiban. Kemény dió, mert vitapartnered sajnos tipikus feministaként viselkedett. Mert más a véleményed, rögtön gonosz embernek állított be, és egyébként is azt volt az érzésem, hogy a saját (meglehet vélt) igazától van elvakulva. Ő fixen hiszi (így tűnt), hogy ő és az ügye SZENT. És én még el is hiszem róla, hogy talán jó szándék vezérli. (Lehet naivnak tartani.) És ezzel (attól tartok) minden jót el is mondtam róla. Hol az alázat, a türelem, az együttműködési készség? Mire fel az arrogancia? Lehet egyáltalán jó ügyet (mert ő ezt hiszi, hogy az ő ügye jó) így képviselni? Illetve persze lehet, itt a példa rá, de szabad? Egyáltalán tudja, mi a különbség az arrogancia, a türelmetlenség,  és a jogos önérzet, határozottság és dinamizmus között? Azért taglalom ezt ennyire, mert úgy látom, mindez nem csak őrá igaz. Nagyon sok mai feministára. (És őszintén hiszem, hogy nem mindegyikre.) Meggyőződésem, hogy Jézus az ilyen mentalitású emberekről mondta, hogy báránybőrbe bújt farkasok. És ez nagyon sátáni.

Bocsánat a szerintem erős képekért, de ideillenek, úgy vélem.

the hermit
Olvasó

 Ő fixen hiszi (így tűnt), hogy ő és az ügye SZENT. 

Dehogy hiszi,

És én még el is hiszem róla, hogy talán jó szándék vezérli. (Lehet naivnak tartani.)

Ugyan már. Ez az ember életében nem dolgozott, mégis milyen jól megél, a sport tv-ben osztja az észt, stb.

Igazi médiakurva…. az ilyenek nincsenek elveik, max az “arccal a kassza felé” jelmondat

 

hgyi
Szerkesztő

Megélhetési feminista.

don Fefinho
Újságíró

Ön naív. :)

Borisz
Újságíró

Szánalmas, amikor egy ekkora senki önkéntes fordferlenkedés közben össze akar kacsintani a közönséggel, ami nincs ott.

Belleville
Újságíró

srácok ma stand up este lesz a MÜSZI-ben, akit érdekel:

 • Müszi – 1085 Budapest Blaha Lujza tér 1. (Corvin áruház III. emelet, Bejárat a Somogyi Béla utca felől, nagy piros ajtó MÜSZI logóval)
 • Para-Kovács és SzelényiAz Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért civil kezdeményezés (Milla) folytatja nem hagyományos (unorthodox) fórum-sorozatát a MÜSZI-ben, ahol a szabadság határairól, különféle szabadságjogaink akaratlagos vagy szándékolatlan korlátozásáról gondolkodunk közösen olyanokkal, akiknek tapasztalatuk, véleményük van egy-egy témában.

  Az előző, poénnak szánt felvezető beszélgetés során sok közhely és megbotránkoztató kijelentés is elhangzott nőkről, nemi szerepekről, a női kvóta értelméről, és a közönség reakcióiból arra következtetünk, sikerült felborozlni a kedélyeket, és bemutatni azt, miért kell ma Magyarországon ezzel a témával foglalkozni. Épp ezért most kicsit komolyabbra fordítjuk a szót, és a következő alkalommal Szelényi Zsuzsával fogunk beszélgetni a női kvóta jelentőségéről, lehetőségeiről. Riporter – és egyben az ördög ügyvédje: Para-Kovács Imre. Ha szerinted is fontos, gyere el, szólj hozzá!Szelényi Zsuzsa: http://www.youtube.com/watch?v=mbzJryVuwgs

  https://www.facebook.com/millakisokos/posts/310855095628026

  https://www.facebook.com/millakisokos

  Korábban:

  szeptember 11.
  Para-Kovács és a törpesünök: Bárdos és Puzsér

  Az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért civil kezdeményezés (Milla) egy nem hagyományos (unorthodox) fórum-sorozatotindit a MÜSZI-ben keddenként, ahol aktuális társadalmi kérdésekről, problémákról gondolkodunk közösen olyanokkal, akiknek tapasztalatuk, véleményük van egy-egy témában. A beszélgetések fókusza és kiindulópontja a magyar média lesz, de éppúgy mint a Milla, nem korlátozzuk magunkat mindig a sajtószabadság témájára, hanem átfogóbb társadalmi jelenségek, kérdések, problémák kerülnek majd elő.

  Indításnak – poénból – arra gondoltunk: “Hölgyek előre” – azaz beszéljünk a nőkről, a nemi szerepekről a mai magyar médiában, meg egyáltalán. A témát a teljesség igénye nélkül, de annál érdekesebb felvetésekkel Deák Bárdos Ági és és Puzsér Róbert beszélgetése vezeti fel, amit Para-Kovács Imre terel medrekbe. Gyere el, szólj hozzá!

  VALAKI NEM AKAR ELMENNI ÉS HOZZÁSZÓLNI :) Vagy csak szimplán végig hallgatni, és cikkezni a témáról egyet, sajnos én nem vagyok pesti így ki kell hagynom ezt a minden bizonnyal vicces estét. De a női kvótának keresztelt borzalom több figyelmet érdemelne tőlünk. Para-Kovács lesz a házigazda :DDD
CigarettazoDietrich
Olvasó
CigarettazoDietrich

Pákót nem akarja megkérdezni senki? Úgy értem Para-Kovács mellé bőven beférne abba a szellemi sírgödörbe, amin a “R.I.P. Profeminista Férfiak” felirat díszeleg..

Belleville
Újságíró

Pákót ne bántsd, most ért el a művészete abba a magaslatba, hogy készített egy klipet, amiben vissza emlékszik arra a sok megpróbáltatásra, amit ki kellett bírnia. Tegnap lett volna standupos este, szóltam is itt a társaságnak, nyolctól tartott a milla papa-kovács, mint házigazda szereplésével egy beszélgetést a müsziben :)

daphne
Olvasó
daphne

Még egy statisztika: http://index.hu/belfold/2012/09/28/hetezer_gyereket_bantalmaztak_a_csaladban/

“Tavaly az esetek felében egykori vagy jelenlegi házastárs vagy élettárs volt az áldozat, minden harmadik esetben a szülő, a nagyszülő, illetve a gyermek vagy az unoka volt a sértett. A hozzátartozók sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmények áldozatainak 70 százaléka volt nő – írta a Népszabadság.”